Decizia LPF de a acorda RCS - A1 drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 este o altã aberație marca Dragomir Miticã. Iatã cã acest așa-numit trust de presã nu poate acoperi decât 35% din locuințele în care existã cel puțin un televizor. Din informațiile care existã în acest moment, platformele digitale, altele decât Digi TV, nu vor transmite GSP TV 1,GSP TV 2, GSP TV n. Așadar, meciurile Stelei cu echipele mai slab cotate, care nu vor fi considerate ca fãcând parte din Opțiunea 1, nu vor putea fi vãzute de ne-abonații RCS. Lucru care nu respectã drepturile consumatorilor.
Gesepiștii îi tot dau înainte cu "pay per view". Total greșit, domnilor gesepiști. Ceea ce faceți voi nu este "platã pentru vizionare", ci monopol. Care ar trebui sã intre în vizorul Consiliului Concurenței. Pentru cã dacã eu spun acum: "Vreau sã plãtesc ca sã vãd canalul GSPTV, dar nu vreau sã mã abonez la RCS", nu am aceastã posibilitate. De altfel, comentariile de la articolele gesepiste despre programul de televizare al etapei sunt toate pline de referiri la mamele și originile acestei "televiziuni".
RCS-ul a pierdut monopolul pe care îl avea. Înainte de apariția platformelor digitale de televiziune nu aveai ce face, dacã în zona ta era RCS, Astral sau altã companie de cablu, erai obligat sã te abonezi la ei. Asta dacã aveau și ei chef, desigur.Fac o micã parantezã, pentru a vã povesti de ce nu mai sunt eu abonat RCS, deși am cablul la poarta casei. În 2004 m-am mutat la casã nouã. La propriu. Era în timpul Campionatului European. M-am dus la RCS sã mã abonez. Mi s-a spus cã nu se poate, pentru cã rețeaua nu este dezvoltatã în zona mea și cã firma nu are prinsã în strategia de dezvoltare, deocamdatã, extinderea. Degeaba le-am explicat eu cã nu este normal, cã suntem în secolul 21, cã suntem într-o capitalã europeanã, nu într-un sat din vârful muntelui. Nimic, nu i-a putut îndupleca pe cabliști sã mã conecteze. La un moment dat, în urma solicitãrilor repetate, au cedat. A contat și faptul ca am mai strâns vreo zece vecini dornici de cablu. Investiția a devenit dintr-o datã rentabilã și am avut cablu. Mi-am promis însã atunci cã, dacã voi avea ocazia, voi renunța la oferta cablistã.
Aceastã posibilitate s-a materializat la apariția platformelor digitale. Acum douã luni am renunțat la RCS, neștiind mizeria care se pregãtea. Am aflat dupã aceea cã nu voi putea vedea toate meciurile Stelei la televizor. Am douã soluții pentru aceastã problemã: radio-ul sau stadionul. Pentru cã eu nu voi mai fi client al firmelor monopoliste!
alexblaja