Oare ce mai poate fi spus dupa un asemenea meci ? Din pacate am vazut in seara asta o nationala a Romaniei paralizata. Nu cred ca voi gasi cuvintele potrivit de slefuite ca sa caracterizez o asemenea prestatie, de-a dreptul penibila. Am avut in fata un adversar cu motoarele nici pe jumatate turate si ne-am facut de rasul lumii. Felicitari italienilor pentru modul cum au jucat si pentru ca au crezut in sansa lor ! Am un sentiment ca vor fi noii campioni europeni.
Despre bravii nostri tricolori nu mai ramane nimic de spus, iar Piturca e noul inventator al stilului "constipat". Numai el putea sa imprime o asemenea tactica, numai el era capabil de asemenea schimbari. Imi pare rau s-o spun, dar principala lui calitate in ale antrenoratului e norocul chior. Insa de data asta zeul fotbalului n-a mai acceptat sa fie tras pe sfoara. Cum e posibil sa declari la finalul unui joc atat de prost ca "Romania a iesit cu capul sus de la Euro" si sa-ti feliciti jucatorii pentru efortul depus. Atat de mare sa fie satisfactia ca ne-am clasat pe pozitia a 3-a, deasupra Frantei ? O Franta care e intr-o cadere libera de ceva timp, mai exact de la retragerea marelui Zizou. Asta da mentalitate de roman neaos si abia astept pe cineva sa ma contrazica.
S-a dovedit astazi ca Mutu ne-a intins o mana prin marcarea acelui gol, doar ca sa ne impinga cu amandoua. Si nu ma refer doar la ratarea acelui 11 m, apropo, ati vazut cum se executa un penalty, marca Andrea Pirlo. Pur si simplu perfect.
Nici nu vreau sa aud de scuze de genul : grupa mortii, ghinion teribil cu accidentarea lui Radoi, suspendarea lui Goian. Praf in ochii prostilor.
Am avut calificarea in ambele maini, am aruncat-o, am scuipat-o si am calcat-o in picioare. De ce n-a fost posibil macar o data in istoria asta de 8 ani sa vedem 11 jucatori care sa moara pe teren ? Turcii au reusit si Allah al lor a fost mai ingaduitor decat Dumnezeul nostru. Asta pentru ca au sperat, s-au luptat si in cele din urma au meritat. In schimb, noua ne-a fost pusa aceeasi placa demodata, cu o Romanie baricadandu-se in propriul teren, asteptand o greseala a adversarului, greseala care a intarizat sa apara. Pacat de oamenii care au fost alaturi de echipa pe intreg parcursul turneului, dovedind ca tara asta murdara inca mai respira a civilizatie.
E peste masura de frustrant sa vezi o echipa a Olandei jucand aproape la misto, ratand cu atata seninatate, in timp ce mascaricii nostri sunt incapabili sa-si creeze o faza periculoasa.
L-am vazut pe vesnicul Banel cu ale sale centrari in ceruri, God knows where, un Mutu obosit, fara vlaga, un Cocis penibil, un Codrea si mai penibil. In capul listei negre l-as trece pe Contra, dovada a neputintei la ambele goluri, mai intai luand pozitia unei statui, apoi cazand singur de langa Van Persie. Ce nu ne-am putea dori mai mult de la nationala ?
De partea cealalta i-as aminti pe Radoi, Lobont, Chivu, Goian, chiar si Ghionea, uneori Tamas care cel putin au incercat. Dar vorba aia : "N-ai cu cine ba, niste tarani."
Despre Daniel/Marius Niculae, Petre nu sunt atat de sigur ca au jucat la Euro.
In concluzie, am ramas inca o data cu un gust amar si cu visele spulberate de niste baieti, pentru care din fericire apusul carierei sportive se apropie cu pasi repezi.
Ne-am facut-o cu mana noastra !
Sunt curios ce scuze va inventa presa de rahat care dupa meciul cu italienii ne cerea din rasputeri sa-l incurajam pe Mutu si invoca blatul in partida cu Olanda. Asta meritati, "domnilor" ! Din pacate nu si unii din noi.
2 puncte, un fleac. Romania a incetat sa mai aiba o nationala de fotbal in urma cu 8 ani.