FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nesimtirea, calitatea indispensabila a omului de fotbal

«123»
fcsteaua.ro24.07.2008 18:38

Ceea ce s-a intamplat astazi (n.r. joi, 24 iulie) poate fi catalogat drept incredibil. Intai, Catalin Tolontan a publicat o ancheta halucinanta despre culisele deciziilor in celebrul caz al depunctarii Stelei. In aceasta ancheta a jurnalistului sunt si doua dialoguri, unul intre presedintele CAF, Daniel Florea si presedintele FRF Mircea Sandu, iar celalalt intre acelasi Florea si presedintele LPF, Mitica Dragomir.

In discutia cu Mircea Sandu, una cu caracter privat, Florea il acuza pe presedintele FRF ca ar fi primit jumatate de milion de euro de la Fathi Taher pentru a depuncta Steaua iar Rapidul sa ia locul doi in campionat. In cealalta discutie, in fapt audierea presedintelui CAF de celebra comisie a lu' Mitica, Florea ii spune in fata lui Dragomir ca a fost sunat de Mircea Sandu si Ionut Lupescu care au incercat sa influenteze decizia Curtii de arbitraj pentru Fotbal.

Am citit lucrurile acestea de dimineata si, desi banuiam ce interese si jocuri de culise exista in neaosa Liga I, trebuie sa marturisesc ca am ramas putin socat. Insa partile cu adevarat socante aveau sa vina in cursul zilei, erau "reactiile" celor vizati. Mai intai Lupescu, oficial al FRF care a recunoscut ca a discutat cu Florea cazul "valiza" neoficial si care a recunoscut ca l-a sunat pe acesta chiar in ziua in care CAF a decis anularea depunctarii Stelei. A urmat celalalt "lup tanar", Florin Prunea, care a declarat franc faptul ca stie ca pentru decizia din cazul "valiza" trei oameni au impartit 500.000 de euro! Nu da nume, nu spune cine a dat, cine a luat, doar "avertizeaza" pe cineva ca stie.

Acum stau si ma intreb ce face DNA-ul, exceptand flagrantele esuate de prin Ardeal? Se spun in gura mare lucruri incredibile, sunt acuzatii de luare de mita si trafic de influenta la varful conducerii fotbalului din Romania, iar actiunile autoritatilor competente sunt un mare zero. Domnilor anti-copupisti, aveti un caz clar de coruptie! Nu va mai trebuie interceptari sau flagrante, oamenii se acuza in presa, in fata a milioane de romani. Ce mai asteptati?

Tupeul si nesimtirea par a fi caracteristicile obligatorii pentru a reusi sa te impui in jungla care este fotbalul nostru. Nimeni nu se teme sa acuze, sa fie acuzat. Nimeni nu-si asuma raspunderea pentru nimic, toti "glumesc" dupa modelul brevetat de finantatorul Stelei. Iar autoritatile? Nu ca l-as apara pe Becali, dar mi se pare cel putin o tampenie sa tii sub sechestru niste bani despre care proprietarul ti-a dovedit cu acte si martori ca erau pentru cumpararea unui teren si sa nu intervii cand "oamenii de fotbal" se acuza in fata noastra de tentativa de mituire, luare de mita, trafic de influenta, etc.

Si mai trist este ca, pe langa faptul ca toate acestea se intampla sub ochii nostri, se mai intampla si pe banii nostri...

Marius

bodanelu24.07.2008 18:53

oare traim in Romania?

DanStan24.07.2008 19:10

Chiar ma mir. Dupa atata timp cineva si-a dat seama ca porcariile clicii de la FRF-LPF nu pot fi contracarate cu poze pe Maybach si declaratii de copil retardat bucuros ca se poate juca cu butoanele telecomenzii. De mult trebuia procedat asa. Sper ca sezonul viitor sa avem parte de mult mai putine declaratii tembele si de mult mai multe dezvaluiri despre manariile facute de Paskanyi, Muresan, Taher, Copos, Borcea, Iancu, lupescu, Sandu, Dragomir si restul gradinii zoologice. Inclusiv despre domnii ziaristi 'impartiali' care-si indoapa conturile profitand de angoasele diversilor frustrati.

xDaJACKALx24.07.2008 19:11

Nu inteleg de ce te miri?Sunt sute de cazuri de coruptie ca asta in care s-ar putea face arestarile in secunda doi daca s-ar vrea.Pana una alta suntem cea mai corupta tara din Europa fara nici un corupt.

