FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce Facem Cu "investitorii"?

«123»
makaan08.05.2008 19:39

Vezi tu, aste e alta problema... ca pana si in curtea proprie inca luptam sa impunem o anumita atitudine,sa scapam de gornisti penibili, de samantari-fani ai inegalabilului din loja... si probabil ca noi suntem in avangarda, din moment ce pe alte stadioane nu am auzit de astfel de actiuni de schimbare a mentalitatii...romanul de dupa revolutie e un lingau,un trepadus care danseaza pentru care plateste mai bine... Dar probabil ca alte stadioane nu au un "idol" atat de venerat cum exista din pacate in Ghencea.

In alta ordine de idei, spune-mi tu cum poti face ceva, cu gasca ta de nebuni, cand sefii de galerie le dicteaza la dronele alea din peluzele pe care le comanda... S-a incercat la Steaua mai demult ce sugerezi tu acum...si nu a iesit prea frumos...s-a soldat cu o schisma a galeriei,pentru ca magarii cu interese intotdeauna se vor opune;prefera sa isi calce onoarea si demnitatea pentru niste bani. Asta e situatia, in Romania inca se gandeste nu cu capul,nici macar cu inima, ci cu stomacul...

rwd08.05.2008 20:15

Stiu. Si noi am strigat impotriva lui Borcea&Co. Degeaba. Ba, la noi e mai complicat, ca avem mai mult de strigat. Voi barem aveti un singur nume de urlat, nu cinci, ca noi :biggrin:

Sefii de galerie sunt, din ce in ce mai mult, de-o faptura si de-o seama (cei mai aprigi sindicalisti au fost Mitrea si Ciorbea, nu?) cu ceilalti (apropo, vezi ce ne-au facut "investitorii"? vorbim de "ei " si de "noi", cand ar trebui sa fim impreuna, suporterii obisnuiti si cei care baga bani, cei care ar fi - nu? - cei mai infocati suporteri ai echipei pe care o finanteaza). Da' eu stiu ca in lume progresul n-a venit niciodata de la vreun salvator, ci tot de la aia multi si obiditi.

Ideea e ca n-o putem face instantaneu; trebuie sa avem mai multa cerbicie decat ei. Care rezista pana la capat castiga. Pentru moment ei sunt castigatorii. Dar cred ca putem crea un curent de opinie care sa inece "dronele".

metzzz08.05.2008 20:58

@rwd , un singur lucru iti spun : Sandu & Dragomir = 50 de ani la FRF & LPF la un loc =)))))))

ce sa faci tata , cand organul nu merge , apar tot felul de butelii si oi ca dupa ploaie.

nu merge cu scamatorii dasta , poate doar o revolutie ne mai ajuta ca in rest...noi sa fim

sanatosi ca boala vine.

Marius_Mark08.05.2008 21:02

dmle rwd,

te uita,

una e a fii spectator si alta ' lucrãtor '. iar dvs va uitati doar la TV, .., mare diferentã,

ajungi sã rîdã dinu cã e fault ca în curtea școlii??... cum trîntesti un meci???? ..

nici acolo nu faci așa ceva cã ieși afarã---

.. singura soluție era 11 MM, .. mai gândeste...

Steaua, doar Steaua

bogdan08.05.2008 21:19

@ rwd

"Noi uram Steaua mai mult decat iubim Dinamo"

Si ajunge. Lasa nu te mai chinui.

P.S. Sentimentul este aproape reciproc

"Noi iubim Steaua, ceilalti nu exista"

Marius_Mark08.05.2008 21:48

pardon, 16mm...

Steaua, doar Steaua

rwd09.05.2008 04:21

Marius_Mark,

da, exact fazele astea m-au facut sa vin si aici. Astept ziua in care imi vei spune "am fost mai tari ca voi pentru ca am gandit meciul mai bine", in loc de "am fost mai tari ca voi pentru ca ai nostri au fost mai buni la teatrul din teren decat ai vostri, care nici macar nu stiu sa mimeze", cum e acum. Nu stiu echipa curata in Liga 1 anul asta si m-am saturat. E ca si cum "ei" ne-ar da noua un tort de carton si noi ar trebui sa strigam "wow, ce bun e!" Nu, nu e bun. E ca satele lui Potemkin. Fals, calp, butaforie. Si nici macar nu sunt buni actorii.

