FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce Facem Cu "investitorii"?

«123»
rwd10.05.2008 16:57

1. Marius

"sunt curios sa postezi aici, un link catre dinamo_mania (stiu ca acest joculet de cuvinte al phBB e doar o mica vanitate, dar incerc sa o evit, eu personal, nu ma face sa ma simt bine) unde tu ai venit cu aceeasi propunere". Nu am ce posta, "feelingul" tau l-am exprimat eu in clar ceva mai devreme (postul #46): am inceput acest proiect aici, cu suporterii cu care avem cea mai veche relatie de adversitate. Motivul este foarte clar, daca studiezi un pic dinamica sociala. Examineaza-te pe tine insuti cu cea mai mare sinceritate si zi-mi cum ai fi reactionat daca ai fi aflat ca suporterii dinamovisti protesteaza impotriva finantatorilor prin neprezentare la stadion. Nu-i asa ca te-ai fi grabit, macar la meciul direct, sa umpli stadionul, profitand de protestul adversarilor? La fel si daca initiativa ar fi plecat de la un stelist, in interiorul comunitatii: ar fi ramas o poveste interna, fara ecou la celelalte competitoare.

Intinzandu-ne reciproc o mana peste prapastie avem sanse mult mai mari sa asiguram acestui proiect impactul necesar.

Dar, din nou: chiar e nevoie, la fiecare postare, sa ma justific, sa-mi dovedesc buna-credinta? Nu putem discuta ideea, cu meritele si pacatele ei, si nu pe cel care o emite?

Cat despre utilizatori vs. spectatori... da, ai dreptate; dar trebuia sa incep de undeva, nu? E mai vizibil aici decat pe stadion.

2. andyro

Vreau sa fac lucrul asta tocmai pentru ca am mers pe stadioane suficient de multa vreme ca sa ma scarbesc; nu de limbaj neaparat (desi nici asta nu ma incanta), cat de atitudinea "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Sper ca nu crezi ca asta vine doar din interiorul gruparilor de suporteri; "finantatorii" au un merit incontestabil, pentru sunt priceputi in tehnici de manipulare a maselor.

In plus, stadioanele au devenit temple ale defularii pentru tot felul de "socially challenged", care le folosesc pentru a-si exprima neputintele in alte domenii. Nu ma poate convinge nimeni ca personajele care se bat permanent cu fortele de ordine sunt marii suporteri ai echipelor in cauza, devotati trup si suflet culorilor clubului.

Nici nu-mi trece prin cap sa adun mase de suporteri care sa strige "jos ala" sau "jos celalalt". Ma gandesc la actiuni comune prin care, in mod civilizat, sa convingem oamenii obisnuiti (suporteri de rezultate, samantari si suporteri adevarati) sa nu intre pe stadioane o bucata de vreme: pichete, postere, tot tacamul. Nu impactul economic, ci cel mediatic si de imagine sper sa-i faca pe "investitori" sa se mai gandeasca, macar. Si asa vezi si de ce trebuie sa fim laolalta, toti: sa nu intre, sa zicem, rapidistii la un meci Dinamo-Steaua numai pentru a arunca mascari. Respectandu-ne reciproc putem face ceva.

Iar despre marii nostri investitori... au fost "iubiti" pe stadion luni in sir; au chemat pur si simplu liderii "la discutii", le-au facilitat oaresce afaceri in preajma sau in incinta stadionului si s-au metamorfozat brusc in ingeri. Asta e, de altfel, si principalul pacat al initiativelor interne: mor in mod intern, ca sa zic asa.

OK, sunt oarecum utopic. Daca nici nu incercam macar ceva, suntem mai castigati?

3. unuspecial,

Je suis touche! :kisstogether:

4. JustBe

poate ca are nevoie omul de ei, acum mai mult decat oricand! :naughty:

Gabriel_8710.05.2008 21:04
Va salut, prietenii si adversarii mei!

rwd vine de la "red-white dog". Adica da, sunt dinamovist. Dar - spre deosebire de multi dintre "colegii" mei - eu NU va consider "spurcati", "dusmani", "oi" etc. Da, suntem adversari, dar nu suntem dusmani. In teren ne vom concura mereu. In afara lui, insa, poate ca reusim sa nu.

