FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ghencea e lumina

«123»
I.N.Money27.05.2008 19:47

Si pana la urma la ce va asteptati ? Asta e noua generatie de suporteri ! Sunt sigur ca 70 % din cei prezenti acolo aseara habar nu aveau cum arata macar MARELE Marcel Raducanu sau cat rau a facut Lucescu fotbalului nostru , nu Stelei,pe care acest individ l-a pacalit si l-a tras in jos in momentul in care si-a batut joc de Steaua anilor 80 , ignorand-o pentru a face loc gloabelor dinamoviste din acea perioada in lotul nationalei . Noul tip de suporter se lasa influentat de cliseele folosite in mass media : "nationala lui Mutu si Chivu " , "nationala de diamant" , " cel mai mare antrenor roman din toate timpurile Mircea Lucescu " , in timp ce marele Pisti Kovacs abia daca este amintit .

S-a strigat numele lui Lucescu de intreg stadionul , s-a strigat numele lui Mutu , a lui Nicolae , s-a sarit in sus ca a marcat Buzaul , dar aproape l-am ignorat pe capitanul Stelei din anii 80 .

Tudorel , Marcel Raducanu , chiar si Ilie Dumitrescu sunt la acelasi nivel ca si Lacatus si merita acelasi tratament din partea suporterilor nostri .

Sa nu uitam ca unii aproape le dadeau niste standing-ovations lui Torje si lui Ropotan , noroc cu partea grea a suporterilor Stelisti care le-a taiat elanul acelor "fani"

Suntem superiori , dar asta nu inseamna sa strigam numele unor mizerii in Templul fotbalului Stelist , oricat de multe a facut Lucescu pentru imaginea fotbalului romanesc si cate a reusit pe plan profesional , nu se vor compara vreodata cu raul facut Stelei .

Nu va amagiti cu " am tinut cu Steaua " , " am iubit Steaua " , vorbe spuse de acest Mircea Lucescu . Este de ajuns sa il priviti pe fiul lui sa intelegi cum a fost crescut acest baiat , in purul stil "anti Steaua" de catre marele sau tata .

Daca fotbalul nostru s-a becalizat , hai sa nu o facem si noi si sa nu stergem cu buretele istoria si chiar sa nu uitam cine au fost cei ce au iubit Steaua si cine a lovit-o de cate ori a avut ocazia .

PS : Popescu merita toata stima pentru proiectul sau din ultimii ani , e o placere sa vezi atatea stele reunite pentru a ajuta niste copii nevoiasi .

LARI27.05.2008 19:55
Ma repet, nu trebuia injurat Lucescu dar trebuia ignorat. Daca un om te injura si te ataca repetat fara provocare ce faci: reactionezi sau ii demonstrezi ca esti superior pentru ca alta data sa te injure si mai abitir?Ma indoiesc ca il vei aplauda ci in cel mai bun caz il vei ignora, oricare ar fi contextul in care va intalniti

Daca cineva ma ataca repetat si fara provocare, voi incerca, pe cat posibil sa-l ignor. Dar daca as avea ocazia sa-i demonstrez prin propriul meu exemplu ca e o idiotenie ce face, n-as ezita.

Totusi, mi se par situatii destul de diferite: una e un conflict cu o singura persoana, alta e conflictul dintre o persoana si un grup de oameni sau conflictele dintre grupurile de oameni. Si nu intru in amanunte, sa nu o dam in altceva.

Nu in ultimul rand: daca Lucescu ar veni ca adversar al Stelei pe Ghencea, m-as comporta la fel cum m-am comportat fata de Pancu la acel memorabil Steaua - Besiktas, din 2004.

danimarcu27.05.2008 20:15

Cred ca s-a mers prea departe cu subiectul asta .

Mie mi se pare mai trist faptul ca stadionul nu a fost plin (desi exista scuza ca ziua nu a fost tocmai potrivita),precum si ca adevaratii stelisti nu au fost primiti asa cum o meritau,decat ca Lucescu a fost ovationat!

Dar,dupa cum spunea cineva mai sus,exista o explicatie:de Lucescu se tot vorbeste toata ziua la TV,pe cand de Stoica sau Raducanu abia se mai pomeneste din ani in paste...

