cand ni se pune sub semnul intrebarilor perverse trecutul, prima si cea mai importanta datorie a unui stelist este sa apere acest trecut, folosindu-se numai si numai de adevar. Avem un trecut care a facut glorie sportului romanesc, un trecut murdarit de indivizi mizeri, unul dintre ei este acest Mircea Lucescu. Aplaudandu-l si scandandu-i numele, stelist fiind, este rusinos. Pentru mine acesti oameni nu sunt stelisti. Asta e...
Perfect de acord cu tine referitor la apararea trecutului Stelei. Tocmai de asta am si subliniat faptul ca nu am gasit nimic in neregula aplauzele la adresa lui Lucescu la un MECI CARITABIL, la un meci al NATIONALEI si, mai mult, LA UN MECI AL NATIONALEI ALL-TIME.
Am spus deja ca as fi reactionat "cel putin la fel de dur" precum tine daca pe teren ar fi fost o echipa a Stelei.
DAR daca Tudorel Stoica (plecaciuni, Maestre!) a putut fi alaturi de jeg la acest eveniment, asa cum si Ilie Balaci a putut fi prezent alaturi de jeg la acest eveniment, nu vad de ce suporterii ar fi trebuit sa aiba o pozitie diametral opusa.
Mai mult, a-propos de istoria si mentalitatea Stelei. Din toate punctele de vedere, Seniorul Ion Alexandrescu reprezinta chintesenta stelismului: demnitate, civilizatie, putere de a fi un monument de Umanitate in fata tuturor jegurilor.
Unul din motivele pentru care m-am bucurat ca Il Muce a fost aplaudat pe Ghencea a fost tocmai acesta: i-am aratat ca suntem mai presus decat el. I-am aratat ca, desi ne-a scuipat pe unde ne-a prins, noi am fost, aseara, la sute de ani lumina la distanta de el. Nu ma astept ca el sau fi-su' sa inteleaga.
Important este ceea ce suntem noi, nu ceea ce cred toti imputitii despre noi. Nu mi se pare rusinos sa te ridici deasupra lor, mi se pare injositor sa te cobori la nivelul lor.
Inca un lucru: pur si simplu, nu ma intereseaza atat de mult ce crede Lucescu despre Steaua. Si nici altii ca el. Tocmai pentru ca, subliniez, suntem mult nu peste ei, ci suntem mult peste tot ce-si inchipuie ei ca am putea fi.
Gica, iti respect enorm de mult furia pe dusmanii nostri. Nu inteleg, totusi, de ce consumi atata energie pe ceva ce nu merita nici macar un scuipat...
@MoWeed - faptul ca Marcel Raducanu nu a fost primit cu "standing ovations" este scandalos. Faptul ca nici macar Tudorel Stoica (plecaciuni, Maestre!) nu a avut parte de o primire fastuoasa este iarasi scandalos.
Dar ma intreb si eu: cati dintre cei care vin in mod curent pe Ghencea stiu cu adevarat cine au fost ei. Ca sa nu intreb ce reprezinta ei pentru Steaua...
Pe mine ma lasa nervii cand vad ca sunt atat de multi cei care sufla-n goarna aia nenorocita (pe bune ca omor pe unu' intr-o zi...), habar n-au de fotbal decat din jocurile pe calculator, cultura fotbalistica, macar (pentru a nu vorbi de altceva...) este sublima prin absenta, iar mentalitatea si educatia sunt la pamant.
Dragul meu stelist, nu ma asteptam la altceva.
Personal, cand i-am vazut jucand pe Tudorel si Marcel mi-au dat lacrimile de emotie... Iar la acel gol fabulos al Capitanului m-am simtit in anii aceia incredibili...