FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Euro 2008 - Austria & Elveția

«123»
fcsteaua.ro06.06.2008 19:36

Sâmbãtã, 7 iunie 2008, va debuta turneul final al Campionatului European, ediția 2008 - Austria & Elveția.

Așa cum bine știți, la aceastã ediție, printre cele 16 echipe participante se numãrã si naționala României, calificatã dupã o pauzã de 8 ani.

Reprezentativa noastrã face parte din grupa C, supranumitã și "grupa morții", alãturi de Italia, Franța si Olanda.

Grupele Campionatului European

Cele patru grupe de la Euro 2008 aratã astfel:

Grupa A

Cehia, Portugalia, Elvetia, Turcia

Grupa B

Polonia, Croatia, Austria, Germania

Grupa C

Olanda, Romania, Franta, Italia

Grupa D

Rusia, Grecia, Spania, Suedia

Favoritele

Echipele favorite la câștigarea trofeului sunt multe, probabil cã ar fi mai ușor de enumerate "victimile" acestei ediții. Totuși, existã un numãr de echipe care se detașeazã de pluton prin valoarea individualã a jucãtorilor, unitatea echipei, experiența, etc.

În grupa A Portugalia pare a fi cea mai puternicã. Având niște fotbaliști senzaționali, cum sunt Cristiano Ronaldo, Nani, Deco, Quaresma, Simao, Pepe sau Boswinga și un antrenor respectat si experimentat în persoana lui Luiy Felipe Scolari, lusitanii pot spera la trofeu la aceasta editie, mai ales ca în 2004 au pierdut trofeul la ei acasã.

Din grupa B Germania iese clar în fațã. O zicalã din fotbalul mondial spune cã, oricât de prost ar juca, nemtii ajung mereu în fazele superioare ale competițiilor inter-țãri. Despre grupa C s-a tot spus cã este grupa imprevizibilã, din care se poate califica orice echipã. ªi aici se disting însã douã naționale care au un mic plus. Italia vine la acest European din postura de Campioanã Mondialã, iar Franța, deși nu a convins pânã acum are in lot o mulțime de jucãtori ce pot face diferența oricând.

Nici despre grupa D nu se poate spune ca este una ușoarã. Acolo îi avem pe spanioli, eternii favoriți ai competițiilor importante, avem Campioana Europeanã en-titre, Grecia, Suedia lui Ibrahimovic și Larsson, și o Rusie cu mulți fotbaliști de la deținãtoarea Cupei UEFA, Zenit, inclusive vedeta Arșavin.

România

Echipa noastrã se confruntã cu ceva probleme cu puțin timp inaintea startului turneului. Steliștii de la lot au aflat de depunctarea echipei de club și este oarecum normal sã-i încerce o senzație de frustare, cãpitanul Cristi Chivu acuzã în continuare dureri la umãr iar Adi Mutu tocmai a fost obligat de FIFA sã plãteascã nu mai puțin de 12 milioane de euro despãgubiri celor de la Chelsea.În aceste condiții, Pițurcã va avea serios de lucru la moralul jucãtorilor.

Inedit

Dupã scandalul iscat la FRF din cauza biletelor prea puține, iubitorilor echipei naționale din capitalã li s-a fãcut o surprizã. Ecrane-gigant pe care vor rula partidele de la Euro au fost instalate in Piața Revoluției si Piața Constituției, microbiștii putând meciurile în aer liber. UEFA a anunțat cã învingãtoarea acestei ediții va incasa nu mai puțin de 23 de milioane de euro, astfel cã si componenta financiarã este importantã

HAI ROMÂNIA!

Marius

MoWeed06.06.2008 20:19

Nu stie cineva se vor instala astfel de ecrane si in Brasov?

s0rins_9206.06.2008 20:32

daca batem franta ma rad in cap :notangel:

shofris06.06.2008 20:48

HAI Romania !

w3bmaster06.06.2008 23:43

Hai Romania

Daca iesim din grupe recunosc in public ca m-am inselat cand le-am zis ca nationala asta e cam praf ...

satessa07.06.2008 09:24

Hai Romania!...sper sa facem 4 puncte si ne ducem la :beer2:

radone07.06.2008 09:43

Hai Romania hai sa aratam de ce suntem in stare si sa nu mai rada nimeni de noi si cand vor auzi numele Romania sa nu mai zica rromi ci sa zica DETINATOAREA TITLUI EUROPEAN steagro :hooray:

metzzz07.06.2008 11:45
Hai Romania hai sa aratam de ce suntem in stare si sa nu mai rada nimeni de noi si cand vor auzi numele Romania sa nu mai zica rromi ci sa zica DETINATOAREA TITLUI EUROPEAN steagro :hooray:

e na , pe bune ??? Pai 90% din jucatori asculta manele , muzica la aia cu lanturile la gat . Chiar daca vom castiga si cupa mondiala tot vor zice ca suntem milogi. Noi nu ne cantam imnul national si o ardem in vrajeli dastea. Hai ma terminati cu prostiile.

dax4707.06.2008 12:16

Macar sa scoatem si noi un punct , ala de onoare.