Campionatul acesta mi s-a parut excesiv de murdar. Poate ca Becali al vostru e cel mai vocal, dar nu e nici pe departe singurul; Borcea & Co, Pinalti, Mititelu, Iancu etc sunt - toti - din acelasi aluat. Nu stiu inca (n-am date exacte) despre Paszkany de la Cluj si despre Bucsaru de la Urziceni, dar pot presupune ca nici ei nu sunt chiar Alba-ca-Zapada.

Am venit aici pentru ca m-am saturat sa vad haosul, plezirismul, prostia nemasurate care au facut din fotbalul romanesc o gluma trista si care in continuare fac echipele de club sa capoteze rapid in Europa (da, stiu ca Steaua are cele mai bune rezultate; dar "chior in tara orbilor" nu ma incanta). Ca si voi, si colegii dinamovisti, rapidisti etc sunt satui de "oameni de afaceri" care transforma fotbalul intr-un circ. Nu putem scapa odata de ei?? Nu putem gasi si noi un Abramovici, un Ahmetov sau macar un Glazer (Man Utd)? Nu-i putem face macar sa stea in planul doi?

Putem gasi impreuna solutii? Putem construi un pod (macar vremelnic, pana rezolvam aceasta problema) peste rivalitatea noastra traditionala (o traditie onoranta, de altfel), sa matrasim lipsa de caractere din fruntile cluburilor noastre?

Dupa care, evident, vom redeveni rivali.

(pentru emokids: aveti liber la injuraturi)

ba ce sa zic decat STELIST PANA LA MOARTE fularsteaua2
bogdan10.05.2008 23:23

rwd

Intrebarea era foarte simpla. Eu sunt Gica CONTRA, cuvintele frumoase, amabilitatea raspunsurilor tale insa nu m-au convins. De ce? Pentru ca asa sunt oamenii. Iti da Buna ziua pana iti intra in casa. Vorbind deschis si astept, asa cum este si firesc, sa ne demonstrezi ceea ce ne-ai spus in prima ta postare "rwd vine de la "red-white dog". Adica da, sunt dinamovist. Dar - spre deosebire de multi dintre "colegii" mei - eu NU va consider "spurcati", "dusmani", "oi" etc.

Urmaresc foarte multe postari pe diferite forumuri, diferite comentarii la articole si nu am vazut NICIODATA sau macar UN comentariu pro sau macar impartial al vreo unui dinamovist. Mai mult de atat, nu exista un comentariu fie intre voi dinamovistii sau intre un dinamovist si stelist in care nu se foloseasca cuvinte ca "spurkati"'bekalizare'"oi".

Am tot dreptul sa ma indoiesc ca tu ai face parte din alta categorie. Spune-ne un id de pe un astfel de forum in care postezi pentru ati demonstra afirmatiile de mai sus si daca este asa JOS PALRIA si probabil vei capata respectul cuvenit din partea mea (nu vb. in numele altor useri). Pana atunci, eu nu sunt convins de bunele tale intentii.

rwd11.05.2008 13:41

@Bogdan

ti-am trimis un mesaj privat cu cele cerute. Poti sa-ti faci o parere si sa o comunici colegilor tai de aici. Esti ultimul user de aici caruia ii mai dau astfel de detalii. Intrucat am ales un PM, te rog sa tii informatiile in cauza pentru tine si sa comunici, daca e cazul, doar opinia ta in privinta credibilitatii mele.

@all

incerc din rasputeri sa indrept discutia adupra ideii si nu asupra omului. O idee nu-si pierde din valoare daca e emisa de un nemernic in locul unui virtuos (sau asa cred eu). Odata cu mesajul privat trimis lui Bogdan am incheiat orice raspuns cu privire la mine personal. Daca suntem capabili sa analizam ideea si modurile de a o pune in practica, bine. Daca nu, va doresc parcurs cat mai lung in CL.

AdrianUltras2511.05.2008 14:20

Bai, daca esti asa revolutionar mergi la stadion si fa banner.

NU STA ACASA!!!

Mergi la stadion si striga anti Borcea,toorcoo,etc

Ce crezi?

Daca ai postat aici inseamna ca venim cu tine sa protestam la voi la stadion si dupa ce terminam acolo mergem la noi si apoi la milogi si tot asa.

Asta vrei, nu?

Trezeste-te!

Tu vezi-ti de Dinamo tau si noi ne vedem de echipa noastra.

Sau tu crezi ca pe mine ma intereseaza de Borcea al tau.

S-a apucat fix un dinamovist sa vorbeasca de proteste anti conducere cand conducerea lor le plateste deplasarile si materialele necesare ca sa faca steaguri si alte prostii.

