FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Spectacol la teatru

«123»
Azazello22.07.2008 11:48

De ce nu scrii un material si despre "iesirile" lui nea Imi in presa cu acuze asupra Stelei...Nu mi se pare fair play mai les ca ne antreneza unul din jucatorii care l-au facut mare ca antrenor. Ilie are dreptate. Cand erau Oli sau Hagi pe banca, nicio reactie. Acum...toti vad numai partile rele. Poate intr-adevar modul n care Ilie a reactionat este cam dur, dar campania anti-Steaua se pare ca nu mai are limite si in ea sunt angrenati deja din pacate si fosti reprezentanti de marca ai clubului.

Il respect enorm pe Jenei, dar greseste prin ce declara.

mdionis22.07.2008 11:53
nea Imi a avut un bulan fantastic, a condus o echipa super facuta 100% de hala, el fiind cu atmosfera din interior care la rezultatele Stelei nu putea fi negativa.

De la un suporter stelist ma astept sa nu reproduca cu atata evlavie aceasta legenda urbana nascuta din incapacitatea mentala de a accepta ca Jenei a avut meritul esential in construirea echipei ce avea sa castige CCE si apoi sa joace asa cum (ar trebui sa) stim cu totii. Exista o polemica artificial intretinuta de cei care tin cu orice pret sa ii minimalizeze cumva meritele lui Jenei, si pentru ca s-a nimerit ca Halagian sa fi pregatit Steaua pentru nici doua luni, la inceputul sezonului competitional '84-85 (septembrie-octombrie 1984), au si gasit explicatia: in acele saptamani in care si-a pus intreg vestiarul Stelei in cap, Halagian ar fi creat chipurile magica Steaua de care a profitat Jenei peste un an si ceva. Jenei i-a antrenat din august 1983 pana in octombrie 1986, cu scurta pauza anteamintita: cum poate sustine cineva ca echipa ar fi fost "facuta 100% de hala"?! Imi pare rau, dar nu ne-am nascut cu totii ieri sa luam de bune toate aberatiile propagate pe forumuri.

in rest aere de intelept ca toti din natia asta! ar face bine sa fie mai atent ce declara despre Steaua pentru ca Steaua l-a facut mare si nu invers!

Emerich Jenei este unul care chiar si-a castigat dreptul inalienabil de a vorbi despre Steaua. De regula o face cu multa ponderatie, evita jignirile si atacurile personale de prost gust, isi spune parerea avizata si-atat. Polemicile le intretin jurnalistii nostri de doua parale.

cat despre verticalitate uitati-va bine la interese. autorul articolului face precum nea Imi introducand in ecuatie posibile diversiuni, prilej de adrenalina pentru "mase"; bravos natiune!

Relativ la articol: mi se pare ca este mult zgomot pentru (mai) nimic. Au fost niste constatari ale lui Jenei apropo de neajunsurile actualei politici de transferuri a clubului si ale relatiilor manageriale la club, constatari pe care le-au facut repetat si o gramada de forumisti si suporteri ai Stelei, preluate si distorsionate ca de obicei de jurnalistii ce isi inchipuie ca se ocupa de sport; astfel au ajuns la Adrian Ilie si acesta a raspuns si el suficient de ponderat, nu cred ca era cazul sa ne agitam pentru o neintelegere creata si amplificata in cea mai mare parte de presari. In fond, Jenei i-a avut elevi atat pe Lacatus cat si pe Ilie, nu era nevoie de umflarea artificiala a tonurilor.

thunderz22.07.2008 12:18

nea Imi a avut un bulan fantastic, a condus o echipa super facuta 100% de hala, el fiind cu atmosfera din interior care la rezultatele Stelei nu putea fi negativa. in rest aere de intelept ca toti din natia asta! ar face bine sa fie mai atent ce declara despre Steaua pentru ca Steaua l-a facut mare si nu invers! cat despre verticalitate uitati-va bine la interese. autorul articolului face precum nea Imi introducand in ecuatie posibile diversiuni, prilej de adrenalina pentru "mase"; bravos natiune!

