FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Drama unui fotbalist

«123»
I.N.Money17.06.2008 10:43

Problema lui Banel se trage in primul rand de la cei ce il impun cu forta in echipa . Nimeni nu i-a pus pistolul la tampla dupa autogolul de la Madrid pentru ca se putea intampla oricui , insa toti am ramas dezgustati cand pentru acea greseala a fost pus capitan , a fost considerat titular pe viata si alte prostii de acest fel .

Toti antrenorii de dupa Protasov au insistat ca el sa execute fiecare faza fixa , desi stiau ca are un raport groaznic de a atinge tinta .

Banel e acelasi care a venit la Steaua in iarna lui 2004 , doar ca are atributii care il depasesc de cam 2 ani de zile .

mad7917.06.2008 11:31

Mi-e sila,cand vad cum galeria Stelei e formata din niste DISTRUSI si mancatori de seminte!In loc sa apreciati catusi de putin efortul lui Banel,fie si acela a unui motor care se abaleaza,dar nu va avea realizarile unui Ferrari,in plina viteza,voi ce faceti,anihilati si ultima bruma de respect pe care o pot avea fata de niste samantari,cum sunteti voi!

ps.Respect fortune teller!

MIREL6RADOI17.06.2008 11:52
Privind meciurile Romaniei la Euro, am avut o revelatie. Nu aceea ca Victor Piturca este un mare antrenor, ci ca un jucator traieste o drama. Nu este vorba de Ciprian Marica sau de Mirel Radoi, ci este vorba de tiganul nostru de serviciu, Banel Nicolita. Ca Banel este un personaj, nu mai este demult un secret. Pana la urma, cati fotbalisti romani au ajuns subiect de folclor? Dar nu despre asta e vorba.

Vazandu-l cum alearga in meciurile impotriva Frantei si Italiei, am realizat ca acest jucator este de fapt cel mai constant jucator al Stelei din ultimii ani. Din pacate, aceasta constatare a fost una trista. De ce? Pentru ca Banel a iesit in evidenta prin aportul sau defensiv, prin devotament si prin kilometrii alergati. Care e problema? Pai nu e nicio problema, daca joci la o echipa precum Gloria Bistrita sau o nationala care nu-si va propune niciodata sa domine marile forte ale Europei. Insa, cand joci la Steaua si doar rostirea numelui echipei iti cere sa joci fotbal ofensiv, aceste caracteristici( unicele, din pacate), devin mai degraba inutile. Adaugand la asta si lipsa orientarii tactice precum si precaritatea tehnica, rezulta un jucator mediocru, un muncitor pe care il folosesti doar cand te aperi, presat de " greii" continentului. Daca vrei sa presezi cu el, risti sa retraiesti un final de meci cu centrari in zidul de 1,74 cm format dintr-un Gabriel Torje.

Iar daca la toate aceste adaugi sacrificarea altor jucatori ( vezi cazul Szekely, care va juca pe stanga) pentru a-i face loc lui Banel, se naste o adevarata aberatie fotbalistica, in care un fotbalist care isi da viata pe teren, timp de 90 de minute, facand ceea ce stie el mai bine, este huiduit la scena deschisa, pentru ca este fortat sa faca ceea ce nu stie si n-a stiut niciodata.

Asta nu este un comentariu anti-Banel. Nu am folosit termenul "tigan" in sens peiorativ, ci pentru ca asta e. Din pacate pentru el, capacitatea lui de efort, iesita din comun, este si dar si blestem. Daca e insotita de inteligenta tactica, ajungi precum Gennaro Gattuso si castigi campionate mondiale si Ligi ale Campionilor, daca e doar alergatura inainte si inapoi, indiferent daca trebuie sau nu, se numeste munca in zadar si asa ajungi sa marchezi autogoluri spectaculoase, cand tu nu stii sa centrezi din alergare fara adversar...

