FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

De ce n-o sã mai ținem cu Steaua

«123»
kop29.04.2008 10:42

Voi cei mai tineri de aici n-ati prins anii 70 cand echipa era formata din stelisti 100% si totusi a avut o cadere de cativa ani. De la Kovacs pana la la revenirea lui nea Imi in anii 80, echipa a luat doar 2 campionate si cateva cupe. Cu toate astea spiritul stelist era altul decat acum. In ziua de azi daca Steaua nu castiga campionatul gata nu ma mai uit la meci ca joaca prost. Ba mai mult e la un pas de a castiga titlul si criticile nu contenesc la adresa jucatorilor si a antrenorului. Ce e mentalitatea asta? Tin cu Steaua fiindca joaca Steaua prost sau bine nu conteaza. De aia tin cu aceasta echipa.

Eu voi fi stelist si daca echipa ar ajunge in B sau C. Iar daca s-ar desfiinta nu m-as mai uita la fotbalul din Romania. Avem TV si putem urmari campionate din strainatate aproape integral.

Daca esti suporter al unei echipe tii cu ea si cand joaca bine si cand joaca rau. Altfel esti doar suporter de vreme buna.

greco29.04.2008 10:47
1. In primul rand ma dezamageste faptul ca Anglia e considerata exponentul dezvoltarii fotbalului. De ce nu ai venit cu exemple din Spania, Italia, Franta, Germania, etc.? Ei sunt cumva mai inapoiati?

2. Apoi, generalizarea mi se pare de-a dreptul stupida. Poate eu am trait pe luna ultimii ani dar, crede-ma ca nu am auzit

CITAT

susținãtorii Stelei au început sã accepte aceastã gândire ("nu ne intereseazã Cupa României, e o competiție de loseri", "Liga Campionilor e mult mai importantã decât locul 1")

3. In Anglia suporterii sunt legati pe viata de traditiile unui club, dovada cea mai vizibila fiind numarul de spectatori la meciurile din ligile inferioare (a III-a, a IV-a... ).

4. Nu e nimic de condamnat aici.

5. Asta e doar o presupunere pesimista. E ca meterioritul ala care tot loveste Pamantul o data la 3-4 ani, de fiecare data cand institutele lui peste au nevoie de finantare. Se merge pe principiul ca "se va intampla odata si-odata". Repet, presupuneri.

6. Din nou, te grabesti cu concluziile monumentale si definitive.

Nu prea-ți înțeleg înverșunarea, dar în fine...

1. Anglia e fotbalul și fotbalul e Anglia. Esența acestui sport și a suporterilor sãi nu poate fi descoperitã altundeva decât pe insula britanicã. Toate celelalte țãri au copiat (și au îmbunãtãțit, cu mai mult sau mai puțin succes) modelul englez, dar pânã când vor ajunge și alții suporteri din tatã-n fiu la a 5-a sau a 6-a generație va mai curge multã apã pe Dâmbovița.

E normal ca punctul de reper sã fie Anglia, patria și exponentul sportului rege. Oricum, aproape toate concluziile se aplicã și-n celelalte țãri pe care le-ai enumerat, cu mențiunea cã în unele locuri (Germania, poate) fotbalul a fost "modern" încã de la început, din cauza particularitãților societãților respective.

2. Nu știu dacã ai trãit pe lunã (tind sã cred cã nu), dar sunt destui pe-aici care-ți pot confirma cele spuse de mine. Vrei sã mã apuc sã rãscolesc site-ul FCSTEAUA.RO ca sã-ți dau citatele respective? Cele mai vii în minte îmi sunt comentariile de la articolele despre Cupa României, pe care mulți au ajuns s-o considere un nimic. Cã atitudinea asta a venit de la patron sau președinte, e mai puțin important. Ea existã.

Ne apropiem de finalul sezonului, dar am uitat deja cã am pierdut Cupa!!! Faptul cã nu ne-am gândit la asta deja de multã vreme aratã cam ce fel de suporteri devenim. Un trofeu de tradiție, important pentru clubul nostru, a devenit un nimic. Noi îl considerãm astfel.

3. Revenim la Anglia? Citește și tu despre ce s-a întâmplat dupã Hillsborough... ce mãsuri au fost luate, cum televiziunile și interesele financiare au îndepãrtat definitiv suporterii tradiționali ai cluburilor de la stadion. Cum politica a fost de a îndepãrta oamenii simpli (ca muncitorii care țineau cu West Ham și alte echipe din cartierele mãrginașe) pentru a aduce un alt public. Unul mai docil, și cu buzunarele mai largi.

