FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Adrian Ilie si lasitatea mascata

«123»
fcsteaua.ro10.07.2008 20:54

Demisia lui Adrian Ilie din functia de manager sportiv la Steaua a provocat un soc. Un soc atat pentru oficialii clubului cat si pentru suporteri si alti oameni de fotbal.

Nimeni nu se astepta la un asemenea gest intr-un moment in care Steaua nu sta chiar pe roze. Scandalurile din interiorul clubului, chiar daca nu au iesit la suprafata, se simteau. La fel si problemele exterioare, cazul "Valiza", incertitudinile cu privire la parcursul Stelei in preliminariile Champions League, toate acestea au avut un impact major asupra situatiei din cadrul clubului militar.

Ilie si-a explicat demisia prin impotenta, simtea ca nu poate face mai mult pentru Steaua. Interesanta justificare, tinand cont ca nici n-a facut foarte multe la clubul unde a activat un an de zile.

Instalat in functia de manager al Stelei, in locul lui Mihai Stoica, Ilie a incercat din rasputeri sa umple golul lasat de MM. Pentru ca trebuie sa recunoastem: cu bune si cu rele, MM Stoica a reprezentat un stalp de sustinere la Steaua.

Exceptand momentul cand a lovit un suporter in tribunele stadionului, MM Stoica a fost omul care iesea mereu in fata cand Steaua era sub asediu. A aparat culorile clubului, jucatorii, oficialii sau suporterii stelisti in orice circumstante, cu toate argumentele posibile si imposibile.

Iar aceasta activitate n-a putut fi niciodata indeplinita de Adrian Ilie. Fostul impresar n-a iesit niciodata in apararea Stelei. N-a luat niciodata cuvantul in scandalurile in care a fost implicata formatia ros-albastra. Si, in acest an, Steaua chiar a avut probleme. Tensiunile si scandalurile s-au tinut lant in Ghencea, insa Ilie a stat pitit in spatele lui Becali si Argaseala care s-au trezit in postura de manager, in postura celui care trebuie sa apere clubul de atacurile mai mult sau mai putin intemeiate.

Nu cred ca "inactivitatea" lui Ilie a avut la baza anumite ordine ale superiorilor sai. Becali sau Argaseala ar fi preferat oricand ca Ilie sa fie vocea care sa dea explicatii, care sa aduca argumente, care sa se sacrifice pentru club. Insa el a preferat sa taca, sau, mai bine zis, n-a avut curajul sa vorbeasca. O lasitate specifica unui jucator de fotbal cu o cariera frumoasa, un fotbalist devenit impresar, al carui caracter chiar nu-i permitea sa se manjeasca in tot felul de scandaluri.

Curios este faptul ca Ilie aminteste de lasitate cand spune ca se gandea de mult sa demisioneze, dar ar fi parut un las daca ar fi facut-o in primavara. Pai las a fost tot timpul cat a activat la Steaua. Las a fost si cand n-a reusit sa impuna patronului transferurile pe care dorea sa le faca, las a fost si cand a acceptat vanzarea unor jucatori sub pretul pe care el l-a considerat ca fiind cel corect si las a fost si cand a demisionat inaintea unui sezon greu pentru Steaua.

Realizarile lui Ilie in functia de manager sportiv al Stelei nu sunt prea multe. Cu exceptia lui Dayro Moreno, niciunul dintre fotbalistii adusi de el la Steaua n-a confirmat, sau au avut o evolutie sub asteptari. La fel, vanzarile de jucatori au adus in contul clubului sume mult mai mici decat preturile care se vehiculau in privinta fotbalistilor stelisti.

Oricate speculatii s-ar face, un lucru este clar: Ilie a plecat din cauza lui MM. Si nu doar pentru ca mereu activitatea sa a fost comparata cu cea a fostului manager, ci si pentru ca a stat mereu cu frica in spate ca MM ar putea reveni la Steaua. Ca ar putea avea soarta lui Hagi, izgonit in cel mai jegos mod posibil din Ghencea pentru ca Mihai Stoica sa revina la clubul stelist.

