FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Avem sau nu obligatii catre Lacatus?

«123»
fcsteaua.ro04.08.2008 11:54

Ca Lacatus a fost un mare jucator, o stim cu totii. Asta daca prin "toti" ii intelegem pe cei care au capacitatea de a vedea dincolo de "cazul Vasile Ardeleanu" din 1999 sau de expresiile de odinioara gen "al dreaq tigan, ce bine stie sa cada".

Ca Lacatus inseamna jumatate din performantele si palmaresul Stelei, e o chestiune de statistica.

Ca Lacatus nu e un mare antrenor, e un lucru deranjant de vizibil: folosirea unor sisteme tactice uluitor de neinspirate (cum a fost cel de la Vaslui, de miercuri; nici cu Brasovul n-a rupt gura targului...), folosirea mai multor jucatori pe posturi cu care sunt putini obisnuiti...

Lista este, sunt convins, la fel de consistenta pe cat de inflacarati suntem fiecare in parte in a ne striga disperarea referitoare la situatia actuala a Stelei.

Si totusi... ce ne face, pe unii, sa ne cenzuram urletul "DEMISIA!!!", strigat care a stricat atatea seri unor tehnicieni precum Victor Piturca sau Cosmin Olaroiu?

Raspunsul pare simplu: "Lacatus este si va ramane o legenda prin tot ce a facut el pentru noi!"

Se naste o intrebare, cel putin in mintea mea: ce facem? Il punem la zid (n-am sa uit toata viata acel meci din Saptamana Mare, prin 2002 sau 2003, parca, atunci cand, pe Ghencea s-a strigat: "Piturca, de Sarbatori/Sa dea Dumnezeu sa mori!") sau inghitim cu noduri jocul plapand al echipei? Avem sau nu vreo datorie sau vreo obligatie morala catre "Fiara noastra draga"?

In opinia mea, o eventuala discutie nu poate incepe decat de la relatia dintre Marius si patronulitate.

Lucrurile par destul de confuze: Lacatus a clamat "Fiara este tot fiara, nu ma va imblanzi nimeni, iar Gigi nu a facut-o!", insa dupa ce acceptase "sugestia" cu Bogdan Stancu. Pe de alta parte, Becali spune cand "Nu ma bag la echipa", cand "Antrenorul este angajatul meu si trebuie sa faca ce-i zic eu!".

Totusi, performantele lui Lacatus in tricoul Stelei raman. Si datorita lui putem afirma "Intotdeauna superiori!", nu de alta, dar palmaresul nostru vorbeste de la sine.

Deci... avem sau nu vreo datorie sau vreo obligatie morala catre Marius Lacatus?

Sa avem sau nu rabdare cu el sa devina un antrenor mare? Sau, pentru cei mai aprigi dintre contestatari: sa avem sau nu rabdarea sa vedem daca va deveni sau nu un mare antrenor?

Daca nu avem rabdare cu Lacatus, cu cine mai putem avea?

Cum ne aratam atasamentul fata de fostele noastre mari glorii, indiferent de nume? Ne rezumam la bannere si la a le scanda numele? Mai ales atunci cand nu reprezinta Steaua sau cand o reprezinta dintr-un birou? Multumim pe data de 7 mai in fiecare an si atat?

Avem puterea sa-i scandam numele lui Lacatus cand jocul Stelei nu merge, iar el pare principalul vinovat? Sau macar putem avea rabdarea sa nu-l contestam cu vehementa, stiut fiind faptul ca a afirmat in repetate randuri ca "aceluia caruia-i place sa fie aplaudat, trebuie sa accepte si fluieraturile"?

Nu am inteles o groaza de lucruri pe care Laca le-a facut ca antrenor in Ghencea, asa cum sunt uluit cum de jocul in viteza, din cel mult doua atingeri, pe care l-a cerut inca din amicalele din iarna nu intra in reflexele jucatorilor.

Nu pot sa-l critic pe Lacatus cu vehementa altor suporteri nu mai putin atasati cauzei ros-albastre. Dar nu se pot trece cu vederea nici deficientele pe care le are in pregatirea unor jocuri.

Nu vad un raspuns multumitor la 3/4 din intrebarile de mai sus. Stiu doar ca atunci cand il vad pe Lacatus in trainingul Stelei, ma trec toti fiorii.

