Faptul ca Adi Ilie a plecat nu ma mai socheaza. Cunosc serialul, eu am fost unul dintre cei care au inceput sa lucreze la subtitrare. Ma doare faptul ca sunt lipsit de putere, ca nu posed arme. Sau, daca le-am avut, le-am terminat de mult. Am ajuns la un soi de epuizare, o lehamite ce nu ma caracteriza in trecut. Pur si simplu gandesc ca nu pot sa schimb nimic din acest blestem care a cazut pe Steaua si suporterii ei. Unul dupa altul, toti oamenii care au facut performanta pentru aceasta echipa sunt folositi pentru imaginea lor si sunt alungati pe fondul unui tratament mosieresc.
Unul dintre colegii de pe forum imi reprosa zilele trecute ca as incerca sa "arunc o pisica" pe umerii d-lui Becali pentru ca l-am acuzat pe finantator ca nu vrea sa-si motiveze financiar mai mult jucatorii. Eu credeam ca am fost ceva mai clar in ultimii doi ani cu privire la acuzatiile directe aduse si ca nu este loc de subtilitati. Sunt de parere ca atunci cand vrei sa construiesti o echipa mare, nu poti sa stabilesti salarii medii mentinand o limita superioara ferma, pentru ca fotbalistii au valori diferite. Mai ales ca tot suntem mintiti ca ne vom bate de la egal la egal cu Milan si Real Madrid. Eu cred ca aceasta este mai degraba o scuza pentru a nu baga mana mai adanc in buzunar, o cale de a economisi mai multi bani.
Pur si simplu nu am nimic cu omul acesta ci urasc modul in care intelege sa conduca clubul de fotbal. Ca bonus il acuz in mod direct ca este singurul conducator din istoria acestei frumoase echipe care nu cunoaste o reteta a succesului in fotbal. La un moment dat au fost de ajuns banii lui, acum nu. CFR-ul are in plus o strategie, Dinamo spirit, iar Rapid solidaritatea discriminatilor si aroma unei echipe rebele. Ca bonus, ultimile trei nu au impreuna dusmani cati are Steaua de una singura in prezent. Din cauza aceluiasi domn Becali.
In prezent, finantatorul are doar farmec pentru media, este un personaj delicios in anumite conjuncturi si atat. Balint, Boloni, Stoica, Hagi, nea Imi s-au prins de mult timp de ce se intampla la echipa si au facut un pas in spate. Sufera, pun degetul pe rana de fiecare data, taxeaza prostia dar nu pot face mai mult. Sunt singurele voci de care eu tin cont, ultimile fapturi care nu incurajeaza aprobator prin rasete cretine declaratiile finantatorului, asa cum o fac reporterii TV, si nici nu se distreaza la fel ca Borcea sau Iancu pe seama actelor necugetate luate de multe ori impotriva intereselor echipei de fotbal Steaua Bucuresti.
Anul trecut, dupa ce imaginea echipei pe care o iubim a avut de suferit serios datorita d-lui Becali, s-a facut un poll pe fcsteaua cu privire la sustinerea de care se bucura acest om. Am asteptat cu interes rezultatele sale fara ca eu sa votez. Scandarile din Stefan cel Mare si pozele istorice cu fularul rivalei Dinamo, schimbarea lui Hagi si modul in care s-a realizat, evolutia slaba a echipei in Champions League si campionat, scandalurile din returul campionatului, transformarea echipei intr-o regina a blaturilor, absenta unei strategii pentru construirea unei echipe cu adevarat mari, iata elementele care trebuiau sa cantareasca decisiv in formarea unei atitudini de respingere din partea suporterilor stelisti. Rezultatul? 45% dintre acestia l-au sprijit pe George Becali. Chiar si in aceste conditii!!! Si ce s-ar intampla daca am reusi, in premiera, sa depasim Grupele Champions League? Cat ar creste procentul celor PRO? Si OARE acest fapt ar fi de ajuns sa ne frecam mainile si sa afirmam cu satisfactie "da, aceeasi Steaua"...Eu zic ca ne meritam soarta.