FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Abuzurile unei comisii abuzive

«123»
fcsteaua.ro04.06.2008 17:22

In urma scandalului "Valiza" de la Cluj, Steaua a fost depunctata cu 7 puncte, Universitatea Cluj cu 6 puncte, Toni Dobos si Gigi Becali au primit "interzis" timp de 2 ani pe stadioanele din Romania, iar Gigel Coman si Petre Marin au fost suspendati 6 luni din activitatea competitionala.

Penalizarile se aplica in sezonul recent incheiat, ceea ce inseamna ca Steaua ramane cu 68 de puncte, tot pe locul al doilea al clasamentului, iar U Cluj, retrogradata deja, va pleca in sezonul urmator cu un minus de 8 puncte (cele 6 puncte adaugandu-se celor 2 care lipseau pentru indeplinirea baremului de 25 de puncte).

Prevederile regulamentare pe care s-au bazat aceste sentinte, dar, mai ales, dovezile care au dus la aceste decizii, nu sunt deocamdata cunoscute, deoarece Comisia de Apel nu a emis inca o motivare a deciziei.

Faptul ca organele abilitate care ancheteaza acest caz nu au dat inca o hotarare, nefinalizand cercetarile, ma face sa cred ca cei de la Comisie au judecat "in alb", neavand nici dovezi concludente, dar nici norme legale pe care sa-si bazeze sentintele.

Si ca sa le iau punctual:

- infractiunea de dare de mita, nu exista inca, chiar daca, sa zicem, se ia in considerare doar intentia, promisiunea de a da foloase necuvenite, aceasta este valabila doar in urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila. Ceea ce nu s-a intamplat. Astfel ca, depunctarea Stelei este facuta doar de ochii lumii.

- acelasi lucru se poate spune si in cazul depunctarii echipei U Cluj, care nu a primit banii, neindeplinind obiectul infractiunii de dare de mita.

- Gigi Becali si Toni Dobos au fost suspendati cate 2 ani, fiindu-le interzis accesul pe stadioanele din tara. Lucru absolut abuziv, aceasta interdictie putand intra in discutie doar in cazul unor persoane care intra sub incidenta legii privind stoparea violentei pe stadioane. Din moment ce nici Gigi Becali, nici Toni Dobos nu au avut implicare directa in acest "dosar", nu inteleg de ce sa fie suspendati. Daca era sa se actioneze ca la carte trebuia suspendat Teia Sponte, ca doar el a fost la fata locului si, mai apoi, ridicat de catre procurorii DNA.

- faptul ca Gigel Coman a fost suspendat 6 luni este iar abuziv, acesta chiar daca se afla la locul "mitei" nu a fost acuzat inca oficial ca ar fi vinovat de luare de mita.

- ca sa nu mai spun de Petre Marin, implicat total aiurea in toata aceasta problema, fundasul Stelei neavand nicio treaba cu acest caz, cu exceptia faptului ca este nasul de cununie al lui Gigel Coman, ceea ce nu reprezinta motiv de acuzare si condamnare in nicio legislatie din lume.

Asadar, deciziile sunt absolut nefondate si total gratuit emise, fara o baza legala, fara probe incriminatorii, lucru obisnuit pentru comisiile din fotbalul romanesc care sunt obisnuite sa judece dupa ureche.

Yoyoyoi

MoWeed04.06.2008 17:23

Ar trebui sa mearga pana in panzele albe cu contestatiile...

andyro04.06.2008 17:38

Sa nu ne pripim....dovezile pe care le stim noi sunt cele din presa. Exista posibilitatea sa mai existe si alte dovezi (convorbiri telefonice, marturii directe, etc) prin care sa se faca legatura intre Gigel Coman, Petre Marin, Becali si incidentul de la Cluj.

Yoyoyoi04.06.2008 17:55

acele probe, daca exista, se afla la DNA sau la Parchet, nu la Comisiile FRF. Si pana cand sunt ele analizate de autoritatile statului si admise ca probe de o instanta judecatoreasca, nu pot fi considerate dovezi.

Comisiile FRF puteau, cel mult, sa dea astfel de sentinte dupa o decizie a unui organ judecatoresc, nu inainte. Ce reprezinta pentru Comisie proba pot fi, declaratiile jucatorilor, raportul arbitrului, raportul observatorului, filmari video sau inregistrari care sa fie la dispozitia lor.