Sper sa nu gresesc dar parerea mea e ca Steaua nu ajungea o mare echipa fara ajutorul lui Nea Imi fiindca el si cu generatie Sevilla au facut din Steaua o mare echipa nu invers.Steaua inainte de 86 era o echipa foarte buna dar nu una mare.Acum in Romania suntem noi Steaua o MARE ECHIPA si restul care sunt echipe bune si unele mediocre dar ca Steaua sa remana o mare echipa Radoi&Co. trebuie sa munceasca pentru performanta si rezultate nu sa se planga ca vor afara ca nu iau bani destui etc. BANII VIN CU Performantele. :steag_cruce_invers::steag_sah_mic:fular-campionii

maye22.07.2008 12:58

Iliuta sfatuit prost sau prea impulsionat dupa o perioada de tacere...(daca sunt adevarate afirmatiile lui...ziarele de sport mint mai mult decat vaticanul)...

jovani manager la noi...ne`am fript forever...

Forza Steaua!

iulianbarlad22.07.2008 14:22

ma bucur sa vad ca marea majoritate dintre noi si-au cam dat seama cum sta treaba si nu se mai lasa influentati de asa-zisele bombe de presa.declararia lui Ilie a fost ca de obicei una de bun simt dar nenorocitii de la prosport au denaturat declaratia sa.imi pare rau de Catalin asavoaie insa in ultimul timp iesirile sale seamana cu ale lui Daniel nanu de la prosport.care orice este numai stelist nu!forta Steaua!

fsorini22.07.2008 15:05

Da lumea incepe sa inteleaga si nu se mai lasa manipulata. Lumea incepe sa vada nuantele si intelege dedesupturile. E bine si ca atare citez pe @mdionis care sintetizeaza exact ce vad si eu:

"Relativ la articol: mi se pare ca este mult zgomot pentru (mai) nimic. Au fost niste constatari ale lui Jenei apropo de neajunsurile actualei politici de transferuri a clubului si ale relatiilor manageriale la club, constatari pe care le-au facut repetat si o gramada de forumisti si suporteri ai Stelei, preluate si distorsionate ca de obicei de jurnalistii ce isi inchipuie ca se ocupa de sport; astfel au ajuns la Adrian Ilie si acesta a raspuns si el suficient de ponderat, nu cred ca era cazul sa ne agitam pentru o neintelegere creata si amplificata in cea mai mare parte de presari. In fond, Jenei i-a avut elevi atat pe Lacatus cat si pe Ilie, nu era nevoie de umflarea artificiala a tonurilor."

CaTaLiNsm StElIsTu22.07.2008 15:09

Si eu consider ca Adi a gresit cand a ripostat unor declaratii,fara a avea un temei plauzibil.

Cat despre Lacatus...in ochii mei e un mare rahat(ca si antrenor),meritele lui sunt doar cele de jucator,in schimb ma dezgusta pe zi ce trece cel mai mult.Faza in care JJ doar cu o jumatate de gura la cerut pe Badea si el ca un mare umil ce este sa si aruncat la pamant si-a pupat picioarele jegoase ale stapanului a pus capac la toate celelalte injosiri ale lui in fata"luminatiei"sale,"razboinicul oilor"...pardon.."luminii".Mi se rupe de toti incuiatii la minte care inca il venereaza pe acest pseudo antrenor facand abstractie de realitate.........

I.N.Money22.07.2008 16:11

In primul rand Ilie nu a atacat pe absolut nimeni , am vazut interventia lui de la un Special (de acolo au luat cei de la Prosport "stirea") iar singurul lucru pe care el l-a spus a fost : " Emerich Jenei a fost un antrenor mare , insa acum nu mai antreneaza . Jucatorii adusi de mine au nevoie de timp pentru ca nu putem sa ne legam de valoarea lor dupa doar doua cantonamente . "

Imediat presa noastra a scos din context ce putea reprezenta un subiect de scandal " Jenei nu mai e antrenor " si pac-pac a iesit ca Ilie l-a atacat pe nea Imi .