În Anglia e în continuare frumos și pot sã confirm asta pentru cã am fost la un meci (Tottenham - Manchester City), dar e frumos pentru noi, cei care holbãm ochii prin gard. Pentru oamenii care au fost îndepãrtați acum 15-20 de ani de la cluburile lor nu e așa de frumos, dar nu-i întreabã nimeni, pentru cã nu dã nimeni doi bani pe ei.

4. Corect! Chiar nu e nimic de condamnat! Dacã ai fi citit cu mai mare atenție ce-am scris, acum nu mã mai declar împotriva fotbalului modern pentru cã asta n-ar avea sens. Am spus doar niște concluzii personale referitoare la direcția în care ne îndreptãm... dar evoluția lucrurilor e pânã la urmã una normalã.

5. Evident cã e o presupunere. Orice discuție referitoare la viitor e o presupunere, și comparația ta cu "meteoritul" e una extrem de neinspiratã. Dacã ar fi sã fac o analogie, ești în stare sã spui și cã prognoza meteo care zice cã mâine va ploua e o presupunere pesimistã și nejustificatã.

E normal sã facem previziuni... cã n-o sã iasã exact cum credem noi, asta e! Dar nu înțeleg de unde atitudinea asta criticã.

6. Concluzie monumentalã? Depinde... în afarã de niște critici superficiale (venite din partea unor oameni care vãd aceleași lucruri pe care le vãd și eu dar se leagã de cuvinte), sunt foarte puțini aceia care sã creadã cu adevãrat cã previziunile mele nu sunt corecte. Dacã m-aș putea întâlni cu niște înalți oficiali FIFA, UEFA și patroni ai marilor cluburi de fotbal sunt destul de sigur cã mi-ar da dreptate, doar cã ceea ce mie îmi stârnește melancolie pe ei îi bucurã, pentru cã ãsta e fotbalul pe care și-l doresc.

Greco aia de la Napoli prin serie C de umpleau stadionul la fiecare meci si aveau 60000 de suporteri erau tot suporteri din astia globalizati? Dar aia de la Catania,Atalanta, Brescia? Sau poate aia de la Ajaccio si Bastia (stiati ca atunci cand are Bastia meci se arboreaza steagul echipei pe turla bisericii? )

Nu, și asta pentru cã suntem de-abia în etapa de tranziție spre adevãratul fotbal modern, unul integrat perfect în restul societãții de consum. Napoli și Bastia sunt un pic în urma valului, dar Franța și Spania resimt aceastã tranziție mai tare decât noi.

greco29.04.2008 10:50
Voi cei mai tineri de aici n-ati prins anii 70 cand echipa era formata din stelisti 100% si totusi a avut o cadere de cativa ani. De la Kovacs pana la la revenirea lui nea Imi in anii 80, echipa a luat doar 2 campionate si cateva cupe. Cu toate astea spiritul stelist era altul decat acum. In ziua de azi daca Steaua nu castiga campionatul gata nu ma mai uit la meci ca joaca prost. Ba mai mult e la un pas de a castiga titlul si criticile nu contenesc la adresa jucatorilor si a antrenorului. Ce e mentalitatea asta? Tin cu Steaua fiindca joaca Steaua prost sau bine nu conteaza. De aia tin cu aceasta echipa.

Eu voi fi stelist si daca echipa ar ajunge in B sau C. Iar daca s-ar desfiinta nu m-as mai uita la fotbalul din Romania. Avem TV si putem urmari campionate din strainatate aproape integral.

Daca esti suporter al unei echipe tii cu ea si cand joaca bine si cand joaca rau. Altfel esti doar suporter de vreme buna.

Exact!

doar daca esti un hermafrodit care nu stii in ce barca te legen

Felicitãri pentru exprimare și pentru profunzimea criticii pe care mi-o adresezi!