Cum in rapoartele arbitrului sau observatorului n-are cum sa apara cazul valiza, filmari nu au decat din ce au vazut la TV ca sunt aia la DNA la declaratii, deci nu au filmarea concreta din acel restaurant, iar declaratiile jucatorilor nu contin probe care sa incrimineze pe cineva, inseamna ca au dat sentinta total aiurea si gratuit.

danimarcu04.06.2008 17:58

Iata ca suporterul stelist incepe sa semene cu ciobanul sef!

In loc sa vedem adevaratul motiv care a adus Steaua in situatia asta,si anume parlitul asta care conduce clubul,majoritatea de pe aici au o singura problema:"e un abuz"...

E adevarat,e un abuz,pt ca s-au pronuntat fara ca Gigi Becali sa fie trimis in judecata de DNA pt respectiva fapta.E un abuz pt ca s-a lovit in suporteri,in fotbalisti si in toata familia Stelei,cand de fapt trebuia tras la raspundere cel ce se da mare pe la toate posturile TV de cate ori comite cate o infractiune...

(Ca sa fac o paranteza,la Porto cazul a fost clar,mituirea unor arbitri,si cu toate aste echipa de fotbal nu merita suspendarea din LC,pt ca a dominat campionatul de la un cap la altul,luand fara drept de apel titlul...)

DAR nu trebuie sub nici o forma sa trecem cu vederea apucaturile gibonului,din a carui cauza am ajuns aici.Ma bucur,draga @Yoyoyoi ca s-a facut abuzul de a-i interzice lui Jiji Becali sa mai intre doi ani pe vreun stadion din Romania!Este singurul abuz din lume pe care il aplaud cu toata puterea!Poate asa se satura si vinde Steaua...

Intelegeti dragi stelisti, abuz-neabuz ,trebuie sa scapam de ciobanul asta!Onoarea Stelei a fost patata in ultimii ani de nenumarate ori de acest specimen,iar noi stam sa analizam daca e in litera legii suspendarea...

Acum,mai mult ca niciodata trebuie sa-i aratam analfabetului asta ca nu il mai vrem la Steaua!

Yoyoyoi04.06.2008 18:04

@Dani marco, nu te bucuri tu mai mult ca mine ca GG a luat interzis la faza asta. Insa, eu nu condamn aici faptul ca nu mai poate intra cretinoidul pe stadioane, ci faptul ca a fost sanctionata echipa, a fost sanctionat Petre Marin, a fost sanctionat Toni Dobos, absolut gratuit, fara probe, fara dovezi, fara o baza legala sau un regulament care sa prevada asa ceva. Asta condamn. Ca niste giboni din comisii isi bat joc de munca unei echipe si de viata unor oameni.

Ca daca, in compensare, ar sterge toate aceste sanctiuni si ar lasa-o pe cea a nebunului, la care sa se adauge inca 50 de ani, m-as imbata de fericire.

danimarcu04.06.2008 18:21
@Dani marco...

Polo.Marco Polo... :biggrin:

Stiu ca te-ai imbata,alaturi de inca cateva milioane de stelisti.

Problema e ca riscam sa-l victimizam pe Becali,in loc sa-l tragem la raspundere! El este vinovat pt tot ce se intampla rau la Steaua,datorita lui nu ne mai inghite nimeni.Deja am aici amici portughezi care ma iau peste picior din cauza lui Becali!Astazi a aparut unul la lucru bucuros din cale-afara ca Benfica merge in LC, dar nu mi-am dat seama despre ce vorbeste.Abia seara am vazut pe site-uri ca Porto a fost exclusa din LC.Lumea de aici stie ca Steaua are un patron nebun,plin de bani care castiga meciurile prin aranjamente,si care a interzis muzica lui Freddie Mercury pe stadion.Cu toate astea,inca Steaua e privita ca singura echipa din Romania care conteaza.Dar,cu nebunul asta la carma,in scurt timp vom fi vazuti si in Europa ca si la Galati,Craiova sau Iasi...

Yoyoyoi04.06.2008 18:34

@danimarcu, acum am scris corect :laugh:

fazele astea cu tragerea lui Becali la raspundere sunt pentru mine ca si cafeaua. Adica daca eu beau 3-4 cafele pe zi tot de atatea ori aud si despre condamnarea ciobanului, hulirea lui, tragerea la raspundere sau in teapa...