Este si normal ca fostele glorii sa critice clubul cand acesta se indreapta spre sinucidere . Cand oameni cum sunt Jenei , Voinescu , Iordanescu , Savu , vorbesc de Steaua si critica echipa noi o sa plecam capul si o sa ascultam , pentru ca ei au tot dreptul sa isi spuna parerea despre acest club .

enjoy22.07.2008 19:29

@ mdionis & thunderz: n-am negat si nu neg meritele lui Ienei in rezultatele Stelei, nici capacitatea de adaptare la situatie din acea perioada, nu neg dreptul lui de a vorbi despre Steaua, spun doar ca lectii e usor sa dai cand ai beneficiat de generatia Sevilla, care era chiar echipa Steaua si care a fost primordiala in consacrarea sa ca un mare antrenor. in acelasi timp dreptul castigat, de a vorbi despre Steaua, nu iti da voie si in acelasi timp nu e cavaleresc sa ataci din senin alti stelisti. acele meciuri facute de Steaua in timp ce devenea o mare echipa eu le-am trait in realitate, unele chiar pe Ghencea (honved) si cunosc situatia, nu mi-am permis inventii in raport cu bataia vantului. spun inca odata - o echipa face mare un antrenor in prima faza- vezi si cazul Ienei- si apoi un antrenor mare mai ridica, daca poate, doua- trei echipe sau macar inca una (la Ienei a fost nationala sa zicem)!

mdionis23.07.2008 08:54
@ mdionis & thunderz: n-am negat si nu neg meritele lui Ienei in rezultatele Stelei, nici capacitatea de adaptare la situatie din acea perioada,

Cum vine asta "capacitatea de adaptare"?! Jenei a fost fotbalist al Stelei si antrenor al Stelei in mai multe randuri: fotbalul era specialitatea sa, la ce trebuia sa se adapteze in momentul in care isi exercita meseria spunandu-le jucatorilor ce sa faca pe teren?! la toanele lor?! la cerintele fotbalului moderm?!

nu neg dreptul lui de a vorbi despre Steaua,

...

"ar face bine sa fie mai atent ce declara despre Steaua"

Am incheiat citatul.

spun doar ca lectii e usor sa dai cand ai beneficiat de generatia Sevilla, care era chiar echipa Steaua si care a fost primordiala in consacrarea sa ca un mare antrenor.

Aberatia se gaseste chiar aici: dupa domnia ta, Jenei era un fel de papusar care nu avea voie sa fi fost (de ce? nu e clar) principalul artizan al tipului de joc imprimat echipei Steaua care avea sa castige mai apoi CCE, dupa ce antrenase echipa respectiva mai mult de doi ani. Sigur ca actorii sunt jucatorii din teren, dar mana regizorului/scenarist este esentiala si determinanta. Niste jucatori adunati de pe drumuri, chiar exceptionali fiind, nu constituie o echipa de fotbal, iar daca ii pui sa joace de capul lor impreuna miutze la antrenament, nu va iesi niciodata o echipa competitiva oricat ar fi ei de talentati. Daca domnia ta a trait meciul cu Honved din acea campanie in Ghencea, poate ca putem merge in timp oleaca inaintea acestui moment, sa ne amintim si cum juca Steaua la inceputul anilor '80. Dincolo de rezultate (mult sub nivelul dorit de toti suporterii stelisti), jocul era incalcit si lipsit de finalitate (si totusi nu lipseau jucatorii reprezentativi). De ce? Fiindca lipsea antrenorul potrivit. In primul sau mandat din acea perioada (28 august 1983 - 16 mai 1984, al doilea la Steaua - dupa ce in primele 3 sezoane ca antrenor la Steaua obtinuse doua titluri in 1976 si 1978 si o cupa in 1976), Jenei a redresat in buna parte situatia (joc si rezultate: Cupa Romaniei, locul 2 in campionat), apoi dupa scurtul interludiu Halagian de dupa pauza estiva (2 septembrie - 7 octombrie 1984), Jenei a fost lasat sa isi continue treaba inca doi ani (14 octombrie 1984 - 12 octombrie 1986), perioada in care a reusit sa imprime echipei acel joc caracteristic ce i-a adus faima. Sigur, a avut si pe cine sa puna sa joace in acel mod, dar asta nu ii scade din merite: este esential si ca o parte dintre jucatorii tineri au putut sa creasca valoric sub conducerea lui. In momentul in care nivelul de joc creste sensibil pe o perioada relativ scurta (asa cum a fost cazul atunci), cauza principala este antrenorul.

