[ok !
dar despre partea morala ce ne poti spune ?
e moral sa motivezi un adversar ca sa joace bine, sa castige, sa faca egal cu un alt adversar ?
deci, actele de imoralitate se sanctioneaza sau nu cf. reglementarilor in vigoare?
multumesc anticipat de raspuns
DA, este foarte moral sa premiezi pe cel care se autodepaseste PE TERENUL DE FOTBAL! dar de cx nu te intrebi cum este posibil ca in Romania sa trebuiasca sa dai bani, doar ca sa ai ceva sperante ca cineva isi va indeplini obligatiile. tu nu vezi ca la noi lucrurile s-au pervertit, in toate domeniile (de ex. la spital doctorul te cheama inainte de operatie si daca nu dai dreptul nu intri la cutit ?), si blatuitorii sunt vazuti ca persoane onorabile. ar fi jucat anul trecut Dinamo corect cu CFR daca nu erau stimulati?! nici vorba! dar pe EI nu-i ancheteaza nimeni azi, desi Gigi a declarat raspicat, de nenumarate ori si mult mai clar decat la Cluj, ca a trebuit sa plateasca jocul cat de cat corect al cainilor?! dar daca s-ar deschide o ancheta si s-ar dovedi ca vorbele lui Gigi sunt adevarate, atunci si Dinamo ar trebui sa fie depunctata conform unui regulament aberant, care limiteaza jocul corect si practic te indeamna la aranjamente oneroase!
imoral este sa dai bani si sa castigi prin non-combatul adversarilor. imoral a fost cand la Cluj apararea bistritei s-a intors cu spatele la golul CFR-ului, imoral a fost cand la Arad uta a facut penalty in min.2, dupa ce in min. 1 Semedo a fost lasat singur cu portarul, imoral a fost cand o intreaga repriza secunda Dinamo nu a tras nici un sut la poarta CFR-ului, imoral a fost marcajul fundasilor rapidisti la golul lui ruiz si faptul ca rapid nu a avut NICI UN SUT pe spatiul portii in jocul respectiv.
as vrea sa nu confundam moralul cu imoralul. cine se teme in Romania de stimularea jocului corect, numai pe teren?! TOTI, mai putin unul. CINE doreste ca victoria sau infrangerea sa apartina celor care le obtin pe gazon? se pare ca NUMAI Steaua. atunci Steaua trebuie "eliminata" si "pedepsita", caci ea incurca jocurile de putere ale blatistilor si le face atmosfera.
vorbim de moralitatea stimularii adversarilor? pai a comentat cineva de la Steaua, conducere sau suporteri, faptul ca Dinamo a luptat si nu s-a dat la o parte in jocul cu noi?! NU, ni s-a parut normal, caci a fi sau a nu fi campion trebuie decis in teren! am fost mai slabi si am pierdut, ce conta ca Dinamo a fost stimulata de CFR. si nimeni din cei ce azi ne acuza de imoralitate, nu a vorbit de moralitatea lui Dinamo decat la superlativ. adica eu inteleg ca Dinamo e morala cand ia banii CFR-ului si lupta contra Stelei la baioneta, iar CFR-ul da dovada de o buna orientare manageriala, in timp ce in cazul Universitatea gestul Stelei este imoral si trebuie pedepsit?!
o logica stramba, la care nu ma asociez! deci blatuitorii trebuie si protejati dpdv moral? cum isi permite cineva sa incurajeze "jocul pe bune"? cine e acest Becali cu ideile lui stupide despre morala si onoare si de ce vrea el ca un campionat sa se joace pana in ultima etapa?! am multe defecte, dar tampit nu inteleg sa fiu, asa ca prefer sa fiu imoral incercand sa promovez jocul cinstit si pierzand titlul pe teren, daca am fost neputincios! cine se teme de premierea unei echipe pentru victorie inseamna ca se teme de jocul corect, sperand ca poate totusi isi rezolva din probleme printr-un blat! nu exista nici o justificare morala pentru interzicerea premierilor unei echipe ce obtine o performanta pe gazon! poti doar sa te intrebi ce campionat este acela in care trebuie sa platesti moralitatea, stiind ca daca nu faci un astfel de gest esti practic fara sanse? punct!