FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Deplasare Galatasaray-Steaua

«13456»
axl07.08.2008 19:35

Turcii devin agasanti cam dupa vreo 20 de minute. O sa va omoare cu "my friend, my friend". In bazar poti plati chiar si cu lei, totul e sa negociezi, si cand zic sa negociezi zic sa fii nesimtit si sa tragi pretul ala in jos pana nu mai poti. De obicei cer pe un lucru 10Xvaloarea lui reala, iar dupa ce negociezi la sange si-l cumperi poti sa fii sigur ca l-ai luat de 3 ori mai scump.

O povestioara concludenta:

In bazarul turcesc, la "raionul" pielarie, acum un an. Un amic ocheste o haina de piele pe care turcul cere 200 de euro. "My friend, my friend", scade la 150, "where are you from", "aaaa, Hagi, Hagi", scade la 120, amicul mai trage un pic de pret, hai, 80 de euro, moment in care intra in magazin un englez care vrea exact acelasi model de haina. Turcul cere 800 de euro, englezul scoate portofelul si incepe sa numere banii. Turcul se intoarce spre noi care facusem ochii mari si ne face semn sa tacem din gura. In fine, englezul plateste, isi ia haina si pleaca. Turcul ne serveste cu ceai si-ii ia amicului 40 de euro pe haina.

Mie mi-e rusine sa negociez asa ca prefer sa nu cumpar.

Stanici07.08.2008 19:41

Faza e urmatoarea: cei care vor intr-adevar sa vina, sa se anunte! O sa facem pe darcu' in patru sa facem rost de autocar, pe "listele de asteptare" (11 persoane) sunt si doi membrii AISS care s-au trezit mai tarziu. Ideea e sa fim siguri ca ne putem baza pe un numar de oameni, astfel incat sa putem inchiria un eventual al doilea autocar la costurile pe care le-am obtinut deja. Adica va dati seama ca ar fi mai scump de persoana daca sunt 40 de insi in loc de 49 intr-un autocar. Anuntati-va prezenta, sa stim pe ce ne bazam! Azzido, spune pana cand facem lista, sa stim de cate cerem (in functie de numarul strans deja pana la data stabilita).

Azzido07.08.2008 19:47

facem lista pana la 49 de locuri, cu toate ca nu stiu exact cate locuri are autocarul mult dorit.

AmuntBoy07.08.2008 19:53

pai la pret mare trebuie sa negociezi

dar nush acum cati ne vom lua haine din bazar scumpe

dar eu daca vreau sa iau o cana de 2 euro .... ce scad la 1 :))

AdiM07.08.2008 20:08
Am aflat cateva treburi interesante:

- Cele mai interesante de vizitat sunt cam toate in acelasi cartier - asta o sa fie bine

gen: Palatul Topkapi, Biserica Sfanta Sofia, Moscheea Albastra - astea 3 sunt in aceasi zona

iar Marele Bazar e la cateva strazi distanta

si un pic mai incolo Moscheea Suleymaniye

- unele toalete publice sunt dealea traditionale turcesti :)) de evitat

- produse contrafacute - gasesti peste tot

Sunt in acelasi loc, da sunt scumpe de vizitat, si unde mai pui ca si ei sunt turci, devin cam nesimtit de scumpe. Intrarea la palat, vro 15 euro, inseamna doar intrarea la palat, ca sa vizitezi si tezaurul (asta ar fi partea mai spectacloasa, unde-i si sabia lu SM) inca vro 10 euro si pentru corpul de cladire unde-i haremu sau ceva de genu inca 10. pentru astea doua intai tre sa dai cei 15 euro pentru intrarea la palat obligatoriu. Motiv pentru care io mi-am bagat p***-n palatu lor si nu l-am vizitat deloc...

Catedrala Sf Sofia merita vazuta. Moscheea Albastra e f mare si-atat.

Toaletele traditionale turcesti nu sunt de evitat, pastreaza curatenia turcaletii.

Cam tot e contrafacut, Marele Bazar e mama complexului Europa si orice gasesti acolo, in cel mai bun caz scoti preturi f putin mai mari decat in magazinele normale.