E usor sa dai lectii atunci cand te pricepi la fenomenul fotbalistic; partea cu consacrarea si beneficiul este absolut nerelevanta. Jenei se pricepe.

in acelasi timp dreptul castigat, de a vorbi despre Steaua, nu iti da voie si in acelasi timp nu e cavaleresc sa ataci din senin alti stelisti.

Bine, acum ca am elucidat chestiunea caderii lui Jenei de a se pronunta in chestiuni fotbalistice, sa lamurim si cealalta parte. Care au fost stelistii "atacati" de Jenei, si in ce mod i-a "atacat" el pe acestia? Vreau citate exacte, nu interpretari ale jurnalistilor din pseudopresa de specialitate.

Eu am cunostinta de o declaratie relativa la Lacatus ("Marius Lacatuș e ca și copilul meu și il plîng un pic, pentru ca are o sarcina foarte grea la Steaua si nu poate sa isi serveasca meseria asa cum trebuia sa faca un antrenor. Sînt mai multe pareri, un antrenor trebuie sa aiba un dialog, sa vorbeasca si cu un masor despre unii jucatori, dar el trebuie sa hotarasca si sa raspunda. Eu cred ca nu el hotaraste totul, dar el raspunde. Cred ca si la alte cluburi este la fel la noi in Romania si un antrenor nu are linistea care ii trebuie atat de mult") care desigur nu poate fi considerata un atac, precum si de niste consideratii generale despre politica gresita a transferurilor ("Campionatul incepe in curand, iar Steaua nu mi se pare o echipa solida. Nu stiu cum vor putea sa o faca solida in acest timp. Echipa nu are nici macar 9 titulari in acest moment. S-au facut prea multe schimbari in aceasta vara. Eu am o filozofie: cumpar titulari, nu rezerve. Daca aduc jucatori, mai bine platesc mai mult, dar sa fie mai valorosi decat ai mei. Au venit jucatori straini, care nu stiu daca depasesc valoarea jucatorilor nostri.") in care este criticata incoerenta acestei politici de transfer. Evident, nici critica aceasta nu constituie "atac la stelisti", dealtfel Jenei nu a mentionat nici un nume.

Vreti sa fiti atat de amabil si sa explicati ce anume vi s-a parut necavaleresc in declaratiile lui Jenei?!

apoi un antrenor mare mai ridica, daca poate, doua- trei echipe sau macar inca una (la Ienei a fost nationala sa zicem)!

Inteleg ca de perioada 17 august 1975 - 15 iunie 1978 -- in care Steaua antrenata de Emerich Jenei a obtinut doua titluri de campion si un loc secund, o cupa a Romaniei si o prezenta in finala aceleiasi competitii -- nu va mai aduceti aminte si nu vreti sa o punem la socoteala.

armin23.07.2008 17:39

Sa mai taca si Jenei ala, ca de 20 de ani numai vorbeste, altceva nu mai face.

Sa lase in pace antrenorii, "ma rog".

m**e giovanni !

mdionis23.07.2008 18:25
Sa mai taca si Jenei ala, ca de 20 de ani numai vorbeste, altceva nu mai face.

Acum 20 de ani a fost in 1988 si Emerich Jenei era la mijlocul primului sau mandat de antrenor al echipei nationale a Romaniei. Pregatea echipa care in toamna avea sa invinga Albania in amical cu 3-0 la Constanta, Bulgaria cu 3-1 la Sofia si Grecia cu 3-0 la Bucuresti in preliminariile CM, Israelul cu 3-0 in amical la Sibiu. Mandatul s-a incheiat in 1990, dupa ce a pierdut calificarea in sferturile CM la penalty-uri in fata Irlandei dupa un meci in care mingea nu a vrut sa intre in poarta irlandezilor. A revenit ca antrenor al nationalei la inceputul anului 2000, cand i-a urmat lui Piturca, si a condus Romania pana in sferturile turneului final, pierzand in fata Italiei dupa o bara si eliminarea lui Hagi. Intre timp, a mai antrenat Steaua de trei ori (aprilie - decembrie 1991, august 1993 - aprilie 1994 si octombrie 1998 - aprilie 2000). A mai castigat cate ceva cu clubul si in aceasta perioada. Si nu vreau sa ma refer la ce a facut in alte parti.

