Tu esti intr-o mare eroare. Nu toti jurnalistii sunt formatori de opinie. Foarte putini sunt. Formator de opinie inseamna expunerea si impunerea opiniilor proprii unui anumit grup de persoane. Referindu-ne strict la jurnalismul sportiv, putem spune ca formatori sunt editorialistii, nu jurnalistii care iti transmit stiri. Ei doar te informeaza, nu-ti impun nimic. Dar tu i faci lichele pe toti... ma rog, majoritatea...
LE:
1. Nu mai posta consecutiv, foloseste butonul EDIT.
2. Chiar as fi curios sa vad de ce afirmatie de-a mea m-am dezis.
3. Afirmatia "toti jurnalistii sportivi sunt lichele/hahalere" este o tampenie si imi mentin aceasta afirmatie, chiar daca ti se pare nepoliticoasa.
Asta-i buna!
)Ma inveti acum si ce inseamna formatori de opinie:))
Evident ca m-am referit numai la cei care emit judecati de valoare, si nu la cei care nu fac altceva decat citesc stiri sau relateaza evenimente fara sa le interpreteze. Gasca vizibila si zgomotoasa de la GSP/TV, Pro Sport, Sport.ro, Telesport sunt TOTI formatori de opinie (sau cel putin asa au pretentia pt ca se subtituie opiniei publice ca purtatori de cuvant) si majoritatea lor(nu TOTI) sunt din categoria inctiminata de mine. Eu la ei m-am referit in special!
Ref pct 3. O tampenie este sa citezi ceea ce nu am scris!Mai mult ti-am raspuns si re-raspuns exact la care parte m-am referit, dar vad o ti de-a puia a gaia cu oistea-n gard:))
Concret!
Am spus initial lui @LARI:
xray_rom - 30-08-2008 - 00:34
Nu confunda Romania cu "ceata" de tembeli pe care ii incriminezi(pe buna dreptate) in articol. Romania este tara celor multi si "tacuti" pentru nu au vizibilitatea, scrisul si sonorul media in raport cu care tu concluzionezi sententzios: "Romania nu te merita!"
Am revenit cu precizarea pt @LARI:
xray_rom - 30-08-2008 - 13:59
Nu e prima data cand afirm ca in presa sportiva sunt numai lichele. care nu mai reprezinta demult opinia publica, ci interese meschine si razboiaie personale ale lor cu diversi din lumea soprtului(fotbalului mai pregnant). Ziarele sportive au devenit tabloide Can-Can. Reiterez aprecierea mea pentru unul din putinii adevarati jurnalisti sportivi:Andrei Vochin. In rest, niste hahalere(sa-l citez pe Becali).
Referitor la oficialii federatiei si ei sunt roshi de aceleasi meschinarii ca si ziaristii.
Dar... acestia NU REPREZINTA Romania atat timp cat opinia publica nu se regaseste printre ei. Sunt personaje pasagere care inca latra in curtile oficiale sau mediatice, unde ajuns conjunctural si/sau dupa alte criterii de selectie decat profesionalismul si obiectivitatea necesara unui formator si informator de opinie.
I-am explicitat si lui @sebah care m-a atacat:
xray_rom - 30-08-2008 - 19:29
Vochin era doar un exemplu pozitiv, dar nu este singurul. M-am referit la cei din presa care se preteaza la atacuri josnice si singurul criteriu cu care opereaza este audienta si implicit banul. Din pacate, cei din aceasta categorie sunt majoritar in mass media si dicteaza directia!!
Deontologia, fair play-ul, corecta informare sunt doar vorbe-n vant pt ei.
Ziarele sportive nu se dau in laturi de a concura Playboy-ul, Can-Canu-ul, Atac, etc.
Dezinformarea, colportarea, instigarea, denigrarea dirijata, etc...toate sunt "armele" cu care aceste hahalere inunda media, atat in plan sportiv cat si social-politic.
Ti-am mai spus si tie o data:
Oricum, noi vorbeam de formatorii de opinie in sport, de cei care se vor modele de obiectivitate si detinatorii de informatii si adevaruri sportive si nu de marketing.
Dar...dupa toate acestea tu, imi pui in taste ce vrei tu numai din dorinta de a ma combate in spiritul de Gica-contra:))
Stiu ca iti este mai greu sa urmaresti ceea ce am scris pe forum si e mult mai usor sa urmaresti ... iesirea in evidenta, dar cauta sa nu ma provoci inutil si in mod gratuit!