Prezenta managerului de la Unirea Urziceni in tribune la un amical al Stelei, declaratiile acestuia cu privire la Steaua, jucatori si evolutiile echipei au aprins in mintea lui Ilie gelozia si invidia. Si a preferat sa spele putina, sa se stearga pe maini si sa-si dea demisia, decat sa ramana si sa infrunte orice obstacole pentru binele Stelei. S-a gandit la binele propriu si a ales calea ascunderii de raspundere, a fugii de consecintele actiunilor sale, lasand in urma sa aproape nimic.

Adevarul este ca la Steaua doar caracterele puternice au loc. Atat in teren cat si in vestiare, pe banca sau in birouri. Cine nu face fata presiunii nici nu are rost sa calce in Ghencea. Aici ori dai totul pentru club, ori stai in banca ta. Iar Ilie a preferat sa se aseze frumos in banca lui, ca un elev pus de educatoare cu mainile la spate in banca de la geam, in loc sa ridice mana, sa se ridice in picioare si sa-si impuna punctele de vedere.

Onlinesport: Irina Maxim

endorama10.07.2008 21:14

ciudat... cand cineva are demnitatea de a nu se arunca si el in mocirla fotbalului romanesc, e acuzat ca e las....

adica e mai bine sa avem 100 de Marian Iancu decat 100 de Adrian Ilie?

parerea mea e ca Adrian Ilie pur si simplu s-a saturat de Becali.. cine naiba nu s-a saturat deja... la urma urmei, are bani, are o cariera de impresar, are cam tot ce-si doreste in viata, ce sens ar avea sa se lase condus de un idiot de genul lui Becali? explicatia aia data de Becali despre MM e ridicola.. tre sa ai doar 3 clase ca sa crezi asa ceva...

sincer, articolul asta pare scris de biroul de presa a lui Becali.. ma si mir ca a aparut pe site-ul asta....

AdrianUltras2510.07.2008 21:28

Lasitate?

Ce lasitate?

Omul a incercat sa faca treaba, a vazut ca nu poate, a plecat.PUNCT!

[...]

Cred ca a scris articolul doar ca sa il pupe pe Meme in fund.

Meme a zis chiar el ca Ilie nu ocupa aceeasi functie ca el.

Si inca ceva.Ma indoiesc ca una din sarcinile postului de manager e implicarea in scandaluri.

Nu esti adus ca manager sa te certi.Esti adus ca sa conduci echipa si sa o dezvolti.

Numai Dayro a confirmat?

Restul nu?

Sigur?

Eu din cate am vazut, toti au confirmat.

Doar ca nu a vrut berbecul sa ii tina pt ca e un zgarcit!

Acest articol e un atac la adresa lui Adi Ilie si o pupa pt fundul lui Meme.

Sa stiti ca eu m-am bucurat ca anul trecut oficialii Stelei nu mai dadeau din gura pe la presa!

andyro10.07.2008 21:29

Nici nu stiu de unde sa incep cu erorile din articol. Practic, singurul punct cu care sunt de acord e cel referitor la inactivitatea fata de atacurile impotriva Stelei. Iar aici e o intreaga discutie, pe care am avut-o la momentul potrivit.

E o diferenta imensa intre n-a fost capabil sa faca si nu a fost lasat sa faca. Cu Adrian Ilie s-a intamplat exact ce ma asteptam (si de la el, si de la Becali) : a venit, a incercat sa ajute echipa, a vrut sa transfere jucatori, nu a fost lasat, a tras linie si a vazut ca nu isi poate face treaba, si a plecat. Tocmai daca ar fi ramas, Adrian Ilie si-ar fi demonstrat lipsa de coloana vertebrala.