Bogdan,

1. Da, am auzit si eu aberatia aia de strigare. E din aceeasi oala (de noapte) cu "ungurii care fura Romania parcela cu parcela". Cine gandeste asa e liber s-o faca, dar nu in discutiie cu mine (ma refer la "colegii" mei, nu la tine).

2. Pe de alta parte, te rog sa nu ma faci pe mine vinovat de scandarile altora. Vina colectiva nu mai e la moda de dinainte de 1989. Daca vrei sa ma acuzi de ceva (fie si de faptul ca sunt dinamovist, pacat de neiertat aici :biggrin:), alege ceva ce-am facut eu, nu ce-au facut altii despre care ti se pare c-ar fi, intr-un fel sau altul, asemanatori mie. OK?

Nu fi emokid. Vreau sa traiesc un meci Steaua-Dinamo la care suporterii sa bea o bere pe aceeasi terasa inainte de meci, sa scandeze in draci la meci si sa se dreaga impreuna dupa meci cu inca o bere. Fara forte de ordine, fara batai in strada, fara tramvaie devastate, fara sectoare goale, de separatie, in stadion. Nu se poate? Una dintre recentele semifinale de CL a dovedit-o. Dar vorbim de englezi. Cand vom putea vorbi la fel de romani?

Marius_Mark09.05.2008 06:33

rwd@

sper ca nu esti vreun Ivan Denisovici..

Steaua, doar Steaua

rwd09.05.2008 06:55

Marius_Mark,

daca am inteles eu bine aluzia ta: nu am capacitatea de adaptare a lui Ivan Denisovici. Inghit ce inghit, dar la un moment dat ma satur. Cred ca am ajuns la acest moment. Off-topic: recunosc cinstit ca ultimul lucru la care m-as fi asteptat pe un forum despre un club (primordialmente) de fotbal este o trimitere la Soljenitin!

Marius_Mark09.05.2008 07:12

rwd@

nu este un 'chat' si nu ai de ce sa te superi, nu tu spuneai ceva cu ' am gindit mai bine meciul'??

si ma refeream la meciul lui 'U' Cluj si penaltyul de acolo.. scuze, bati cimpii..

si ca sa te linistesti, am vazut meciul vostru cu Anderlecht din peluza, 'protejat' de suporteri .. dinamovisti.

fii optimist, ca tot ai 'inteles' bine. scuze pt off-topic.

Steaua, doar Steaua

Marius09.05.2008 07:56

@ all

rwd a scris civilizat si, nota bene, CORECT GRAMATICAL (ceea ce nu pot spune despre toti ceilalti). Daca va simtiti lezati ca un user, declarat suporter dinamovist, scrie pe acest site, va invit politicos sa nu-i mai raspundeti. Puteti sa va vedeti de celelalte topice/uri, in care se discuta despre "Steaua, numai Steaua" (ca sa citez un fan).

@rwd

am si eu o curiozitate. ce te-a facut sa vii cu propunerea asta tocmai pe FCSTEAUA.RO? ai atatea forumuri dinamoviste si tu vii chiar "in gura lupului"? de ce?

bogdan09.05.2008 08:22

@ rwd

Ok. hai sa discutam altfel.

Din sursele foarte sigure de care dispun (nu jurnalistica sau zvonuri), dar care din pacate nu ti-le pot divulga, ati creeat un NUCLEU, ca sa nu-l numesc DEPARTAMENT informational, din oameni bine pregatiti, cu scopul de a schimba imaginea clubului vostru. Ai sa-mi spui probabil ca nu este nimic rau in acest lucru, si nu te contrazic, DAR, mai exista si un alt scop, ADEVARATUL scop si anume devierea atentiei asupra voastra si de manipulare a microbistilor. Practicile folosite de MI inainte de '89 si-au schimbat, in pas cu vremea, destinatia. Nu stiu daca tu faci parte din acest nucleu sau doar esti un idealist ratacit printre noi, dar tot ceea ce stiu este ca ca acest nucleu functioneaza din plin. Nu sunt paranoic daca la asta te gandesti, candva am facut parte din anumite structuri care aveau ca OBIECTIV lucruri asemanatoare. Poate si din acest fapt (scarbit fiind), iubirea pentru Steaua s-a consolidat. Viitorul apartine celui care va avea acces mai mult si mai des la informatie, care poate uza de ea, care poate forma o opinie, fie ea falsa "DIVIDE ET IMPERA".

"Spune lumii ca am omorat 800 de evrei si toti vor fi ultragiati. Spune ca ai omorat 1 000 000 si nimeni nu te va crede."