Sincer, imi este mila de el. Nu va ajunge vreodata la vreo mare echipa, decat poate pe la un team de mijlocul clasamentului in Rusia, Ucraina sau un alt campionat unde calitatile fizice sunt apreciate mai mult decat o pasa sau un sut decent din alergare. Din pacate pentru el si pentru noi, suntem blestemati cu un antrenor care in cautarea oarba a gloriei de altadata, sacrifica pe oricine si orice, indiferent de consecinte. Imi doresc din toata inima sa ma insel, dar privind inapoi, cele mai bune meciuri ale sale au fost cele in care a jucat rolul unui aparator harnic, dar nu fundas( nu v-ati intrebat de ce nu joaca niciodata fundas dreapta?) in slujba unui sistem care distruge jocul adversarului: vezi meciul cu Betis, cu Rapid.

Cand a fost pus sa atace, sa centreze, sa suteze, rareori a iesit aplaudat... Traieste drama de a sti mereu ca da totul, dar ca niciodata nu va fi de ajuns pentru a reusi la o echipa care prefera atacul. Care domina, nu se vrea dominata. Cu alte cuvinte, la o echipa mare.

In orice caz, orice s-ar intampla, eu nu-l voi mai injura vreodata, voi sti ca mereu, va da 110%. Ca va fi de folos Stelei sau nu, ramane de vazut, pana atunci: curaj Banele! Hai <span class=blueboldtext>Romania</span>!

<span class=blueboldtext>Mihai Somanescu</span>

Banel e o extrema(fotbalistic vorbind).Lectia de baza a oricarui extreme:sa fie speedy si sa stie sa centreze,dribleze..Banel doar viteza(oarecum) in rest..centrari in PN/PS, dribling 0...nu vad drama...:)

De straduit o face si Lovin...si tot o non-valoare ramane...

enjoy17.06.2008 13:51

@metzzz:merci pentru sugestii, felicitari pentru IQ. ce sa-i facem, nu intelegem toti la fel! poate te straduiesti totusi! s-ar putea sa ai si tu o revelatie!

1on17.06.2008 14:24

Jocul lui Bãnel nu s-a schimbat. Doar cã, "bagajul" lui de cunoștințe fotbalistice (dribling, modul de a centra, demarcaj, felul de a pasa) este foarte restrâns, înspre zero. Când a venit la Steaua juca bine pentru cã nu-l cunoștea mai nimeni. Acum s-au învãțat adversarii cu el și-i știu fiecare mișcare (acestea nefiind prea multe). Din acest motiv joacã prost acum în campionat și mai bine în cupele europene și la echipa naționalã (unde adversarii nu-l cunosc).

FortuneTeller17.06.2008 14:24

@Metzzz, Mihai Somanescu

Nu intotdeauna Banel va gasi acel 1%, dar tot va fi folositor echipei chiar si fara acel procent. Si aici nu e vorba numai de contra-atac ci si de atac pozitional (gen impotriva autobazei), unde cineva trebuie sa se replieze rapid pt a taia tentativele de contra-atac adverse. In plus, noi jucam si in Europa, nu numai in Liga lu' Mitica, unde mingicari precum Trica fac exact 2 bani fara TVA. In fine, succesul lui Banel depinde mai mult decat la alti jucatori de felul in care antrenorul il foloseste. Daca va fi folosit pe post de mijlocas de creatie sau extrema gen Lacatus, atunci randamentul sau va fi 0 si ne vom aminti doar centrarile lui haioase. Inainte sa-l criticati pe Banel nu uitati ca totusi suntem romani, adica dintr-o tara cu fotbal relativ mediocru la nivel european si fara multi jucatori de top. Daca Banel avea si acel 1% de inspiratie in fiecare meci (sau macar 80% din ele), atunci ar fi fost jucator de top european si cu un pret de 10-15 milioane euro. Personal n-am nimic impotriva sa gasim la Steaua si la nationala pe altcineva mai bun dpv tehnic, dar pana atunci trebuie sa nu uitam ca Romania si Steaua nu pot face fata Europei de top decat prin munca, multa munca. Iar tocmai de aceea Banel este necesar, fara sa fie nici o drama in asta. Nu uitati ca o echipa nu e neaparat suma valorii jucatorilor, ci si a felului in care joaca impreuna. Atunci cand ai nevoie de o masina nu faci fite ca nu e Ferrari, ci zici merci ca te-a dus la destinatie.

PS Apropos, asa putea face o lista enorma de jucatori catastrofa la Steaua si Nationala, care au reusit mult mai putin decat Banel, inclusiv dpv tehnic.

