FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dinamo București - Steaua București. Derby!

«123»
fcsteaua.ro02.05.2008 22:04

În etapa a XXXIII-a a Ligii I, Steaua se deplaseazã în ªtefan cel Mare, pe terenul eternei rivale Dinamo, pentru Derbyul campionatului intern. Meciul se va disputa duminicã seara, începând cu ora 20:30 și va fi transmis în direct de postul Kanal D.

Roș-albaștrii abordeazã Derbyul de pe prima poziție a clasamentului, la 2 puncte în fața urmãritorilor de la CFR Cluj, ceea ce le conferã o oarecare detașare înaintea acestei partide. Stelei i-ar fi suficient un meci egal pentru a se asigura cã, învingând Gloria Buzãu în Ghencea, poate obține titlul de campioanã naționalã. Cu toate acestea, în buna tradiție a Derbyurilor, antrenorul Marius Lãcãtuș a anunțat cã Steaua va aborda aceastã partidã la victorie, lãsând la o parte jumãtãțile de mãsurã.

Întâlnirea cu Dinamo poate decide campioana, chiar dacã ne putem aștepta și la o surprizã a Bistriței în Gruia, unde elevii lui Ioan Ovidiu Sabãu vor întâlni "ceferiștii" lui Ioan Andone. Niciodatã în istoria recentã a Derbyului, acesta nu a avut loc atât de târziu în campionat, cu posibilitatea de a tranșa lupta pentru titlu - chiar dacã nu între cele douã rivale, rãmânându-i doar Stelei puterea de a se bate pentru campionat. Rivalii din groapã se mulțumesc anul acesta cu Cupa UEFA, continuând însã sã se pregãteascã asiduu pentru Liga Campionilor.

"Militarii" vin dupã un retur de excepție, din punctul de vedere al rezultatelor, obținând 11 victorii în ultimele 12 partide. Steaua a reușit sã nu mai cedeze decât 2 puncte dupã partida de la Iași, acasã cu Poli Timișoara. De partea cealaltã, Dinamo a avut un retur extrem de inconstant, cu meciuri slabe pe teren propriu, însã vine dupã o victorie de orgoliu (și moral) în Giulești, 2-1 cu Rapid.

Palmaresul direct este probabil singura statisticã internã nefavorabilã Stelei, din 117 meciuri dinamoviștii triumfând în 40, iar Steaua doar în 34, 43 de partide rãmânând indecise. Per total însã, echipa noastrã este incontestabil mai "galonatã" decât rivala din Groapã, chiar dacã nu facem referire la Cupa Campionilor Europeni.

Din pãcate, lotul Stelei numãrã destul de mulți indisponibili în pragul acestei partide cruciale. În vreme ce Petre Marin și Emeghara sunt accidentați, Steaua are nu mai puțin de 3 jucãtori suspendați pentru acest meci: Pleșan (pentru cumul de galbene), Golanski (eliminat la Craiova) și Goian (suspendat pentru declarații fãcute dupã meciul de la Galați - un nou precedent în fotbalul românesc). Marius Lãcãtuș se vede astfel nevoit sã improvizeze pe flancul drept al apãrãrii, de unde toți cei 3 jucãtori de profil lipsesc. Rãmâne sã sperãm cã înlocuitorul - fie cã va fi Rãdoi, Baciu sau Nicolițã - se va achita cu brio de sarcini, dar nu putem scãpa din vedere cã îl va avea adversar direct pe Florin Bratu, cel mai în formã jucãtor din lotul lui Dinamo.

Este deci posibil ca Marius Lãcãtuș sã înceapã cu urmãtorul 11:

Zapata - Nicolițã (Baciu), Rãdoi, Ghionea, Neșu - Lovin, Ovidiu Petre - Neaga, Dicã, Mendoza - Pepe Moreno

Suporterii Stelei vor efectua probabil cea mai redusã deplasare la Derby de dupã Revoluție, ei primind doar 675 de bilete pentru aceastã partidã, ca urmare a înțelegerii dintre conducãtorii celor douã cluburi (cãrora, pe aceastã cale, se cuvine sã le "mulțumim"). Cu toate acestea, pregãtim din nou un spectacol demn de un adevãrat Derby, Derby care ne va îndârji și ne va face sã ținem piept rivalilor, mult mai numeroși. Nu ne dorim decât ca la final sã sãrbãtorim împreunã titlul 24, care va poposi în pumnii strânși ai simbolului nostru - Marius Lãcãtuș!

