E prima oara când dãm cu adevãrat de greu în acest retur și mulți par sã cedeze. Mult prea ușor, cred eu. E drept, am fãcut un prim pas greșit, într-un meci pe care-l treceam dinainte la "victorii". Egalul acesta era planificat probabil pentru deplasarea din Groapã sau cel mult pentru cea de la Craiova, nimeni nu-și punea cu adevãrat problema cã nu vom bate Timișoara în Ghencea, în fața a 18.000 de oameni. Sincer, nici eu.
Ei, nu i-am bãtut. Ne-am fãcut-o cu mâna noastrã și ne-am fãcut finalul ceva mai greu. El oricum era greu. Vochin avea mare dreptate: de fapt, CFR-ul este cea de care depinde acest titlu. Dacã ei vor rezista și vor bate tot (și nu prea vãd sã nu batã...), șansele noastre sunt mai mici decât par, la adãpostul acestui dulce și înșelãtor "totul depinde de noi".
La Craiova ne așteaptã un meci de foc, de care pe care. Oltenii sunt fãrã doar și poate naivi (meciul de azi, din Groapã, o dovedește cu vârf și-ndesat), dar joacã. ªi au un Costea într-o formã incredibilã. Un jucãtor de care cred cã vom mai auzi. Plus un Andrei Ionescu care dribleazã mai bine și mai în vitezã decât mijlocașii noștri. Cu toate acestea, un joc deschis, de luptã s-ar putea sã fie fix ce ne trebuie. Steaua n-are lejeritatea defensivã a lui Dinamo și nu va încasa 4 goluri în veci! Rãmâne sã dãm cu unul mai mult decât ei.
Iar Derbyul e Derby. ªi dacã Dinamo pierdea azi cu 3-0 și sâmbãtã, în Ghiulești, cu 4-0, tot aia ar fi fost. Pentru cã Derbyul nu depinde mai deloc de forma sportivã, ci de încrâncenarea din teren. ªi de forma de moment, strict de moment. Poți sã prinzi o zi ca niciodatã (cum au prins ei, în Sâmbãta Mare) și bați ORICE-AR FI! E clar cã "amicii" vor juca cu noi câinește, cãutând sã rãzbune un sezon dezastruos pentru ei. E clar cã singura lor șansã pentru a spãla rușinea este sã ne fure nouã titlul. Datele problemei nu sunt, deci, cu nimic schimbate. În ªtefan cel Mare se va decide titlul (dacã nu se va decide în Bãnie), iar cine va avea mintea mai limpede și noroc mai mult, va câștiga.
Cu toatã aprecierea pe care o meritã pentru realizãrile de la Steaua, în sfârșit Nicolițã ia un loc unde meritã! În afara lotului. Bãnele, ai avut o copilãrie grea, provii dintr-o etnie defavorizatã, ai fost muncitor, ți-ai vãzut de treabã, ai fost fair-play cum nu mulți români get-beget sunt, DAR nu știi fotbal! N-o zic pentru cã ți-ai bãtut joc de faza din minutul 4 și nici pentru lovitura liberã din minutul 90, o zic pentru cã am zis-o de la bun început. ªi nu doar eu, ci mulți care se uitã de ani mulți la fotbal. Ești un om de ispravã, dar cu fotbalul...mai subțire. Pe cuvânt, nu cred c-o sã-ți gãsești vreo mare echipã pe-afarã, dimpotrivã, mi-e teamã cã o sã ajungi pe la FC Vaslui sau Farul Constanța. Sau la Steluța, aproape de casã.
Lui Lãcã nu pot sã i-l reproșez pe Nicolițã, pentru cã el e într-o galerie selectã, alãturi de Zenga, Protasov, Olãroiu, Hagi și Pițurcã. Dar pot sã-i reproșez cã nu l-a bãgat pe Dayro mai devreme. ªi pot sã-i reproșez cã nu-i trage-un perdaf ca la armatã lui Mendoza! Bãiatul ãsta devine mai indolent și mai LENT decât Dicã (care e doar lent). Dacã n-are chef sã alerge și dacã de pe loc nu poate sã tragã la poartã sau sã dea pase decisive, poate ia un loc pe bancã.
Titlul se joacã încã, prieteni. E greu, se vor strânge toți împotriva noastrã, AªA e și normal sã fie într-o competiție sãnãtoasã! Disputele adevãrate ne cãlesc și ne pregãtesc pentru ce va veni. Din varã, avem șansa sã mai facem 3-4 transferuri (cu 3 mijlocași, 2 pe benzi și unul central, suntem aranjați!) cu care sã acoperim ce mai e de acoperit. ªi cred cã e prima varã pe care chiar o aștept cu încredere: am sentimentul cã cineva chiar simte și știe de ce jucãtori are nevoie Steaua.
Sã fim alãturi de Steaua pânã la capãt! Sã dea Domnul ca pe 7 mai...sã fie bine!
Forza Steaua! Hai Lãcã! Hai bãieții!
Ovidiu