FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cea mai frumoasa deplasare

«123»
fcsteaua.ro29.04.2008 21:28

M-am gandit de multe ori dintre toate, dar absolut toate deplasarile care este cea mai draga si cea mai apropiata in suflet.

Mi se pare ca au trecut 100 de ani de atunci , ma bucur doar ca imaginile au ramas color, nu alb-negru si mirosul de gazon udat de ploaie inca persista undeva in strafundul sufletului.

Tocmai fiindca vine acest Dinamo-Steaua incarcat de atatea conotatii m-am gandit sa spun de ceea ce este pentru mine cel mai frumos meci vazut de pe un stadion strain. Nu este de departe cel mai frumos meci facut de Steaua, dar este tipul de meci care te face sa mori sa invii, sa te simti in primul rand intodeauna superior.

Asadar semifinala cupei Romaniei, anul 1999. Mansa 1 Dinamo-Steaua in groapa - NETELEVIZAT!. Nu-mi aduc aminte cand vreun alt derby sa nu fie transmis la televizor dar stiu sigur ca atunci meciul asta a crescut audienta radioului public. S-a plecat de la Ghencea, Jean tocmai isi trasese un BMW negru cu numere de italia, si a decis ca trebuie sa-l foloseasca la meciul asta in detrimentul celebrului cielo visiniu. tin minte ca am vrut sa plecam toti condusi de bmw-ul negru ca oastea tarii dupa voda calare, dar am fost imediat incercuiti si bagati in celebrul cordon de jandarmi. Era perioada bomberelor cu mesada portocalie, asa ca nu am ezitat sa-l folosesc desi soarele ardea nefiresc pentru o zi de primavara. am luat-o la pas, strazile se scurgeau cu repeziciune, insa toata lumea nu se gandea decat la meci. Era melodia acea "carnaval de paris" care fost imediat transformata, "ale, ale, ale, noi sintem Armata ultra si dam m...e la catei". Din bmw-ul lui jean iesea un mare steag cu glatasaray si noi il urmam cantand din toti rarunchii.

Era o imagine superba, parca scandarile noastre atrageau ca un magnet, la fiecare intersectie mare, un alt grup de stelisti ni se altura, si jandarmii mai largeau cordonul.

Au fost niste vociferari legate de faptul ca ruta aleasa a fost pe sub pasajul victoria de teama unei entifade din partea cainilor, dar nu a fost cazul, iar sunetul intregii galerii cu ecou asa cum rasuna prin pasaj este unic nu poate fi asemuit cu nimic, nici la pationoar la marile derbyuri nu am avut acceasi traire. erau parca 2 - 3 ecouri si ritmul indracit "scoateti cutite, scoateti topoare...", iti faceau pielea de gaina.

La perla coloana a fost oprita si din dreapta au inceput sa se reverse mai multi scutieri in alergare se auzeau vuiete, harmalaie pocnitori, intai din stanga intersectiei apoi din dreapta.

Jandarmii au format repede doua bariere de fiecare parte a bulevardului cu un zid impresionant din scutieri si in scurt timp ambele parti au fost inundate de suporteri. Dinspre Piata romana era o alta coloana insemnata de stelisti, mai mult ca sigur un grup de circa 200-300 ce fusese la interventie, aveau multe trofee, chiar si un steag de la o brigada, mi s-a parut a fi nucleo, nu sunt sigur , si nici nu-mi aduc aminte exact, nu vreau sa dezinformez. In stanga erau dinamovisti care incercau sa ajunga spre noi aruncau cu role cu pietre.

Tensiunea era la cote maxime. S-au urcat pe restaurantul de la perla, aparusera ca niste ciuperci de peste tot, strigau catre noi, incercau sa ne impresioneze. Si de la noi au zburat ceva proiectile, citeva pocnitori verzi , apoi am inceput sa ne miscam incet spre discobol. eram practic inconjurati: la balcoane, in scarile de blocuri, peste tot in jurul nostru erau caini care latrau dar caravana noastra se scurgea incet-incet spre stadion si nu se mai oprea. Nu stiu daca pana atunci am mai fost atat de multi in groapa, sau daca dupa, am egalat vreodata numarul asta. Am stat initial in dreapta eu am intrat printre primii, insa pe masura ce timpul trecea tot ocupam, si ocupam spatiul iar la poarta de sus inca era o imbulzeala de nedescris cu jean calare pe o poarta de fier si vociferand ba la suporteri , ba la jandarmi.