Marius17.06.2008 14:27

Foarte bine FortuneTeller :)

victor17.06.2008 17:01

Banel Nicolita este un fotbalist puternic pe picioare, cu excelenta capacitate de efort si cu o viteza onorabila (ca sa folosesc un termen mai colorat). aceste calitati il fac indispensabil oricarui antrenor serios, in special cand ne referim la fotbalul romanesc, foarte deficitar la cele doua mari capitole numite FORTA SI VITEZA. ca este asa o dovedeste si Piturca, un antrenor destul de sucit altfel, care nu-si permite sa joace multe jocuri fara Nicolita. si daca in infruntarile cu olanda (doua jocuri in preliminarii), franta si italia faci fata fara probleme, ba mai mult esti intre remarcati, inseamna ca esti un FOTBALIST bun. nu neaparat extraordinar, dar BUN la nivel international! si asta chiar daca nu le convine unora, este o realitate ce se bazeaza pe fapte nu pe vorbe si pareri, caci Banel a jucat bine in toate jocurile mentionate.

de ce nu performeaza el la fel si la Steaua de azi? inclin sa cred ca la echipa de club nu i se inteleg limitele acestui baiat. am spus: are forta, capacitate de efort, disciplina tactica si viteza onorabila, dar sufera la capitolul orientare generala in teren, iar bagajul tehnic este relativ limitat (este evident ca instruirea primara a fost mai mult decat superficiala). de aceea NU TREBUIE sa i se ceara lui Banel sa faca lucruri absolut neasteptate sau sa rezolve el un meci, pentru ca nu poate. Nicolita va fi mereu omul de sacrificiu al echipei, jucatorul caruia trebuie sa-i spui exact ce are de facut si sa nu-i ceri sa improvizeze sau sa-si schimbe jocul, mutandu-l cand pe stanga, cand pe dreapta, cand atacant, cand mijlocas de banda sau fundas. daca vrei sa ai cel mai bun randament al lui Nicolita, atunci de la inceputul pregatirii il asezi in pozitia convenabila si repeti cu el pana la automatism schemele de joc corespunzatoare acelei pozitionari. nu trebuie sa fie multe, dar e clar ca Nicolita este cel mai robotizat fotbalist roman. iar asta poate fi o mare calitate dar si un defect, cand tu antrenor nu stii cum sa-l "programezi".

eu cred ca pregatit de un antrenor competent Nicolita mai poate sa creasca in joc, potentandu-si calitatile fizice native. daca banca tehnica nu va intelege ca e necesar sa lucreze diferit si suplimentar cu acest jucator, inseamna ca noi Steaua avem o problema. nu te poti dispensa usor de un jucator ca Nicolita! iar aceasta se va vedea imediat in caz ca va fi transferat, asa cum cer unii ce-si inchipuie ca fotbalul inseamna numai dribling si spuma! NU: fotbalul de spectaculos de atac nu va avea niciodata succes daca nu se bazeaza pe rigoare, efort si disciplina in ambele faze ale jocului!

grasutza17.06.2008 17:08

chiar dak Banel e tigan asta nu inseamna ca trebuie discriminat....sa isi bata joc toti de el......chiar dak a dat niste auto-goluri asta nu inseamn ca tot timpu va rata........dak stam bine si ne gandim Banel a facut multe pt echipa si pentru cei care,in momentul de fata se afla in ce s-a aflat si el cand a venit la echipa pur si simpu a fost discriminat doar pt simplu fapt ca era tigan.....si in zilele de azi asa patesc si ceilalti copii de romi......Banel a reusit sa aduk echipa sus......chiar dak unora le este greu sa recunoask....... si.....a mai reusit sa dea incredera copiilor romilor ca pot ajunge si ei...la randul lor......fotbalisti de elita.....asta e parerea mea......dak are cineva d adaugat sunt foarte curioasa........

ANTIgigi17.06.2008 17:54

@Victor

Care viteza (a doua sau a treia)? El nu se incadreaza ina cest tip de viteza. Ori poate tu consideri ca il "face" la sprint pe Ronaldo sau Robben (aia e viteza). El stie doar sa fuga. Si din moment ce ar fugi, poate si in somn, mai bine ar alege atletismul. Doar ca de acolo ar iesi mai putin "cascaval" decat la fotbal....mult mai putin.