mdionis24.07.2008 19:12

Deocamdata nu stiu cata baza se poate pune pe afirmatiile indivizilor citati de GSP asa ca e bine sa ne abtinem de la concluzii definitive. De acord cu autorul articolului ca lumea fotbalului romanesc pute... si ca tot veni vorba de autor: ar fi bine sa isi treaca numele dupa articol. :naughty:

Marius24.07.2008 19:16
si ca tot veni vorba de autor: ar fi bine sa isi treaca numele dupa articol. :naughty:

o mica neatentie, scuze :blush:

Insa, dincolo de articolul/ele din gesepe, exista reactiile oamenilor. Prunea nu a spus in gesepe despre banii aia, la fel Lupescu. Dorind sa se apere, au confirmat in mare parte ce a aparut in gesepe.

bodanelu24.07.2008 19:18

nu sunt vinovati Becali, Muresan, Borcea, Copos etc. Fotbalul romanesc pute de la cap. Cand o sa avem oameni corecti in conducerea LPF si FRF atunci sa ne asteptam la fotbal curat.

DanStan24.07.2008 19:26

Nu conteaza cine-i vinovat. Conteaza doar ca Steaua a fost tarata in noroi de niste cetateni la fel de patati precum Jiji si mult mai patati decat a fost si va fi vreodata clubul Steaua. Timp de luni de zile s-a tras in Steaua din toate pozitiile si cu toate proiectilele disponibile (inclusiv flegme) fara ca nimeni sa incerce sa puna tunurile pe jigodiile alea. Ori de o astfeld e conducere are nevoie Steaua in Romania de azi. De o conducere care sa rapunda cu cate un cap in gura pentru fiecare injuratura a nenorocitilor alora.

Virgil24.07.2008 19:37

Suntem pe site-ul suporterilor FC Steaua. Ce legatura are acest articol cu Steaua? Daca ar fi fost site-ul federatiei sau gazeta de perete a DNA-ului as fi inteles.

In concluzie, nu ma intereseaza acest subiect. Mi-ar fi placut sa citesc despre noul echipament al Stelei, despre evenimentul care se va produce maine la Wellness Club din Centrul Comercial Plaza Romania sau despre amicalul de lux de sambata cu AS Roma.

Ca o divagatie observ ca site-ul si-a pierdut mult din atractivitate, tocmai pentru ca nu se mai scrie despre Steaua. Sigur ca multi dintre cei care in mod obisnuit viziteaza site-ul sunt in vacanta, ca nu a inceput campionatul, dar fata de interesul manifestat pentru cumpararea unui bilet la Steaua-Roma, dezinteresul fata de acest site ma surprinde.

Vrem articole despre Steaua.

Marius24.07.2008 19:39

Legatura cu Steaua se numeste "valiza" (sper ca nu e prea profund pentru tine)

Esti redactor, scrie despre Steaua, echipament, etc. si nu mai citi ce nu te intereseaza.

Yoyoyoi24.07.2008 19:47

Virgil, o sa vezi maine ce legatura are cu Steaua...

joitaru24.07.2008 19:51

NU E NIMENI VINOVAT. Am tupeu sa fac pariu ca tot scandalul asta nu o sa duca la absolut nimic.

Hai sa fim seriosi, e primul??? Pacat ca e si Steaua implicata in scandalul asta.

Om trai si om vedea ce abratii mai apar prin presa.

Virgil24.07.2008 20:01
Legatura cu Steaua se numeste "valiza" (sper ca nu e prea profund pentru tine)

Esti redactor, scrie despre Steaua, echipament, etc. si nu mai citi ce nu te intereseaza.

Asa. Si ce sens mai are acum sa discutam despre cazul valiza? Problema s-a rezolvat cat se poate de elegant pentru Steaua. Scoatem mortii la iarba verde?

Profund pentru mine? :)) Acum sa nu crezi ca daca pentru tine e profund, e si pentru altii. Linisteste-te colega. :))

bodanelu24.07.2008 20:06
Virgil, o sa vezi maine ce legatura are cu Steaua...

so, i-a mituit jijica si pe astia?

Marius24.07.2008 20:06

Virgil,

Are sens sa discutam tocmai pentru ca au aparut informatii noi. Pentru ca exista o tentativa de mituire a unor oficialitati implicate direct in acest caz. Si pentru ca, incheiat elegant sau nu, acest caz ramane ca o pata pe istoria Stelei. O pata care s-ar putea curata in curand.

danimarcu24.07.2008 20:26
Ce legatura are acest articol cu Steaua?

