FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Radio-ul sau stadionul!

«123»
fcsteaua.ro29.07.2008 19:42

Decizia LPF de a acorda RCS - A1 drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 este o altã aberație marca Dragomir Miticã. Iatã cã acest așa-numit trust de presã nu poate acoperi decât 35% din locuințele în care existã cel puțin un televizor. Din informațiile care existã în acest moment, platformele digitale, altele decât Digi TV, nu vor transmite GSP TV 1,GSP TV 2, GSP TV n. Așadar, meciurile Stelei cu echipele mai slab cotate, care nu vor fi considerate ca fãcând parte din Opțiunea 1, nu vor putea fi vãzute de ne-abonații RCS. Lucru care nu respectã drepturile consumatorilor.

Gesepiștii îi tot dau înainte cu "pay per view". Total greșit, domnilor gesepiști. Ceea ce faceți voi nu este "platã pentru vizionare", ci monopol. Care ar trebui sã intre în vizorul Consiliului Concurenței. Pentru cã dacã eu spun acum: "Vreau sã plãtesc ca sã vãd canalul GSPTV, dar nu vreau sã mã abonez la RCS", nu am aceastã posibilitate. De altfel, comentariile de la articolele gesepiste despre programul de televizare al etapei sunt toate pline de referiri la mamele și originile acestei "televiziuni".

RCS-ul a pierdut monopolul pe care îl avea. Înainte de apariția platformelor digitale de televiziune nu aveai ce face, dacã în zona ta era RCS, Astral sau altã companie de cablu, erai obligat sã te abonezi la ei. Asta dacã aveau și ei chef, desigur.Fac o micã parantezã, pentru a vã povesti de ce nu mai sunt eu abonat RCS, deși am cablul la poarta casei. În 2004 m-am mutat la casã nouã. La propriu. Era în timpul Campionatului European. M-am dus la RCS sã mã abonez. Mi s-a spus cã nu se poate, pentru cã rețeaua nu este dezvoltatã în zona mea și cã firma nu are prinsã în strategia de dezvoltare, deocamdatã, extinderea. Degeaba le-am explicat eu cã nu este normal, cã suntem în secolul 21, cã suntem într-o capitalã europeanã, nu într-un sat din vârful muntelui. Nimic, nu i-a putut îndupleca pe cabliști sã mã conecteze. La un moment dat, în urma solicitãrilor repetate, au cedat. A contat și faptul ca am mai strâns vreo zece vecini dornici de cablu. Investiția a devenit dintr-o datã rentabilã și am avut cablu. Mi-am promis însã atunci cã, dacã voi avea ocazia, voi renunța la oferta cablistã.

Aceastã posibilitate s-a materializat la apariția platformelor digitale. Acum douã luni am renunțat la RCS, neștiind mizeria care se pregãtea. Am aflat dupã aceea cã nu voi putea vedea toate meciurile Stelei la televizor. Am douã soluții pentru aceastã problemã: radio-ul sau stadionul. Pentru cã eu nu voi mai fi client al firmelor monopoliste!

alexblaja

axl29.07.2008 20:02

Subiectul acestui articol ma deprima profund. Ca sa zic asa, situatia e albastra, mii de tunete si draci baltati!

Eu unul nu-s chiar asa de principial, ce tre' sa fac ca sa vad meciurile Stelei la TV? Am upc, ceea ce really sucks! Imi cumpar Dolce, Boom, sau ce?

unuspecial29.07.2008 20:07

Ai foarte mare dreptate.Ne forteaza sa ne abonam la digitv sau RCS. Eu am boom si nu prind de niciun fel (desi mosu de sub mine a zis ca prinde , dar are vreo 70 de ani si mai e si rapidist .. tre sa il intelegem). Norocul meu este ca nu fac decat 1 ora pana la stadion (cu transportu in comun)iar cand nu pot ajunge din n motive , il am pa bunicamiu la 2 blocuri de mine care are digitv. Pentru mine cum o dam este bine dar sincer nu as vrea sa fiu in locul celorlalti suporteri stelisti care nu pot ajunge la stadion. Acest articol ar trebui parerea mea sa fie expediat la adresa de email a celor de la Asociatia Consumatorilor.poate asa se rezolva ceva.

puyol29.07.2008 20:07

e clar.. am pus-o :)

Living_Dead_Stripper29.07.2008 20:17

Radiou sau stadion?