Daca venea un "u"-ist sa propuna asta sau poate un suporter aviar, dar nu un dinamovist!

Voi sunteti cei mai supusi conducerii voastre dintre toti suporterii din tara.

Du-te la tine pe site si posteaza.

P.S. nu tre sa mergi sa sarbatoresti cumva 11 ani de cand v-ati dat foc?

Du-te si fa recunostituirea acelui eveniment!

rwd11.05.2008 15:42

AdrianUltras25,

suspiciunea e una, agresivitatea e alta si agresivitatea distructiva e o cu totul alta mancare de peste. Te rog sa citesti postul #36 semnat Marius. Multumesc.

AdrianUltras2511.05.2008 15:46

nu ma intereseaza nici un post.

daca vrei sa schimbi ceva, intai schimba la tine acasa.

Voi cainii sunteti doar vorbe.

Cand vine vorba de fapte ori costa prea mult biletul ori e prea dulce cantecul fotoliului de acasa.

Pe cand o sa va vedem pe voi pe la stadion(al vostru bineinteles) protestand la adresa conducerii(voastre)?

bogdan11.05.2008 21:31

@ rwd

Am primt mesjul de la tine si pentru acest lucru, jos palaria. Asa cum mi-ai cerut nu voi face public id-ul tau, este vorba de o forma de respect care trebuie sa existe intre noi. Curiozitatea m-a facut sa intru si sa-ti verific informatia. La prima impresie este ok. Intradevar nu am vazut nico postare de a ta care sa nu fie in limita decentei ,dar ai doar 6 postari. Curios acest fapt pentru un iubitor al unui club si cu atat mai mult a unui care doreste sa schimbe ceva in relatiile dintre suporteri, si ce este si mai curios, ca prima ta postare a fost in 21 Aprilie 2006 si ultima in 24 Aprilie 2006!! Ai trecut prin multe evenimente placute si neplacute cu Dinamo, ati batut in Ghencea si ati luat campionatul in 2007 si doar 6 postari ?!!! :wall: Pai mai multe postari ai tu acum la noi pe forum . :notangel: Stiu ca poti avea mai multe id-uri si bineinteles poti posta pe mai multe forumuri, dar in fine, poate ca are mai putina importanta. La urma urmei suntem amandoi ca si toti ceilalti forumisti musafiri pe acest forum si atata vreme cat discutiile noastre, fiind ele chiar si contradictorii, se poarta in limita bunului simt, nu vad de ce nu ar fi OK. :beer2: Exista administratori care vegheaza asupra acestora. :photo:

A fost ultima dicutie in ceea ce te priveste, este dreptul meu sa raman circumspect asa cum este si al tau sa nu te mai motivezi. :steagcruce:

Referitor la miscarea pe care o propui, frumoasa ca idee dar la fel de utopica. De ce? Pentru ca nu ai sa gasesti nici 10 dinamovisti care sa accepte acest lucru, decat la nivel declarativ, si dealtfel nici stelisti. Admitand ca vei gasi totusi , ca s-ar gasi destui idealisti care sa sustina aceasta miscare, cum crezi ca s-ar putea pune in practica, cand numarul ?ANTI? ar fi coplesitor mai mare. Eu sincer ma indoiesc.

Esti o persoana matura si inteligenta, se vede acest lucru din modul in care postezi, nu ne-ai jignit si nu cred ca o vei face, probabil daca vei dori sa postezi pe acest forum nimeni nu te va opri. Dar problema actionarilor nu o putem rezolva decat fiecare in casa sa. Ce efect crezi ca ar avea scandarile stelistilor anti Borcea sau Turcu? Nu au ele efect asupra actionarului nostru, cu atat mai mult asupra alor vostri.

Iar de destabilizari chiar nu avem nevoie.

1001546450d5100f2f6f2_460_308_.JPG

rwd12.05.2008 08:15

@ all,

am vazut ca horse37 a preluat stafeta si vrea sa o duca mai departe, la nivel de actiune. Ma bucur ca, in ciuda adversitatilor si suspiciunii, lucrurile incep sa se miste in directia dorita si de noi, cei mici dar multi. Va multumesc pentru gazduire si pentru preocuparea dovedita de voi zilele acestea. Pentru ultrasi, ma retrag pentru a continua si in alte parti acest proiect.

Mult succes in CL si HAI Romania!

«123»