AmuntBoy07.08.2008 20:19

eu stiu ca intrarea e 7 dolari ;)

dar daca ai fost acolo te luam pe cuvant

cae indru07.08.2008 21:00

asa...... deci cateva info despre istanbul (am stat vreo doi ani in diverse perioade pe acolo): euroii si dolarii se pot schimba linistit la "doviz" (exchange) nu va va intepa nimeni. turcii sunt f prietenosi cu romanii si nu sunt probleme pe strada. locurile de vizitat pomenite mai sus sunt frumoase si chiar merita acei cativa euro de intrare. parerea mea e ca e de evitat bazarul mare pt ca este exagerat de mare si pierzi timpul de pomana. daca tineti neaparat vedeti ca la intrare sunt diversi baieti de bine (romani printre ei) care pentru 5 euro te plimba in labirintul ala exact la ce te intereseaza aur argint piele toale adidasi. absoult totul valoreaza maxim 15 % din pretul initial trantit de negustor la prima strigare.

berea EFES este senzationala nu are nici o legatura cu ce a fost in Romania.banuiesc ca se vor bea cateva cisterne. nu fugiti de mancarea turceasca se mananca f bine. va recomand ishkembe (asta e un fel de ciorba de burta) si kumpir : cartof fiert mare impanat cu tot ce va trece prin cap. kebabul si shaorma nu au legatura cu ce se gaseste la noi.

pentru baietii care sunt pusi pe distractie recomand cartierul taksim fieful besiktas care este intesat de cafenele baruri restaurante si "coffe-shops" undercover. acolo va puteti afisa linistiti culorile noastre dragi pentru ca ura pt galata ii va face sa va trateze ca pe frati. tot in taksim gasiti o piata senzationala de peste proaspat unde puteti manca la taraba niste delicatese de zile mari f ieftine.

nu incercati sa treceti in partea asiatica ca drumul este foarte lung si nu e mare smecherie acolo.

aveti mare grija sa nu va rataciti orasul este exagerat de mare si de intortocheat. atentie la taxiuri sunt fff scumpe la ei e cel mai mare pret la benzina din europa aproximativ doi euro litrul.

in rest va mai descurcati si sunt sigur ca va fi o deplasare superba

mi-ar fi placut tare mult sa merg si eu cu voi as fi fost destul de bun de ghid dar din pacate sunt in alta parte si nu am cum

FORZA Steaua

AmuntBoy07.08.2008 23:52

zi si tu unde sunt stadioanele celor 3 echipe? in ce zone

eu stiam ca in taksim e galata

GREUceanu08.08.2008 06:47

Aseara am reusit sa "prind" 6 locuri pentru mine si prietenii mei. Din cate citesc acum pe forum , imi dau seama ca am fost norocos. :steag_sah_mic: Depaseam 5 persoana, asa ca deplasarea cu masina personala a devenit imposibila. Tot mai am doi amici care s-au inscris pe listele de asteptare.

Multumim AISS ca au organizat aceasta deplasare la costuri accesibile tuturor. Cred ca o sa fie o experienta placuta, sper ca si rezultatul final sa fie la fel.

@AmountBoy

Stiu ca Galata si Besiktas au stadioanele aproape de zona centrala a orasului.

Am un prieten care a trait acolo ceva ani buni (e roman) si chiar anul asta am vizitat Istanbulul de doua ori pana acum.

KolloSal08.08.2008 07:52
Aseara am reusit sa "prind" 6 locuri pentru mine si prietenii mei. Din cate citesc acum pe forum , imi dau seama ca am fost norocos. :steag_sah_mic: Depaseam 5 persoana, asa ca deplasarea cu masina personala a devenit imposibila. Tot mai am doi amici care s-au inscris pe listele de asteptare.

Multumim AISS ca au organizat aceasta deplasare la costuri accesibile tuturor. Cred ca o sa fie o experienta placuta, sper ca si rezultatul final sa fie la fel.

@AmountBoy

Am un prieten care a trait acolo ceva ani buni (e roman) si chiar anul asta am vizitat Istanbulul de doua ori pana acum.

Din cate stiu stadionul lui Besiktas e f aproape de Taksim Square iar cel al lui Galatasaray e langa statia de metrou Sisli-Mecidiyekoy.

Hotshut08.08.2008 08:20

@AmountBoy

Din cate stiu stadionul lui Besiktas e f aproape de Taksim Square iar cel al lui Galatasaray e langa statia de metrou Sisli-Mecidiyekoy.

Salut

Am vizitat in luna mai Istanbulul cu ocazia cursei de formula 1.Stadioanele sunt:Besiktas si Gatalta in partea europeana si Fener in Asia.Cel mai centrat este stadionul Inonu al celor de la Besiktas,este chiar langa palatul Dolmabahce pe faleza oarecum.Piata Taksim este cea mai mare si nu este in apropierea stadionului Ali Sam Yen.

Din obiectivele de vizitat merita Topkapi,Sf.Sofia si moschea albastra.Atentie celor care merg cu masina proprie:acolo nu se tine cont de regulile de circulatie.Bazarul e dupa parerea mea mai mult un mit,un fel de complex Europa dar mai mare

GREUceanu08.08.2008 08:49
Atentie celor care merg cu masina proprie:acolo nu se tine cont de regulile de circulatie.