Sorry..trebui sa plec la munca, poate voi intra la noapte..

rwd09.05.2008 08:38

@Marius

"ce te-a facut sa vii cu propunerea asta tocmai pe FCSTEAUA.RO?"

Faptul ca in Romania sunt doar o mana de cluburi ai caror suporteri se pot constitui intr-o masa critica. Singuri, nici voi nici altii (Rapid, Craiova etc) nu au sanse. Daca vrei, ce propun eu e un soi de casatorie din interes: scapam de cei care distrug cluburile pe care le iubim, dupa care ne vedem in continuare de rivalitatea traditionala (Da, Doamne!). O alianta temporara in fata unui inamic comun. In mod evident, strategic vorbind Steaua e prima "candidata", avand cei mai multi suporteri. La "mine acasa" am inceput deja (si, oh, si eu sunt satul de prostia asta cu "urasc Steaua mai mult decat iubesc Dinamo"; mi-aduce aminte de Golda Meir si replica ei "va fi pace atunci cand palestinienii isi vor iubi copiii mai mult decat ne urasc pe noi". Nu ma incanta deloc sa fiu asemuit cu astfel de specimene).

Daca imi / ne merge, poate voi continua si cu suporterii altor echipe mari pana vom constitui "masa critica" ce poate pune lucrurile in miscare. Daca nu... ma retrag in casuta mea, ca melcul.

Ca obiectiv indepartat imi doresc foarte tare sa pot merge linistit cu sotia pe stadion, fara sa-mi fie frica si fara sa fiu nevoit sa-i astup urechile 90% din timp.

In plus, e si un fel de test: in functie de reactiile primite de mine aici imi dau seama si ce sanse am in acest proiect. Acesta este si motivul pentru care mi-am declarat deschis "dinamovismul". Daca nu putem trece peste tribalisme si sectarisme semanam bine cu irakienii, care se ucid pe capete si-i lasa pe americani in pace. In acest caz, vorba aia, avem fotbalul pe care-l meritam.

@Bogdan

e destul de credibil ce spui, in ambele aspecte ale acestui "departament". Cum e destul de greu sa dovedesti ce NU esti / ai facut ceva, nu-mi ramane decat sa te rog sa ma crezi pe cuvant cand iti spun ca n-am nicio legatura cu aceasta initiativa (de altfel, nici macar nu sunt bucurestean). Acest departament - daca e adevarata partea a doua a afirmatiilor tale - nu si-ar mai gasi obiect in cazul in care proiectul meu ar prinde viata, pentru ca nu ar mai fi nimic de ascuns.

Pe de alta parte, pentru ca eu sunt unul singur, te rog frumos sa discuti cu mine la singular. Culpabilizarea colectiva prin asociere ("ati" facut, "ati" dres) este nu doar inutila aici, ci si contraproductiva, pentru ca faciliteaza replicile agresive pe care incerc sa le evit. Raspund cu barbatie pentru toate prostiile pe care le fac - dar sa fie ale mele, nu ale altora.

In plus da, sunt idealist; dar nu sunt "ratacit". Am venit aici stiind bine ce fac si la ce sa ma astept, asumandu-mi pozitia fara sa ma ascund. Trebuie sa recunosc faptul ca suspiciunea unora de aici e normala; trebuie sa recunosc, insa, si faptul ca reactiile celor care au postat aici au fost, cu putine exceptii, mult mai putin agresive decat ma asteptam. Asta imi da un pic de speranta.

glow09.05.2008 11:07

Iti propun crearea unui blog / site sau chiar aici la noi sa ne vedem cat sunt de acord cu o astfel de propunere, invitam si pe ceilalti, dinamovisti, rapidisti, craioveni, timisoreni etc ...sa participe la acest sondaj si dupa o saptamana sau doua de voturi si opinii trgem linie si vedem care sunt sansele reale ca ideea sa prinda un contur mai pronuntat.

BAFTA si fie ca partile canceroase din fotbalul nostru sa dispara cat mai repede, si sa mergem cat mai curand la un meci ca la o piesa de teatru (ca in Anglia), si eu visez la asa ceva dar... suntem romani, dar cine stie... . :thumbsup::steagcruce:

Marius_Mark09.05.2008 13:32

@rwd

risc ban..

tu esti inafara fenomenului..

te rog sa te abtii, si folosesc un limbaj decent, da' esti penibil.

multe vorbe si poate ti le consumai pe alte site-uri...

nu stii fotbal, habar nu ai ce se intimpla in 'ograda' voastra,.. etc,.. iti pot da eu amanunte..( putin pb )

mergi pe stadion si o sa intelegi, un sfat prietenesc, .., sa nu ajungi in gulag..

rwd09.05.2008 15:16

Marius_Mark,

"esti inafara fenomenului", "te rog sa te abtii, si folosesc un limbaj decent, da' esti penibil", "nu stii fotbal, habar nu ai ce se intimpla in 'ograda' voastra"

Sa zicem ca asa ar fi; in ce masura aceste replici (sa nu zic "atacuri") ad hominem reduc valoarea de discutie a obiectivului?