Pai Steaua nu cumva joaca in tara asta,unde oameni ca Sandu ,Prunea ,Lupescu sau Dragomir conduc destinele fotbalului?Valiza de la Cluj iti spune ceva?(apropo @Marius, cred ca e cel putin lipsa de respect fata de useri sa tot repetati in articole faptul ca valiza aia era pt a cumpara terenuri!)

@Marius - Poate intelegi acum de ce eu, @mdionis si multi altii apreciem atat de mult omeni de caracter ca Emerich Jenei...

c.ronaldo1724.07.2008 20:32

Am vazut aseara la Sport.Ro ceva comentarii despre asta, azi dimineata am citit doar niste titluri si acum aflu si eu despre ce este vorba si ajung la concluzia ca in 2,3 zile vom uita cu totii despre acest caz.

MoWeed24.07.2008 22:29

Nu vad de ce te miri?

Mai ales in peisajul fotbalului romanesc, nesimtirea este indispensabila. Nu razbeste decat ala care are gura mai mare...

Co-Steaua25.07.2008 02:29

Eu sunt suta la suta convins ca Becali a dat spaga ca sa ne stearga depunctarea,eu sper sa-l prinda indiferent da ce sanctiune am primi noi,astea sunt consecintele daca vrem sa scapam de cioban,nu inteleg ce este cu articolul asta?? Voi nu doriti sa scapam de lepra asta de om ,stiu din pacate cand presa da in Becali automat da si in Steaua insa mai bine platim acum toata hotia facuta de asta in numele nostru decat in viitor cand va fi mult mai rau pentru noi, pe mine unul ma doare undeva de Liga asta a Campionilor,nu este obligatoriu sa jucam noi acolo,din punctul meu de vedere nici macar nu meritam,Steaua trebuie sa cada ca sa renasca ,din pacate asta a ramas singura solutie......

endorama25.07.2008 02:33
Nu conteaza cine-i vinovat. Conteaza doar ca Steaua a fost tarata in noroi de niste cetateni la fel de patati precum Jiji si mult mai patati decat a fost si va fi vreodata clubul Steaua. Timp de luni de zile s-a tras in Steaua din toate pozitiile si cu toate proiectilele disponibile (inclusiv flegme) fara ca nimeni sa incerce sa puna tunurile pe jigodiile alea. Ori de o astfeld e conducere are nevoie Steaua in Romania de azi. De o conducere care sa rapunda cu cate un cap in gura pentru fiecare injuratura a nenorocitilor alora.

vinovat este Becali pentru noroiul in care e tarata Steaua, nu presa sau ceilalti conducatori de club... exista vreun stelist trecut de cele 4 clase primare care sa creada ca valiza de la Cluj a fost destinata cumpararii de terenuri? sau exista vreunul care crede sincer ca decizia CAF nu a fost luata ca urmare a presiunilor si "sponsorizarilor" lui Becali? sa fim seriosi... trebuie sa fii naiv sa crezi ca Florea si ceilalti 2 membri ai CAF au avut brusc un acces de "corectitudine" si au avut revelatia faptului ca Becali trebuie neaparat iertat.

si cum poti mai sa vorbesti de "manariile lui Taher" care de-abia a intrat in fotbal si sa nu il incluzi in lista respectiva pe Becali? Becali mai nou i-a luat locul lui Borcea pe post de principal obstacol in calea curatarii fotbalului romanesc

si nu in ultimul rand: toata lumea zice ca il vrea pe Becali plecat de la Steaua, dar se lamenteaza ca nu au mijloacele necesare pentru a-l indeparta. insa acum cand avem sansa ca lucrul asta sa se realizeze prin interventia unor foruri superioare (adica DNA sau FRF) ca urmare a prostiilor facute de Becali, aceiasi oameni sar aici si se lamenteaza ca Steaua e atacata din toate partile...

nu Steaua e atacata in cazul valiza, ci Becali si modul lui de a intelege realizarea performantelor....

in fine no, nici nu merita sa discuti cu oameni ca tine care vad doar relele facute de ceilalti patroni de club si nu le vad pe cele de 10 ori mai grave facute de Becali - si aici nu ma refer la cazul valiza, fiindca asta nici nu e cu adevarat grav, ci la altele mult mai serioase pe care le stie oricine vrea sa vada adevarul asa cum e el, nu asa cum si-ar dori sa fie...

Miaus25.07.2008 06:48

Vorba lui Mircea Badea. Eu nu mai pot cu Becali, Borcea, Iancu, valize etc.