Forza Steaua! Hai Lãcã! Hai bãieții!

SPRE 24!!!

Ovidiu

stelista_4everstelista02.05.2008 22:28

de nu joaca rada?

nu pot sa inteleg de trebuie sa improvizam ,cand avem un fundas central ca el( parerea mea destul de valoros)?

greco02.05.2008 22:49

Asta e... eu zic cã nu trebuie sã le mulțumim numai conducerilor, ci și peluzelor de la ambele cluburi. Când s-au fãcut Sudurile n-o fi fost ãsta principalul scop al locației alese dar unul din efecte a fost cã ne-am interzis unii altora accesul în sectoarele mari ale peluzelor opuse "galeriei". Ei au vrut sã fie șmecheri cu noi, noi le-am întors șmecheria, și uite unde-am ajuns.

Ar merita sã spunem câteva cuvinte și despre regula infectã a celor 5% locuri alocate echipei oaspete. În primul rând, nu mi se pare corect sã beneficiezi din faptul cã ai un stadion mai mic... Ce se întâmplã când joacã Romprim București cu FC Barcelona? Reciprocitatea e 60 la 5.000 de bilete, doar pentru cã unii nu sunt în stare sã-și facã un stadion ca lumea?

O singurã soluție mi se pare corectã: cluburile sã negocieze direct condițiile "reciprocitãții", și sã ajungã cum or ști la o înțelegere. ªi evident, în astfel de condiții, sã încercãm obținerea unui raport mai avantajos pentru noi... Dacã rivalilor nu le-ar conveni ceva de genul 2000 de "spurcați" în Ghencea și 1500 de steliști în groapã, asta e. Dar sunt sigur cã le-ar conveni, pentru cã ar fi destul de echitabil.

Dar ce sã ceri de la o conducere a fotbalului care se comportã ca și cum am fi încã o țarã comunistã, și care nu permite nici mãcar negocierea individualã a drepturilor de televizare, ca în lumea civilizatã? Asta este...

f234567k02.05.2008 22:57
Asta e... eu zic cã nu trebuie sã le mulțumim numai conducerilor, ci și peluzelor de la ambele cluburi. Când s-au fãcut Sudurile n-o fi fost ãsta principalul scop al locației alese dar unul din efecte a fost cã ne-am interzis unii altora accesul în sectoarele mari ale peluzelor opuse "galeriei". Ei au vrut sã fie șmecheri cu noi, noi le-am întors șmecheria, și uite unde-am ajuns.

Ar merita sã spunem câteva cuvinte și despre regula infectã a celor 5% locuri alocate echipei oaspete. În primul rând, nu mi se pare corect sã beneficiezi din faptul cã ai un stadion mai mic... Ce se întâmplã când joacã Romprim București cu FC Barcelona? Reciprocitatea e 60 la 5.000 de bilete, doar pentru cã unii nu sunt în stare sã-și facã un stadion ca lumea?

O singurã soluție mi se pare corectã: cluburile sã negocieze direct condițiile "reciprocitãții", și sã ajungã cum or ști la o înțelegere. ªi evident, în astfel de condiții, sã încercãm obținerea unui raport mai avantajos pentru noi... Dacã rivalilor nu le-ar conveni ceva de genul 2000 de "spurcați" în Ghencea și 1500 de steliști în groapã, asta e. Dar sunt sigur cã le-ar conveni, pentru cã ar fi destul de echitabil.

Dar ce sã ceri de la o conducere a fotbalului care se comportã ca și cum am fi încã o țarã comunistã, și care nu permite nici mãcar negocierea individualã a drepturilor de televizare, ca în lumea civilizatã? Asta este...

Astia 675 care o sa fim duminica, tot o sa fim peste cei 10.000 de spurkktzi.

bobzaner03.05.2008 07:12

Sa-mi spune cineva unde pot sa vad si eu metciul?online sau pe satelit.Sunt afara.

Alexyno Dayro03.05.2008 08:04

fortzzaa STEAUAAA :thumbsup:forzateaua:steagcruce:

scorpio8703.05.2008 08:21

e adevarat chestia cu depunctarea?

MoWeed03.05.2008 08:24

@scorpio87

Ce chestie cu depunctarea?

