@Marius
"ce te-a facut sa vii cu propunerea asta tocmai pe FCSTEAUA.RO?"
Faptul ca in Romania sunt doar o mana de cluburi ai caror suporteri se pot constitui intr-o masa critica. Singuri, nici voi nici altii (Rapid, Craiova etc) nu au sanse. Daca vrei, ce propun eu e un soi de casatorie din interes: scapam de cei care distrug cluburile pe care le iubim, dupa care ne vedem in continuare de rivalitatea traditionala (Da, Doamne!). O alianta temporara in fata unui inamic comun. In mod evident, strategic vorbind Steaua e prima "candidata", avand cei mai multi suporteri. La "mine acasa" am inceput deja (si, oh, si eu sunt satul de prostia asta cu "urasc Steaua mai mult decat iubesc Dinamo"; mi-aduce aminte de Golda Meir si replica ei "va fi pace atunci cand palestinienii isi vor iubi copiii mai mult decat ne urasc pe noi". Nu ma incanta deloc sa fiu asemuit cu astfel de specimene).
Daca imi / ne merge, poate voi continua si cu suporterii altor echipe mari pana vom constitui "masa critica" ce poate pune lucrurile in miscare. Daca nu... ma retrag in casuta mea, ca melcul.
Ca obiectiv indepartat imi doresc foarte tare sa pot merge linistit cu sotia pe stadion, fara sa-mi fie frica si fara sa fiu nevoit sa-i astup urechile 90% din timp.
In plus, e si un fel de test: in functie de reactiile primite de mine aici imi dau seama si ce sanse am in acest proiect. Acesta este si motivul pentru care mi-am declarat deschis "dinamovismul". Daca nu putem trece peste tribalisme si sectarisme semanam bine cu irakienii, care se ucid pe capete si-i lasa pe americani in pace. In acest caz, vorba aia, avem fotbalul pe care-l meritam.
@Bogdan
e destul de credibil ce spui, in ambele aspecte ale acestui "departament". Cum e destul de greu sa dovedesti ce NU esti / ai facut ceva, nu-mi ramane decat sa te rog sa ma crezi pe cuvant cand iti spun ca n-am nicio legatura cu aceasta initiativa (de altfel, nici macar nu sunt bucurestean). Acest departament - daca e adevarata partea a doua a afirmatiilor tale - nu si-ar mai gasi obiect in cazul in care proiectul meu ar prinde viata, pentru ca nu ar mai fi nimic de ascuns.
Pe de alta parte, pentru ca eu sunt unul singur, te rog frumos sa discuti cu mine la singular. Culpabilizarea colectiva prin asociere ("ati" facut, "ati" dres) este nu doar inutila aici, ci si contraproductiva, pentru ca faciliteaza replicile agresive pe care incerc sa le evit. Raspund cu barbatie pentru toate prostiile pe care le fac - dar sa fie ale mele, nu ale altora.
In plus da, sunt idealist; dar nu sunt "ratacit". Am venit aici stiind bine ce fac si la ce sa ma astept, asumandu-mi pozitia fara sa ma ascund. Trebuie sa recunosc faptul ca suspiciunea unora de aici e normala; trebuie sa recunosc, insa, si faptul ca reactiile celor care au postat aici au fost, cu putine exceptii, mult mai putin agresive decat ma asteptam. Asta imi da un pic de speranta.