Las a fost si cand n-a reusit sa impuna patronului transferurile pe care dorea sa le faca, las a fost si cand a acceptat vanzarea unor jucatori sub pretul pe care el l-a considerat ca fiind cel corect si las a fost si cand a demisionat inaintea unui sezon greu pentru Steaua.

Poate imi explica si mie autoarea articolului cum putea sa impuna Adi Ilie niste transferuri. Cum putea sa nu accepte vanzarea unor jucatori. TOCMAI pentru ca nu a putut, si si-a dat seama ca de fapt, nu este lasat sa faca nimic, Adrian Ilie si-a dat demisia.

Intr-adevar, realizarile nu sunt multe. TOCMAI pentru ca e imposibil sa realizezi ceva cand ti se cere sa aduci jucatori liberi de contract, in acelasi timp vazand cum se vand jucatori pe banda rulanta, sau, dupa caz, se trimit la echipa a 2-a; cand nu sunt cumparati jucatori, ci doar imprumutati, fiind apoi aruncati chiar daca unii au aratat ceva, pentru ca patronul nu se scobeste de 200.000 de euro in plus. Ar fi putut oare cineva, ORICINE, IN CONDITIILE DATE, sa aiba realizari in locul lui Adi Ilie ? - asta e intrebarea la care trebuie sa raspundem inainte de a arunca piatra.

Elucubratiile despre relatia (directa sau indirecta) dintre MM si Ilie nu le mai comentez; au fost scoase de o minte bolnava si perpetuate de alte minti bolnave din presa scrisa. Era clar de anul trecut ca MM nu se va intoarce niciodata in Ghencea, si numai o persoana inocenta (ca sa fiu delicat) ar putea crede ca Ilie era gelos, invidios sau temator relativ la MM.

Adevarul este ca la Steaua doar caracterele puternice au loc. Atat in teren cat si in vestiare, pe banca sau in birouri.

Incheierea a fost total amuzanta. Da, Yoyoyoi, adevarul e ca numai caracterele puternice au loc in Ghencea. Caractere puternice ca Argaseala, ca Tea Sponte, ca Ghiorghisor, al caror caracter puternic reiese de fiecare data cand sunt pusi fata in fata cu patronul. Caractere puternice ca Nicolita sau Surdu, jucatori care niciodata nu au pupat mana patronului tocmai datorita caracterului puternic. Caractere puternice si curate ca Giovanni Becali, omul din spatele vanzarilor de jucatori si in trecut, si in prezent. Oameni care dau totul pentru club si nu sunt interesati de bani, de pupat mana patronului sau de viitorul lor, ci isi apara cu indarjire punctul de vedere indiferent de consecinte.

Da, Adrian Ilie nu putea sta alaturi de alaturi de atatea caractere puternice. A incercat sa stea un an, pana sa isi dea seama ca, decat sa fie terfelit in mocirla piperiana, FARA NICI O SANSA de a face ceva, e mai bine sa se aseze pe banca. Pe aceeasi banca pe care s-au asezat, de-a lungul timpului atatia stelisti dornici sa nu mai aiba nimic de-a face cu acea mlastina in care cu cat te zbati mai mult, cu atat te afunzi mai tare.

Bundy10.07.2008 21:33

Nu sunt de acord cu acest articol. Adi Ilie nu trebuia sa fie avocatul Stelei, trebuia sa aduca juactori valorosi si sa ajute echipa. Si atat! Presedintele nu trebuie sa fie neaparat un tip care sa intre in polemici cu ceilallti conducatori ca sa vada lumea ca avem presedinte.0 El lucreaza la transferuri, la chestiuni ce tin de fotbal, capitol la care daca excelezi, nu mai ai nevoie de avocati si latrai ca sa te respecte lumea.

MoWeed10.07.2008 21:53

Ce cauta articolul asta aici?

Lasitate? Da de unde!

Lasitate ca nu a reusit transferuri? Pai daca nu a avut bani la dispozitie de unde sa faca si el transferuri? Daca i-au fost bagati pe gat alde Neagoe si Ionescu, asta nu e vina lui.