Mi se pare insa groaznica dilema in care ne aflam: sa vedem ca avem un lot excelent si un tehnician - FIARA DIN Ghencea - care sa nu-l poata puna in valoare asa cum ar trebui.

Si cate superlative nu inventaseram pana in toamna trecuta la adresa celui care pare sa nu fie capabil sa faca Steaua sa straluceasca asa cum ne-a obisnuit chiar el...

Laurentiu Nicolae - LARI

noname_fu04.08.2008 12:19

Ba de unde apareti ma in halul asta ?

Virgil04.08.2008 12:23

@ noname_fu

Oricine e stelist are dreptul la o opinie. Pe a ta nu am vazut-o. Spune ce crezi despre Lacatus, articolul nu e intamplator. :)

ss lucki04.08.2008 12:27

Lari, ce mult ma bucur ca ai inceput sa scrii articole pe site... meriti dupa atatia ani de stat in peluza sa iti fie auzita opinia...

dilemele astea cred ca le are orice stelist adevarat, nascut inainte de 1980... pentru mine, dragostea de Laca e mai mare decat constientizarea carentelor sale de antrenor... Asa ca, cu Laca pana la moarte!

Marius04.08.2008 12:31

Intrebarea nu e buna. Este evident faptul ca AVEM obligatii catre Lacatus, simbolul echipei pe care o iubim.

Intrebarea mai buna cred ca ar fi: Ne permitem sa amestecam respectul, dragostea si, de ce nu, obligatiile catre Lacatus cu meseria de antrenor?

fedora04.08.2008 12:32

Lacatus poate deveni un antrenor mare antrenand si echipe mici, nu trebuie sa faca experimente pe Steaua. Se pune prost problema ca trebuie sa asteptam si sa induram pana ce Laca va deveni un mare antrenor (si daca nu va deveni vreodata?).

Steaua datoreaza mult lui Laca, dar si el Stelei, astfel incat cred ca Lacatus are obligatia sa plece (macar pentru moment) daca simte ca nu poate performa la Steaua. Din pacate de obicei nu-ti dai seama singur de unele chestii, ci trebuie sa ti le transmita altii, mai mult sau mai putin subtil.

Evident, mi-as dori enorm ca Laca sa fie un antrenor bunicel si sa aduca la echipa mai mult decat ambitia pe care o avea in teren. Jocul echipei nu-l ajuta insa. Si nici timpul.

Steaua este sinonim cu performanta, iar o scaldare in mediocritate (chiar si cu un scop nobil) ar intra in contradictie cu insasi traditia noastra.

Edit: Cine crede ca il ajuta pe Laca sa devina antrenor se inseala amarnic. In primul rand Laca nu se ajuta nici macar singur, nici nu se fereste sa recunoasca faptul ca este influentat de patron in alcatuirea echipei. Eu unul nu stiu daca il sustinem pe antrenorul Lacatus sau pe antrenorul Becali. Atata timp cat nu putem trasa clar delimitarea aceasta, orice gesturi de sustinere par derizorii, facute in van. Cel putin Hagi, un antrenor la fel de nedovedit, a fost un om cu principii.

rockist04.08.2008 12:34

salutare !

desi nu am mai scris pe acest site de muuuult , mult timp , multumindu-ma sa citesc opiniile voastre , vreau sa scriu si eu doua lucruri despre aceasta stare de fapt descrisa in articol ... mai ales ca ma numar printre aceia care am venit la multe din meciurile Stelei abia asteptand sa o vad pe FIARA luptandu-se pentru gloria culorilor noastre ...cred ca prima idee ar fi ca nu mai pot sa il vad pe el in asa hal ...deci chiar este pentru mine dureros sa imi vad idolul copilariei umilindu-se in asa hal in fata unui cioban avid de bani ..adica Ok , inteleg , e dornic sa arate ca stie si vrea sa duca Steaua in top , unde ii e locul ...dar nici chiar asa !!! adica aceste compromisuri nu trebuiesc facute , Marius !!! lasa echipa , lasa-ne mai ales pe noi sa ne amintim de tine pentru ceea ce ai fost ! nu te alatura listei de oameni care au fost scuipati de analfabet si caree nu sunt lasati sa isi faca treaba ..daca iti pasa de Steaua si daca tii al imaginea ta ..dcel mai bun lucru ar fi sa te retragi acum ...mai ales ca daca o faci prea tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu si nici odata nu ai sa mai vezi o peluza afisand "VREM 11 JUCATORI CA Lacatus "