Prefer sa citesc asta. Scrisoarea lui Ronnie catre fanii Barcelonei.

"First of all, I would like to express my gratitude to the fans of Barça. I have always felt their affection. I was very happy in Barcelona because the people always gave me great feelings. I always felt these sensations on my path, and they gave me strength at all times. I enjoyed playing football for Barça and I loved the enjoyment of the fans. I felt close to the people of FC Barcelona, who have always shown me their affection. I remain with the dream of one day being able to say goodbye at Camp Nou.

"I am going to a great club, but with a sense of loss for having left a place where I was happy, in which we shared not just triumphs but, above all, emotions as well. Brazilians also play football to make people happy: that was a goal of mine and I'm glad to have succeeded.

"Also, I want to express my thanks for the support I received from each of the players with whom I shared a dressing room. For me it was an honour to play alongside footballers of both high professional quality but also of humility. We had a great group, and each member contributed to its success. No one player wins anything along. I owe thanks to my companions and the club for the individual trophies that I've won at this stage - it was especially gratifying to win the Golden Ball and the FIFA World Player award. I thank you because here I experienced some of the best years of my life.

"I don't wish to forget the coaches, the masseurs, the doctors, the club workers, and the employees because they were also a part of our triumph. I give extensive thanks to the club directors who have supported me, and the press members who were alongside me for those long years.

"I am left with the best moments of an exceptional spell. There were many, many of them. I loved living happily in Barcelona and with Barcelona. I keep in my heart all the affection. Football is a game, it's a fiesta, it's a sport that gives joy and spreads joy. We need to play football with a smile. That's something we understand. Thank you for smiling with me."

Si de maine sa inceapa scandalurile,brichetele,etc.

Cipper25.07.2008 07:32

Marius, asta ai scris tu acu vreo 2 luni intr-un post in care ne contraziceam. Pe de-o parte eu si Adrian Ultras pe de-o parte tu. Discutia era despre graba cu care s-a dat decizia sportiva inaintea finalizarii anchetei DNA:

"CODUL PENAL e diferit de REGULAMENTUL FRF...

Daca nu-l pedepseste justitia pe Becali (in plan penal) inseamna ca nu este vinovat in plan penal :) atat!

Din punct de vedere sportiv e vinovat, a gresit si a platit :)"

Acum spui ca: "Iar autoritatile? Nu ca l-as apara pe Becali, dar mi se pare cel putin o tampenie sa tii sub sechestru niste bani despre care proprietarul ti-a dovedit cu acte si martori ca erau pentru cumpararea unui teren si sa nu intervii cand "oamenii de fotbal" se acuza in fata noastra de tentativa de mituire, luare de mita, trafic de influenta, etc. "

Pana la urma e vinovat sau nu GG? Sportiv, penal sau si sportiv si penal? Oricum adevarul e undeva ascuns intr-un cerc foarte foarte mic. Restu' e scandal pt noi muritorii de rand...sa se vanda bine fituica aia de gsp si sa aiba accesari multe caracatita lor de siteuri.

SebahSTEAUA25.07.2008 08:07

Marius, tocmai cel care indeamna sa nu ne lasam manipulati de presa, vine si ne imbrobodeste cu un articol pe tema spuselor lui Tolontan si ale unui bolnav psihic, florea. spune mi si mie o proba care sa le certifice afirmatiile celor 2 sus mentionati. una singura!!! vad ca nu mentionezi nimic despre faptul ca exista o proba care sustine afirmatiile lui Lupescu, in speta, o corespondenta cu seful Comisiei de Disciplina a UEFA, in care Lupescu isi exprima opinia conform careia Steaua nu merita exclusa din cupele europene. a aparut in prosport chestia asta. Dar Marius, tu esti exact la fel cu tolontan. incerci cu disperare sa manipulezi. numai ca tolontan e genial, tu, nu. chiar ne iei pe toti de prosti?

mdionis25.07.2008 08:22
exista vreun stelist trecut de cele 4 clase primare care sa creada ca valiza de la Cluj a fost destinata cumpararii de terenuri?

Foarte probabil nu, însã deciziile decente nu se iau pe bazã de "ceea ce crezi/bãnuiești" ci de "ceea ce știi/ai demonstrat".

sau exista vreunul care crede sincer ca decizia CAF nu a fost luata ca urmare a presiunilor si "sponsorizarilor" lui Becali? sa fim seriosi... trebuie sa fii naiv sa crezi ca Florea si ceilalti 2 membri ai CAF au avut brusc un acces de "corectitudine" si au avut revelatia faptului ca Becali trebuie neaparat iertat.

