FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Romania si tiganii la EURO 2008

«123»
fcsteaua.ro05.06.2008 09:44

Una dintre cele mai mari companii de comunicatii si divertisment din Marea Britanie, Virgin Media, asociaza imaginea Romaniei cu un grup de rromi aflati, probabil, la strand.

Compania amintita a realizat cate un filmulet de prezentare pentru fiecare echipa prezenta la Campionatul European din Austria si Elvetia, filmulete prezentate de cunoscutul comentator de fotbal Stuart Robson.

Daca in cazul Italiei prezentarea s-a facut avand ca fundal Coloseumul, in cazul Spaniei o arena in care se desfasoara corida, in cazul Frantei apare turnul Effel, iar in cazul celorlalte tari diverse monumente istorice reprezentative, in filmuletul dedicat Romaniei pe fundal apare o fotografie a unor barbati de etnie rroma, dezbracati si cu mult aur la gat, care sunt la strand.

Chiar daca la inceput sunt prezentate performantele Romaniei la turneele finale precedente, modul cum s-a calificat la aceste Campioante Europene si sunt prezentati doi dintre jucatorii emblematici ai reprezentativei noastre, Mutu si Chivu, maginea Romaniei este grav afectata de imaginea de final cand Robson apare pe un fundal infatisand niste tigani, incercand astfel sa asocieze prezenta Romaniei la EURO cu aceasta etnie.

Yoyoyoi

Marius05.06.2008 09:52

yoyo, filmuletul e scos de pe youtube, asa ca nu mai merge :)

shack3r05.06.2008 09:53

Vi se pare ceva neobisnuit ? Asta e imaginea noastra in toata lumea . Antonescu de traia..

1on05.06.2008 09:55

M-aș mira sã ia cineva, cu adevãrat, atitudine împotriva acestui lucru. Mircea Sandu, Ionuț Lupescu sau chiar oficialitãțile statului.

greco05.06.2008 09:59

ªi dupa aia apar unii care nu-s de acord cu campaniile de genul "criminalul din Italia, Romus Mailat, nu este român, este etnic țigan". Astea-s urmãrile... rom devine egal cu român pentru toatã Europa.

shack3r05.06.2008 10:02
ªi dupa aia apar unii care nu-s de acord cu campaniile de genul "criminalul din Italia, Romus Mailat, nu este român, este etnic țigan". Astea-s urmãrile... rom devine egal cu român pentru toatã Europa.

Din pacate,roman devine egal cu rom ..

warlock05.06.2008 10:05

aia cik e caterinca la ei... nu vedeti ce fata are ala de la sfarsit :dry:

ros`albastru05.06.2008 10:26

Da e caterinca, dar ceea ce conteaza e ca ei considera tiganii aia reprezentativi pentru Romania. In viitorul apropiat va incepe o campania pentru scoaterea termenului de "rrom". Sa va implicati!

Catalyn0705.06.2008 11:18
yoyo, filmuletul e scos de pe youtube, asa ca nu mai merge :)

nu e scos...

DonAndres05.06.2008 11:26

Da e caterinca, dar ceea ce conteaza e ca ei considera tiganii aia reprezentativi pentru Romania. In viitorul apropiat va incepe o campania pentru scoaterea termenului de "rrom". Sa va implicati!

Treaba asta cu rom in loc de tzigan este o tampenie facuta special pentru a ne discredita in fata Europei si aprobata de guvernul domnului Roman sau Petrica fara gat,cum vreti sa-i spuneti!

Tziganii sunt tzigani in toata lumea si punct!!!

Astept campania despre care vorbesti.....cu toate ca nu cred ca ne va mai scoate cineva eticheta deja aplicata!

Poate facem un Euro bun si le vom da cu flit englezilor care deocamdata joaca pe la Ibiza!!!

HAI Romania!

MoWeed05.06.2008 11:52

Dupa aia ne mai miram cand presa italiana zice de emigrantii romani si arata imagini cu baracile tiganilor. Datorita unor asemenea emisiuni noi suntem considetari milogi si ungurii nu(zic ungurii pentru ca statistic, procentul tiganilor din populatia tarii este mai mare ca la noi).

Ca de obicei nimeni nu se va sesiza si, daca se va sesiza cineva, vor sari mailatii ca sunt discriminati

Yoyoyoi05.06.2008 12:28

interesant este faptul ca nimeni nu a iesit sa condamne astfel de practici...

vlad7505.06.2008 12:42

am iesit eu...ne meritam soarta!

nu asta este imaginea noastra si-n tara? nu doar in afara granitelor. Doar tiganii fura? smecherasii aia care se duc pe la ciordeli in Spania sau Italia nu sunt de etnie rroma. Ziaristii nostri de rahat au alte preocupari pentru a fi scandalizati de un clip venit de la cei care se culcau cu mamele si neamurile lor prin Evul Mediu. Ce vroiam noi sa puna aia in cadru in locul acelei cirede de umflati cu goldeane la gat????? o turma de femei din "lumea buna"????????