Tupac Amaru17.06.2008 18:11

Parerea mea e ca politica e infiltrata inadmisibil si in sport. De fapt, noua inchizitie, adica ONG-urile, cele care conduc din umbra soarta unei tari precum Romania (ati vazut ca mai toate buletinele de stiri la radio si TV incep cu ce a mai zis Soros, ce mai vrea Soros, ce mai doresc diverse ONG-uri si autodenumita "societate civila") isi impune punctele de vedere, sfidand orice opozitie.

Eu cred cu tarie - puteti sa ziceti ce vreti - ca Nicolita este impus politic si pe criterii exclusiv rasiale.

Si nu e numai cazul nostru.

Deranjeaza echipele "albe". Spania il are pe Senna, care nu mi s-a parut deloc "brazilian", Polonia are un jucator de culoare, Germania are si ea, doar Croatia nu are. Sa vedem daca vor fi "lucrati" politic.

dax4717.06.2008 18:34

Observ ca inca nu se face diferenta intre un fotbalist si un maratonist care ara gazonul foarte mult, dar inutil.

Da, recunosc, Banel alearga mult, dar la ce ne ajuta asta ? Se da vreun premiu pentru kilometraj maxim intr-un meci ? Nu prea cred. Uitati-va la el : nu stie dribling, sa dea pase cum si unde trebuie, se pierde cu mingea la picior, strica fazele, etc Il apreciez pentru devotament, dar nu ma incalzeste cu nimic atata vreme cat echipa e trasa in jos de el.

Il prefer oricand pe Dica, care, spre mare deosebire de Banel, alearga mult mai putin, dar da goluri, castiga meciuri, ne-a adus victorii fantastice.

Mi-e total indiferent ca e tigan Banel. Eu la echipa vreau sa vad jucatori de valoare si cu devotament, daca se poate. Banel nu e jucator de valoare si nu cred ca va fi vreodata. Pentru asta iti trebuie si creier, nu doar plamani si picioare.

Hai baietii !

razvan_stelist200717.06.2008 20:23

asa este.chiar daca a gresit nu trebuie sa-l criticam.Dica este tehnic,are idei bune,dar nu munceste(din pacate).daca ar exista in Romania un jucator cu harnicia lui Banel si tehnica lui Dica acela ar ajunge in 2-3 ani la una din marile echipe ale europei.Banel este un exemplu pentru multi fotbalisti din nationala(poate chiar si pentru Mutu) cand vine vorba de daruire;nu vreau sa critic,dar comparati jocul lui Mutu de la nationala cu cel de la fiorentina,unde marcheaza goluri de la 30 m.Banel NU trebuie criticat pentru ca poate fi jucatorul care sa faca diferenta.

alexzeu17.06.2008 20:55

fratiorul meu eu nu vad nici o drama la baiatu asta...ba din contra sa ridikt din noroi si acum se mandreste cu munk lui....ca asta e tipu de jucator nu ai ce sa ii faci dar nu e nici o drama sa castigi sute de mii de euro pe sezon pe buna dreptate.....e vreo darama aici ??? care e drama????

endorama18.06.2008 03:25

problema cu Nicolita e ca in viziunea lui Piturca cel putin, nu exista nici o alternativa viabila la postul de mijlocas dreapta la nationala.. de aia juca Nicolita meci de meci in returul campionatului in ciuda evolutiilor mizerabile.. nu-l apreciez eu pe Lacatus ca antrenor, dar in cazul de fata nu cred ca e vina lui ca s-a insistat atat cu Nicolita, ci a lui Becali care i-a impus asta la sugestia lui Piturca.

cat despre fotbalistul Nicolita, eu sincer sunt tare surprins ca s-a ajuns aici... acum doi ani pe vremea asta se vorbea de un posibil transfer al lui la Chelsea si nu parea deloc a fi doar una dintre aberatiile zilnice ale lui Becali. nu stiu daca e vorba de ceva mental sau de faptul ca odata ce Nicolita si-a aranjat financiar viitorul nu mai are aceeasi viata extrasportiva, dar e clar ca ceva trebuie sa se schimbe.. nu mai putem continua cu el la Steaua si la Nationala in stilul asta.... la Steaua as vrea sa-l vad pe Szekely in locul lui, iar nationala poate pe Adrian Cristea.