Las pentru ca a lasat jucatorii sa plece? Hai sa fim seriosi, toata lumea stie cine decide plecarile la Steaua; probabil de aia ciuma de Banel mai e in lot pentru ca e favoritul oierului.

Adevarul este ca la Steaua doar caracterele puternice au loc. Atat in teren cat si in vestiare, pe banca sau in birouri. Cine nu face fata presiunii nici nu are rost sa calce in Ghencea. Aici ori dai totul pentru club, ori stai in banca ta. Iar Ilie a preferat sa se aseze frumos in banca lui, ca un elev pus de educatoare cu mainile la spate in banca de la geam, in loc sa ridice mana, sa se ridice in picioare si sa-si impuna punctele de vedere.

Numai caracterele puterinice?:)))

Deci sa inteleg ca Argaseala, Sponte, Virgil Becali, zer0li sunt mari caractere. Pe cand Ilie un om cinstit si decent(desi recunosc ca si eu l-am mai criticat pentru faptul ca nu apara clubul) nu e mare caracter.

La Steaua au loc numai cei care se pot intelege cu patronul si pupincuristii lui....

Si faptul ca Ilie a plecat de la Steaua datorita lui MM este prostia anului. Nu stiu ce om normal la cap poate sa creada ca Ilie a plecat de la Steaua datorita lui MM(culmea a 2-a zi dupa ce l-a adus pe kapetanos)...

Realizarile lui Ilie in functia de manager sportiv al Stelei nu sunt prea multe. Cu exceptia lui Dayro Moreno, niciunul dintre fotbalistii adusi de el la Steaua n-a confirmat, sau au avut o evolutie sub asteptari.

Nu stiu ce ai vazut tu dar eu am vazut un Mendoza excelent pasator si care a jucat destul de bine desi era atacant jucat ca mijlocas stanga, am vazut un pepe moreno care desi nu a excelat este peste multi atacanti din lotul nostru. Dar la ei au renuntat celelalte caractere puternice din rationamente financiare....

Personal cred ca este cel mai prost articol care l-am vazut pe site-ul asta....

kosm1n10.07.2008 22:20

Un om cu princpii niciodata nu o sa accepte sa fie marioneta altuia! In afara de realizari si nerealizari Il prefer de o mie de ori mai mult pe Adi managerul cel cumpatat in declaratii, cel care dadea dovada ca a invatat ceva din cariera de fotbalist si nu Pe MM-u care apare de fiecare data cu antipatia lui specifica sfidand pe oricine! Stelist pana la moarte!

Tz3pI10.07.2008 23:00

Ce cauta articolul asta pe site? Adi Ilie las? Imi vine sa rad. Un jeg de articol!

dorianpirau11.07.2008 00:02

Adi Ilie nu e las, a plecat pur si simplu din cauza lui idiotul de Becali si a verilor lui. Trebuie facut ceva cu ratatul ala....va distruge Steaua!!!!

AlliLazialu11.07.2008 02:16

Ciudat cum i se permite unei asemenea fete sa vorbeasca despre Adi Ilie... a fost cumva spart site'ul sau a dat bani sa publice un articol, pardon, o mizerie?(!)

Virgil11.07.2008 05:10

In mod cert a fost si lasitate in atitudinea lui Ilie de a demisiona. Asa cum s-a intamplat acum cativa ani cand Piturca ne-a luat fata cu acea demisie surpriza, tot asa se intampla si acum.

Sa nu credeti ca plecarea lui e chiar un flecustet, asa cum spun unii. Ilie era foarte atasat de Lacatus si de jucatori. Plecarea lui produce un usor dezechilibru moral. Puneti-va in locul lui Laca. Ilie era unul din fostii colegi de echipa din vremea cand erau jucatori. Se intelegeau bine. Erau compatibili: unul bland, iar celalalt fiara.