Bundy29.04.2008 11:34

Eu o sa iubesc Steaua intotdeauna...si cred ca e valabil pentru toti suporterii stelisti. Atata timp cat ne pretuim valorile si reactionam cand sunt batjocorite(cum s-a intamplat cu Hagi), cat timp nu uitam ce am insemnat si ce inseamna Steaua nu avem de ce sa ne temem ca ne putem transforma intr-o echipa gen Chelsea.

unuspecial29.04.2008 11:38

Ma baieti , Tiberiu nu a vrut sa zica ca nu se pune problema daca noi putem face ceva impotriva "fotbalului modern" , al "globalizarii" etc ci mai degraba cum ne putem adapta la aceste "probleme" ca sa zic asa . Iar eu sunt total de acord cu el , degeaba protestam violent fizic sau verbal impotriva represiunii , impotriva globalizarii si asa mai departe , ca tot nu se schimba nimic. Se dau sfaturi , se spun pareri , dar sistemul merge inainte , vorba aia "ursu merge cainele latra" sau cum era.. iar Steaua este un subiect aparte pentru fiecare dintre noi!

Stanici29.04.2008 12:24

Domnule hypno, ma incantati cu ingustimea specifica consumatorilor (rumegatorilor, mai degraba) printre care traiti. Va multumesc pentru ca mi-ati intarit parerea extrem de proasta vis a vis de superficialitatea de care dau dovada cei de peste ocean in privinta intelegerii unor idei contrare tendintei de transformare a unui om liber in obiect de muls. Societatea de consum din care faceti parte a facut o treaba buna si in cazul persoanei dumneavoastra. Inchei cu aceeasi senzatie e greata pe care ati expus-o in antetul posariii.

Sax20829.04.2008 12:30
Ma baieti , Tiberiu nu a vrut sa zica ca nu se pune problema daca noi putem face ceva impotriva "fotbalului modern" , al "globalizarii" etc ci mai degraba cum ne putem adapta la aceste "probleme" ca sa zic asa . Iar eu sunt total de acord cu el , degeaba protestam violent fizic sau verbal impotriva represiunii , impotriva globalizarii si asa mai departe , ca tot nu se schimba nimic. Se dau sfaturi , se spun pareri , dar sistemul merge inainte , vorba aia "ursu merge cainele latra" sau cum era.. iar Steaua este un subiect aparte pentru fiecare dintre noi!

Sa te opui globalizarii sau fotbalului modern - nu potzi. Sa te opui pasnic unor legi abuzive sau unor patroni nesimtzitzi - foarte simplu. O scurta incursiune in istorie iti arata si cum ...

Sa luam exemplul M. L. King si al boicotului liniilor de autobuze ce ne permiteau americanilor de culoare sa stea "in fatza". Ok, nu putem sa stam unde vrem? Nu mai mergem cu autobuzul. Greu, greu de tot, dar povestea a mers asa cum si-au dorit oamenii lui King ... dupa 2 luni, transportatorii ce se apropiau de faliment au inceput sa dea inapoi ...

Cineva spune ca iubeste spiritul Stelei anilor 70 ... altcineva spunea ca dragostea pentru Steaua nu dispare niciodata ... pentru totzi oamenii care gandesc asa ... n-ar fi mai bine sa stam noi un timp acasa, din dragoste pentru Steaua?

Exemplu (destul de dubios, recunosc) apropo de vointza ... "The usual suspects", unde personajul principal, Keyser Soze, isi omoara intreaga familie sub ochii celor ce vroiau sa-i fortzeze mana, pentru a le arata ce inseamna vointza. Ca o paralela, prefer sa-mi "omor familia" (absentza de la meciuri) decat sa indur toate mizeriile si bataia de joc a celui ce patroneaza in prezent echipa de fotbal ...

bad_joke29.04.2008 12:34

Bun artcolul,din pacate Romania e o tara compromisa,sunt mult prea multi retardati,fotbalul a devenit un sport golanesc din cauza lipsei de civilizatie din capul suporterilor,nu pot sa uit imaginea acelui"suporter" de la un meci de Champions League in Ghencea,cand filmat prin gard acel gibon neevoluat a inceput sa scuipe camera,deci ce poti sa mai spui,deja presimt incidente foarte grave la meciul Dinamo-Steaua,unde golanii,huliganii si alte scursuri ale societati,vor veni din nou sa se dea in spectacol,un spectacol pe care il inteleg doar ei,desi ei sustin ca vin la meci sa sustina echipa ,ei defapt vin sa se bata cu alti distrusi,frustrati cum vreti sa le ziceti,de acolo o sa degenereze si in teren unde o sa se rupa "la gioale".