SebahSTEAUA04.08.2008 12:36

Bravo, bravo, de 1000 de ori BRAVO!!! Laca are nevoie de noi asa cum si noi am avut nevoie de el de numarate ori si sper ca vom mai avea. Asa cum el ne-a ajutat atunci cand ne ardea buza mai tare, asa trebui sa-l ajutam si noi sa devina un mare antrenor. Nu ma intereseaza de cei care spun ca la Steaua nu sunt permise experimente ca tralalalala. Lacatus MERITA ORICE! Forza Steaua, alaturi de Laca!

il_capitano04.08.2008 13:00

Parerea mea este sa luam exemplul celor de la Manchester vizavi de Sir Alex Ferguson, ! In prima perioada cand a venit la United nu a avut rezultate prea bune, dar in timp s-a omogenizat echipa si s-a creeat un sistem bun, pentru ca de 17 ani tot acolo este ! Rezultatele le ai in timp, daca vom schimba cate un antrenor la 1 an, doar pentru ca nu ni se pare noua ca o face pe Steaua sa straluceasca asa cum ar trebui nu ajungem nicaieri ! Orice antrenor are nevoie de timp, iar timpul nu se rezuma la un sezon, ci la minim 2-3 ! Marius nu este la inceput, dar este intr-o perioada mai grea. Eu unul il sustin 100% si sunt sigur, ca acordandu-i incredere si timp, va sti cum sa ne rasplateasca printr-un joc bun, asa cum dorim toti !

LARI04.08.2008 13:02
Lari, ce mult ma bucur ca ai inceput sa scrii articole pe site... meriti dupa atatia ani de stat in peluza sa iti fie auzita opinia...

Multzam, Lucki, Prietene!

Virgil a fost cel care mi-a facut invitatia, asa ca intreaba-l pe el de ce a avut ideea :) De altfel, cred ca esti singurul de pe acest site care ma cunoaste in carne si oase si care stie cate ceva despre trecutul meu de stelist. O bucurie sa te vad activ!

@Marius

Si intrebarea ta e buna. Totusi, am vazut ca majoritatea fanilor il critica aspru pe Lacatus, dupa care afirma cu aceeasi virulenta: "Vrem antrenor, nu simbol!" Aceasta stare de fapt m-a facut sa-mi pun aceste intrebari. Afirm inca o data, asa cum am si scris, de altfel: "Ca Lacatus nu e un mare antrenor, e un lucru deranjant de vizibil"

@Toti de aici

Nu am dat niciun raspuns intrebarilor ridicate. Nu incerc sa-l fac pe Lacatus antrenor. Nu incerc nici sa determin obtinerea clementei pentru el. Pun niste intrebari care ma obsedeaza de mai mult timp.

Am si scris de altfel ca "Nu vad un raspuns multumitor la 3/4 din intrebarile de mai sus. Stiu doar ca atunci cand il vad pe Lacatus in trainingul Stelei, ma trec toti fiorii". Asta a fost singurul raspuns dat respectivelor intrebari. E un raspuns irational, asa cum e si dragostea noastra pentru Steaua.

emil072404.08.2008 13:24

Clar obligatii fata de Laca avem!Intrebarea este:Ne putem permite inca un sezon ratat din pricina acestor obligatii morale?

Raspunsul este da! Eu prefer inca un sezon ratat fara schimbare de antrenor,pt ca doar prin continuitate se pot obtine rezultate!

Cat despre gigelus cel cu valiza de bani pt bomboane ar face bine sa-si vada de drum pana nu mai face vreo gafa ce l-ar putea costa cam mult!

Gigi transhumanta te mai salveaza!!!!!!!!!!!!!!!

steado04.08.2008 13:34

Sunt sigur ca tribunele nu vor striga niciodata demisia lui Lacatus.Nu e vorba de obligatii ci motivul e simplu : Lacatus e un simbol.A striga demisia lui Lacatus este ca si cum ai rupe steagul Stelei ca nu-ti place cum joaca echipa.