Romanul,mai ales cel tanar este educat de televizor si de ziare,asa ca ...

Cu toate astea,repet ,mi se pare o atitudine superioara faptul ca niste suporteri il aplauda pe unul dintre cei mai inversunati rivali...

Hai sa nu facem din evenimentul asta un capat de tara,indiferent de ce parte a baricadei ne aflam.Mai important a fost evenimentul in sine,pt care Popescu,Hagi si ceilalti merita toate aprecierile noastre.Datorita lor ,niste copii nevoiasi vor avea o farama de bucurie...

dee27.05.2008 20:33

Un rol important in tot scenariul care s-a derulat pe Ghencea l-a avut cranicul stadionului. Masele sunt usor de manipulat, s-a si vazut- era suficient ca el sa spuna un : Mirceeaaaaaaa Lucescuuuuuuu si lumea sa fie in delir. Sunt sigura ca daca ar fi accentuat mai mult numele lui Tudorel Stoica, ar fi fost si acesta ovationat. Bine, e trist ca s-a ajuns sa se aplaude la comanda, insa e tragic ca pe Ghencea crainicul stadionului sa nu pretuiasca gloriile steliste.

Pe Rica Raducanu si eu l-as fi aplaudat. Omul e un deliciu, un mare fotbalist care nu tin minte sa fi avut vreodata cuvinte calomnioase la adresa Stelei, eventual glume nevinovate, insa lipsite de rautate. E de admirat ca a participat, tinand cont ca in martie a suferit un infarct. Chiar m-a surprins aparitia lui in teren.

Nu ma asteptam sa-l ovationeze lumea pe Lucescu, eventual sa-l aplaude discret, ca pe oricare alt jucator care a participat la meci, asa cum nu m-am asteptat sa-i fluere pe altii ( Ganea, Torje). Ambele atitudini mi s-au parut deplasate. Pana la urma era un meci caritabil, menit sa adune fonduri, sa destinda lumea printr-un spectacol frumos.

Daniellone27.05.2008 20:40
In opinia mea, ar fi fost penibil ca Lucescu sa fi fost tratat ca la un meci al Stelei.

Toti strainii l-au aplaudat, Toldo l-a luat in brate dupa ce "i-a reusit pasa de gol", toata Europa fotbalistica il recunoaste ca un tehnician bun, figureaza in "Top Ten-ul" antrenorilor din Liga Campionilor...

Lucescu in Top Ten-ul antrenorilor din Liga Campionilor?!?!?! Hai ca delirezi! Iti pierzi toata credibilitatea aruncand asemenea ineptii...

MoWeed27.05.2008 20:45
Daca cineva ma ataca repetat si fara provocare, voi incerca, pe cat posibil sa-l ignor. Dar daca as avea ocazia sa-i demonstrez prin propriul meu exemplu ca e o idiotenie ce face, n-as ezita.

Totusi, mi se par situatii destul de diferite: una e un conflict cu o singura persoana, alta e conflictul dintre o persoana si un grup de oameni sau conflictele dintre grupurile de oameni. Si nu intru in amanunte, sa nu o dam in altceva.

Nu in ultimul rand: daca Lucescu ar veni ca adversar al Stelei pe Ghencea, m-as comporta la fel cum m-am comportat fata de Pancu la acel memorabil Steaua - Besiktas, din 2004.

Nu e alt lucru.

Injurand si atacand Steaua, Lucescu te-a atacat si pe tine ca suporter stelist.

Asta am zis si eu: trebuia ignorat...

Aia cu Lucescu in top 10 in CL e o vrajeala a Pro TV. O fi in top 10 la prezente insa in marea majoritate a cazurilor a iesit din grupe

LARI27.05.2008 21:03
Lucescu in Top Ten-ul antrenorilor din Liga Campionilor?!?!?! Hai ca delirezi! Iti pierzi toata credibilitatea aruncand asemenea ineptii...

Este o statistica oficiala a UEFA in ceea ce priveste numarul de prezente al tehnicienilor in Liga. Lucescu va intra in top 10 in toamna.

