Bineinteles ca supararea ia diverse forme si fiecare are dreptul la opinia proprie.
YYO, tu stii bine cat imi esti de simpatica. Numai ca, de data asta, ai dat rau cu batu-n balta…
Nu, n-o sa ma apuc s-o pun de o petitie de stergere a comentariului tau, sau mai stiu eu ce alte masuri de represalii, daca nu o rafala de expresii in corsicana veche… Dar da-mi voie sa-ti atrag atentia asupra catorva aspecte:
1. "Scandalurile din interiorul clubului" au fost, exista si vor exista atata vreme cat vom avea parte de aceasta pecingine numita Becali. Gigi & clanul…
2. Ciudata concluzia ta – daca Adi Ilie a simtit ca nu poate face mai mult pentru Steaua, atunci e vorba de impotenta. Caci, dupa tine, n-a facut prea multe in anul de activitate la Steaua. Si, mai ales, n-a fost un MM , care " iesea mereu in fata cand Steaua era sub asediu. A aparat culorile clubului, jucatorii, oficialii sau suporterii stelisti in orice circumstante, cu toate argumentele posibile si imposibile. "
Aici faci o confuzie – Adi nu avea postul lui MM, acela e ocupat de Argaseala. In plus, chiar daca de multe ori era justificata, logoreea de inspiratie becaliana a lui MM n-a facut intotdeauna cinste Stelei. Adi Ilie e, in schimb, un tip lipsit de carisma celui ce te face scurt din vorbe. Dar, si aici nu cred ca ai ce reprosa, Adi a aratat mult bun simt in declaratiile sale, inclusiv in mesajul care a insotit demisia. Adu-ti aminte de fanfaronada lui MM de la plecare…
Cat despre impotenta, poate ar trebui sa vezi motivul adevarat: permanentul amestec al atotstiutorului patron-manager-antrenor-scouter etc… Chiar crezi ca ar fi putut cineva sa-l opreasca pe GgB din avantul sau demolator? Chiar crezi ca s-ar fi putut opune cineva la vanzarea pe sume ridicole a jucatorilor nostri simbol?
3. Daca in ultimul timp Steaua a avut dese sincope, asta e si datorita unei neobisnuite fluctuatii de jucatori, veniti din multe colturi ale Terrei. Caci Psihologul Grizzly cerea rezultate imediate, care sa-i satisfaca orgoliul de "cel mai puternic om din Romania". Adi, pe langa cautarile de jucatori care sa intareasca lotul, a sprijinit ideea Stelei de maine, Stelei tiner, viguroase, romanesti. Si asta e un lucru care ma intristeaza: ce se va alege de proiectul sau, "Steaua 2015", de crema juniorilor romani adusi la Steaua pentru a creste, speranta noastra intr-o noua Magica Steaua…
4. Afirmi transant: "un lucru este clar: Ilie a plecat din cauza lui MM". Nu stiu de unde aceasta convingere a ta. Repet, Adi avea alt rol decat cel al lui MM. Sigur, gregarul, flamboiantul MM dadea bine la peluza, cocotat pe garduri, sau agatat de ferestrele deschise ale lojei patronului, dar ma indoiesc ca avea ochiul lui Adi cand era vorba de valoarea unui fotbalist…
Nu, YYO, nu cred in varianta fugii de raspundere,de teama de reintoarcerea lui MM, de gelozie si invidie. Cu ceva vreme in urma imi exprimam temerea ca Steaua e in stare sa invinga pe oricine, dar nu pe George Becali. Ei, bine, in lupta cu "troika" abjecta - Gigi, Giovani si Victor -, Adi n-a mai putut rezista, s-a declarat invins N-a mai putut "sa se aseze frumos in banca lui, ca un elev pus de educatoare cu mainile la spate in banca de la geam," Poate ar fi vrut si el "sa ridice mana, sa se ridice in picioare si sa-si impuna punctele de vedere."…
Poate ca a fost ranit de moarte in ceea ce iubea mai mult: Steaua noastra…
Si s-a retras demn, în liniste, asa cum a lucrat in acest an.
Cu prietenie,
Sam