In acelasi timp e cert faptul ca Lacatus nu e un antrenor pentru ceea ce se asteapta de la Steaua.

Becali nu-l va da afara.Ceea ce a patit in cazul lui Hagi e nimic pe langa ce s-ar putea intampla acum.

Singura solutie este ca Lacatus sa plece din proprie initiativa.Sa-si calce pe orgoliu pana nu va fi prea tarziu iar prestatiile sale ca antrenor vor incepe sa stearga amintirea a ceea ce a fost ca jucator.Ar fi tragic.Mai are timp, pana nu va strica totul.Timpul trece insa repede !

MoWeed04.08.2008 13:36

Normal ca avem obligatii fata de Marius Lacatus. In fond si la urma urmei fara el nu am fi fost de departe cel mai titrat club din Romania. Deci Lacatus merita rabdarea si respectul nostru ca fani pentru ca el ne-a adus de-a lungul timpului atatea si atatea bucurii. Eu niciodata nu o sa ii cer demisia lui Lacatus din respect pentru ce a facut la Steaua de-a lungul timpului la fel cum nu i-am cerut demisia lui Hagi. Mai ales ca dupa plecarea lui Radoi va ramane singurul stelist adevarat care activeaza la Steaua....

danimarcu04.08.2008 13:44
Deci... avem sau nu vreo datorie sau vreo obligatie morala catre Marius Lacatus?

Sa avem sau nu rabdare cu el sa devina un antrenor mare? Sau, pentru cei mai aprigi dintre contestatari: sa avem sau nu rabdarea sa vedem daca va deveni sau nu un mare antrenor?

Daca nu avem rabdare cu Lacatus, cu cine mai putem avea?

Din pacate,la Steaua amatorismul e in floare la nivel de conducere.Se iau decizii pripite,se aduc antrenori-idoli,care sa inchida gura suporterilor,indiferent de priceperea lor ca antrenori;Se fac transferuri pe ultima suta de metri,doar atunci cand nu mai au incotro,in schimb se accepta imediat in lot jucatori moca,jucatori terminati sau reprofilati,doar din ratiuni ce tin de buzunarul ciobanului...

La Steaua nu se construieste nimic de durata,totul e de pe o zi pe alta,si unicul scop al Stelei a ajuns calificarea(indiferent de pe ce loc si cum)in Liga Campionilor,cea aducatoare de profit.

Daca s-ar avea in vedere reconstructia din temelii a Stelei,cu bataie pe termen lung,cu promovarea tinerelor talente samd,DA,as avea rabdare si 5 ani de zile!Eu sunt stelist de mic,cam de vreo 30 de ani incoace,asa ca nu interesul castigului cu orice pret m-au atasat de echipa asta,ci spiritul unic si mentalitatea superioara caracteristica Stelei.

Dar la noi se urmaresc doar rezultatele pe termen ultra-scurt,de la un an la altul,tinta principala fiind banii din LC,iar pt asta Lacatus nu e potrivit.Avem un lot destul de bun,care sunt sigur ca ar juca mult fotbal daca ar avea cine sa-i antreneze.

In plus,Lacatus pare in stare de orice compromis doar ca sa ramana pe post,ceea ce nu-i tocmai in regula.

Eu il contest vehement pe Laca,e si usor din spatele tastaturii,dar pe stadion nu as face-o,pt ca nu as putea.As prefera ca el sa plece singur,pana nu ajunge sa fie contestat de toata lumea...

xDaJACKALx04.08.2008 14:21

De ce sa avem o "datorie" morala fata de Lacatus?Ca sa fii dator cuiva trebuie ca persoana respectiva sa-ti fii facut un favor.E adevarat ca Lacatus a facut o gramada de lucuri bune pentru Steaua, dar nu ne-a facut nici un favor.

yozisss04.08.2008 14:54

Eu zic ca intrebarea este usor gresita.. de fapt premisele mi se par gresite. Faptul ca Lacatus este simbolul Stelei e evident, deci nu poate fi contestat. Insa faptul ca Lacatus nu e un antrenor competent, nu cred ca poate cineva sa zica cu certitudine. Sa nu uitam ca in sezonul trecut s-au recuperat o groaza de puncte, sub conducerea lui Lacatus. Si daca nu exista acel meci cu Timisoara, probabil cel mai bun din returul trecut, acum eram campioni. A fost un meci care a semanat izbitor cu cel de aseara, un meci in care ne-a lovit groaznic ghinionul. Pe urma a urmat un meci suspect de prost cu dinamu... aici cred eu ca merita discutat. Cum de a nu a reusit Lacatus sa capaciteze echipa tocmai la un meci cu dusmanul de moarte. Cum de nu reuseste sa scape de mainile moarte, Banel, Badea, Lovin... si aici nu vad decat mana "patronului", dar asta e alta discutie.