Am ocupat intai portiunea din dreapta ne-am intins pana la tunel, apoi incet-incet s-au ocupat scarile, si mai apoi sectorul din stanga. cu toate astea mai eram la porti si am inceput sa ne strangem intre noi ca sa le facem loc si celor ramasi. Am ajuns sa stam 2 pe un scaun unii in spatele celorlati, pe culoare, pe unde apucam, dar atmosfera, eu unul n-o pot descrie in cuvinte... toata lumea canta simte, spera si crede, nu mai conteaza nimic decat sa-ti incurajezi echipa. am luat un moment de respiro sa vad stadionul, sa "iau pulsul". Nu eram singurii care fortasem la maxim limitele stadionului, caiini erau peste tot: prin pomi, prin spital pe acoperisuri ocupasera terenul pe sectorul unde s-a inchis acum peluza, erau calare si pe masinile de pompieri si salvare, mi-am revenit insa din reverie pentru ca incepuse deja clasicul conflict cu jandamii care nu lasau baietii sa puna bannerele pe garduri.

Am avut castig de cauza, si spiritele s-au potolit aparent pentru ca peste tot se simtea presiunea. Vremea s-a stricat rapid in locul soarelui au venit niste nori negrii, care au intunecat tot, cred ca daca poataile ar fi avut nocturna atunci ar fi aprins-o, pentru ca vizibilitatea scazuse mult.

Odata cu meciul a inceput si ploaia, si asta n-a facut decat sa ne intarate, desi aveam geaca pe mine am dat-o jos din spirit de fronda cu cei de langa mine, mi-am bagat si tricoul in ea si le-am bagat sub un scaun ca sa fie ferite de ploaie. oricum desi ploaia era rece , aerul parea de nerespirat, ieseau aburi din noi, mirosea a iarba proaspata si noi nu incetam sa cantam, "ale, ale, ale, noi sintem Armata ultra le dam m...e la catei". caiinii au jucat mult mai bine erau peste noi ne inghesuisera la maxim, ratau ocazie dupa ocazie, mi-aduc aminte ca mihalcea a fost campion la chifle, dar asta ne intarata si mai tare decat ploaia, cantam ca disperatii si desi nu mai aveam pic de voce incercam sa scot tot din gatlej, simteam ca-mi explodeaza capul de pe umeri de cata presiune puneam pe el in incercarea de a scoate din piept tot ce simteam. conform jocului javrele au dat gol stadionul a izbucnit, dar vuietul a venit si din sectorul nostru pentru ca zbieram mai rau ca oricand "Steaua, Steaua". ploaia a stat, odata cu ea a iesit si soarele tarziu gata sa apuna ce ne privea chiar in fata, si atunci s-a produs miracolul: din noianul de ratari dinamoviste au venit doua goluri care ne-au aruncat in aer... ne miscam parca fara noima, intr-un fel de pogo pe 2 cm patrati, steagul cu galatasaray flutura printre fularele noastre, soarele ne usca pielea si sufletele nostre erau la cer in timp ce caiinii faceau ce stiu eu mai bine, paraseau stadionul. noi jubilam...

Intodeauna superiori... abia atunci cand privesti adversarul umilit pe teren propriu, ucis cu propriile arme, cand esti impotriva sortii, a firii si a logicii, cand imparti cu ai tai succesul, si simti din toti rarunchii ca victoria nu e a celor din teren ci in primul rand a ta, nimic nu pare sa mai conteze...

Alex

iaco_gos29.04.2008 21:36

deci concluzie jean a fost cel mai tare lider de galerie al nostru cum nu crd

ca vom mai avea vreodata..PACAT

kosmyn_a47v29.04.2008 21:38

genu de articol care iti face pielea de gaina 8->

cozmin29.04.2008 21:55

poti intra pe www.nucleo.ro sa citesti istoria grupului..nu avea ce steag sa fie capturat in 99...faci o afirmatie grava

ullo29.04.2008 22:04

eu cred ca ar fii si altii,ex Bogdan punkerul,care desi era sa ma bata odata ca a zis ca sunt dinamusit,dar e super baietas si la cate le-a facut potailor.......e respectat de multi...si am si eu o intrebare ce s-a intamplat cu titanul? fular-campioniifular-campioniifular-campioniifular-campionii