colaps18.06.2008 07:41

si totusi el a facut si meciuri foarte bune in trecut, mai exact in mandatul lui Olaroiu, campania din UEFA.. poate ca e nevoie de un antrenor care sa stie tactica si sa aiba un pic de tact si calitati pedagogige, sa-l invete pe bietul om ce sa faca in teren..

bijoux_bz18.06.2008 08:05

Asta e tare. ce drama?? nu inteleg i-a murit doamne fereste cineva drag sau apropiat sau ce? a ramas olog, chior sau surd? Omul e cat se poate de sanatos, nu are probleme mari in familie, are o viata cat se poate de normala si linistita? Nu e nicio drama. Ca nu mai stie el sa dea cu picioru in minge asta e altceva. lipsa de concentrare sau prostie sau orice altceva dar nu il mai compatimiti atata ca eu cred ca pur si simplu la fel ca si lui Dica, Neaga, Badea, Goian, Radoi,Lovin, i s-a luat de Steaua si vor o noua provocare. Ideea e ca s-au plictisit sa mai joace pt clubul asta, pt culorile astea, pe gazonul din Ghencea. Se vede din atitudinea lor. Nu ii mai motiveaza nimic. Asta e de fapt drama noastra , a suporterilor.

MoWeed18.06.2008 09:08
si totusi el a facut si meciuri foarte bune in trecut, mai exact in mandatul lui Olaroiu, campania din UEFA.. poate ca e nevoie de un antrenor care sa stie tactica si sa aiba un pic de tact si calitati pedagogige, sa-l invete pe bietul om ce sa faca in teren..

Cine sa-l mai invete ce sa faca pe teren cand nu e in stare sa dea o centrare calumea....

Ieri a avut o centrare care cred ca mai avea putin si iesea din stadion...

vlad7518.06.2008 09:36

Este trist dar Banel chiar da sens vorbei "alergi ca prostu' ". Totusi nu pot sa uit ca "Forrest Gump " a luat un Oscar. Forrest-ul de Faurei ia stafeta in mana! Si-o duce mai departe!!! La capatul turului il asteapta Selimesi sa preia stafeta din mana lui Forrest. Alt mare atlet al Nationalei noastre acest Selimesi!

Run Banele,run!!!!.... viata ta-i ca o cutie de bomboane. A noastra este ,din cauza ta, ...de cacao!!!!

victor18.06.2008 09:44
Este trist dar Banel chiar da sens vorbei "alergi ca prostu' ". Totusi nu pot sa uit ca "Forrest Gump " a luat un Oscar. Forrest-ul de Faurei ia stafeta in mana! Si-o duce mai departe!!! La capatul turului il asteapta Selimesi sa preia stafeta din mana lui Forrest. Alt mare atlet al Nationalei noastre acest Selimesi!

Run Banele,run!!!!.... viata ta-i ca o cutie de bomboane. A noastra este ,din cauza ta, ...de cacao!!!!

daca vorbim strict de grupa de la EURO, viata noastra este de cacao nu din cauza lui Banel, ci pentru ca Mutu a tratat cu o superficialitate nepermisa o situatie de joc care ar fi eliminat italia, punand Romania in pozitie de calificare. nu ai voie sa ratezi un 11 m in min. 82 al unui meci decisiv. sau daca o faci, trebuie sa admiti la sfarsit ca nu esti decat un prostovan arogant!

cred ca e bine sa nu amestecam vinovatiile! Banel a jucat in toate meciurile la sacrificiu, asa cum i s-a cerut. cel care trebuia sa "lumineze' jocul nostru era Mutu, numai ca el a stins lumina!

MARYO-18.06.2008 09:49

Inapoi la Faurei!

MoWeed18.06.2008 09:50
daca vorbim strict de grupa de la EURO, viata noastra este de cacao nu din cauza lui Banel, ci pentru ca Mutu a tratat cu o superficialitate nepermisa o situatie de joc care ar fi eliminat italia, punand Romania in pozitie de calificare. nu ai voie sa ratezi un 11 m in min. 82 al unui meci decisiv. sau daca o faci, trebuie sa admiti la sfarsit ca nu esti decat un prostovan arogant!

cred ca e bine sa nu amestecam vinovatiile! Banel a jucat in toate meciurile la sacrificiu, asa cum i s-a cerut. cel care trebuia sa "lumineze' jocul nostru era Mutu, numai ca el a stins lumina!

