1. Marius
"sunt curios sa postezi aici, un link catre dinamo_mania (stiu ca acest joculet de cuvinte al phBB e doar o mica vanitate, dar incerc sa o evit, eu personal, nu ma face sa ma simt bine) unde tu ai venit cu aceeasi propunere". Nu am ce posta, "feelingul" tau l-am exprimat eu in clar ceva mai devreme (postul #46): am inceput acest proiect aici, cu suporterii cu care avem cea mai veche relatie de adversitate. Motivul este foarte clar, daca studiezi un pic dinamica sociala. Examineaza-te pe tine insuti cu cea mai mare sinceritate si zi-mi cum ai fi reactionat daca ai fi aflat ca suporterii dinamovisti protesteaza impotriva finantatorilor prin neprezentare la stadion. Nu-i asa ca te-ai fi grabit, macar la meciul direct, sa umpli stadionul, profitand de protestul adversarilor? La fel si daca initiativa ar fi plecat de la un stelist, in interiorul comunitatii: ar fi ramas o poveste interna, fara ecou la celelalte competitoare.
Intinzandu-ne reciproc o mana peste prapastie avem sanse mult mai mari sa asiguram acestui proiect impactul necesar.
Dar, din nou: chiar e nevoie, la fiecare postare, sa ma justific, sa-mi dovedesc buna-credinta? Nu putem discuta ideea, cu meritele si pacatele ei, si nu pe cel care o emite?
Cat despre utilizatori vs. spectatori... da, ai dreptate; dar trebuia sa incep de undeva, nu? E mai vizibil aici decat pe stadion.
2. andyro
Vreau sa fac lucrul asta tocmai pentru ca am mers pe stadioane suficient de multa vreme ca sa ma scarbesc; nu de limbaj neaparat (desi nici asta nu ma incanta), cat de atitudinea "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Sper ca nu crezi ca asta vine doar din interiorul gruparilor de suporteri; "finantatorii" au un merit incontestabil, pentru sunt priceputi in tehnici de manipulare a maselor.
In plus, stadioanele au devenit temple ale defularii pentru tot felul de "socially challenged", care le folosesc pentru a-si exprima neputintele in alte domenii. Nu ma poate convinge nimeni ca personajele care se bat permanent cu fortele de ordine sunt marii suporteri ai echipelor in cauza, devotati trup si suflet culorilor clubului.
Nici nu-mi trece prin cap sa adun mase de suporteri care sa strige "jos ala" sau "jos celalalt". Ma gandesc la actiuni comune prin care, in mod civilizat, sa convingem oamenii obisnuiti (suporteri de rezultate, samantari si suporteri adevarati) sa nu intre pe stadioane o bucata de vreme: pichete, postere, tot tacamul. Nu impactul economic, ci cel mediatic si de imagine sper sa-i faca pe "investitori" sa se mai gandeasca, macar. Si asa vezi si de ce trebuie sa fim laolalta, toti: sa nu intre, sa zicem, rapidistii la un meci Dinamo-Steaua numai pentru a arunca mascari. Respectandu-ne reciproc putem face ceva.
Iar despre marii nostri investitori... au fost "iubiti" pe stadion luni in sir; au chemat pur si simplu liderii "la discutii", le-au facilitat oaresce afaceri in preajma sau in incinta stadionului si s-au metamorfozat brusc in ingeri. Asta e, de altfel, si principalul pacat al initiativelor interne: mor in mod intern, ca sa zic asa.
OK, sunt oarecum utopic. Daca nici nu incercam macar ceva, suntem mai castigati?
3. unuspecial,
Je suis touche! ![]()
4. JustBe
poate ca are nevoie omul de ei, acum mai mult decat oricand! ![]()