Azzido29.04.2008 22:29
poti intra pe www.nucleo.ro sa citesti istoria grupului..nu avea ce steag sa fie capturat in 99...faci o afirmatie grava

cred ca nu ai inteles ce a vrut sa zica.

el spunea de steagul celor de la Nucleo/Dinamo, au si ei asa ceva, sau au avut, nu stiu exact daca mai exista. :thumbsup:

elika29.04.2008 22:50

A fost cel mai tare cu toate ca dinamovistii tot latra ca spurcatii ca si acum ca revine vechea garda /NOVA GUARDIA se reface acum la meci ... :steagcruce:

dragos_drlsteaua29.04.2008 22:58

N-am sa uit niciodata meciul asta! Eram la inceputurile mele de mers pe stadion si tin minte ca la meciul asta am fost cu taca-miu si unchi-miu. Am ajuns undeva prin minutul 10 si tin minte ca nu ne-au mai lasat in sectorul galeriei noastre datorita motivelor invocate de tine mai sus. N-am avut ce sa facem si prima repriza am vazut-o dintr-un bloc situat in apropiere. La pauza insa, am fortat nota si pana la urma am reusit sa intram pe stadion, dar in sectorul galeriei cainilor. Toate bune si frumoase, stateam lipit de gard, la primul gol al nostru am reusit sa imi temperez bucuria insa surpriza, chiar si pentru mine: la golul 2 am sarit in sus, am strigat gol, taica-miu mi-a dat una peste ceafa, moment in care am inceput sa ingan o injuratura! M-am uitat in jurul meu, lumea se uita un pic ciudat la mine, insa nu i-am bagat in seama si am reusit pana la urma sa scap intreg de acolo! Daca pentru tine a fost cea mai frumoasa deplasare, pentru mine a fost cea mai palpitanta! :)

joitaru30.04.2008 05:17

Alte vremuri.

dar daca tot vorbiti despre atmosfera, va rog intrati pe link-ul de mai jos, eu unu nu am vazut in viata mea un stadion sa cante cum o fac cei de la Celtic, te lasa fara cuvinte.

Bodanel30.04.2008 05:41

Felicitari pentru articol si multumiri pentru ca pentru multi din provincie astea sunt povesti frumoase la care multi dintre ei poate nu vor putea ajunge niciodata. In felul asta mai afla si ei de la cei care au participat(nu de la "tonomate" ) cum s-au petrecut lucrurile in realitate.

unuspecial30.04.2008 06:15

Pacat ca acum nu mai avem un LIDER cum era JEAN sau MUSTATA ! Acum fiecare brigada face ce vrea , pleaca separat cand vrea pe unde vrea ! Inainte se pleca doar cu JEAN , asa este elias ala pentru javre (dar sa respectam proportiile de departe in favoarea lui JEAN), dar uite cat oti fac ce zice el si uite ca in ultimul timp au inclinat serios balanta ! Este bine ca avem 2 peluze , pentru ca este concurenta , dar fiecare peluza cu liderii ei si e cam nasol , pentru ca Sudu pleaca separat si Nordu tot separat iar fiecare face ce vrea! Nu stiu poate asa e mai bine nu sunt in masura sa dau sfaturi dar cred cel putin la meciurile din Buc ar trebui sa se plece impreuna ! :steagcruce:

Radu1830.04.2008 06:19
cred ca nu ai inteles ce a vrut sa zica.

el spunea de steagul celor de la Nucleo/Dinamo, au si ei asa ceva, sau au avut, nu stiu exact daca mai exista. :thumbsup:

nu mai exista,s-au defintat acum ceva timp.

ssinpadureacualune30.04.2008 06:48

Nu cred ca ai citit atent.Brigada de stelisti de 2-3 sute.Cu o captura.Deci nu se referea la Nucleo de la noi.

off Acum vor sa ne dea 676 de bilete...dupa ce protocolul fusese de 1200...ce mizerii...le e tarsa...

bubylac30.04.2008 07:44

Stiu ca probabil nu o sa mi se raspunda....dar as vrea sa merg si eu in deplasarea asta....si dak imi poate spune cnv cum sa imi procur un bilet , sau de unde se pleaca...etc....Nu am ratat nici un meci de acasa,fie CL, campionat sau Cupa, deplasari nu prea am prins, tot din acelasi motiv...ca am mai intrebat si nimeni nu zc cum sa procedez sa merg si eu...ma poate ajuta cnv..

ole ole , ole olaaaa...Aplauda-ti Camopioanaa!!! :steagcruce:

androsteaua30.04.2008 08:31

era alta treaba pe vremea lui jean! se stia ca el e liderul si nu zicea nimeni nimic! acuma in peluze se canta fara noima

laur_2330.04.2008 08:59

Un meci adevarat, o deplasare plina de tensiune, o reprezentatie fabuloasa a Armatei Ultra(cum de altfel erau toate in acea perioada...) si un lider de galerie cum n-a fost altul!, in persoana lui Jean...