In speranta ca o sa vad un meci frumos,nu-mi ramane sa zic decat FORZA Steaua!!! fular-campionii:steagcruce:

greco29.04.2008 13:00
Domnule hypno, ma incantati cu ingustimea specifica consumatorilor (rumegatorilor, mai degraba) printre care traiti. Va multumesc pentru ca mi-ati intarit parerea extrem de proasta vis a vis de superficialitatea de care dau dovada cei de peste ocean in privinta intelegerii unor idei contrare tendintei de transformare a unui om liber in obiect de muls. Societatea de consum din care faceti parte a facut o treaba buna si in cazul persoanei dumneavoastra. Inchei cu aceeasi senzatie e greata pe care ati expus-o in antetul posariii.

Stanici, fãrã sã fiu rãutãcios... chiar dacã-mi dai dreptate, sã nu rãspundem jignirilor cu aceeași monedã! ªi dacã-mi e îngãduit un mic off-topic, nu societatea de consum în sine e problema. Dacã existã vreo "problemã", oamenii sunt, pentru cã societatea e o iluzie... Pãdurea nu e decât o îngrãmãdire de copaci!

ªi cu ocazia asta sper sã revenim la comentarii punctuale la articol. Cele de pânã acum au fost interesante.

Miaus29.04.2008 13:28

Cred ca cea mai tare replica pe ziua de zi:

Eu - Carmina (carminastan) tu de ce nu postezi pe topicul ala cu de ce n-o sa mai tinem cu Steaua.

Ea - pai cata vreme eu o sa mai tin cu Steaua de ce as posta intr-un topic intitulat de ce NU o sa mai tinem cu Steaua?

Gata. Game Over:)

Blureman29.04.2008 13:32

scoate frate titlul la articolul asta ca face lumea infarct...poate vrei sa numesti altfel articolul asta...in :''Ce suporteri ar mai avea echipa Steaua in viitor''..alta mancare de peste..din partea mea(sper si din partea altora..) nu conteaza cine va patrona Steaua..poate sa fie si Bin Laden sau extraterestrii..tot stelist voi fi si asa voi ramane,chiar daca ma voi transforma intr-o molusca cu 10 burgeri si baxul de bere in fata...in starea mea abrutizata tot voi reactiona la numele de Steaua...si nimeni nu va putea sa-mi ia aceasta stare de spirit!!..e ca si cum ti-ai renega mama pe motiv ca a imbatrinit..a albit si sa ridat...si in viitor s-ar putea sa nu o iubesti din cauza asta..

eddie the 'ead29.04.2008 13:33

Pe mine nu lipsa spectacolului sau fotbalul modern m-au indepartat de stadion (de stadion, nu de Steaua), ci scarba fata de cel care conduce clubul. Atit. Exagerind putin, nu ma intereseaza ca echipa joaca bine sau prost, ca e in Liga Campionilor sau in B, atita timp cit o face onorabil, cu profesionalism etc, lucruri de care multi dintre cei care scriu aici (pe forum, nu pe topicul asta) rid cu gura pina la urechi. Cred ca daca maimuta nu conducea clubul, acum scandalurile erau mult mai putine, noi, ca suporteri stelisti, eram mult mai uniti (sau mult mai putin dezbinati), iar apropierea de echipa mult mai puternica.

Greco, eu as fi pus titlul articolului "de ce nu vor mai fi viitori suporteri stelisti" sau ceva de genul. Noi, cei care tinem acum si o facem de ceva vreme (n-are rost sa ma laud si eu cind am fost prima oara pe stadion si de citi ani ma bucur sau ma apuca dracii alaturi de echipa asta) noi, deci, nu cred ca vom tine cu alta echipa. (Nu zic, or fi si suporteri de rezultate, dar pe aia, fara suparare, nu-i consider stelisti.)

PS.

societatea e o iluzie...

Eu as spune ca societatea civilizata e o iluzie. :wink:

Il Soldatino29.04.2008 13:45
Bun artcolul,din pacate Romania e o tara compromisa,sunt mult prea multi retardati,fotbalul a devenit un sport golanesc din cauza lipsei de civilizatie din capul suporterilor,nu pot sa uit imaginea acelui"suporter" de la un meci de Champions League in Ghencea,cand filmat prin gard acel gibon neevoluat a inceput sa scuipe camera,deci ce poti sa mai spui,deja presimt incidente foarte grave la meciul Dinamo-Steaua,unde golanii,huliganii si alte scursuri ale societati,vor veni din nou sa se dea in spectacol,un spectacol pe care il inteleg doar ei,desi ei sustin ca vin la meci sa sustina echipa ,ei defapt vin sa se bata cu alti distrusi,frustrati cum vreti sa le ziceti,de acolo o sa degenereze si in teren unde o sa se rupa "la gioale".

