Glazer, wherever you may be
You bought Old Trafford but you can't buy me
I signed "not for sale" and I meant just that
You can't buy me, you greedy twat
Cântecul disperat al "celor 20%" de la MUFC, care n-au putut tolera ce se întâmpla la clubul lor și au înființat United of Manchester, un alt club care sã le reprezinte idealurile. Fãrã lupte stupide pentru palmares ca în cazul Poli TM. Un alt club, aceiași oameni.
Nu vã cer sã-i înțelegeți și nici nu spun cã le voi urma exemplul. Dar poate ei vã vor pune pe gânduri...
Sunt destul de dezamãgit de ce mi-a fost dat sã citesc mai sus... Câteva rãspunsuri punctuale:
dee: Probabil cã nu m-am exprimat destul de clar. Însã din moment ce unii au surprins esența celor spuse de mine și alții nu, cred cã vina se împarte. Aș fi putut include și lãmuririle, dar nu mi-ar fi sãrit lumea în cap cã scriu articole kilometrice?
Stanici: Al doilea rãspuns al tãu îmi place mult mai mult ca primul, în special observația cã nu s-a observat timpul viitor din titlu (titlu care a fost oricum interpretat superficial și la repezealã de mulți).
yo_marius: Real, Barca, Benfica au apucat-o pe alt drum. Îi felicit sincer pentru situația în care se aflã, cu toate cã și sistemul lor de organizare are anumite probleme și rãmâne ca anii ce vin sã ne arate cum va evolua. Dar noi (și restul Europei) nu facem parte din peninsula Ibericã.
Între Glazer și Gigi nu sunt diferențe prea mari. Ambii urmãresc exclusiv profitul, doar cã pentru Gigi profitul are și componenta electoralã și, de ce nu, chiar și de "a-și face damblaua". Dar și Gigi va vinde pânã la urmã, pentru cã o afacere atât de bunã ca fotbalul va atrage niște sume care pur și simplu nu pot fi refuzate, din partea investitorilor externi.
La fel, e doar un pronostic. Discutãm peste 10 ani mai multe. :-)
Miaus: N-am apucat sã vãd mesajul original, dar în niciun caz nu cred cã suporterii pot fi împãrțiți în "buni" și "rãi". Sunt destui care-mi dau dreptate în anumite privințe și care se comportã totuși mizerabil...
Concluzii personale?
1) punerea la îndoialã a atașamentului meu fațã de club - amuzant, nimic mai mult, nimic mai puțin. N-are rost sã insist.
2) ideea cã aș avea convingeri marxiste - foarte tare! Îmi place sã aflu lucruri noi despre mine, mai ales în condițiile în care convingerile mele liberale se pupã de minune cu ideile lui Karl Marx.
3) scandalul creat - absolut nimic nou sub soare. Orice idee spusã clar și rãspicat va avea mulți fani și mulți contestatari. Întotdeauna... n-am aflat asta ieri sau azi. Cã sunt unii revoltați de articol nu mã surprinde deloc, și nici nu are vreun impact în viitorul meu de redactor la FCSTEAUA.RO
Le mulțumesc celor care mi-au luat apãrarea, dar așa cum trebuie sã criticãm ideea și nu omul aș prefera sã lãudãm tot ideea și nu autorul. Celor care s-au exprimat necivilizat le doresc viațã lungã și ceva mai multã cumpãtare, dacã se poate.