Eu am stat la tb a 2-a, pe ultimul rand, aproape de scarile de acces ce despart tribuna de jumatatea de peluza din groapa; imi aduc aminte ca, la faza golurilor, mai ales la cel de 2-1 inscris de Laurentiu Rosu, am cazut de bucurie de pe acel ultim rand, norocul meu fiind ca nu erau mai mult de 2-3 metri pana jos!, fiind luat in colimator javrele catarate in copaci sau care, pur si simplu, erau pe asfalt, din cauza afluentei mari de spectatori, navand nici cea mai mica vizibilitate asupra terenului!

A fost un meci in care s-a depasit, de departe, recordul de spectatori inregistrat vreodata in groapa, din cauza netelevizarii...

androsteaua30.04.2008 09:08

intrati fratilor aici

fsoica30.04.2008 09:09

am fost la meciul ala...ce vremuri...

bineinteles ca, nefiind baiat de galerie, am stat printre suporterii dinamovisti mai "moderati"...oricum nu m-am putut bucura...

era pe cand anii de cand cainii nu mai batusera Steaua se apropiau de 10...si a venit inca un esec pentru ei, desi se miscau bine pe atunci...

de atunci cred ca nu am mai mers "in Groapa" niciodata, iar, daca ma gandesc bine, de atunci fotbalul romanesc s-a deteriorat in planul patronatelor cu fiecare an ce a trecut...

fsoica30.04.2008 09:14
intrati fratilor aici

asta a furat Becali de la suporterii adevarati...

sentimentul ca Steaua aia e numai pentru ei, si ca ei traiesc pentru acel fenomen...

androsteaua30.04.2008 09:34

totul poate reveni la normal daca il avem p jean! sa nu mai fie 2 peluze separate! sa plecam cu totii la lupta

Sau poate ca omu vrea si el liniste,sa fie cu famila-dar chiar nu mai e nimeni in stare sa se impuna?

coffy30.04.2008 09:36

Haideti cu toti la meciu cu javrele sa fim 3 4 mii sa mergem multi acolo sa vdm ce or sa ne faca ca d trimis acasa nu pot pentru ca iese iuresh pe strazi deci or sa ne bage pe toti in stadion. Haideti cati mai multi la meci sa fim multi multi d tot !!!!

bubylac30.04.2008 10:36

ziceti voi sa fim cat mai multi...dar cand va intreaba omul cum sa ajunga acolo...nici nu e bagat in seama...asta e unii sunt mai stelisti decat altii...

1uLy4Nn30.04.2008 12:26

frumos articol...regret ca nu am fost atunci(nici nu stiam eu multe de galeria stelista, doar ce vedeam la televizor)..doresc s traiesc acea senzatie din pasaj :X..IUBIM Steaua.... :steagcruce:

ziceti voi sa fim cat mai multi...dar cand va intreaba omul cum sa ajunga acolo...nici nu e bagat in seama...asta e unii sunt mai stelisti decat altii...

SCUZATI PENTRU POSTUL DUBLU

nu sunt unii mai stelisti decat altii insa tu nu realizezi ca acest forum este vizitat si de persoane nedorite(catei, cioroi) si locul de intalnire, traseul si alte lucruri nu se pot spune aici in vazul lumii. contacteaza un sef de galerie sau un moderator si sigur vei afla. nush in ce masura vei putea ajunge la stadion daca nu faci parte dint-o brigada

ebonyc30.04.2008 12:38
intrati fratilor aici

iti multumesc sincer pentru acest remember. ce vremuri, ce vremuri...

w3bmaster30.04.2008 12:40

Ehe da erau alte vremuri oricum eu in groapa nu calc .... stau la 1 statie de groapa da nu calc nu ma murdaresc de mizeria de acolo ...

Forza Steaua

«123»