Si asta de cel putin 2-3 ani... Deci nu are rost sa te ratoiesti de unul singur, sau sa ma ratoiesc eu, ca nu ne baga nici dracu in seama. Eu am zis de mii de ori, pana m-a luat greata sa iesim in strada, sa protestam, sa-l hulim si sa-l huiduim pana pleaca... Dar eu singura, sau noi doi, sau 10 oameni nu putem face nimic....

Revenind la problema. El e principalul vinovat, asta e clar. Ce nu e clar sunt probele care au dus la asemenea sanctiuni...

dax4704.06.2008 19:09

Un Abuz Total ! Mai lipsea sa retrogadeze pe Steaua, dar iesea revolutie, si le e frica.

De ce abuz ? Pentru multe motive, dar mai ales pentru ca nu s-a intamplat nimic. Si daca nu s-a intamplat, pe ce baza sa condamni ?

Intr-o tara de rahat precum Romania totul merge pe dos. Hotii-s la putere si fraierii ii admira de jos, iar restul populatiei trebuie sa le indure abuzurile (furturi, batjocura, etc) . Tara lui papura voda..

Cand ne vom uni noi oare ?

armin04.06.2008 19:09

Daca au dovezi, atunci decizia este una justa. Si dovada exista: Goga a jucat la 2 capete si a recunoscut. Din pacate, din cauza prostiei ciobanului, Steaua risca sa ramana in afara CL la toamna, si ceea ce este cel mai regretabil este faptul ca bubele, cancerul fotbalului romanesc raman acolo unde sunt. Jiji nu e mai vinovat decat altii, doar ca el e mai prost si Steaua plateste.

Yoyoyoi04.06.2008 19:14

@armin, faptul ca a recunoscut Goga nu reprezinta o proba, atata timp cat declaratia lui este contrata de declaratia altora. Daca eu zic ca tu ai furat un ou si tu zici ca nu ai furta, nu inseamna ca eu am dreptate si tu nu. In astfel de cazuri "de egalitate" intervin alte probe, care, se pare, lipsesc cu desavarsire.

@danimarcu... tot era vorba de iesit in strada : "Milioanele de suporteri stelisti, daca nu sunt de acord cu aceasta solutie, sa iasa pe strada, ca la Revolutie. Sa fie alaturi de mine! Sa facem o noua Revolutie, sa terminam cu magariile astea!", a punctat Becali. (OLS) ce zici? te bagi? :laugh:

armin04.06.2008 19:19

Goga e un martor suficient, parerea mea. Mai ales ca l-au prins si pe Sponte cu banii.

Eu nu cred ca l-au suspendat pe P.Marin fara probe.

As iesi si eu in strada, dar ca sa scapam de cioban.

1on04.06.2008 19:25

Vai de capul lor. Cei mai proști oameni din România. Cei mai proști conducãtori din fotbalul mondial. Habar n-au de regulamente și de legi. Cât de cãzut în cap sã fii sã suspenzi un jucãtor care n-a avut nicio legãturã cu cazul? Așa cum l-a suspendat pe Petre Marin, putea sã-l suspende pe Ogãraru, Luțu, Chivu sau Cristano Ronaldo. Iatã cã, într-adevãr, prostia și spațiul sunt infite, dar ultimul nu este sigur...

ªi la câte meciuri și câți arbitri s-au cumpãrat în acest sezon (mai ales de keferiszti) și în cele dinainte, ãsta e cel mai grav caz de corupție din fotbalul românesc. Faptul cã o echipã a dat bani alteia pentru a-și juca șansele corect. Sã râzi și cu curu.

danimarcu04.06.2008 19:28
@danimarcu... tot era vorba de iesit in strada : "Milioanele de suporteri stelisti, daca nu sunt de acord cu aceasta solutie, sa iasa pe strada, ca la Revolutie. Sa fie alaturi de mine! Sa facem o noua Revolutie, sa terminam cu magariile astea!", a punctat Becali. (OLS) ce zici? te bagi? :laugh:

Buna gluma lui Gigi...

Ar fi penultimul lucru pe care l-as face vreodata: sa ies in strada pt Gigi Becali!...

Omul asta chiar se victimizeaza singur.Nu o sa se schimbe niciodata.Daca va scapa,la anul valizele vor fi mai multe si mai pline,chiar daca vor fi mai bine ascunse...

In tot cazul,Gigi e un maestru al manipularii maselor.Sunt sigur ca in scurt timp va devia discutiile pe alte directii,problema de fond(el) fiind uitata cu desavarsire...

