Sper sa n-o fi mai povestit!
In toamna lui 1987, Steaua a facut 0-0 la Bacau iar potaile aveau 1 punct in fata. Poli Timisoara a reusit o victorie neverosimila cu Dinamo, 2-1, in aceeasi toamna, iar finalmente Steaua a luat campionatul. La finalul turului Poli era pe locul 7, iar dupa retur a retrogradat. Dupa un an, Poli era pe primul loc in B, aproape de UTA. De ce va spun toate astea? Pe timpul ala, la Poli era presedinte de club Anghel Stelian, un om apropiat familiei mele - cel putin pe vremea aia, noi, ca si el, fiind brasoveni.
Ne-am intalnit cu el prin decembrie 1988, iar eu, pustan de 13 ani l-am intrebat "Stelule, cum de i-ati batut pe Dinamo acum un an?". Mi-a raspuns ca doar printr-o aparare la sacrificiu, determinare etc, iar la pauza, la 1-0, Mucescu a intrat peste ei in vestiar si le-a spus: "Bai, voi ati innebunit, ce faceti??? vedeti ca daca ne incurcati, la vara o sa cadeti in "B".
Timisorenii au batut, iar nea Mircea a asmutit asupra lor toata dinamoviada: Bacau, Corvinul, Moreni, Victoria, Farul (da, la acea vreme erau cu Dinamo), Brasov si Cluj, pus arbitrii, iar Poli a cazut in B. Chiar si in "B", Lucescu a motivat echipele sa bata Timisoara si sa o lase mai moale cu UTA.
Cam cu de astea se ocupa marele strateg. Totusi, pentru respectarea adevarului, are o semifinala cu Dinamo, 0-1 si 0-1 cu Anderlecht, in Cupa Cupelor 1989-1990.