radone07.06.2008 12:23

e na , pe bune ??? Pai 90% din jucatori asculta manele , muzica la aia cu lanturile la gat . Chiar daca vom castiga si cupa mondiala tot vor zice ca suntem milogi. Noi nu ne cantam imnul national si o ardem in vrajeli dastea. Hai ma terminati cu prostiile.

acum ce vrei si tu nu mai are voie omu sa viseze.Intradevar ce spui u e adevarat da sti cum e speranta moare ultima:D

dax4707.06.2008 13:39

acum ce vrei si tu nu mai are voie omu sa viseze.Intradevar ce spui u e adevarat da sti cum e speranta moare ultima:D

Eu zic ca speranta moare luni. :P

maye07.06.2008 14:03

19 Iunie 2008

Revenirea nationalei Romaniei in tara

Declaratia capitanului Cristian Chivu la revenirea pe pamant romanesc:

'Nu conteaza ca nu am obtinut nici un punct si mai mult nu am marcat nici un gol.Conteaza timpul petrecut cu colegii mei , experienta acumulata si mai ales coeziunea grupului.Lucruri care ne dau reale sperante de calificare pentru Africa de Sud 2010"

Chiar mai crede cineva intr`un punct la acest turneu?

1on07.06.2008 15:13

Dupã Middlesbrough - Steaua eu m-am convis cã, într-adevãr, "în fotbal se poate întâmpla orice", și cred cã nu doar eu m-am convins de chestia asta. Așa cã România poate sã ajungã în sferturi sau semifinalã, dar, la fel de bine, poate pleca acasã cu 0 puncte. Pãrerea mea.

Living_Dead_Stripper07.06.2008 15:31
Dupã Middlesbrough - Steaua eu m-am convis cã, într-adevãr, "în fotbal se poate întâmpla orice", și cred cã nu doar eu m-am convins de chestia asta. Așa cã România poate sã ajungã în sferturi sau semifinalã, dar, la fel de bine, poate pleca acasã cu 0 puncte. Pãrerea mea.

Nici chiar asa. Un Middlesbrough - Steaua nu i se putea intampla decat lui Olaroiu. Medalia de aur o detine oricum acel meci dinam0 - Foresta 4-5 (4-0 pentru dinam0 in minutul 60).

Cat despre Euro, eu unul nu astept mai mult de un gol al lui Goian, o ratare monumentala a lui Marica si un eventual ,,gol'' marca Banel, daca Piturca se va incapatana sa-l titularizeze...

MoWeed07.06.2008 15:58

pesimisti mai sunteti....

enjoy07.06.2008 18:32

apropo: ce pacat ca suntem victimizati?

danimarcu07.06.2008 18:40
19 Iunie 2008

Revenirea nationalei Romaniei in tara

Declaratia capitanului Cristian Chivu la revenirea pe pamant romanesc:

'Nu conteaza ca nu am obtinut nici un punct si mai mult nu am marcat nici un gol.Conteaza timpul petrecut cu colegii mei , experienta acumulata si mai ales coeziunea grupului.Lucruri care ne dau reale sperante de calificare pentru Africa de Sud 2010"

Chiar mai crede cineva intr`un punct la acest turneu?

Eu cred.Si nu la un singur punct,ci la 5.

Asta mai ales datorita faptului ca sunt optimist din fire...

:hooray:

eddie the 'ead07.06.2008 18:47

pesimisti mai sunteti....

Aparent, romanul nu poate avea decat doua stari: optimismul exagerat - cei care ne vad trecand de grupe si devenind campioni europeni, apoi pesimismul bascalios (autopronuntatii "realisti") - cei cu zero puncte si o caruta de goluri primite.

Eu m-as situa undeva la mijloc, inclinand totusi spre cei pesimisto-realisti. Dar mai cred si ca orice e posibil.

Virgil07.06.2008 18:49

In deschiderea campionatului european;

Elvetia - Cehia 0 - 1

Meciul ar fi trebuit sa se termine la egalitate daca cehii nu ar fi avut sansa unui gol norocos marcat de Sverkos in minutul 71.

jeles07.06.2008 19:32

Romania la europene

Min 3. Românii ataca dezlantuit, dar … vai, ce arbitraj partinitor! … Corpodean opreste meciul pentru un «înainte».

Min. 4. Dorinel începe sa are terenul.

Min. 6. Lobont se plictiseste în poarta, dar mai schimba o vorba cu stripteuzele care se mladiaza pe barele laterale.

Min8. Mutu trage toata echipa dupa el sa o aseze mai repede în zid. Sut Henry, bara-bara, mingea traverseaza terenul si … este 1-0 pentru România! Ai nostri protesteaza ca au ramas fara stripteuze, dar golul e validat.

Min. 9. Ogararu ridica publicul în picioare, pentru ca trebuie sa ajunga la scaunul lui.

Min. 11. Dorinel termina de arat terenul si trece la însamântat.

Min. 12. Banel este la un pas sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, însa Lobont se opune.

Min. 13. Încurajat de prezenta în tribune a scouterilor de la Dinamo Tirana veniti special sa-l vada, Chivu pleaca în atac, dar impresarii îi fac semn sa stea linistit, ca emisarii n-au portofelele la ei.