Inteleg ca de 20 de ani incoace i-ati urmarit cariera lui Jenei si ati constatat ca unica sa activitate a fost datul din gura. In acest caz, mi se pare evident ca activitatea dumneavoastra de urmarire a carierei lui Jenei a fost extrem de deficitara. Sau poate ati vrut sa spuneti ca a vorbit cu jucatorii la antrenamente si le-a spus ce sa faca pe teren...

Sa lase in pace antrenorii, "ma rog".

Nu ca pana acum i-ar fi lasat in razboi! :wacko:

Ca veni vorba unde a vazut domnia ta ca Jenei s-ar fi luat de vreun antrenor? Hint: a deplange situatia ingrata a antrenorului Lacatus nu inseamna ca s-ar fi luat de el.

Oricum, reactia cu "sa mai taca" adresata maestrului Jenei nu face cinste nici unui stelist.

danimarcu23.07.2008 21:00

Are dreptate @mdionis.Maestrul Jenei are voie oricand si in orice imprejurare sa vorbeasca despre Steaua.Userii care vorbesc urat de el sunt probabil fani Jiji.

MoWeed23.07.2008 23:13

Giovanni presedinte????

Asta ar fi bomboana de pe coliva....

Vad ca unii useri de pe aici s-au apucat sa-l atace pe Ienei. Voi nu sunteti normali? Nu va dati seama ca atacand un om atat de important in istoria Stelei deveniti exact cum va vrea Jiji: o masa de oi proaste care nu stiu decat de "Steaua lui Becali"?

MIREL6RADOI23.07.2008 23:18
Are dreptate @mdionis.Maestrul Jenei are voie oricand si in orice imprejurare sa vorbeasca despre Steaua.Userii care vorbesc urat de el sunt probabil fani Jiji.

Faptul ca a participat activ la cea mai mare performanta a Stelei! :steag_cruce_invers: Nu inseamna ca trebuie sustinut orbeste..

Cat priveste partea cu "fanii"...nici nu merita sa-ti raspund.

MoWeed23.07.2008 23:24

MIREL6RADOI

Faptul ca a participat activ la cea mai mare performanta a Stelei inseamna ca trebuie respectat; inseamna ca omul se pricepe si trebuie sa ii respectam punctul de vedere, chiar daca uneori nu suntem de acord cu el.

MIREL6RADOI23.07.2008 23:29

Una e sa respecti....si cu totul altceva e sa fii obligat sa impartasesti o parere(doar pt ca e vb de X).Ii respect punctul de vedere,insa nu-l impartasesc.Comit o crima? :whistle:

MoWeed24.07.2008 08:04

Bun, nu ii impartasesti parerea!

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa incepi sa vorbesti urat de el sau sa-l jignesti. Omul a incercat sa traga un semnal de alarma vazand modul neprofesionist in care e condus clubul. Si nu-l poti acuza pe Ienei ca nu se pricepe...

Nu vad ce e asa rau; s-a indoit de calitatea noilor veniti deoarece, in afara de Szekely nici unul nu a confirmat inca...

Marius24.07.2008 08:15
Bun, nu ii impartasesti parerea!

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa incepi sa vorbesti urat de el sau sa-l jignesti. Omul a incercat sa traga un semnal de alarma vazand modul neprofesionist in care e condus clubul.

Bun,

am si eu o mica nedumerire. Nea Imi a tras un semnal de alarma, de acord. Dar cine trebuia sa-l observe? Pentru cine e acest semnal tras? Daca e pentru finantator, nea Imi se contrazice singur, dat fiind ca prin iarna, dupa ce a refuzat sa vina la Steaua, spunea ca nu prea se poate lucra cu finantatorul, ca acesta face numai ce il taie capul. Deci un semnal de alarma pentru finantator ar fi lipsit de rist, nu?