Sã avem un pic pardon,

Mai simplu ar fi așa:

Premier League sau Serie A...

danimarcu29.07.2008 20:21

Hotia si lacomia unora a dus la situatia asta.Pacat ca nu avem puterea de a renunta cu totii la a mai urmari liga1.Tzeapa luata de gsp ar fi de proportii...

Normal ca nu putem renunta sa o vedem pe Steaua.Dar nenorocitii astia ar trebui urecheati intr-un fel.

Eu am norocul sa am digitv,dar ii inteleg si ii compatimesc pe stelistii care nu-si pot vedea favorita...

alexh29.07.2008 20:33

O sa ziceti ca sunt nebun, dar vad si o parte buna a acestui lucru.

Si anume, sper, prezenta a mai multor oameni pe stadion. Si-asa fenomenul moare incetul cu incetul, poate aceasta decizie va mai trimite lumea la stadion, mai ales acum cand timpul e frumos.

pe de alta parte, evident, va impartasesc frustrarea fata de cei de la federatie, gsp, etc. Din pacate, multi sunt spalati de asa zisa presa si nu-si vor pierde niciodata clientela.

AdrianUltras2529.07.2008 20:39

CIUCIU!!!

Atat timp cat am internet, nici un ban nu vor vedea de la mine retelele de cablu din tara asta.

Ca platesc internetul, asta e altceva.

Dar macar nu le platesc lor prostiile.

Alexblaja

Daca ai internet acasa exista programe speciale (sopcast) si siteuri (http://www.myp2p.eu/index.php?part=sports) unde poti vedea gesepeteve.

alexblaja29.07.2008 20:44

@lds

da, asa ar fi daca nu m-ar interesa sa vad si meciurile Stelei din deplasare....

@axl

degeaba iti pui boom, dolce, sau altceva...gsptv se difuzeaza NUMAI in reteaua RCS. De ce? Pentru ca asa vrea muschii lor. Gesepistii si rcs-istii au cerut gramezi de bani furnizorilor gen UPC sau Dolce, ca sa le dea si lor meciurile, ceva in jur de un euro pe abonat pe luna daca nu ma insel. Eu as plati banii astia sincer sa fiu, dar se pare ca UPC si Dolce nu au vrut sa plateasca, pentru ca li s-a parut MULT pentru valoarea campionatului intern....Oricum, e clara tendinta de monopolizare si Consiliul Concurentei ar trebui sa se sesizeze. Repet, nu este vorba despre Pay Per View, aia insamena sa am posibilitatea sa platesc ca sa vad un meci, indiferent de coltul tarii n care locuiesc.

Intr-o tara nornala ar fi trebuit ca una dintre conditiile de baza pentru acordarea drepturilor de televizare sa fie o acoperire de cel putin 80% a celui care le cumpara, fie el o singura companie sau mai multe companii asociate/cumparatoare de la prima companie.

@adriasnultras

ma, eu o sa imi iau o bicicleta si o sa ma duc la cumnata-miu sa ma uit la meciurile Stelei...asta ca sa pot bea si eu beri :) Lasand gluma la o parte, vorbeam de cei care stau in zone unde nu exista RCS nicaieri si nici nu au net...aia ce fac?

Chestia e clara pentru mine: aia au pierdut monopolul, acum vor sa-l recastige. Tot prin metode neconcurentiale.

axl29.07.2008 20:44

Hm, pachetul Extra Complet n-are gsp TV da' are Private Spice. Pachetul baza n-are Platinum Spice da' are gsp TV. Decisions, decisions...l

carminastan29.07.2008 20:51

digi TV are de asemenea gsp TV. problema celorlalti cablisti este ca nu vor sa plateasca sa semneze contract cu gsp. totul se vrea gratis nu mi se pare normal. momentan am rds, dar cum stau cu chirie azi aici maine dincolo oricand pot ramane fara. pe de alta parte, intotdeauna mi-am dorit sa vad eciurile in baruri sport :D. probabil ca daca la mine acasa nu le-as putea vedea, m-as duce intr-un astfel de bar. aceeasi problema a fost si cu Telesport acum 2 ani parca. eu, personal, cred ca este doar o pb de zile-saptamani, pana cand gsptv va intra si in grila altor furnizori de televiziune prin cablu.

