Am impresia ca nu va ganditi prea mult cand scrieti transferurile astea. Pai imaginati-va ca intr-adevar ar pleca Radoi si Lovin. Iar la nivel de mijlocas central, ar veni un coordonator, asa cum ati cerut multi. Nu va dati seama, am ramane intr-un singur inchizator de meserie, Ov. Petre. Si nu neaparat ca as prefera eu sa jucam cu 2 inchizatori in teren, dar ce randament ar mai da Ovidelu' daca ar fi singurul din lot pe postul sau? Sau vom juca iarasi cu improvizatii? Ar mai fi Plesan, care a dat oarece randament atunci cand a jucat ca inchizator, insa, sa ne aducem aminte cum s-a remarcat in fotbalul mare, mai degraba ca si conducator de joc, in nici un caz ca mijlocas la inchidere. Si Bicfalvi, care, 1 la mana, nu mi se pare inca destul de copt pentru Steaua (atat cat l-am vazut la nationala de tineret si la Buzau nu mi s-a parut a avea mari realizari, ba dimpotriva, deseori era primul inlocuit). Iar 2 la mana, chiar si Eric, daca va aduceti aminte de epoca Jiul, juca mai degraba ca numar 10 decat ca numar 6. Asadar, vreti o campanie de transferuri solida, dar omiteti un post cheie pentru meciurile cu adevarat importante, cel de inchizator. Mai stiti ce zicea Vochin, ca Steaua a pierdut meciul cu Dinamo deoarece Margaritescu si Ropotan i-au facut muci pe Petre si Lovin.
Sa nu mai zic daca ar iesi Ov. Petre din forma (ceea ce am impresia ca se si intampla de vreo 2 meciuri). Sau, mai rau, sa se accidenteze.
Nu cadeti in aceeasi capcana in care a cazut Adi Ilie asta vara, cand a transferat atacanti pe banda rulanta, uitand de centrul terenului, acolo unde se castiga majoritatea meciurilor.
In cazul in care Radoi si Lovin ar pleca, mi l-as dori in Ghencea pe Ropotan, il consider printre cei mai buni 2-3 inchizatori din tara. Dar cum va fi greu sa se realizeze acest transfer, am putea sa ne orientam, pt acest post, pe jucatori cu adevarat "bataiosi" (il tineti minte pe Sorin Paraschiv?). Gen sarbi, poate chiar si argentinieni....
Ca mijlocas dreapta, Szekely ar fi un transfer bun, insa si aici sunt oarecum sceptic, sunt multe exemplele in care fotbalisti "de clasa" la echipe mici nu au dat randamentul scontat la cluburi de top. Szekely e obisnuit sa joace pt Galati, o echipa fara mari pretentii, o echipa care in general primeste spatii (adversarii lor, desi aceiasi cu cei ai Stelei, adopta stiluri diferite de joc. Sa ne gandim ca, impotriva Stelei, 80% din echipele din campionat se cantoneaza in 40 de metri de poarta, ca deh, e Steaua, un 0-0 ar fi ideal. In timp ce, impotriva Otelului, isi permit sa se descopere, sa lase spatii, de unde si randamentul bun al lui Szekely. Repet, nu stiu cum s-ar descurca in fata unor aparari supraaglomerate, fara spatii de manevra, de sprinturi, etc. Oricum, este totusi, la momentul actual, peste Nicolita)
Karamyan mi se pare un jucator si muncitor, si tehnic, si cu o buna conditie fizica, si cu sut, are sanse mari sa-si pastreze la Steaua evolutiile bune de la Rapid si Timisoara.
Mijlocas de creatie, nu vad pe cine am putea aduce din campionatul intern. Nu prea avem pe cineva si cu "pasa filtranta", si cu viteza, si cu dribling, si cu sut. Asta trebuie cautat afara.
Portar avem.
Fundasi laterali, avem pe Golanski, Nesu, Emeghara, eventual daca vine si Ninu, am fi cat de cat acoperiti.
Mijlocas stanga, trebuie jucat Ochirosii. Daca ramane si Mendoza, suntem acoperiti si aici.
Iar varfuri avem cacalau.
As mai puncta si faptul ca, inainte de toate, cu tot regretul o spun, avem nevoie de un antrenor