Pentru Lacatus? Un om pe care il cunoaste foarte bine si cu care nu trebuie sa poarte un "dialog" in presa, pentru ca pot foarte bine sa discute in privat.

Pentru suporteri? De parca noi nu stim ce spune nea Imi...

Pentru presa? ha!

Atunci? Vrea putina expunere in media? Intreb si eu...

mdionis24.07.2008 08:25
Maestrul Jenei are voie oricand si in orice imprejurare sa vorbeasca despre Steaua. Userii care vorbesc urat de el sunt probabil fani Jiji.

Faptul ca a participat activ la cea mai mare performanta a Stelei! :steag_cruce_invers: Nu inseamna ca trebuie sustinut orbeste..

Asa cum se desprinde din partea pusa in evidenta din primul citat, nici danimarcu si nici eu ("Emerich Jenei este unul care chiar si-a castigat dreptul inalienabil de a vorbi despre Steaua.") nu am pretins ca maestrul Jenei ar trebui sustinut orbeste ci ca reactiile intolerante fata de domnia sa in caz ca vorbeste despre Steaua sunt cu totul deplasate. Dealtfel chiar si domnia ta a spus mai inainte "Il respect pe nea mi pt ce-a facut pt Steaua!", asadar partea cu cei "care vorbesc urat de el" nu se refera la domnia ta ci la alti forumisti.

Cat priveste partea cu "fanii"...nici nu merita sa-ti raspund.

Mai ales ca nu era adresata domniei tale.

Discutabil ramane alt aspect. In prima luare de pozitie pe aceasta tema, dupa ce v-ati afirmat respectul pentru Jenei, critica suna astfel: "Insa cade in capcanele jigodiilor din presa... cum ceva nu merge bine, imediat il suna pe Jenei..si dansul, in naivitatea sa :( cade in "plasa" jigodiilor.". Maestrul Jenei nu este naiv si nici nu cade in "plasa" cuiva. El isi spune un punct de vedere cu care putem sa fim de acord sau nu. De obicei spune lucruri cat se poate de corecte. Intotdeauna le spune in mod ponderat si diplomatic. In cazul de fata, Jenei nu a facut decat sa exprime public niste temeri pe care le au foarte multi suporteri ai echipei: un fel de secret al lui Polichinelle pe care il stie aproape toata lumea. Mi se pare exagerat sa ii criticam folosirea libertatii de expresie pentru asa ceva. In definitiv nu a facut pe nimeni incompetent (desi oierul ar merita cu prisosinta acest calificativ pe post de sforar-sef la club) si nici nu a strecurat vreo aluzie la responsabilitatea cuiva pentru transferurile din aceasta vara. E cazul sa distingem intre ceea ce spune efectiv Jenei si interpretarile fanteziste ale "presarilor", ornate cu cate un titlu pompos, provocator si inexact.

@Marius:

Atunci? Vrea putina expunere in media? Intreb si eu...

In mod sigur, la varsta lui maestrul Jenei nu are nevoie de expunere mediatica.

Este un om care se preocupa de situatia de la clubul Steaua si a carui parere se bazeaza pe pricepere si experienta. Noi, simplii suporteri ai clubului, ne putem spune parerea liber pe forum; domnia sa da greutate acestor pareri atunci cand ele se regasesc in ceea ce sustine dansul.

O parere argumentata sau autoritara poate fi exprimata si fara o finalitate imediata. Ea ramane si produce micul sau efect cumulativ in mintea sau subconstientul celorlalti. Nu stiu daca Emerich Jenei se gandea neaparat la cineva anume: poate ca vrea sa le transmita suporterilor ca le impartaseste temerile, sau poate ca spera ca exista persoane cu un coeficient de inteligenta suficient de departat de nivelul marii in organigrama clubului Steaua care sa receptioneze ceea ce a spus si sa actioneze in sensul dorit. Sau poate chiar oierul sa receptioneze mesajul (nu il suspectez de posesie ilegala de minte, dar ceva feedback exista chiar si in cazul lui). Oricum, ceva ramane.