Apropo de iesit in strada:as face-o doar pt Steaua si impotriva lui Becali.

alexblaja04.06.2008 19:31

@danimarcu

Total de acord cu tine.

Celor care vor sa iasa in strada le sugerez sa se duca la Stefanesti, pentru ca acolo isi pot servi mai bine stapanul becaliot!

1on04.06.2008 19:32

Totuși, amintiți-vã cã începutul sfârșitului lui Ceaușescu a debutat tot cu o manifestare organizatã de el, pentru el.

MoWeed04.06.2008 19:32

Eventual sa iasa pentru a protesta impotriva lui, nu alaturi de el

El este principalul vinovat!!!

hypno04.06.2008 19:39

e un abuz al FRF sau LPF sau cine dracu de comisie e. Nu are nici o baza legala, absolut niciuna ... banii nu or ajuns la U din cate stiu ... parca l-or arestat pe Teia Spoitu ala cu valiza in mana. Cum demonstreaza ei ca Steaua a facut ceva nesportiv ? Si daca am ajuns sa dam bani echipelor sa-si apere sansele corect ... sorry dar asta se numeste sportivitate, nu nesportivitate.

Si intrebarea care urmeaza este: cand s-o intalnit borcica cu paskanyca in restaurant inainte de Dinamo-CFR de ce n-or sarit sa vada de ce se intalnesc ?

E un rahat mare toata Liga asta, iar acu' ratatii de la GSP s-or trezit sa ne compare cu Porto ... bah fratilor, pe Porto i-or prins ca or dat spaga la arbitri sa-i favorizeze. Asta este cu totul altceva. IN primul rand i-au prins cu mita, si in al doilea rand i-au prins cu ceva nesportiv ... are dreptate Jiji ca o sa-i casapeasca pe toti.

NU-i iau apararea lui Jiji, dar toata suspendarea asta e nefondata de n-am cuvinte.

Forza Steaua!

Joga Bonito04.06.2008 19:41

hahahaha Am mers la pescuit si am pierdut toata actiunea.... :stupid:

Cert e ca e o pedeepsa meritata. Chiar Mitica si Sandu l-au avertizat public si probabil in privat, la un poker sau o tabla sa inceteze cu motivarile astea. Mai mult, actiunea organizata a DNA-ului dovedeste ca Becali planuise din timp manevra si telefoanele lui, ale lui Dobos si a altor jucatori erau ascultate. Nu e nici un abuz. Insa nu amarata asta de depunctare ne doare pe noi, ci ce o sa zica UEFA. Aici e curiozitatea maxima.

Pe de alta parte, multi dintre voi isi doreau sa picam in turul III cu Athl. Madrid sau cu Firenze doar ca sa-si testeze teoriile tampite cum ca Laca ar fi zero barat ca antrenor. Si cum ipocrizia voastra nu cunoaste limite, acum va vaitati ca nu prindem grupele si pierdeti sansa sa va desfiintati favoritii dupa un meci cu Barca... :biggrin:

Partea buna ar fi ca am iesi campioni inca din tur cu 7-8 pcte avans... Si eventual o Cupa a Romaniei.

But with the shepard as our leader, strange things could happen.

Samer04.06.2008 20:08

Fratilor Romani mei sunteti niste oameni fara cap .. sau copii mai bine spus..cum poti sa spui afara cu Becali.. bai omule bai in primul rand daca ar fi fost HOt Steaua castiga in ficare meci calumea nu se chinuiea sa dea un gol si ala prin min 70 ... DOamnee minte vva trebe ma nu ganditi.. el a incercat sa faca ceva.. iar eu iii dau dreptate.. penrtu ca U`Cluj nu mai avea pentru ce sa traga in schimb suma aia asa spusa premiere pentru ei ii facea sa mance pamantu.... voi nu ganditi.. ca sa furi inseamna sa fi luat Steaua titlul el a incercat sa faca ceva frumos . eu va garantez si va promit ca daca Becali pleaca de la Steaua ... aceasta echipa iubita de mine no sa mai ajunga in grupe timp de 10 ani o sa vedeti...voi il vedeti pe Becali omul rau in schimb toata lumea e rea.. pacat pacat si inca odata marre pacat ca nu stati sa va ganditi...cat de mare hot il vedeti voi pe acest om daca a furat a dat ma a dat voi a facut bine si d zeu ii da pentru ca el ii da... si are si cap... dar vorbele il strica ... insa pacat ca naveti banii lui sa va vad si pe voi cum ati fi ca asa zicem toti ca suntem ingeri ... insa cand te ajungi sus esti draq.... va spun inca odata stati si mai ganditiva ce spuneti

84ava04.06.2008 20:34
Totuși, amintiți-vã cã începutul sfârșitului lui Ceaușescu a debutat tot cu o manifestare organizatã de el, pentru el.

