Romania - Italia va fi un meci care se va juca pe tot terenul.
Daca in Romania-Franta s-a pus accent pe benzi, Italienii vor forta cu toate liniile vineri pe toata lungimea terenului.
Cel mai probabil fundasii laterali ai italienilor vor fi Zambrotta(dreapta) si Grosso(stanga). Amandoi fosti mijlocasi.Deci vor fi atrasi de atac.
La mijloc, De Rossi si Gattuso vor avea sarcini in general defensive.Despre De Rossi nu prea stiu multe dar din cate am vazut Gattuso se cam deplaseaza pe benzi.Oricum cred ca rolul celor 2 va fi de a aproviziona baloane lui Pirlo, coordonatorul de joc, care le va distribui ori pe centru la Toni, ori pe margini la Del Piero sau Di Natale.
Ultimii 2 sunt destul de rapizi dar daca reusim sa ii tinem lipiti de tusa s-ar putea sa avem un avantaj fata de italia, adica vom scoate din joc 2 jucatori de ai lor.
Acum, parerea mea este ca cel mai tare duel de pe teren va fi duelul Goian - TONI!
Si acest duel va decide meciul.
Daca Goe reuseste sa il tina pe italian, de luat, foarte greu vom lua gol.
Toni e un jucator masiv si greoi dar pe distanta scurta are o explozie incredibila.
La asta trebuie sa fie Goian atent.Avand in vedere ca italianul e foarte disciplinat tactic, aceasta explozie l-ar putea ajuta foarte usor sa distruga jocul la offside al Romaniei.
Goian - 1,97
Toni - 1,94
Acest duel va fi purtat atat pe sus cat si pe jos. Sper ca Goe sa reuseasca sa ii faca fata italianului si cand acesta va fi cu mingea la picior.Desi, s-ar putea sa aibe probleme si la jocul aerian avand in vedere ca Toni e mai greu decat el(lucru care ar putea fi decisiv in aer)
Problema nationalei Romaniei e ca nu conteaza in atac.
Mutu va fi cel mai probabil titular si va juca pe partea lui Zambrotta, un jucator pe care il cunoaste toata lumea.
Tocmai pt ca nu contam in atac, s-ar putea ca fundasii italieni sa inainteze mai mult decat normal si de aici pot iesi 2 lucruri:
1.Vor inghesui echipa nationala in propriul teren si vor asedia poarta lui Lobont.
si
2.Vor fi vulnerabili pe contra atac.Avand in vedere ca fundasii lor centrali sunt aproape la fel de lenti ca ai nostri(poate chiar mai lenti).Lipsa vitezei lui Canavaro conteaza!
Cred ca italia ar trebui sa fie intampinata la mijloc.
Avand in vedere ca au neaparat nevoie de puncte, a te pune cu fundul in poarta e o imensa prostie.
Ii primesti frumos la mijlocul terenului si joci pe mijloc, printre fundasii lor centrali.
Cei 3 mijlocasi centrali ai lor se vor labarta incercand sa acopere intreaga latime a terenului.Spatii vor aparea.
Personal, avand in vedere jucatorii selectionati, nu vad cum am putea profita de slabiciunile lor.
Lipseste un atacant de viteza, lipseste un fundas dreapta de incredere(cred ca ati vazut toti ca in momentul in care Banel nu era langa el, Contra era facut de Malouda in toate felurile) si cel mai important, s-a inradacinat deja gandirea cum ca apararea asta care seamana foarte mult cu antijocul e cea mai buna solutie pt nationala.
Piturca nu trebuie sa uite ca Italienii au inventat aceasta hidosenie numita "fotbalul modern" si ca ei sunt cei mai buni la el.
Si daca il stiu juca la perfectie, sa fiti siguri ca il stiu si dejuca la fel de bine!
P.S. Cel mai bine ar fi folosirea lui Dica ca varf .Pragmatismul lui, inspiratia si mai ales super motivatia cu care joaca in meciurile importante ar putea sa faca din Romania - Italia un fel de Steaua - Dynamo Kiev sau Lyon-Steaua. As fi zis si Dynamo Kiev - Steaua dar nu e frumos sa bagi mana.
Pt meciul cu Italia eu as folosi echipa:
Lobont- sapunar,Goian, Ghionea, Rat- Nicolita,Radoi,Chivu,Codrea-Dica-M.Niculae(D.niculae) - o echipa foarte puternica pe axul central si cat de cat blindata pe margini.
cu franta Mutu a fost cel mai slab de pe teren.nu cred ca mai trebuie folosit in meciul acesta.nu cred ca atrecut peste problemele personale.