FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dincolo de sport, dincolo de Steaua

«123»
Garrincha16.04.2008 10:50

As fi de acord in principiu cu o forma de protest la adresa clasei politice(nu ar fi prima la care particip), dar cum bine comenta yo_marius, nu vad alternativa acestui sistem. Un alt aspect ar fi ca de obicei acest gen de manifestari sunt diluate de discursurile unor oameni care iau cuvantul si incep sa bata pe campii, sau isi exprima prea fatis orientarile politice. Oricum sa te intreb ceva: daca 2 romani nu pot sa cada de acord pe un subiect simplu cum ar fi: ce culoare are laptele(exemplul e un pic fortat), care crezi ca sunt sansele ca 10 milioane de oameni sa cada de acord asupra faptului ca starpirea coruptiei este o prioritate?

yo_marius16.04.2008 11:17
Cred ca singura sansa de a trece peste pagina 10 a ziarelor e o prezenta cat mai numeroasa scopul fiind probabil acela de a trage un semnal de alarma asupra porcilor care ne conduc.Diferenta intre noi ca tara ma refer si restul lumii e aceea ca peste tot se face cate ceva numai la noi nu. Nu neg ca peste tot se fura dar fratilor,se fura cu cap,se fac afaceri in spatele usilor, nu la o cafenea in Dorobanti.Se pastreaza aparentele,exista un oarecare respect pentru populatie si cand se greseste si totul devine public,cad capete in secunda 2.

Am avut norocul sa calatoresc in destule tari europene,chiar si peste ocean si credeti-ma suntem cel putin cu 20 de ani in urma unei tari medii din UE.

Numai bine! S.B!

Prietene, sa ne intelegem. Presupunem ca pe langa noi 2, la miting mai vin 100.000 de bucuresteni. Ai prima pagina, prime-time la stiri, etc. Intrebarea vone firesc, cu ce ma ajuta pe mine, ca cetatean obisnuit, un astfel de miting? Se trezeste politicianul x la realitate? NU! Si atunci?

Mie mi se pare ca singura care castiga este organizatia respectiva, in planul imaginii... DAR ATAT!

axl16.04.2008 11:45
daca 2 romani nu pot sa cada de acord pe un subiect simplu cum ar fi: ce culoare are laptele(exemplul e un pic fortat)

Vine al treilea, le da cate o palma si-i trezeste la realitate: laptele nu are nicio culoare.

Mihai Somanescu16.04.2008 12:06

@enjoy

Spui ca ti-am castigat increderea, dar apoi spui ca ti-am provocat o mare deziluzie. Ce incredere e aia cand la prima chestie care nu-ti convine te superi? In fine, avem definitii diferite despre ceea ce inseamna incredere...

"Scopul nobil al stelismului'? Si care este acela? Sa aparam lumea de amenintarea dinamovista? De meteoriti poate? Poate trebuie sa eradicam mizeria de pe stadioane si pungile ne-reciclabile? Scop nobil? Cred ca vroiai sa spui ca scopul nobil al stelismului e sa promoveze principiile steliste, iar unul dintre acelea este puterea de lupta, implicarea in comunitate. Sau Steaua e simbolul Romaniei doar cand ne convine? Sau e doar simbolul Romaniei fotbalistice?

Nu cred ca cineva de pe acest site te-a invitat sa intri in vreun partid sau vreo miscare politica, ci doar s-au expus puncte de vedere despre situatii care ne privesc pe toti, ca si comunitate, tara, adica mai presus de un meci sau de o echipa.

Poti, ca stelist, sa faci asta? Sau nu te lasa scopurile nobile ale stelismului sa te implici?

Inainte sa scrii aici Haide Steaua! Fara politica! poate ca trebuia s-o faci pe stadion, daca tot esti asa "scarbit"...