Corect:d.Deci..ne bagam?

Joga Bonito04.06.2008 20:42

@samer, tu votezi cu png asa-i? :)))

MoWeed04.06.2008 20:48

@samer

Vivat Becali! Traiasca calaretul de maybech, acest Don Quijote autohton. Hai PNG, cel mai bun partid din tara asta.....(cacofonia este pusa acolo intentionat)

Ce sa ii cer unui om care scrie "Becali" cu litera mare si D-zeu cu litera mica....

Cum de toti admiratorii lui Becali scriu de parca ar avea maxim 4 clase? Becali are cap=)))Cum asa, el care gandeste numai cand e plictisit si n-are ce face, are cap?

Probabil acum esti trist ca oierul nu a luat nici o primarie, nici macar la sate..

andyro04.06.2008 20:58
acele probe, daca exista, se afla la DNA sau la Parchet, nu la Comisiile FRF. Si pana cand sunt ele analizate de autoritatile statului si admise ca probe de o instanta judecatoreasca, nu pot fi considerate dovezi.

Comisiile FRF puteau, cel mult, sa dea astfel de sentinte dupa o decizie a unui organ judecatoresc, nu inainte. Ce reprezinta pentru Comisie proba pot fi, declaratiile jucatorilor, raportul arbitrului, raportul observatorului, filmari video sau inregistrari care sa fie la dispozitia lor.

Cum in rapoartele arbitrului sau observatorului n-are cum sa apara cazul valiza, filmari nu au decat din ce au vazut la TV ca sunt aia la DNA la declaratii, deci nu au filmarea concreta din acel restaurant, iar declaratiile jucatorilor nu contin probe care sa incrimineze pe cineva, inseamna ca au dat sentinta total aiurea si gratuit.

Decizia comisiilor FRF nu inseamna ca Becali&co nu vor fi acuzati si legal. Deocamdata organul de ordine (politia, DNAul, cine a capturat acele probe) le-a pus la dispozitia comisiilor pentru a da un verdict SPORTIV, pentru ca in regulamentul sportiv este prevazuta acea sanctiune. Nu vad cine zice ca acele probe trebuiesc neaparat folosite inainte intr-un verdict LEGAL

Exista riscul sa ne indreptam furia spre cine nu trebuie. Becali a fost avertizat de zeci de ori pentru toate tampeniile pe care le-a facut, dar a ales de fiecare data sa sfideze legea si sa incerce sa fie mai presus de ea de fiecare data. I-a reusit de nenumarate ori, pana acum.

Vina pentru cele intamplate este 100% a lui Becali, pentru ca a vrut sa incalce un regulament clar. Nu a conspiratie masonice-maghiare, a comisiilor care asteptau bani, a lui Copos sau Borcea, a PD-Lului sau a lui Basescu. 100% Becali.

Asa cum l-a meciul cu Rapid am considerat ca a fost o decizie corecta, conform cu regulamentul, si aici regulamentul a fost incalcat si cineva trebuie sa plateasca.

axl04.06.2008 21:03
Vina pentru cele intamplate este 100% a lui Becali, pentru ca a vrut sa incalce un regulament clar. Nu a conspiratie masonice-maghiare, a comisiilor care asteptau bani, a lui Copos sau Borcea, a PD-Lului sau a lui Basescu. 100% Becali.

Asa cum l-a meciul cu Rapid am considerat ca a fost o decizie corecta, conform cu regulamentul, si aici regulamentul a fost incalcat si cineva trebuie sa plateasca.

Corect, Adi. Regulamentul interzice premierea de orice fel, fie ea si de o morala ridicata. Nu stiu ce probe au aia, presupun ca mai au, in afara de un flagrant esuat si cateva declaratii (care-s apa de ploaie daca vii cu martori care declara contrariul) si cateva inregistrari telefonice. Eu unul sper ca inregistrarile astea sa-l infunde pe cioban din punct de vedere juridic.

Excluderea din CL timp de un an - 15 milioane de euro

Placerea de-al sti pe Becali la puscarie - nepretuita

«123»