Eu nu cred nimic cu privire la Florea și ceilalți doi membri ai CAF. Însa existã o bunã probabilitate ca ei sã fi ținut cont de chestiunea menționatã de mine mai inainte. Ultimele douã fraze ale comunicatului CAF aratã așa:

• - Anuleazã sancțiunea aplicatã jucãtorilor Petre Marin și Gigel Coman pronunțatã în baza art. 10 și a art. 61 din Regulamentul Disciplinar, întrucât fapta nu existã.
  • - ÎNTRUCÂT FAPTA NU EXISTÃ, anuleazã sancțiunea de depunctare aplicatã cluburilor SC FC Steaua Bucuresti SA și SCS CFM Universitatea Cluj SA în baza art. 60 pct. 2, raportat la art. 60 pct. 1 lit. c din Regulamentul Disciplinar.

Cã au ținut cont datoritã corectitudinii (fãrã ghilimele) sau pentru cã au fost stimulați în acest sens intrã în domeniul speculațiilor.

si nu in ultimul rand: toata lumea zice ca il vrea pe Becali plecat de la Steaua, dar se lamenteaza ca nu au mijloacele necesare pentru a-l indeparta. insa acum cand avem sansa ca lucrul asta sa se realizeze prin interventia unor foruri superioare (adica DNA sau FRF) ca urmare a prostiilor facute de Becali, aceiasi oameni sar aici si se lamenteaza ca Steaua e atacata din toate partile...

"toata lumea" este o afirmație excesiv de angajantã: existã încã susținãtori ai permanenței oierului pe post de jupân-șef la Steaua (a nu se înțelege cã aș fi unul dintre aceștia: eu doar constat cã existã); exista și oponenți care nu se lamenteazã.

În al doilea rând, chestiunea nu mai este de actualitate: decizia CAF este "definitivã, irevocabilã și executorie".

În al treilea rând, nu sunt câtuși de puțin de pãrere cã îndepãrtarea oierului de club fãcutã prin mijloace abuzive ar fi un lucru bun. Mai ales dacã abuzurile sunt comise de FRF (și, așa cum am vãzut, sunt asezonate cu manevre de culise precum presupusele tentative de influențare a comisiilor sau sumele de bani transferate pe sub mânã).

În al patrulea rând, nu mã încântã cã se trece cu o ușurințã impardonabilã de la criticarea ciobanului la atacuri împotriva Stelei. Fãrã îndoialã, ciobanul este vinovatul principal pentru campaniile din presã, acțiunile FRF și LPF, și celelalte intervenții în defavoarea Stelei, însã ciobanul nu este Steaua și chestiunile ar trebui sã rãmânã distincte. De aceea, alunecarea cãtre mânjirea clubului trebuie observatã si criticatã dincolo de ceea ce se spune despre oier.

nu Steaua e atacata in cazul valiza, ci Becali si modul lui de a intelege realizarea performantelor....

Depinde. Dacã exista indicație venitã "de sus" cum cã trebuie sancționat clubul, mai ales în baza unui abuz flagrant fãcut sub intoxicare mediaticã, mie nu îmi sunã bine.

Marius25.07.2008 08:31

@Sebah

Eu nu sunt organ de ancheta ca sa iti pot prezenta tie probe. Pot insa sa-ti spun ca declaratiile "bolnavului psihic" Florea au fost confirmate chiar de cei aflati in cauza. Lupescu a recunoscut ca a discutat cu el despre cazul acesta, Lupescu a mai recunoscut ca l-a sunat pe Florea chiar in ziua anuntarii deciziei CAF-ului, Prunea a recunoscut ca trei oameni au luat bani grei pentru deciziile din acest caz...

P.S. ai mare dreptate. dar cum tu esti mai informat, planul meu diabolic de a te manipula nu a mers...

P.P.S.

despre valiza finantatorului. pana acum, el a adus niste acte care dovedesc faptul ca voia sa cumpere un teren in Cluj. a adus chiar si pe omul care ii vindea acel teren. a adus martori care stiau de tranzactie. DNA-ul ce a adus? o gramada de supozitii si scenarii. si, evident, constiinta publica "toti stim dom'le ca banii aia erau pentru U Cluj, asa ca ce rost ar mai avea niste probe"

am mai spus asta o data. fara a-l apara pe finantator, actul de justitie se bazeaza pe probe nu pe supozitii.

@cipper

chiar tu ai spus, adevarul e undeva intre ei...

«123»