@greco

Excelenta initiativa, dar ma tem ca spiritul mioritic intruchipat de cuvintele " si ce rezolva asta" va predomina intre cetatenii acestei tari.

dr.adrian916.04.2008 12:27

atunci te inscri tu intr-un partid politic. si faci ordine in tara.

bineinteles ca poti sa si iti infintezi partidul tau.

eddie the 'ead16.04.2008 12:31

Neasteptat (si neplacut) de multe opinii negative. Probabil ca daca s-ar protesta contra unui lucru mai clar, mai palpabil, reactiile ar fi mai bune. Probabil... Dar cred ca romanul este prea lenes, prea imbuibat (iar aici nu ma refer la mincare, ci la toate prostiile cu care suntem intoxicati), prea "ocupat" pentru a participa la un protest (zic eu) simbolic. Nu o ducem nici suficient de bine pentru a ne implica in asemenea cauze (desi e vorba de ceva ce ne afecteaza in mod cit se poate de direct), nici suficient de prost... Totusi, ca indemn, eu il salut si il apreciez.

SuperSteaua16.04.2008 12:33

În '90 Piața Universitãții era ocupatã de o gloatã de pãcãliți, dar și de mulți vagabonzi. În spatele demonstrației (care s-a transformat în ceva dezgustãtor) erau câțiva disperați cã nu au ajuns EI la putere (GDS, PNÞ, PNL). A se vedea cã, dupã câțiva ani, cei din spatele golaniadei au câștigat alegerile și au fãcut tot o brânzã. Nu mi se pare cã protestul (îndreptãțit) la care ne cheamã greco are vreo idee în comun cu jocurile murdare care se urmãreau în '90 la Universitate.

lucvald-190216.04.2008 12:51
"Dincolo de sport, dincolo de Steaua" trebuia sa fie dincolo de acest site. .......FARA POLITICA!

Pai nu e imperios necesar sa participi !

Acest site are sub 5% tenta politica...si sincer uneori se mai intretaie fenomenul sportiv cu cromatica politicului !

Eu spre exemplu am sa gust aceste discutii si-am sa raman cu aceleasi crezuri ! greco nu manipuleaza si nici nu incearca sa fredoneze cantece patriotice ca sa ai tu asemenea simtaminte incat sa te urnesti spre marsul respectiv ! parerile contradictorii dau farmec pasnic acestor forumuri si-i dau o valoare constructiva......si salut cu respect pe cei care mai servesc si alte meniuri pe acest site !

Suntem inca o tara libera si uneori un strop de culoare nu se vede in curcubeu !

borcescu_coposan16.04.2008 14:21

Alternativa pentru actualul sistem exista. Chiar daca suna "nebuneste" si "amuzant", Vadim Tudor si PRM sunt singurii care mai pot face ceva....

Lasand de-o parte toate "gandirile" PSD-iste, cum ca vadim ar fi nebun, si ne baga tara in razboi (Acestea sunt urmari ale campaniilor PSD-iste de degradare a imaginii partidului PRM si a lui Vadim Tudor, prin "mituirea" posturilor TV, sau prin ordin direct, sa inclunda in emisiunile de divertisment cu audienta mare "carcotasii, divertis, vacanta mare, etc" si materiale in care Vadim Tudor este aratat ca un nebun care vrea sa bage tara in razboi. Tineti minte "medicamenteeeeee" de la carcotasii?..Vaccin Tudor?... e rezultatul PSD), deci lasand asta de-o parte, Vadim e un om foarte serios, care chiar va face treaba daca va fi la putere. Nu conteaza daca in partidul lui sunt multi comunisti (peste tot sunt), dar Vadim nu e bland nici cu membrii din partidul sau, si nu ii apara daca gresesc. Vadim nu va baga tara in razboi, el tocmai de asta se fereste!!! Voi chiar vedeti in Vadim un om care sa fure? Stiati ca Vadim a fost primul care a donat bani la sinsitrati (in perioada inundatiilor), bani pe care i-a strans din salariile membrilor PRM...a luat cate putin de la fiecare, si a construit cateva case. Apoi a vazut Becali, si afacut si el...dar el avand mai multi bani, nu a contat ce a facut Vadim... Becali are audienta mai mare, deci n-avea rost sa zica si de Vadim la TV...