Ce avem noi de pus in poze??? cand apare vreunul de pe afara si sare gloata de ziaristi pe el,prima intrebare care-i este pusa este: "ce parare aveti despre femeile din Romania?".

De zici ca sunt pesti cu totii!!!

....ne meritam soarta!

makaan05.06.2008 12:42

Cica in Elvetia unde pozele astea au fost publicate s-au sesizat diplomatii romani si au inaintat o scrisoare oficiala de protest care a fost apoi publicata si ea.Dar cam atat...

@ ros'albastru

despre ce campanie vb tu frate; nici nu se pune problema atata timp cat parlamentul ii tine pe tiganii astia nenorociti in brate,si le da nas. Doar de asta au ajuns sa isi faca de cap peste tot cum isi fac, pentru ca s-au invatat sa tipe ca sunt discriminati cand se impute treaba pt ei...

Yoyoyoi05.06.2008 12:52

in Elvetia era vorba despre o caricatura cu o tiganca ce cersea la colt de strreada... nu se referea la imaginile astea reactia ambasadorului Romaniei.

eddie the 'ead05.06.2008 13:23

[Ce avem noi de pus in poze??? cand apare vreunul de pe afara si sare gloata de ziaristi pe el,prima intrebare care-i este pusa este: "ce parare aveti despre femeile din Romania?".

De zici ca sunt pesti cu totii!!!

....ne meritam soarta!

:)) Imi vine in minte tigania cu Mike Tyson la Constanta sau unde dracu' o fi fost, cind un numar infim de ziaristi (din cate stiu eu, doar Turcescu) s-au aratat scandalizati.

Trist e ca am avea cu ce sa ne facem o alta imagine, dar ies paduchii in frunte.

Si, sincer, nu ma supara englezii pentru glumitzele astea. Problema este numai a noastra.

MIREL6RADOI05.06.2008 13:31

Si englezii au tiganii,e plina Anglia de pakistanezi,indieni si altii de felul lor.La englezi nu le-a trecut supararea dupa ce i-am scos de la euro2000,invins la cm98...cred ca ne poarta pica ca homalaii sunt dispretuiti pe plaiurile mioritice. :smile:

Yoyoyoi05.06.2008 13:37

haha au scos kktii filmuletul :laugh:

dar se poate vedea aici

shack3r05.06.2008 15:06
Si englezii au tiganii,e plina Anglia de pakistanezi,indieni si altii de felul lor.La englezi nu le-a trecut supararea dupa ce i-am scos de la euro2000,invins la cm98...cred ca ne poarta pica ca homalaii sunt dispretuiti pe plaiurile mioritice. :smile:

Pai toate statele au minoritati "insuportabile " . Avea si Hitler dreptatea lui ...

w3bmaster05.06.2008 15:55

Pai nu e facuta sa descretiteze ...... la cat sunt de prosti e facut din prostie ce ne mai mire ... tiganii astia spurcati ne-au facut de ras peste tot ...

clausblaus05.06.2008 16:19

Cica in Elvetia unde pozele astea au fost publicate s-au sesizat diplomatii romani si au inaintat o scrisoare oficiala de protest care a fost apoi publicata si ea.Dar cam atat...

@ ros'albastru

despre ce campanie vb tu frate; nici nu se pune problema atata timp cat parlamentul ii tine pe tiganii astia nenorociti in brate,si le da nas. Doar de asta au ajuns sa isi faca de cap peste tot cum isi fac, pentru ca s-au invatat sa tipe ca sunt discriminati cand se impute treaba pt ei...

Chestia cu tipatul au invatato de la politicienii nostri dragi.Nu ei tipa ca din gura de sarpe..:facatura,atac politic,lovituri miselesti?"Saracutii"milogi,ce sa invete si de la cine,atata timp cat MAI MARII nostri fura de rup si arunca pisica in curtea altuia?!Pacat ca in toata lumea se generalizeaza si ca poporul roman este confundat,in mod voit si repetat,cu etnia "RROMA"!

andrei_ionete05.06.2008 18:27

Tot de la virginii cu pricina... :"If they were a band they would be: Gypsy Kings"

Matteo05.06.2008 18:28

nu merge linkul...

septi_eu05.06.2008 19:15

Se vorbeste acum la Sinteza Zilei, pe Antena 3. ;)

Yoyoyoi05.06.2008 19:22
nu merge linkul...

l-au scos aia... dar l-am pus din nou sa vada lumea. link

«123»