Pentru jucatori Ilie le era ca un frate mai mare. Era mereu in mijlocul lor. Ii incuraja, ii mobiliza, ii motiva. Amintiti-va inceputul sezonului trecut, cand spunea senin ca putem face 12 puncte in grupele Ch.L. si putem castiga locul 1. Chiar va inchipuiti ca el credea lucrul acesta? Eu nu cred. Cred ca incerca sa le insufle jucatorilor incredere in posibilitatile lor.

Poate ca in interiorul grupului demisia sa era de asteptat. Poate ca acei oameni au simtit ceva din comportamentul lui, din relatiile cu Becali, poate stiau ca i se pregateste ceva. Dar noi nu am avut cunostinta de aceste lucruri. Pentru noi totul a venit pe neasteptate si am taxat demisia sa ca fiind consecinta lasitatii. Acest lucru este intarit de faptul ca Ilie nu doreste sa comenteze motivul despartirii bruste de Steaua. Prin aceasta atitudine greseste fata de suporterii Stelei, care au avut numai cuvinte de lauda la adresa sa, atunci cand l-am primit la Steaua cu bratele... aproape deschise.

In mod sigur asteptam in continuare lucruri bune de la el. Asteptam sa consolideze si mai puternic relatiile cu Gigi, sa incerce sa se impuna in fata lui, sa-l determine sa lase antrenorul sa-si faca treaba cum stie mai bine, sa poata aduce la echipa jucatori adevarati, samd. Din pacate el a ales sa fuga. Sa iasa prin usa din spate.

Poate ca Gigi a gresit cand l-a adus. Pentru ca stia ca este un om realizat din punct de vedere material. Aici ii trebuia un om care sa aiba nevoie de salariul sau, care sa traga cu dintii de postul sau, nu sa plece cand nimeni nu se astepta. Gestul sau este unul las. Stiu ca acest cuvant suna ca naiba, dar e cel mai potrivit cuvant in situatia data.

Articolul in totul lui e un articol bun. E adevarat, Ilie a fost criticat, dar critica nu a omorat niciodata pe nimeni. Dimpotriva, a ajutat.

zloty11.07.2008 05:48

va rog eu ,articolu asta nu are ce cauta pe site aicea sincer

manu7111.07.2008 05:49

scump domne,scump,scup,dincolo era mai ieftin....da,halatul???.......coane ce usor ai facut tu rost de cuvinte de ocara pt un om care dispune de bun simt,e civilizat si incearca sa-si faca meseria curat,respect lui MM pt ce a facut la Steaua dar raman la parerea ca este un tarambete la fel ca si Gigi,si a fost un pupi,altfel nu-i facea fata lui Becali....imi pare rau sa o spun,dar ca sa lucrezi la Steaua trebuie sa faci osanale si sa aduci ofrande marelui laptar.....la Steaua se lucreaza sub presiune,nu pt obtinerea performantelor si formarea unui club european puternic ci pt multumirea marelui laptar......eu il respect pe a.Ilie pt ca a plecat, inseamna ca are coloana,si nu face pe don quijote....daca ii faci marelui laptar voia si te comporti ca o oaie din turma sigur ai viata lunga la Steaua ....intotdeauna Steaua fular-campionii

metzzz11.07.2008 05:51

Asta e un articol mai prost chiar si decat ca alea a lui Marius. Poate cel mai prost articol care a aparut pe acest site.

AlexV11.07.2008 05:53

Articoloul asta trebuie scos de urgenta de pe site. Un articol care loveste intr-unul din putini oameni cu bun simt care au trecut pe la Steaua in ultimul timp nu merita postat. In mod cert iubitorii de scnadaluri i-au simtit lipsa lui MM.

fedora11.07.2008 05:54

Foarte multe aiureli in articolul asta...

Doamne, cate prostii... e pur si simplu un exercitiu de imaginatie bolnava.