In speranta ca o sa vad un meci frumos,nu-mi ramane sa zic decat FORZA Steaua!!! fular-campionii:steagcruce:

Tu ai dreptate, dar ar trebui sa te gandesti ca acel "gibon neevolat" este si un produs al manipularii din media (pe langa lipsa de educatie). Am sa ma explic: aceasta stare de violenta este direct alimentata de stirile si emisiunile sportive. Modul in care se accentueaza pe anumite formulari, cuvintele injositoare si dure gasesc un teren fertil acolo unde controlul si ratiunea au murit inca din fasa. Suporterul se incarca, se trezeste ca uraste tot fara un motiv anume si se comporta ca atare. Reactia (de condamnat) acelui cetatean era indreptata spre un cameraman, in intepretarea acestuia un exponat al unui sistem pe care-l uraste, un element care-i invadeaza intimitatea (la fel a fost si-n cazul Tweety). Pentru cretini - a nu se intelege ca iau apararea golanilor ci incerc sa explic faptul ca legea antiviolenta a lui nea Mitica este o pastila de calciu luata pentru durere.

Din aceste motive am renuntat de mult sa ascult in fiecare zi stirile sportive sau sa vizitez site-urile de sport in mod constant (daca ai sa citesti articolul de astazi a aceluiasi instigator Dan Udrea probabil ca o sa-ti dai seama si de ce....la fel gsp-ul a procedat si inaintea meciului de la Craiova si ai vazut ce a iesit in tribune). Traim intr-o lume bolnava, suntem niste cobai, iar critica este fie transformata in arma denigratoare, fie acceptata ca atac. In ambele ipostaze cu efecte nocive pentru ca descreierati avem slava Domnului.

hypno29.04.2008 14:20

Off-topic pentru ultima data

N-a fost nici o jignire la adresa lui greco sau altcuiva ... de fapt gresesc, a fost la adresa acelor looseri care-si zic suporteri si se duc la meciuri numa sa mance seminte, sa scuipe in jur si sa sparga bunurile care nici macar nu sunt in proprietatea lor. Daca dumneata esti atata de filozof vezi poate iti gasesti loc in groapa alaturi de marele filfizon Dinulete. NU pricep de ce e musai sa vina toti rumegatii (sorry ca ti-am luat vorba) si sa sara si sa jigneasca in stanga si-n dreapta ... apropo de intarit pareri ai facut-o foarte bine. Pana una alta las-o mai moale si ocupa-te cu sustinutul echipei

Forza Steaua !

Dragoshinho29.04.2008 14:22

Referitor la "globalizarea" jucatorilor, adica echipele care aduc straini...am inteles ca Platini vrea sa reduca numarul jucatorilor straini in primul 11, acest lucru poate si benefic cat si rau...depinde de fiecare...

In momentul actual toate cluburile (in majoritate) au devenit branduri...care se vand, fiind o masina de scos bani.

Grav, in zilele noastre este ca fotbalul nu se mai joaca din placere,ci uneori din ura sau din avaritia pentru bani...cam atat...nu avem cum sa schimbam ceva...deja a trecut momentul.

TOTDEAUNA SUPERIORI!!!

Stanici29.04.2008 14:39

@hypno

Poate m-a luat si pe mine valul... Nu stiam sigur la care "huligani" te refereai. Problema e ca in ziua de azi muuuulti ii infiereaza pe cei care incearca sa isi pastreze verticalitatea bagandu-i in aceeasi oala cu elementele reprobabile la care probabil ca tu te-ai referit. Ideea e ca fotbalului in general si conceptului de stelism in particular ii sunt mai daunatoare perspectivele sumbre dar inevitabile pe care le-a expus Greco in articol decat elemente socipate izolate. Oricum, titlul e bun - aici imi expun o parere strict personala: atata vreme cat Steaua de acum reprezinta (fie si in foarte mica masura) idealurile si valorile care ma fac sa fiu mandru ca sunt stelist, o voi sustine din tot sufletul. Marea problema e ca in viitor nici Steaua, dinamu sau rapid nu vor mai fi reprezentante ale principiilor pe care au fost cladite initial ci se vor transforma in niste mecanisme ale caror unic scop va fi sa scoata banul din buzunarul publicului larg, fara a mai conta pasiunea si daruirea suporterilor, daruire care vine momentan exact din ceea ce vor fi reprezentat odata, demult, cluburile respective.