Acest protest nu va face decat sa creasca audienta unor posturi CORUPTE, gen Pro TV, Antena 1, Prima si TVR. De rezolvat nu se va rezolva nimic, pentru ca deja s-au obisnuit cu criticile, protestele, si ii doare-n cot. Sa nu va mirati daca intr-o zi dati ochii cu un politician.. si daca il intrebati de ce merge totul asa de prost, va va raspunde "Daca esti prost si te-ai nascut in Romania, mori de foame!".

Alta alternativa la actualul sistem nu prea exista. Foamea e foarte mare, iar unele partide vor face absolut orice pentru a ajunge la putere (Vezi PSD, care si-au luat manelisti in partid ca sa-i voteze manelistii). Actualul guvern a luat ungurii cu el, numai sa ramana la putere... vedeti cata disperare si foame de bani e?

MoWeed16.04.2008 14:52
Alternativa pentru actualul sistem exista. Chiar daca suna "nebuneste" si "amuzant", Vadim Tudor si PRM sunt singurii care mai pot face ceva....

Sigur cu membrii eminenti ai partidului lui gen Dolanescu sau Oana Zavoranu poate face ceva....

Vadim Tudor este in mod sigur nebun. Ia inchipuie-ti ce s-ar intampla daca Angela Merkel ar declara ceva despre Romania. Probabil i-ar raspunde cum i-a raspuns lui Lavinia Sandru. Ce bine ar arata imaginea Romaniei sa zica dobitocul asta ca angela merkel ar avea copil din flori cu bush sau mai stiu eu ce tampenie. Ca sa nu mai zic ca sufera grav de teoria conspiratiei.

Dar tu esti acelasi user care vedea acum o saptamana un mare jucator in Banel, iar Lacatus fusese un jucator slab, acelasi om care avea avatar anti-Radoi asa ca nu stiu de ce ma agit...

axl16.04.2008 15:00

Va rog sa puneti punct divagatiilor. Greco spune ca marsul este apolitic asa ca am rugamintea sa incetati cu discutiile despre Vadim.

MoWeed16.04.2008 15:03

@axl

Gata am inteles

Eu i-am raspuns apolitic adica nu mi-am expus simpatiile mele politice :notangel:

Joga Bonito16.04.2008 15:12

Pastrati situl: www.fcsteaua.ro pentru discutii despre Steaua si sport!

Pentru restul exista bloguri si situri personale.

E doar o sugestie....

enjoy16.04.2008 15:27

@lucvald-1902 :-te deranjeaza participarea mea? imi pare sicer rau, dar am acest drept, cel putin momentan. Cred, insa, ca te deranjeaza manipularea si ce ti-ai zis: nu, nu e adevarat, greco nu manipuleaza! de fapt ai fost aproape si n-ai auzit fredonarea; dar daca fredona in gand?I-ai citit gandurile? Stii cine e in spatele articolului?

@Mihai Somanescu : nu e vorba de suparare aici ci de principii; pur si simplu daca voi considera ca nu e cazul sa mai particip o voi face. Sunt scarbit , atat de mocirla si subterfugiile politicii de la noi, cat si de abundenta ei in massmedia si in viata noastra in general. sigur, voi bucurestenii ati intrat in campanie si vreti sa va implicati in alegerea primarului, dar faceti-o in afara site-ului fcsteaua sau modificati scopul acestuia. Asocierea politicii cu iubirea dezinteresata pentru. un club si traditiile sale mi se pare inadecvata. Sa-mi spui cum promoveaza pincipiile steliste acest articol? Poate-i recitesti titlul! Iar in ce priveste Dinamo, meteoritii si pungile reciclabile nu am obiceiul sa le asociez cu Steaua; poate o fantezie derutata sa traga astfel de concluzii din ce am spus eu. In ce priveste "dezbaterea unor situatii care ne privesc pe toti" sunt multe alte locuri mai indicate si cu mai multi sorti de izbanda pentru asa ceva. Din cauza asta suntem unde suntem; le amestecam si iese o ciorba balcanica pe care o mananca "turcii" si o arunca vest- europenii. Apropo- as fi cu draga inima pe stadion dar situatia nu-mi permite, asa ca scriu si eu unde pot "HAIDE Steaua!", si daca crezi ca sunt scarbit, iti mai confirm odata: sunt scarbit de cei ce se lauda ca iubesc Steaua si la primul "colt" o improasca cu noroi.