Asa este singurul lui scop in teren era sa alerge pentru a ajuta fundasul de pe partea lui.

Nu numai Mutu, ci si Tamas care a dormit pe teren ne-a ingropat...

vlad7518.06.2008 10:48

Domnule Victor ,imi cer scuze ca nu am fost explicit .Ma refeream la viata noastra,a stelistilor.Este vina mea. Sper sa nu inteleag lumea ca as fi rasist,xenofob sau altceva. Detest prostia!

korynna18.06.2008 11:08
Asta e tare. ce drama?? nu inteleg i-a murit doamne fereste cineva drag sau apropiat sau ce? a ramas olog, chior sau surd? Omul e cat se poate de sanatos, nu are probleme mari in familie, are o viata cat se poate de normala si linistita? Nu e nicio drama.

O sa te contrazic.Banel chiar sufera o drama si daca unii dintre noi nu ar privi doar din perspectiva banilor,poate ca ar intelege ce se intampla cu acest jucator.Odata stia sa dea cu piciorul in minge,a fost pe val,a facut bani,probabil era fericit.Soarta i-a oferit o portita prin fotbal.Si dupa autogolul de pe Bernabeu,Banel a cazut.Poate si datorita faptului ca nu a avut un bun consilier sau oameni care sa-l ajute din punct de vedere psihologic,dar nu a mai fost la fel.Avand in vedere ca este un om cu anumite calitati morale pe care altii nu le detin,pentru baiatul asta atat de simtit si sensibil nu a avut nevoie de mai mult ca sa cedeze.Pentru el nu conteaza doar banii castigati,drama lui este ca nu isi poate reveni si vedem meci de meci acest lucru,in plus suporterii ii sucesc cutitul in rana de fiecare data.Este practic un fotbalist in moarte clinica,iar daca va putea fi resuscitat sunt sigura ca o sa dea peste nas multora.Ii urez mult succes si ii doresc sa plece de la Steaua ca sa isi poate reveni din starea asta,pentru ca echipa asta nu ii mai poate oferi nimic in afara de amintiri neplacute si teama ca s-ar putea repeta.Pentru unii nu banii inseamna totul,oricat de greu ar fi de inteles asta...

victor18.06.2008 11:26

Domnule Victor ,imi cer scuze ca nu am fost explicit .Ma refeream la viata noastra,a stelistilor.Este vina mea. Sper sa nu inteleag lumea ca as fi rasist,xenofob sau altceva. Detest prostia!

cred totusi ca exagerezi! Steaua ne-a oferit suficiente si prea multe bucurii, sigur comparativ cu altii din tara! ca e loc si de mult mai bine, asta e altceva, dar in general cred ca ar trebui sa invatam sa ne bucuram mai mult alaturi de echipa noastra! vesnicul "murmur' si bodoganeala nemultumita nu vor ajuta Steaua in mod sigur. venirea "la Catedrala" trebuie sa fie mereu un prilej de bucurie, o intoarcere catre copilarie si vis!

cat despre subiectul Banel precizez din nou: nu asteptati de la el minuni sau rezolvari individuale de exceptie! va fi mereu un jucator puternic si devotat, gata de sacrificiu, ordonat si capabil sa indeplineasca sarcini de joc clare, mai ales daca vorbim de blocarea unui adversar. altii sunt cei care trebuie sa deschida, sa lumineze jocul. dar fara jucatori precum Banel care sa asigure "orchestra" nu este posibil sa avem "dirijori" adevarati! jocul modern presupune echilibru intre atac si aparare, intre forta bruta si finetea de bijutier a unor executii, intre schematismul excesiv si imaginatie, intre efortul constant si explozia pe cativa metri in careul advers. de aceea am si spus ca e greu de crezut ca un antrenor serios ar putea ignora aportul in joc al jucatorilor carausi de tip Nicolita, in ciuda faptului ca tribuna isi doreste altceva!

parerea mea!

«123»