@ Daniellone, MoWeed

Pentru mine, Lucescu este un antrenor slab si nu inteleg cine e atat de dus cu capul sa-l vrea pe banca noastra tehnica. Nu-mi place nici de fi-su' ca antrenor. Nici de "elevii lui Mircea Lucescu" sa n-aud. Sper nici sa nu-i mai vad vreodata...

O mai spun o data: Lucescu e un rapãn ordinar din Dâmbovița. Tot ce-am avut de zis despre atitudinea pe care ar trebui s-o avem fațã de el, am zis mai sus.

Vã mulțumesc atât pentru rãspunsuri, cât și pentru discuție. În seara asta mã retrag, nu înainte de a vã spune cã vã respect la fel de mult, chiar dacã avem pãreri diferite.

Sã trãiți o mie de ani de fericire roș-albastrã!

colaps28.05.2008 06:42

in astfel de momente rivalitatile locale si disputele din campionat ar trebui sa dispara, sa fie uitate.. pacat ca nu a fost mai multa lume, tribunele au fost totusi dezolant de goale pentru un asemenea eveniment..

grizzly28.05.2008 12:21
Incredibil! Numele "dusmanului de casa" Mircea Lucescu s-a facut auzit scandat cu destula putere intr-un stadion umplut de stelisti. Un semn de superioritate autohtona, respect pentru calitate dar si pentru un om deosebit. Ceea ce s-a intamplat la intrarea antrenorului nu trebuie sa socheze pe nimeni. Poate fi o lectie de bun simt si toleranta pentru cretinii care iubesc doar victorii obtinute cu orice pret, dispusi fiind sa-si calce in picoare orice adversar indiferent de nume si munca depusa.

aia nu e superioritate autohtona si ala nu e un om deosebit. e pupincureala pentru un maimutoi. cei care au facut lucrul asta probabil s-au pierdut temporar sau de tot capacitatea de judecata. superioritatea ar fi fost demostrata prin 2 aplauze si lipsa unor huiduieli sau invective.

eduardo_stelist28.05.2008 13:15

Poate fi o lectie de bun simt si toleranta pentru cretinii care iubesc doar victorii obtinute cu orice pret, dispusi fiind sa-si calce in picoare orice adversar indiferent de nume si munca depusa.

zici u Catalin.

deci sa inteleg ca cei care sunt dispusi sa isi calce in picioare orice adversar sunt imediat cretini pt ca accepta o victorie obtinuta prin orice mijloace.....?????!!!!

sincer, nu am acceptat nici o victorie a Stelei din ultimii multi ani care sa nu fi fost meritata; am avut o repulsie fata de orice lucru care ne-a ajutat sa castigam un meci nu doar pe teren si nu am fost de acord cu acele lucruri. dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu dispus sa il accept pe "MARELE" mucesu....nu pot sa il suport, nu am cum sa accept ca un asemenea individ pervers, un anti-stelist nascut si crescut, este OVATIONAT in Casa Noastra.....pentru ce???? eu unul nu simt nevoia sa ii demonstrez ca-i sunt superior....sunt superior in ceea ce priveste fotbalul pentru UNICUL fapt de a fi STELIST.....nimic nu demonstreaza maio bine superioritatea in Romania fotbalistica decat A FI STELIST.

pentru ce era nevoie sa ii aratam asta strigandu-l si aplaudandu-l....pentru ce????

Poate fi o lectie de bun simt si toleranta pentru cretinii care iubesc doar victorii obtinute cu orice pret, dispusi fiind sa-si calce in picoare orice adversar indiferent de nume si munca depusa.

zici u Catalin.

deci sa inteleg ca cei care sunt dispusi sa isi calce in picioare orice adversar sunt imediat cretini pt ca accepta o victorie obtinuta prin orice mijloace.....?????!!!!

sincer, nu am acceptat nici o victorie a Stelei din ultimii multi ani care sa nu fi fost meritata; am avut o repulsie fata de orice lucru care ne-a ajutat sa castigam un meci nu doar pe teren si nu am fost de acord cu acele lucruri. dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu dispus sa il accept pe "MARELE" mucesu....nu pot sa il suport, nu am cum sa accept ca un asemenea individ pervers, un anti-stelist nascut si crescut, este OVATIONAT in Casa Noastra.....pentru ce???? eu unul nu simt nevoia sa ii demonstrez ca-i sunt superior....sunt superior in ceea ce priveste fotbalul pentru UNICUL fapt de a fi STELIST.....nimic nu demonstreaza maio bine superioritatea in Romania fotbalistica decat A FI STELIST.

pentru ce era nevoie sa ii aratam asta strigandu-l si aplaudandu-l....pentru ce????

scuze ca a aparut de 2 ori textul......