Asta este unicul derby! Trebuie sa ne gandim la victorie oricare ar fi situatia...

satessa03.05.2008 08:30

Ar fi bine sa il bage pe Rada...a jucat bine in meciurile in care a fost titular,nu stiu de ce il tine pe banca Forzza Steaua fular-campioniifular-campioniifular-campionii

bodanelu03.05.2008 08:38

E prea riscant sa joci acum cu Rada. El vine dupa un retur in care nu a jucat nimic, si paote face vreo gresala

MALDINI03.05.2008 08:44

Sper ca baietii sa ne faca o bucurie si sa invinga in groapa.Radoi nu s-a antrenat cu echipa la ultimul antrenament dar sper sa fie apt de joc.Cu toate ca ne lipsesc 2 piese de baza din apararea noastra sper ca cei care vor juca in locul lor sa se achite de sarcini cat mai bine.Cel mai frica imi este de Bratu care stim cu toti ca are viteza.Pana la meciul de maine nu mai este mult dar sper sa dorm linistit in seara asta dupa ce imi va face Bistrita o bucurie :rolleyes: Cine stie...?Poate vom fi fular-campionii din seara asta :beer2:

Lupta Steaua !!! Spre 24 !!!

Astristul03.05.2008 08:58

de nu joaca rada?

nu pot sa inteleg de trebuie sa improvizam ,cand avem un fundas central ca el( parerea mea destul de valoros)?

Intradevar, Rada este foarte valoros, dar atunci cand Gigi face echipa, fii si sigura ca Rada nu va aparea, deoarece, se pare, ca la cumpararea lui, Gica Popescu l-a cam pacalit la transfer.

Sper sa joace Rada, dar in conditiile in care Marius nu l-a folosit dinadins, in multe meciuri in care putea sa-l foloseasca, iti dai seama ca nu are cum sa joace! :sad2:

forzateaua

axl03.05.2008 09:02

Eu unul ma gandesc ca Rada n-a mai prins un meci de nu stiu cand. Nu cred sa fie o idee prea buna titularizarea lui intr-un meci cu atata importanta.

Gabyc03.05.2008 09:44

Sper ca sa ne adjudecam cele 3 puncte puse in joc iar cu o surpriza din partea bistritei sa ne revina si titlul.

Nu mi se pare o idee buna introducerea lui Rada. cat despre folosirea lui in acest retur eu sunt de parere ca Marius a contat mai mult pe Radoi. sa vazut in meciurile din tur ca rada nu poate fi constant in evolutii gresind in unele meciuri. Sigur multi o sa spuneti ca a fost cel mai bun jucator al Stelei, dar punetiva intrebarea intre Radoi, Ghionea, Baciu si rada pe cine ati alege titular si pe cine ati alege daca titularul e accidentat sau nu poate sa joace? Pe Radoi cai capitanul si are evolutii bune? Pe Ghionea care acum un am impreuna cu Goian erau cei mai buni fundasi centrali? Pe Baciu care de cate ori intra are evolutii bune sau pe rada care in tur a avut unele ezitari?(cam dese dupa parerea mea). Toti spuneti ca Gigi face echipa.Eu nu cred asta.e adevarat isi da cu parerea, dar asta e cu totul alta chestie fata de a face echipa. Multi dati vina pe el pentru ce sa intamplat la Steaua. E adevarat a facut multe dar sunt sigur ca si el isi doreste ca si noi sa ajungem undeva acolo sus, printre marile puteri.

Cat despre folosirea lui Dayro si mie mi sa parut stranie la inceput, dar cred ca Marius stie ce face. Ati vazut ca de fiecare data cand e rezerva si e introdus in teren joaca bine si cand e titular joaca rau?

Atat am avut de spus si sper ca meciul de maine seara sa ne aduca inca o bucurie cu nr 24 pe ea. fularsteaua2

DelPiero1003.05.2008 09:49
Eu unul ma gandesc ca Rada n-a mai prins un meci de nu stiu cand. Nu cred sa fie o idee prea buna titularizarea lui intr-un meci cu atata importanta.

Si de ce n-a prins?Asta e marea dilema...e mai bun Baciu ca el?Ma indoiesc...cred ca tot Jiji face echipa in Ghencea! :whistle:

1uLy4Nn03.05.2008 10:00

deja am emotii....sper ca la final sa fim campioni :X fular-campionii fular-campionii

bodanelu03.05.2008 10:50
Cel mai frica imi este de Bratu care stim cu toti ca are viteza.