E adevarat. Intr-un oras de 11 mil. locuitori in trafic domneste haotismul. O sa vedeti ca 50% din masinile lor sunt lovite, zgariate, cu urme de trafic.

In Istanbul asfaltul e varza... De altfel e greu sa se intervina cu utilajele pe acolo, la ce trafic este. Inca un sfat. Nu va aventurati cu masinile voastre pe strazile in panta mare. Mie mi-a iesti fum de la ambreaj cand urcam o straduta d-aia....

Stanici08.08.2008 15:59

@Everybody. Va rog, daca aveti relatii pe la o firma de transport persoane, ajutati-ne si pe noi sa facem rost de inca un autocar (la pret accesibil (1 - 1,10 euro/km). Principalul motiv pentru care ne-am lovit de refuzuri este acela ca le e frica de eventualele pagube produse de calatori, data fiind "calitatea acestora". Da-ti-mi mie un PM sau mail la adresa scrisa cu felul in care ati puea fi de folos, poate rezolvam si cu al doilea autocar - ar fi pacat sa ramana atati oameni pe dinafara!

floppy200109.08.2008 01:49

ati incercat dacos? parca cu ei ati facut deplasarea la praga?!

sunt conditii ok, autocare mari (~60 persoane).

daca n-au fost incidente cu cei care au mers la praga nu vad de ce ar fi acum?!

AmuntBoy09.08.2008 16:09

gata cu locurile? suntem full?

danimarcu09.08.2008 16:16

A pomenit si la stirile Telesport de AISS cu excursia asta.Spunea ca aveti pana acum 150 de fani...

LE-am o presimtire ca @punkboy nu figureaza printre ei... :cool:

cRiss4Steaua10.08.2008 14:03

Faceti-ne mandrii de voi. Sa fie o atmosfera frumoasa :steag_cruce_invers:

marianultras10.08.2008 15:32
@Everybody. Va rog, daca aveti relatii pe la o firma de transport persoane, ajutati-ne si pe noi sa facem rost de inca un autocar (la pret accesibil (1 - 1,10 euro/km). Principalul motiv pentru care ne-am lovit de refuzuri este acela ca le e frica de eventualele pagube produse de calatori, data fiind "calitatea acestora". Da-ti-mi mie un PM sau mail la adresa scrisa cu felul in care ati puea fi de folos, poate rezolvam si cu al doilea autocar - ar fi pacat sa ramana atati oameni pe dinafara!

Am si eu o intrebare... mergem imbracati in tricoul Stelei sau ne schimbam inainte de meci? nu de alta dar la cat de fanatici sunt aia... nu se stiecum ne imbracam la plecare? mergem in tricoul Stelei sau ne schimbam acolo? forzateaua

john_8610.08.2008 16:06

...

rezistenta_ultras10.08.2008 17:00

ce probleme ati ajuns sa va puneti...si mai grav,sa le discutati si pe forum...penibil

Stanici10.08.2008 17:06

Lasa, ma, fii tu adevarat si lasa-i pe oamenii care nu prea stiu ce si cum sa se umple de penibil. de parca te afecteaza cu ceva pe tine...

andyro10.08.2008 18:50
ce probleme ati ajuns sa va puneti...si mai grav,sa le discutati si pe forum...penibil

:)...deplasarea a fost facuta exact pentru oameni care (poate) nu au mai fost niciodata intr-o deplasare. E normal, oarecum, sa apara astfel de intrebari. Ca tipul respectiv are ID-ul "marianultras", e si asta un lucru amuzant :D.

micodo11.08.2008 00:04

Fratilor, ne vedem pe bosfor la o shaorma cu baclava si o narghilea.

Dumnezeu sa ne ajute!

1on11.08.2008 00:22
Am si eu o intrebare... mergem imbracati in tricoul Stelei sau ne schimbam inainte de meci? nu de alta dar la cat de fanatici sunt aia... nu se stiecum ne imbracam la plecare? mergem in tricoul Stelei sau ne schimbam acolo? forzateaua

Ia-ți un tricou din ãla cu cu Hagi, de la magazinul oficial. Nu cred cã-ți va face careva ceva. Cei care țin cu Fener și Besiktas n-au de ce cã e cu Steaua, cei ai Galatei cã e cu Hagi. :kisstogether:

john_8611.08.2008 06:26

Mai am o intrebare legata de viza. Se pune la granita sau trebuie sa mergem la ambasada?

«13456»