Iar ultimul paragraf tradeaza o mare frustrare a autoarei sau altceva...

danezu11111.07.2008 06:09

Va rog frumos sa scoateti acest articol de pe acest site, chiar nu isi are rostul si nu merita citit !!!

mfun11.07.2008 06:16

LOL.....nush care a fost scopul celui care a pus articolul aici, dar si yo sunt de parere ca poate sa l scoata in secunda 2!

Stanici11.07.2008 06:33

Irina - stiu sigur ca in presa scrisa se scrie la comanda sau, daca ai vreun material compromitator vis a vis de vreun "protejat" al publicatiei la care lucrezi, nu esti lasat sa spui lumii adevarul. Adica nu te lasa sa il publici. Si totusi sunt o gramda de "condeiasi" care umplu paginile ziarelor cu ineptii. Intrebare: "Cine e mai las: Adi Ilie, care nu a fost lasat sa isi faca treaba si prin urmare a demisionat sau ziaristii care accepta sa isi incalce deontologia zi de zi pentru bani?" . Fa diferenta intre demnitate si lasitate, ce Doamne iarta-ma!

MIREL6RADOI11.07.2008 07:18

Irina,ai dat-o in bara cu acest articol...era mai bine daca ramanea pe ols si pe blogul tau.:)

MoWeed11.07.2008 07:24
Acest lucru este intarit de faptul ca Ilie nu doreste sa comenteze motivul despartirii bruste de Steaua. Prin aceasta atitudine greseste fata de suporterii Stelei, care au avut numai cuvinte de lauda la adresa sa, atunci cand l-am primit la Steaua cu bratele... aproape deschise.

Poate nu vrea sa comenteze motivul despartirii bruste de Steaua pentru a nu face un nou scandal, mai ales tinand cont ca am avut o gramada de astfel de scandaluri vara asta.

Faptul ca nu se apuca sa atace conducerea clubului Steaua dupa ce a plecat este inca o dovada de moralitate; inca o dovada ca este peste mizeriile din fotbalul romanesc

Poate ca Gigi a gresit cand l-a adus. Pentru ca stia ca este un om realizat din punct de vedere material. Aici ii trebuia un om care sa aiba nevoie de salariul sau, care sa traga cu dintii de postul sau, nu sa plece cand nimeni nu se astepta. Gestul sau este unul las. Stiu ca acest cuvant suna ca naiba, dar e cel mai potrivit cuvant in situatia data.

Si un om care sa aiba nevoie de salariul lui neaparat sigur se punea cu Jiji si incerca sa-l convinga ca ceea ce face e gresit. Mda, aici trebuie oameni de onoare care sa aiba nevoie de salariile lor cum este dragul nostru presedinte Argaseala.

AdrianUltras2511.07.2008 07:24

Stanici...te rog lasa deontologii in pace...ei sunt mai superiori ca noi.

satessa11.07.2008 07:26

Articolul este prost...Ilie a plecat din cauza lu` Jiji(asa cred) pana cand Jiji nu o sa dea salarii mari nu o sa facem echipa de valoare

Vladady11.07.2008 07:36

Stimata,Irina Maxim,spui ca "Ilie n-a facut foarte multe la clubul unde a activat un an de zile. ",partial sunt de acord cu tine dar te-ai intrebat oare de ce n-a facut mai multe ?raspunsul il stie toata lumea, din cauza ca n-a fost lasat,de catre cine ? de catre acest "stie tot" numit Becali care ii tine pe toti incepand de la presedinte si pana ultimul angajat doar ca sa fie schema completa,in rest el face tot,cu ce rezultate ? se vede de la distanta.

fularultras fularultras fularultras

paraipan_2911.07.2008 07:39

Aberatii mai mari nu am vazut...!!! Stergeti articolul de pe site ca ne facem de cacao! Plecarea lui Ilie are legatura cu Giovanii - mortul din casa tuturor echipelor. De cand e Giovani mai presus decat interesul Stelei? Avem deja un aberant patron la Steaua, ne mai trebuia si varsu`.....

«123»