Min. 15. Dupa o pasa gresita a lui Lobont, Piturca striga la el: "De ce joci cu Ochirosii?". Lobont îi raspunde: "Hai, bre, ca n-am baut decât o sticla!".

Min 18. Chivu ii cere arbitrului sa opreasca meciul pentru ca l-a sunat Giovanni pe mobil sa-i propuna un transfer la Unirea Urziceni

Min. 20 Corner Franta. Lobont boxeaza balonul si capul lui Chivu. Acesta din urma se supara ca i-a stricat freza. Lobont promite sa il impace la o tigara la pauza.

min 25 Dorinel culege roadele pamantului dupa ce a arat si a semanat!

Min 28. La coltul terenului, MM le face oferte francezilor veniti sa bata cornere. Henry semneaza pe loc cu Unirea Urziceni.

Min 33 Lobont cade pe ganduri si isi rupe mana

PAUZA. Piturca împarte ultimele sfaturi: "Lobont, stinge tigara. Chivu, nu mai pufai ca locomotiva. Banel, acum poti sa tragi la poarta aia. Mutu, poti sa îti faci tatuajele în timpul liber?

Radoi, lasa geamurile ca ne ia curentul. Ogararu … Ha ha, glumeam si eu!

PAUZA. Alina Plugaru îsi începe tentativa de stabilire a unui record mondial. Trece pauza. Românii ies de la cabine, francezii intra. La revenirea pe gazon, Henry e de negasit.

Min 62. Aut pentru România si schimbare: iese Nesu, intra Alexandru Piturca. Acesta cere mingea de la Rosu. Rosu nu vrea sa i-o dea. Piturca-junior plânge: "Taaaaaaaaatiiiiiiii, zi-i la Rosu sa-mi dea mingea!".

Min 68. Arbitrul cere întreruperea meciului din cauza unui obiect stralucitor aflat în tribuna.

Mititelu îsi da jos ochelarii de soare si partida se reia.

Min. 69. Intra Coman în locul lui Lobont. Copos striga la Coman ca îi mareste contractul de la o foaie A4 la o foaie A3.

Min. 88. Ganea ia mingea si o asaza la punctul cu var. Din pacate, ia galben pentru hent, întrucât nu se dictase niciun penalty.

Min. 90. Mutu, într-un moment de inspiratie, îi paseaza lui Ribery. Acesta înscrie pe lânga Coman, care discuta cu Copos prelungirea contractului la 2 metri.

PENALTY-URI. Trage Henry. În zid. Dorinel se apropie de balon si … goool! Din pacate, la poarta cealalta. Banel îl consoleaza. Giuly trage de patru ori la rând în bara, iar vânzarile la Coca-Cola se dubleaza. Piti încearca sa-l convinga pe Mutu sa traga, dar acesta îi spune ca s-a lasat. E nevoie de un singur gol, unul singur. Chivu îsi ia inima în dinti si pune mingea pe punctul cu var. În tribuna, impresarii au semnat deja precontracte cu 3 echipe din Sri Lanka, San Marino si Togo. Chivu se îndreapta spre balon, dar … se razgândeste. Piti face o ultima schimbare: se introduce în teren. Nervos pentru ca românii trag de timp, Coupet suteaza cu sete, mingea îl loveste pe Piti în ceafa si intra în poarta. Goool!!! România e campioana mondiala!

DUPA MECI. Cornel Dinu face o scurta analiza: "Baietii au anihilat hiatusul cascat între Dorinta de serenade a francezilor si sârba noastra din strabuni, printr-o posesie regresiva în timp

olfgob07.06.2008 20:07

Eu sunt optimist...sper sa nu fim cea mai slaba echipa..sa dam si noi un gol acolo

Tupac Amaru07.06.2008 21:15

Ca sa fiu cinstit, mie mi s-ar fi rupt in 14 de parcursul asa-zisei nationale de asa-zis fotbal al asa-zisului selectioner Satana pana la mizeria rasista dirijata de Soros, ziaristi si politicieni impotriva poporului roman.

Dar acum imi doresc din tot sufletul sa batem tot ce intalnim, sa umilim, sa ne kakam pe ei, efectiv.

Chiar daca e echipa clanului becaliot si a scursurii dragomiriene, chiar daca mailat bicolita n-are ce cauta acolo, chiar daca vedetele de doi bani Chivu si Mutu vorbesc...vorbesc si aportul lor la nationala este subtirel, foarte subtirel...

Asadar FORZA Romania!

berny3208.06.2008 00:22

Ha ha ich fick dich und deine mutter, 3 zu 0 für rumänien du schwuchtel, du wirst sehen!!!!

:steagcruce:

I tell ya something, Romania is the team that goes at first in the Quaters!!!

RumĂnien vs Frankreich

Mutu 1.0

Radoi2:0

Banel3:0

:thumbup::steagcruce::rolleyes:
Joga Bonito08.06.2008 09:55

berny32, do you mean Banel owngoal?

Bundy08.06.2008 09:55
Romania la europene

:))))))))) super caterinca

«123»