MoWeed29.07.2008 20:56

@alexh

De acord, dar noi cei din provincie ce fac(zic "fac" pentru ca sunt abonat la RCS)?

Ideea e foarte proasta, in loc sa faca in asa fel incat transmisiunile sa fie accesibile tuturor, fac in asa fel incat sa poata vedea numai o mica parte.

Ramane o singura optiune viabila:internetul

AdrianUltras2529.07.2008 20:58

Aceeasi problema o am eu cu upeceul in Cluj in ceea ce priveste serviciul de internet.

Baietii au tras tare si au "mancat" toate retelele de cartier si acum ii doare in cot.

Mi s-a intamplat sa am probleme cu internetul si timp de 16 zile m-au tot dus cu zaharelul.

Nu au reactionat decat in momentul cand am scos contractul pe care scria clar ca internetul utilizatorului nu poate sa nu functioneze mai mult de 20 de minute daca nu exista o instiintare inainte.

A 2a zi deja erau 2 baieti la mine care mi-au rezolvat problema.

Intr-o tara civilizata cna-ul sau cine se ocupa de asta s-ar fi sesizat in momentul cand drepturile TV ale ligii 1 erau acordate unei televiziuni care nu poate si nu vrea sa transmita in toata tara.

Daca voia sa faca bani, Antena 1 vindea drepturile de transmitere si altor televiziuni.

Dar cum a zis Alexblaja, aici e vorba de monopol, de putere(probabil singurul lucru mai important decat banii pt porcii astia)

metzzz29.07.2008 21:03
Hm, pachetul Extra Complet n-are gsp TV da' are Private Spice. Pachetul baza n-are Platinum Spice da' are gsp TV. Decisions, decisions...l

si eu ma intrebam de ce nu am gspTv :))))))) deci prind private spice in locul la gesepe rahat.

foarte tare.e bine ca la prietena mea se prinde gesepe

alexblaja29.07.2008 21:06

@carminstan

DigiTV e platforma digitala a RCS

eu nu vreau gratis, eu vreau pay per view adevarat, adica sa platesc pe vizionarea unui SINGUR meci. Daca e vorba de pay per view adevarat, ar trebui sa am posibilitatea sa vad ce meciuri vreau eu. Oamenii ar putea scoate bani frumosi printr-un asemenea sistem. Eu personal urmaresc doar meciurile Stelei, nu ma intereseaza altii, ma intereseaza doar scorurile si fazele importante din meciurile rivalelor.

Dar bineinteles ca, in sistemul plata pe vizionare, nu vreau sa mai vad NICIO reclama, nici macar in pauza!

AdrianUltras2529.07.2008 21:07

Metzzz este cel mai mare bulanos de pe pamant!!!

Ce nu am eu norocul lui??? :wall:

Astristul29.07.2008 21:10
CIUCIU!!!

Atat timp cat am internet, nici un ban nu vor vedea de la mine retelele de cablu din tara asta.

Ca platesc internetul, asta e altceva.

Dar macar nu le platesc lor prostiile.

Alexblaja

Daca ai internet acasa exista programe speciale (sopcast) si siteuri (http://www.myp2p.eu/index.php?part=sports) unde poti vedea gesepeteve.

Asta ziceam si eu, deoarece tot la UPC sunt abonat si singurul loc unde pot sa vad Liga 1 (in afara de prima optiune, transmisa de Antena 1) este internetul. Bine ca nu l-au codat si pe ala! :dry:

@carminstan

DigiTV e platforma digitala a RCS

eu nu vreau gratis, eu vreau pay per view adevarat, adica sa platesc pe vizionarea unui SINGUR meci. Daca e vorba de pay per view adevarat, ar trebui sa am posibilitatea sa vad ce meciuri vreau eu. Oamenii ar putea scoate bani frumosi printr-un asemenea sistem. Eu personal urmaresc doar meciurile Stelei, nu ma intereseaza altii, ma intereseaza doar scorurile si fazele importante din meciurile rivalelor.