Nu stiu de ce, dar presimt ca-i rupe Nesu ceva :)

Intradevar, Rada este foarte valoros, dar atunci cand Gigi face echipa, fii si sigura ca Rada nu va aparea, deoarece, se pare, ca la cumpararea lui, Gica Popescu l-a cam pacalit la transfer.

Rada nu a jucat niciun meci in returul acesta. Tu, daca ai fi antrenor, ai miza pe el intr-un meci decisiv? eu, unul, nu as face asta. Daca Radoi e apt, as juca Radoi-Ghionea. Daca nu, Baciu-Ghionea.

Si de ce n-a prins?Asta e marea dilema...e mai bun Baciu ca el?Ma indoiesc...cred ca tot Jiji face echipa in Ghencea!

Si Rada si Baciu la ora actuala sunt rezerve. Cei 3 fundasi folositi cel mai des sunt Radoi, Goian si Ghionea, urmati de Baciu care, din postura de rezerva, s-a achiatat intodeauna de sarcinile impuse.

axl03.05.2008 10:52

Si de ce n-a prins?Asta e marea dilema...e mai bun Baciu ca el?Ma indoiesc...cred ca tot Jiji face echipa in Ghencea! :whistle:

Pentru moment e mai putin important de ce nu joaca Rada. Sa trecem cu bine peste meciul asta si-apoi sa ne intrebam. Sunt sigur ca Laca va alcatui cea ma potrivita linie defensiva cu jucatorii disponibili. Sper doar sa nu-l joace pe Mirel fundas central, capitanul are tendinta de a gafa in meciuri decisive.

colaps03.05.2008 12:39

bobzaner: www.rojadirecta.com, www.myp2p.eu (trebuie sa instalezi programul sopcast) sau te inregistrezi pe gazeta sporturilor, primesti un cod si vezi meciul.. mai nou se poate si la www.mogulus.com/uta, de asemenea www.escoruri.ro are o sectiune de streaming...

Marius03.05.2008 13:16

Spune-mi un meci in care a jucat Baciu si a gafat. Spune-mi pe ce te bazezi cand te indoiesti de valoarea lui Baciu comparativ cu cea a lui Rada. Spune-mi... mai bine lasa.

bodanelu03.05.2008 13:24
Spune-mi un meci in care a jucat Baciu si a gafat. Spune-mi pe ce te bazezi cand te indoiesti de valoarea lui Baciu comparativ cu cea a lui Rada. Spune-mi... mai bine lasa.

meciul cu Farul de acum 2-3 ani, cand a intrat si a comis penalti, transformat de constanteni... si asa am pierdut meciul... :kisstogether:

Marius03.05.2008 13:28

Si banuiesc ca timp de 2 ani i-a fost interzisa orice evolutie din punct de vedere fotbalistic.

Ca sa redevin on-topic, mie mi-a placut cum a jucat Baciu sezonul asta (atat cat a apucat). La fel, nu vad nici o diferenta majora intre el si Rada, ceea ce ma face sa cred ca numai comportamentul de la antrenamente decide cine ia loc pe banca. Asemenea in cazul Dayro. Unii sunt vedete, altii fotbalisti, iar fotbalistii au loc pe banca.

Tupac Amaru03.05.2008 15:16

Derby pe naiba.

In ultimii 20 de ani, nu stiu daca am vazut vreo trei meciuri memorabile Steaua - Dinamo. Si alea au fost cand ori noi (mai des) i-am batut la scor pe ei, ori ei pe noi (mai rar).

Mai degraba este un meci intretinut artificial de presa, care nu face altceva decat sa agite inutil spiritele, de a crea tensiune si de a obtine scandal - ratiunea de a exista a acestor tumori (maligne) sociale - ziaristii.

Oricum, ca sa nu mai fie discutii, vreau si sper sa batem maine o echipa care este clar sub noi. Dar, cum nici noi nu avem cine stie ce valoare....

iceboy03.05.2008 15:27

3.500 de euro de la fani pentru golul victoriei cu Steaua

Suporterii dinamoviști privesc meciul cu Steaua ca pe cel mai important joc al sezonului.

În acest sens ei au recurs la un gest inedit, anunțând ieri cã vor strânge 3.500 de euro și îl vor premia pe jucãtorul care va înscrie golul victoriei cu Steaua, banii urmând a fi suportați din buzunarele proprii.

Neil03.05.2008 15:29

oare cine va fi pe scut si cine sub el:

fara reclama

«123»