Eu zic ca daca Lacatus reuseste sa faca in primul rand o echipa care sa joace in primul rand cu sufletul, poate deveni un antrenor cel putin la fel de spectaculos ca Protasov. De altfel eu in primul rand am vazut ieri Steaua jucand in viteza, cu combinatii, cu ocazii, e drept nefinalizate.

Deci, opinia mea, Lacatus merita sustinut, daca nu pentru rezultate, macar ca sa nu pateasca ce a patit Hagi anul trecut (o parere, Laca este peste Hagi ca antrenor).

AdrianUltras2504.08.2008 14:55

Fratilor dar noi nu avem absolut nici o obligatie fata de antrenor.

Voi chiar nu pricepeti?!

Incercati sa faceti diferenta intre simbolul Lacatus si antrenorul Lacatus.

Lacatus, antrenorul, are obligatii fata de noi.

El trebuie sa faca echipa sa mearga.Sa faca performanta.Sa ne faca pe noi fericiti.

Obligatiile noastre nu sunt fata de el.

Sunt fata de echipa.

Eu cand ma duc la Stadion, nu ma duc pt Lacatus.

Ma duc pt Steaua!

Garrincha04.08.2008 14:57

Eu cand am auzit ca Laca o sa antreneze Steaua am avut un sentiment groaznic, ma gandeam ca si el o sa ajunga sa fie huiduit de proprii fani. Acest moment se pare ca nu este foarte departe, lucru observabil din directia articolelor de pe acest site. Eu as vrea ca noi, ca suporteri stelisti sa nu ne asemanam cu creditorul clubului nostru iubit. Astfel mi-as dori ca noi sa nu dam jos dupa noua luni un om pe care tot noi l-am "inscaunat"(repet NOI, nu creditorul, nu Argaseala, NOI). Daca totusi se va ajunge la situatia in care Laca sa fie huiduit in Ghencea, inseamna ca n-am invatat nimic din iesirile necontrolate ale lui ciobandante si ne meritam cu prisosinta soarta de a fi condusi de cine suntem condusi. Consider ca avem "datoria" de a avea rabdare cu Laca macar pana in iarna, macar pentru tot ce a facut el pentru noi, macar pentru a ne dovedi noua insine ca nu suntem chipul si asemanarea celui a carui nume, din respect pentru posteritate, nu-i-l voi pronunta.

stelista no. 104.08.2008 15:28
Eu cand am auzit ca Laca o sa antreneze Steaua am avut un sentiment groaznic, ma gandeam ca si el o sa ajunga sa fie huiduit de proprii fani. Acest moment se pare ca nu este foarte departe, lucru observabil din directia articolelor de pe acest site. Eu as vrea ca noi, ca suporteri stelisti sa nu ne asemanam cu creditorul clubului nostru iubit. Astfel mi-as dori ca noi sa nu dam jos dupa noua luni un om pe care tot noi l-am "inscaunat"(repet NOI, nu creditorul, nu Argaseala, NOI). Daca totusi se va ajunge la situatia in care Laca sa fie huiduit in Ghencea, inseamna ca n-am invatat nimic din iesirile necontrolate ale lui ciobandante si ne meritam cu prisosinta soarta de a fi condusi de cine suntem condusi. Consider ca avem "datoria" de a avea rabdare cu Laca macar pana in iarna, macar pentru tot ce a facut el pentru noi, macar pentru a ne dovedi noua insine ca nu suntem chipul si asemanarea celui a carui nume, din respect pentru posteritate, nu-i-l voi pronunta.