THE RADICAL31.05.2008 22:10

Soldatino, cu intarziere iti scriu dar asta fiindca abia acum am observat :

Ceea ce ai scris tu despre Lucescu este o rusine pentru un redactor al acestui site, asa cum este o rusine si ceea ce s-a petrecut in seara de luni pe Ghencea. Daca erai vreun pusti care abia ai fi deschis ochii in fotbal, ai fi citit cateva articole despre Tigan in presa-i pupincurista si ai fi inghitit declaratia "am iubit Steaua...", as mai fi inteles. Asa insa, fiind de varste apropiate si presupunand ca sitai ce inseamna Steaua acum 10 ani , ba chiar si acum 20 , mi se pare de neiertat ba chiar periculos .

Nu stiu daca m-ai citit vreun pic de cand scriu, dar in general atitudinea asta de "politicaly corect" ma ingretoseaza profund ATUNCI CAND NU E CAZUL ! Nu vreau sa fiu prieten cu adversarul atata timp cat aceasta este incorect si abject cu mine, asa cum a fost acest tigan tot timpul (sau alt exemplu -CFR anul asta )

Sa-ti intre bine in cap si tie si tuturor celor care gandesc ca tine : Acest "om deosebit" este un individ maleefic, un dezinformator si un intrigant cum tu, sau altii care aveti drept sursa de inspiratie doar ziarele, nu aveti cum sa va dati seama. Acest om ar da toti banii castigati din fotbal , doar pentru ca in cei 3 ani dinainte de 90, cand a fost in umbra Stelei, sa fi fost el primul sa se fi umplut el de glorie si nu de "sosoni" . La fel ca si sezonul 97-98 ! Nu-ti mai scriu despre "cooperative", "blaturi" din vremea aia, ca si despre alte masinatiuni, daca ai ajuns pana la varsta asta si nu le-ai aflat, pacat!!!

Ar trebui sa realizezi totusi ca acest "om deosebit" si "calitativ" este de un produs mult umflat de presa pe care tu, de unde te afli, nu ai cum sa stii ca a fost intodeauna la picioarele lui . Am argumente, cunostinte, date , etc , pe care o sa ti le spun in particular daca esti curios, nu vin cu fraze paranoice. Nu spun ca e doar un balon de sapun, ba din contra , antrenorul Lucescu este un tip pregatit si perfectionist (cum nu va fi Lacatus niciodata) , ba chiar f. inteligent (altfel nu isi crea singur aceasta caracatita mediatica ) . Dar a-l numi cel mai mare antrenor, a-i considera anii de Italia sau trofeele castigate in turcia si Ucraina niste succese de rasunet, mi se pare o nemernicie , dar careia eu i-am gasit de mult explicatia.

sunt multe de spus pe aceasta tema, nu cred c-am epuiza in 2 zile. Doar cateva chestii punctuale te intreb :

- dupa meciul din 98 bacau-rapid cand a spalat o tara in treaga pe creier ca a fost furat (desi tot atunci reiesise si increngatura kassai-Copos-sufragerie-delegari ) il considerai tot un "om deosebit'?

- L-ai dori antrenor in Ghencea ?

In final ,vrea sa conchid acest subiect ca si cele petrecute, spunand ca eu m-am simtit la fel de scarbit de atitudinea stelistilor ca si anul trecut la meciul cu Charleroi. Intre un imbecil iresponsabil care patrunde pe teren si cateva sute (poate mii?) de stelisti care-l aclama pe cel care in cel mai bun caz puteau sa-l ignore , nu este pe fond nici o diferenta !

«123»