Sunt tare amarat si nu am nici cea mai mica intentie sa ascund acest lucru. Mi-a fost teama de meciul de aseara, pentru ca era unul capital, prin prisma pastrarii avansului de doua puncte fata de cei de la CFR, un rezultat pozitiv putandu-i pune sub o mare presiune diseara. Desi nu doresc ca cele ce urmeaza sa fie percepute ca un rechizitoriu la adresa nimanui, nu ma pot impiedica sa pun anumite intrebari, pe care le consider absolut indreptatite:
1. Cum este posibil sa continuam sa jucam titular cu aceasta nulitate numita Nicolita, un jucator care pur si simplu nu face altceva decat sa bage capul in pamant si sa o ia la fuga? Un fotbalist care nu gandeste pe teren, dovada faza din minutul 4, cand am fi putut avea deja 1-0 si ne-am fi putut face jocul infinit mai usor, un jucator lipsit de tehnica, dovada faza din minutul 90, cand a batut ca la rugby o lovitura libera care ar fi putut reprezenta ultima sansa a victoriei? Trebuie sa joace la Euro cu orice pret, acesta este pretul pe care trebuie sa-l platim?
2. Cum este posibil ca prima varianta de schimbare pentru postul de atacant sa fie Vali Badea, un fotbalist complet atehnic, cu preluari absolut hilare, iesit de multa vreme dintr-o forma sportiva si asa indoielnica? Mai mult, cum e posibil ca acelasi jucator, in urma unor schimbari halucinante, sa fie trimis sa joace in banda, desi este evident pentru oricine ca singurul post pe care ar putea da un anumit randament este cel de atacant?
3. Cum este posibil ca Dayro Moreno sa joace doar 15 minute, care a venit la Steaua cu 17 goluri inscrise in 17 partide pentru fosta lui echipa de club, in tur? De ce nu a fost introdus de la bun inceput si folosit ca al doilea varf, alaturi de Pepe Moreno, in pofida faptului ca a demonstrat, in multe ocazii, ca se "simte" excelent in joc alaturi de conationalul sau?
4. Cum este posibil ca la 1-1 sa fie introdus Lovin si scos Plesan, un jucator care speculeaza excelent loviturile libere, avand un plasament inteligent in majoritatea fazelor? De ce a fost tinut pe banca Habibou, un fotbalist inalt, tehnic si puternic, care ar fi putut face diferenta pe final, cand a plouat cu centrari in jumatatea timisoreana?
5. De ce se continua cu Mendoza titular, cand este evident ca peruanul, in pofida calitatilor sale incontestabile, joaca lovit, de aici si senzatia ca "inoata" pe teren, de multe ori pur si simplu facand figuratie?
In fine, dincolo de schimbarile stupefiante oferite de banca tehnica, cum a fost posibil sa pierdem din mana un meci pe care il controlam autoritar, de ce nu am inghetat jocul la 1-0, asteptand contraatacul si am preferat un joc pe contre, in care am fost net dezavantajati, pentru ca Poli are jucatori mai rapizi decat greoaia noastra linie de fund?
Sigur, imi veti spune ca poate dramatizez si ca, in eventualitatea in care vom castiga toate cele 3 partide ramase, vom lua titlul. Este un punct de vedere corect, insa nu stiu daca vom avea capacitatea necesara de a gestiona corespunzator urmatoarele doua partide, in care vom evolua cu sabia lui Damocles deasupra capului...Oltenii vor fi purtati pe val de public, iar cainii traiesc doar pentru meciul asta, de totul sau nimic.
Sper ca bunul Dumnezeu sa-i dea gand bun lui Lacatus si acesta sa alcatuiasca un prim 11 fortificat din punct de vedere psihic si compus doar din fotbalistii aflat intr-o forma sportiva optima si care sa joace exclusiv pe posturile pe care pot da un randament maxim. Este marea lui sansa in cariera de antrenor, pe care nu trebuie sa o rateze.
Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!
SPRE 24, CALCAND TOTUL IN PICIOARE! TREBUIE SA CREDEM!
Alex (Piece)