Dar bineinteles ca, in sistemul plata pe vizionare, nu vreau sa mai vad NICIO reclama, nici macar in pauza!

100% de acord. Asa mi s-ar parea normal. Oricum de vreo 4 ani incoace doar la meciurile Stelei ma uit. Restul nu ma intereseaza! Nici la Dinamo-CFR de acum 2 ani nu m-am uitat desi toti ziceau ca de asta depinde calificarea Stelei in turul 2 preliminar UCL. Eu am zis ca ce-o fi o fi, chiar nu ma interesa!

joitaru29.07.2008 21:12

Hai sa privim si partea buna, daca nu e Steaua optiunea 1 si vrei sa vezi meciul, TE DUCI PE STADION.

AdrianUltras2529.07.2008 21:15

Joitaru

Si eu unde le vad?

Sau probabil te gandesti ca imi permit sa dau vreun milion si ceva o data la 2 saptamani ca sa vin la Bucuresti sa vad un meci?

Daca esti din Bucuresti te doare la patina,dar daca nu?

carminastan29.07.2008 21:16

da, stiu ca digitv e platforma rcs. si mai stiu ca toate satele sunt pline de antene digi TV =)). poate ca si acesta este unul din motivele pentru care nu se streseaza. deocamdata gsptv nu e in regim pay-per-view este doar un post (n) in plus. si depinde de furnizorii de televiziune prin cablu sa se inteleaga cu ei. nu mai ca upc & others vor gratis, iar grupul intact (antena+rcs) vrea bani. este doar o afacere. Telesport-ul nu era puternic si de aceea a vandut optiunile altor televiziuni, acum insa alta este situatia. dar upc (care intre noi fie vorba mi se pare cel mai distrus furnizor de televiziune prin cablu) nici cu ei nu s-a inteles. acum jumatate de an aveam upc unde stateam si nu imi amintesc sa vad urma de Telesport.

alexblaja29.07.2008 21:25

@carmina

Da, dar ei zic ca este pay per view, ca daca vrem sa vedem, sa platim. Chestie care nu este adevarata si nimeni nu spune asta. Pay per view inseamna cu totul si cu totul altceva.

O alta idee este ca LPF nu trebuia sa acorde drepturile de televizare unei companii care nu poate acoperi decat 35% din piata. Sincer, nu cred ca upc&others vor gratis, cred ca Intact a realizat ca a dat prea multi bani pe un campionat relativ obosit si ca nu au cum sa si-i mai scoata si ce si-au zis? "Las` ca scoatem noi banutii de la ceilalti cablisti si DTH-isti, ca romanul va fi ahtiat sa vaza campeonatul romanesc'

Eu asta zic, sa nu fim ahtiati si sa ascultam meciul la radio sau sa mergem la stadion, daca nu avem alta posibilitate!

andyro29.07.2008 21:29

Alex, gresesti profund in 3 locuri.

Prima data, chiar din prima fraza. Licitatia pentru drepturile TV trebuia castigata de altcineva(vezi trustul lui SOV, Realitatea-Catavencu), drept urmare si betele in roate puse se Mitica Dragomir trustului Intact. Exemplul cel mai clar este faptul ca trustul Intact va trebui sa faca publicitate in timpul transmisiunilor sportive postului RealitateaTV (:D) , sponsor al diviziei A. Daca a existat vreodata o problema, aceea a inceput cu licitatia drepturilor TV. Dar daca nu ar fi existat acea licitatie, nu ar fi existat bani. In fine, nu mai intru in detalii, ideea e ca nu a fost o decizie, ci o licitatie, si ca nu e marca Mitica Dragomir.