MoWeed24.07.2008 11:33

@Marius

Nu vad de ce ar avea Ienei nevoie de expunere mediatica, deoarece nu cred ca ar vana vreo functie.....

A tras un semnal de alarma pentru cine e dispus sa-l asculte.

Marius24.07.2008 11:38

Doar suporterii sunt dispusi sa-l asculte... atat doar ca noi stim ceea ce spune el...

Repet, si e doar o parere personala, chiar nu vad rostul atator declaratii date de Ienei. Am inteles primul semnal de alarma, si pe al doilea, dar de la al zecelea simt deja o saturatie...

mdionis24.07.2008 12:52
Doar suporterii sunt dispusi sa-l asculte... atat doar ca noi stim ceea ce spune el...

Nu e perfect exact. Daca un suporter X spune ca politica de transferuri a clubului este gresita, este de obicei vorba de o parere personala a unui nespecialist, o ipoteza, o presupunere conforma cu stiinta lui. Daca un om care indiscutabil se pricepe la fotbal si care nu poate fi suspectat de antipatii pentru club spune acelasi lucru, parerea respectiva are o greutate in plus, iar ceea ce era mai inainte o simpla supozitie capata un nou statut ontologic, apropiindu-se de siguranta. :naughty:

Repet, si e doar o parere personala, chiar nu vad rostul atator declaratii date de Ienei. Am inteles primul semnal de alarma, si pe al doilea, dar de la al zecelea simt deja o saturatie...

Daca Jenei s-ar repeta as intelege partial saturatia, insa el nu se repeta. Probabil ca inmultirea declaratiilor inseamna ca domnia sa considera ca Steaua se gaseste intr-un moment determinant pentru viitorul pe termen scurt si mediu, probabil ca inseamna si ca domnia sa crede ca declaratiile ponderate vor avea totusi un oarecare efect nenul.

Si, ca veni vorba, uite ca a mai facut si alte declaratii: "Steaua nu știu dacã s-a întãrit sau nu, nu cunosc echipa cu care va evolua în campionat, dar cred cã o sã aibã mai mare grijã în ceea ce privește jocul. Lãcãtuș luptã pentru refacerea jocului care a caracterizat-o pe Steaua.".

Jenei e un domn, spune lucrurile printre randuri pentru cine stie sa le descifreze.

CaTaLiNsm StElIsTu24.07.2008 13:58

Pt mine nea' Imi=intaiul caracter din fotbalul romanesc.Daca Ilie Nastase si Emeric Jenei ar fi doar doi oameni obijnuiti,ei reprezentand majoritatea si nu exceptia...Romania atat in sport,cat si in toate celelalte, rivaliza cu Germania sau alte tari"sanatoase".

danimarcu24.07.2008 20:57

Oameni ca Jenei se gasesc tot mai rar,fie in fotbal ,fie in viata de zi cu zi.Nu l-am auzit in viata mea sa jigneasca pe cineva,tot ce spune se bazeaza pe realitate si o face cu diplomatie de fiecare data.In anii 86-89 ,echipa cea mai minunata a Stelei din toate timpurile juca acel fotbal in primul rand datorita lui Jenei.Vremurile s-au schimbat intre timp,nesimtirea si goana dupa bani sunt la ordinea zilei,asa ca sunt convins ca in fotbalul de azi maestrul Jenei nu ar mai putea face fata...

Si inca ceva: faceti o comparatie intre ce spune Jenei si ce spune Lucescu(care chiar ca apare in fiecare zi cu cate o declaratie),si o sa vedeti o diferenta enorma de caracter,bun simt si calitate umana.

Cred ca Emerich Jenei a spus de fiecare data ceea ce simte fiecare dintre suporterii stelisti.Steaua a luat-o pe cai gresite de cand a venit balaurul,asa ca marii stelisti nu pot sa ramana indiferenti...

Jenei trebuia atacat daca tacea,nu pt ca spune adevarul stiut de noi toti.

«123»