Si de ce trebuie neaparat sa discuti omul si nu ideea?

Ai 3 variante la dispozitie:

(a) ignori acest thread; daca iese ceva, beneficiezi si tu. Pentru mine e OK;

(b) uiti de om si vorbesti de idee. Consecinta: vezi mai sus

sau

(c ) ramai activ in opozitie, criticandu-ma pe mine. Ce obtii?

"I'm right and you're wrong, but I'll fight to death for your right to be wrong"

axl09.05.2008 15:21
"I'm right and you're wrong, but I'll fight to death for your right to be wrong"

Let's keep Mr. Winston out of this.

@Marius_Mark,

foloseste, te rog, un ton civilizat.

JustBe09.05.2008 15:23
@ all

rwd a scris civilizat si, nota bene, CORECT GRAMATICAL (ceea ce nu pot spune despre toti ceilalti). Daca va simtiti lezati ca un user, declarat suporter dinamovist, scrie pe acest site, va invit politicos sa nu-i mai raspundeti. Puteti sa va vedeti de celelalte topice/uri, in care se discuta despre "Steaua, numai Steaua" (ca sa citez un fan).

@rwd

am si eu o curiozitate. ce te-a facut sa vii cu propunerea asta tocmai pe FCSTEAUA.RO? ai atatea forumuri dinamoviste si tu vii chiar "in gura lupului"? de ce?

Eu as zice sa ascultatzi Sfatul lui Marius si sa o lasatzi mai moale Respect pentru Rwd nu pentru ca e Dinamovist ci pentru Politetze si Maniere

rwd09.05.2008 20:59

axl,

OK (o sa ma marginesc la citate din personalitati romanesti :tongue: )

JustBe,

multumesc pentru aprecieri. Trebuie, insa, sa subliniez ca eu nu prezint importanta; ideea e cea pe care doresc sa o analizati voi; iar daca va merita, pana la urma, aplicata, ma voi multumi cu bucuria unui fotbal ceva mai putin murdar.

bogdan10.05.2008 10:58
....pe cuvant cand iti spun ca n-am nicio legatura cu aceasta initiativa (de altfel, nici macar nu sunt bucurestean).

Nu este necesar sa locuiesti in Bucuresti pentru a face parte din aceasta retea, doar este o RETEA. Ok ITI acord credibilitatea de care are nevoie fiecare forumist, pana la proba contrarie. As dori sa-mi raspunzi, sa ma dumiresti si pe mine cu un aspect insa. Esti fan Dinamo, folosesti un calculator iar daca ai ajuns sa te inscri la noi pe forum in mod sigur mai esti inscris si pe altele, fie pe forumurile echipei tale, fie pe forumuri ca mysport, sport.ro, etc. si aceasta pentru a ne lamuri daca

.....pentru ca faciliteaza replicile agresive pe care incerc sa le evit. Raspund cu barbatie pentru toate prostiile pe care le fac - dar sa fie ale mele, nu ale altora.

Corect, pana acum nu iti poate reprosa nimeni nimic, ai scris corect (lucru pe care multi nu-l fac, inclusiv eu uneori), nu ne-ai jignit sub nicio forma iar ideea ta, chiar daca mie imi pare o utopie, este de toata aprecierea si de lua in consideratie. Astept un raspuns si nu numai la ceea ce te-am intrebat, ci si la intrebarea pe care ti-a pus-o Marius.