A doua, ca acest lucru incalca drepturile consumatorilor. (dand 2 exemple total aleatoare) Pai daca Lost e difuzat de ABC si eu care nu am ABC, vreau sa il vad, inseamna ca ABC imi incalca mie drepturile ? Daca Vacanta Mare e difuzata de Kanal D si eu nu prind Kanal D, inseamna ca imi sunt incalcate drepturile ? Nu e nici pe departe vorba de monopol, e vorba de niste legi simple ale economiei de piata - fiecare televiziune, trust media, etc, incearca sa isi atraga spectatori prin emisiuni, exclusivitati, sport, muzica. A zis cineva de monopol in cazul achizitionarii drepturilor TV ale celorlalte ligi din Europa (unde se intampla exact ca la noi) ? Daca vrei sa condamni pe cineva, condamna TVR, televiziune platita din banii tai si ai mei, care nu a fost in stare sa liciteze pentru a obtine acele drepturi, dar in schimb ne intoxica cu x emisiuni si showuri de prost gust.

In al treilea rand, cum zicea si Carmina, Intact/RDS/Antena1/GSP (cum s-or mai chemand) au oferit optiunea altor retele de cablu/televiziune digitala (UPC, in speta) de a cumpara drepturile de retransmisie/transmite GSPTV. Ca au cerut un anumit pret, e normal - fiecare companie urmareste profitul, nu este institutie de binefacere.

Si in ultimul rand, nu chiar o eroare, in Romania nu exista pay-per-view, exista televiziune digitala. Diferenta dintre cele doua e de la cer la pamant.

joitaru29.07.2008 21:30
Joitaru

Si eu unde le vad?

Sau probabil te gandesti ca imi permit sa dau vreun milion si ceva o data la 2 saptamani ca sa vin la Bucuresti sa vad un meci?

Daca esti din Bucuresti te doare la patina,dar daca nu?

Ma crezi ca am uitat, sincer am uitat sa pun si asa problema.

Sincer e naspa pt tine daca nu ai acces la firma cu gsp.

carminastan29.07.2008 21:32

"Antena 1 a înaintat oferta de preluare a GSP TV pentru UPC și din acest moment este strict la latitudinea UPC dacã abonații sãi vor putea urmãri programele postului nostru de sport", a precizat Radu Naum, citat de NewsIn

AdrianUltras2529.07.2008 21:34

Alex

In Romania nu cred ca e inteleasa ideea de pay per view.

Sau nu e dorita.

Romania e un fel de bazar din ala egiptean unde daca mergi sa cumperi o banana, imediat vin la tine vreo 50 de vanzatori sa iti dea alte banane, mango, prune,etc.

Pay per view inseamna sa platesti pt o emisiune.

Omul obijnuit merge la firma de cablu la care e abonat, plateste pt respectiva emisiune, primeste o cartela sau orice alt decodor specific si cand incepe respectiva emisiune, baga decodorul si se uita la meci.

Bineinteles decodorul/cartela ala/aia functioneaza doar pt respectiva emisiune.

Si tot asa.

Dar daca faci asta, atunci oamenii vor vrea sa faca la fel si cu restul televiziunilor.

Unii nu vor mai vrea 0teve sau telesportul sau alte emisiuni.

Si daca nimeni nu se uita la respectivele emisiuni, nimeni nu mai vede publicitate.Si daca nimeni nu mai vede publicitate, televiziunile mor.

E aceeasi treaba ca si razboiul dintre megacompaniile de carburanti si inventarea masinii electrice.

Nu cred ca in Romania se doreste pay per view.

Andyro

Din cate stiu eu(si s-ar putea sa ma insel) in fotbalul romanesc intra si niste taxe platite de popor. Si daca oamenii aia de acolo, sunt platiti de banii romanilor, de ce sa nu poata romanul sa vada Liga 1 linistit?

Cred ca angajatii federatiei si ai ligii sunt platiti din banii contribuabililor.Ca nu vad din ce altceva ar putea sa scoata bani.

Cei de acolo trebuiau sa se asigure inainte de a da drepturile teve ca meciurile pot fi vazute in intreaga tara.Trebuiau sa puna inca de la inceput aceasta cerinta.

Si in selectia televiziunilor care sa intre la licitatie sa se fii tinut cont si de asta.

In momentul de fata, cu o simpla antena de camera, prinzi de la 4 la 8 posturi.TVR 1 si 2, Pro TV, Antena 1 si daca ai noroc Realitatea, B1, Prima si Kanal D.

«123»