Complet de acord ... As mai dauga si ca ANTRENORUL si SIMBOLUL nu le percep ca pe 2 "persoane" diferite. El este unul si acelasi Marius Lacatus. E adevarat ca pana acum nu a demonstrat tot ce avea de demonstrat ca antrenor , dar inca mai are timp . Problema este la conducere nu la el.

zloty04.08.2008 15:42
Complet de acord ... As mai dauga si ca ANTRENORUL si SIMBOLUL nu le percep ca pe 2 "persoane" diferite. El este unul si acelasi Marius Lacatus. E adevarat ca pana acum nu a demonstrat tot ce avea de demonstrat ca antrenor , dar inca mai are timp . Problema este la conducere nu la el.

nu ca jucator a fost superb ,ca antrenor e slab , sunt antrenori in div. a care se descurca cu mult mai putin . te intreb eu cand o sa demonstreze ca e mare antrenor? o sa se trezeasca din somn deodata si o sa realizeze asta? cred ca problema la mari jucatori care apoi devin antrenori e orgoliul , bah poate nu le sti pe toate poate tre sa mai faci un curs 2 dute vezi cum fac uni altii acumuleaza informatii , nu la noi nu , Hagi se retrage in 3 luni il punem sa antreneze nationala

SebahSTEAUA04.08.2008 15:53

Mergem la stadion pentru Steaua... Lacatus=Steaua

AdrianUltras2504.08.2008 16:04

Vezi ca "Lacatus" nu merge din cauza ca antrenorul "Steaua" nu se pricepe!

mary2204.08.2008 16:17

Lacatus e simbolul nostru , fata de el avem nu obligatii ,fata de el avem datorii , daca e cineva care iubeste Steaua mai presus de orice acea persoana e Lacatus . Lacatus merita respectul nostru , merita sustinerea noastra merita sa credem in el , merita sa serveasa Steaua ca antrenor asa cum a servit-o ca jucator . Cineva spunea ca a fost genial ca jucator insa ca antrenor nu are valoare dar eu cred ca cei care spun asta se inseala , cred in antrenorul Lacatus , cred in puterea lui de a forma o echipa , o familie cred ca daca i se va da mana libera si alte persoane nu se vor implica in echipa se va vedea adevarata lui valoare ca antrenor .Cred sincer ca Lacatus iubeste Steaua si ca daca va simti ca nu se va putea ridica la nivelul cerut de blazonul echipei nu va astepta sa i se ceara demisia sau sa fie demis pentru ca o va face singur tot din dragoste pentru Steaua . Noi avem datoria sa il sustinem sa-si demonstreze valoarea ...Eu cred sincer in antrenorul Lacatus ...

choli04.08.2008 16:56
Fratilor dar noi nu avem absolut nici o obligatie fata de antrenor.

Voi chiar nu pricepeti?!

Incercati sa faceti diferenta intre simbolul Lacatus si antrenorul Lacatus.

Lacatus, antrenorul, are obligatii fata de noi.

El trebuie sa faca echipa sa mearga.Sa faca performanta.Sa ne faca pe noi fericiti.

Obligatiile noastre nu sunt fata de el.

Sunt fata de echipa.

Eu cand ma duc la Stadion, nu ma duc pt Lacatus.

Ma duc pt Steaua!

incearca sa nu mai inciti lumea.....NOI SUNTEM DATORI LUI Marius, NU EL NOUA. SA-TI INTRE BINE IN CAP ASTA, SI TIE SI TUTUROR CARE VA VEDETI "MARI STELISTI".

Lacatus ANTRENORUL ARE NEVOIE DE NOI SI DE INCREDEREA NOASTRA...NU ESTI IN STARE SA O ARATI? FOARTE BINE, DAR NU VENI TU SA INFLUENTEZI LUMEA PE AICI...

"sa ne faca pe noi fericiti" - pai tu crezi ca meriti? - meriti tu si altii ca tine?

Nu meritati nimic!!!! Voi nu ati facut nimic pentru clubul asta....

Ai auzit de " Steaua, clubul nostru drag, ce mult te iubim, LA BINE LA RAU, Steaua E CLUBUL MEU TOT MEREU...

DA in orice caz nu ai niciun drept sa dai in Lacatus, pentru ca tu esti un nimeni in comparatie cu el.

Sburatoru04.08.2008 17:07

prietene...esti bolnav, fara suparare:(

«123»