Ideea principala este ca poate nu generatia noastra- generatiile viitoare - vor mai sustine acelasi club pe care il sustinem noi? Considerentele (in afara de pasiunea transmisa din tata in fiu) de care se va tine seama in adoptarea unor culori vor fi aceleasi ca cele de pana acum?

Incercati sa observati ca titlul e pus la timpul VIITOR!:))

ANTIgigi29.04.2008 14:50

Greco....sincer cred ca ai cam exagerat putin cu titlul articolului. E putin cam fortat. Continutul nu il mai laud deoarece au facut-o predecesorii mei.

yo_marius29.04.2008 14:51

@ greco

Imi pare rau ca ai vazut o "inversunare" din partea mea. ramanem la "criticat articolul, nu autorul" si tu stii foarte bine ca te apreciez. Hai ac mai intreb ceva, restul discutiei urmand s-o purtam intre 4 ochi :)

De ce TREBUIE sa avem un Glazer? De ce nu putem avea un presedinte, un C.A. si zeci de mii de "socios" dupa modelul iberic?

Si acum mai am o intrebare :)

De ce Real, Barcelona sau Benfica n-au Glazer-ul lor? Eu ma hazardez sa spun ca nici nu-l vor avea...

Numai bine.

MARIAN fortza STEAUA29.04.2008 14:55

Ala care n-o sa mai tina cu Steaua SA [...] TUTUROR STELISTILOR

Editat de Moderatori

Ai mare grija la limbaj!

Miaus29.04.2008 15:04
Ala care n-o sa mai tina cu Steaua SA [...] TUTUROR STELISTILOR

Editat de Moderatori

Ai mare grija la limbaj!

Greco.

Gentlemanul de mai sus il consider la categoria aia care au inteles mesajul articolului? Sau e unul din cei multi pe care ii dadeau exemplu ca prefera fotbalul de consum?

floroflores29.04.2008 15:59

Oribil articol...cu adevarat un articol nereusit sau mai grav ar fi daca ar fi fost conceput pentru a fi incitant...o mizerie de articol...parca totusi tanjim dupa perioadele in care NU eram cei mai multi din tara si am fi cei mai fericiti daca am avea din nou o medie gen canini la meciurile de acasa...o mizerie de articol...de o lipsa de inspiratie iesita din comun...si in ce momente...prietene,si tu esti moldovean??? FORZA IL MIO LEGENDARE Steaua!!!

Tupac Amaru29.04.2008 16:01
Eu nu fac parte din generatia tanara,dar pentru. Steaua m-as lupta cu oricine(in argumente evident).Si acum iti rasp.la intrebare:Da mai exista spiritul de altadata.Tu uiti ca CFR-ul a abuzat de butoane in tur si totusi noi am recuperat 11 pct.Precizez ca nu-i iau apararea lui Gigi dar chiar nu era corect ca o echipa ca CFR sa joace direct in Liga pe pct. aduse de Steaua.E adevarat, este un titlu contestat dar crezi ca din cauza noastra este asa????Cele mai multe contestatii au venit de la meciul cu rapizii,dar a fost vina noastra???Cred ca daca suntem stelisti sau doar admiratori ai echipei Steaua ar trebui macar sa credem in echipa si in antrenor .Si iti mai spun ceva spiritul de lupta si de invingator la Steaua nu va disparea niciodata chiar daca creditor este Gigi sau altcineva pentru. ca acel mod de viata este dragostea pentru. culori pe care nu ti-o poate lua nimeni orice ar face.In Spania Barca a pierdut locul 1 dupa care si locul 2 crezi ca vreun Qules(suporter Barca) si-a pus intrebarea daca sa mai tina cu gruparea catalana?Stiu ca tu esti Gica contra si ca esti specializat in critici si in desfiitarea antrenorului dar cu o echipa trebuie sa ti si la bine si la rau, evident daca simti ceva pentru. ea.Acum vreau sa te intreb eu ceva,daca iesim din grupele UCL iti faci mea culpa pe site? :steagcruce:

Scuze, eu nu desfiintez antrenori, dupa cum nu sunt neaparat un Gica Contra. Nu ma intereseaza ce zice Rapidul, ceea ce s-a intamplat in meciul cu ei a fost un raspuns perfect legal la tzigania din tribune. Acuz insa modul in care au fost recuperate cele 11 puncte - multe dintre ele pe greseli grave de arbitraj in favoarea noastra, astfel incat ni se poate pune si noua, chiar daca nu vrem, eticheta de hoti. Nici nu e de mirare, atata vreme cat in frunte sta un pitecantrop ca Becali. Si acum raspunsul la intrebarea ta: m-as bucura, sincer, daca am ajunge in grupe. M-as bucura sa nu luam iara o carutza de goluri in meciurile de acasa....in fine, intelegi ca nu ma pot gandi la a trece de grupe....ar fi a opta minune a lumii....n-avem nici conducatori, n-avem nici antrenor (cred ca Lacatus mai are mult, mult de invatat) si, din pacate, nu avem nici echipa de Liga Campionilor. Doar suporterii sunt de Liga Campionilor, atat!

dee29.04.2008 16:25

Articolul mi se pare destul de confuz, noroc cu completarile ulterioare, insa eu am desprins doua idei majore:

Cei 20% reprezinta 80% din probleme

1. Tendinta actuala, din "fotbalul modern", in care cluburile prefera sa aiba la fiecare meci 30.000 de "cetateni", care isi platesc biletele si se uita linistiti la meci, care vin cu familiile si cumpara tricouri, fulare, suveniruri, decat o mana de suporteri adevarati (cei 20%) care pot crea incidente, pagube etc. Cetatenii reprezinta incasari, iar cluburile din ziua de azi au nevoie de bani si de oameni in tribuna mai mult decat cantece si scandari.

2. Pierderea treptata a identitatii individuale a unei echipe si instaurarea unui fel de identitate colectiva, unde se pune accentul pe constiinta apartenentei la grup. Un exemplu elocvent e situatia CFR-ului, unde majoritatea care vin pe stadion tin cu ei, nu pentru ceea ce reprezinta clubul ca atare (probabil nimeni nu stie istoria clubului, traditia si valorile acestuia),deci, nu pun pret pe identitatea individuala, ci mai degraba pe cea colectiva (mai generala) ,adica tin cu ei pentru ca sunt din Cluj, reprezinta Clujul , sunt deci "de-ai nostri, joaca un fotbal frumos si de ce n-am vedea si noi meciuri din CL in Gruia?". Nu trebuie blamati nici tipul asta de suporteri, zic eu.

Parerea mea e ca o astfel de atitudine poate sa apara doar acolo unde valorile nu sunt bine definite si impamantenite. Nu cred ca e cazul Stelei, deci, ma indoiesc ca se va ajunge la situatia "de ce n-o sa mai tinem cu Steaua pentru valorile ei". ( asa as fi ales eu titlul) Bine, adevarul e ca ar fi fost mult mai bine sa se puncteze aceste "valori steliste" care se vor pierde cu timpul.

later: am citit postarile voastre, pe mine ce ma deranjeaza este expresia : tu tii cu Steaua pentru performanta. Pai, am cunoscut noi Steaua si in afara performantei? E normal sa tii cu ei si sa-ti doresti performanta, doar "performanta" la Steaua e o stare de normalitate. Cand (doamne fereste) va ajunge Steaua in C, atunci sa vorbim de "suporteri adevarati", pana atunci, raman toti suporteri stelisti, insa cu modalitati diferite de exprimare.

MoRRiS29.04.2008 16:26

100% de acord cu tine

floroflores29.04.2008 16:42

In locul tau,m-as gandi profund,sincer si fara menajamente daca ar mai trebui sa apar cu articole pe acest site,deoarece se nasc sute si mii de semne de intrebare cu privire la: afinitatea.trairile si vechimea afectiunii pentru acest club,capacitatea ta cerebrala medico-psihica si mai ales a caracterului tau pornind de la notiunea de conjunctura...fata de Steaua Bucuresti este o pata si un gest pe care eu n-as avea cum sa-l concep...DEZOLANT...soldate...

«123»