Numai bine !

rwd10.05.2008 12:42

Bogdan,

imi e usor neclara intrebarea ta (sunt un pic obosit, dupa o jumtate de zi de munca intensa). Incerc sa-ti dau lamuririle pe care mi se pare mie ca le soliciti. Daca repet lucruri pe care le-am mai spus aici e doar pentru ca le cred. Asadar:

1. Sunt inscris, desi nu foarte activ, pe forumul dinamo_mania.ro si pe inca cateva (din alte domenii). Social nu sunt foarte activ pe Net (initiativa asta, de a sta de vorba cu voi, este un exceptionala pentru mine) si asta pentru ca probabil mi s-a diminuat rabdarea odata cu trecerea anilor si nu mai rezist la atitudini agresiv-exclusive, sectare si tribaliste ("urasc X mai mult decat iubesc Y" sau "decat sa castige Z mai bine pierdem noi") si nici nu prea ma mai recunosc in schimburi de replici pline de "daq", "qm", "brb" si alte jargoane "mess". Presupun ca varsta e de vina.

Ma straduiesc destul de tare, chiar si aici. Necesitatea de a-mi reconfirma in permanenta buna-credinta, nevoia de a dovedi mereu ca intr-adevar doresc ce vreau si ca nu sunt un agent provocator, presiunea de a fi facut responsabil de spusele / faptele altora vorbesc despre vechimea schismei si despre cantitatea de dusmanie adunata. Este un balast emotional de care mi-as dori sa scapam.

2. La intrebarea pusa de Marius am raspuns pe larg (post #38, pg 2). Reiau ceea mi se pare esential: nu vom reusi niciodata singuri, voi, noi, rapidistii, timisorenii etc. Plaga finantatorilor este a intregului fotbal romanesc: ori curatam cluburile simultan, ori nu reusim nimic.

De ce am inceput cu suporterii Stelei? Pentru ca, daca putem ajunge la o concluzie comuna noi, aici, putem inchide gura tuturor Cassandrelor care prevestesc moartea unui astfel de proiect, putem convinge nehotaratii sa ni se alature; Unirea ne confera forta. Puteam incepe de la mine acasa, dar n-ar fi avut acelasi impact asupra exteriorului: era o idee fantasmagorica a unor suporteri, iesita la lumina printre aburii berilor baute dupa o bataie cu jandarmii. Asa, cand doi adversari isi dau mana (casatorie de nevoie, dupa cum spuneam mai devreme, dar la fel de eficienta ca si cea din dragoste) e semn ca lucrurile sunt "pe bune".

Exista chiar sanse ca, odata prapastia dintre noi traversata, catorva dintre rapidisti, timisoreni, craioveni, clujeni etc sa nu li se mai para imposibil sa dea mana cu adversarii. Asa incep toate: cativa idealisti care nu asculta de "vocea ratiunii". Cine stie unde putem ajunge?

Dupa aia, repet, redevim adversari. Dar avand pe stadioane un alt fel de fotbal.

Marius10.05.2008 13:44

rwd.

In primul rand chiar sunt curios sa postezi aici, un link catre dinamoprostia unde tu ai venit cu aceeasi propunere. E doar un feeling de-al meu, si ti-as fi recunoscator daca ai putea posta acel link.

Apoi, nu stiu daca realizezi, dar userii activi de pe forum (targetul tau) nu sunt intotdeauna aceeasi care merg pe stadioane. Asa ca imi este neclar ce poti face cu o mana de "cetateni" care sunt de acord cu tine.

andyro10.05.2008 13:48

rwd, faptul ca nu esti din Bucuresti (nu stiu cat de des ajungi la meciuri) imi explica oarecum gandirea ta utopica.

Fa un exercitiu - du-te pe Dinamo, la orice meci, si striga "M... Borcea !" sau "Borcea, pleaca de la Dinamo !" in mod repetat. Vei fi uimit sa observi ca esti singurul.

Du-te impreuna cu 10 prieteni, si fa acelasi lucru. In cel mai bun caz scapati doar cu niste palme prietenesti de la baietii aia care stau langa gard.

Mai multi oameni care sa faca acelasi lucru e imposibil sa aduni. Multi vor renunta cand baietii de jos vor urca sa va linisteasca, se vor face ca n-au strigat, ca nu ei, ca nimic, ba mai mult, s-ar putea sa ii ajute.

Finantatorii aia nu sunt prosti - stiu ca trebuie sa dea niste bani, undeva, sa-si asigure linistea. Si cei care primesc banii aia stiu la fel de bine ca trebuie sa faca ceva ca sa ii merite.

Ti-am zis, fa ce ti-am zis mai sus, si apoi posteaza impresiile :).

unuspecial10.05.2008 14:11

@rdw

nu ti-as recomanda sa faci ce a zis andyro! imi pasa de tine :biggrin:

JustBe10.05.2008 16:01

Sau daca o faci imprumuta ,,paznici'' oierului :yeahh:

«123»