Independent de ce spun unii sau altii fiecare are dreptul la o parere. Am vrut doar sa-mi exprim deschis parerea, sa spun exact ce gandesc si daca se simte cineva deranjat imi cer iertare!

hypno16.04.2008 16:13

cititi va rog acest articol sa vedeti cum saracii secui au fost dezlipiti de la patria lor ...

http://www.nytimes.com/2008/04/07/world/eu...amp;oref=slogin

Daca asta e conceptia americana referitoare la saracii secui, tare ma tem ca isi vor baga coada la fel ca si-n kosovo ... ah da, eu sunt din Sf Gheorghe.

Din pacate guvernantii nostri de rahat uita ca au jurat sa apere interesele nationale si integritatea nationala cand au luat scaunele din Parlament ... bine ca au scaune si vile ...

Hai Romania.

Forza Steaua !!!

Miaus16.04.2008 16:34

Cred sincer ca raspunsul la articole de genul trebuie sa fie :

Dezbateri pentru cine merita. S-a nascut idee si a murit speranta.Acolo discuta cine poate (are acces) ,citeste toata lumea si nu e nici pe prima pagina.

My 2 cent sa zic asa...

Lucas16.04.2008 16:37

Apreciez initiativa lui Greco si salut patriotismul si implicarea de care da dovada.

Cred ca discutiile pe teme ca nationalismul, valorile morale, sau raspunderea civica sunt binevenite in orice conjunctura si in orice context.

E absurd sa circumscrii discutiile de pe un site cu o asemenea anvergura, la arealul unui fenomen, care oricum nu mai este de mult un simplu joc sportiv.

In conditiile in care fcsteaua.ro are mii de vizitatori zilnic, in conditiile in care natiunea, familia, credinta sunt concepte rapid evacuate din toate spatiile de comunicare publica, atunci cand pur si simplu nu sunt calcate in picioare, discutii ca cele provocate de Greco, nu sunt doar acceptabile, dar mai mult, sunt IMPERIOS NECESARE.

MoWeed16.04.2008 17:00

Eu nu inteleg de ce unii de pe aici blameaza acest tip de articole. Daca nu va place puteti pur si simplu sa nu-l cititi....

Astfel de discutii sunt binevenite mai ales intr-o Romanie in care se incearca tot mai mult copierea americanilor (cel mai incult popor de pe Pamant) in toate domeniile. Toti de aici suntem stelisti insa inainte de toate suntem romani, de aceea tot ce afecteaza Romania ne afecteaza implicit si pe noi ca stelisti.

greco16.04.2008 21:28

Din nou, criticile sunt binevenite, dar daca vi se pare ca acest articol a fost o greseala (e posibil), puteti in acelasi timp sa acceptati si ca altii l-au considerat nimerit? Ca se vede in restul comentariilor. Oricum, aveti dreptate cand spuneti ca ar trebui sa ne preocupe in primul rand Steaua...

@ greco

Ma abtin de la alte comentarii, dar permite-mi sa te intreb ceva legat de mars. Din cate am inteles, se va protesta impotriva clasei politice. Foarte frumos, majoritatea fiind nemultumiti de activitatea politicienilor.

Insa, cum foarte bine stii, un protest care nu ofera o alternativa nu are absolut nici o finalitate. Am intrat pe respectivul site, am citit despre "organizatie" si am observat ca oamenii se mandresc cu multe "actiuni incununate de succes". Lucru fals, gandindu-ma ca nici una din campaniile lor nu a avut finalitate.

Nu stiu daca am fost foarte coerent dimineata asta, dar imi ramane intrebarea: Care este scopul marsului? O aparitie in pagina 10 a ziarelor plus o mentiune la Stirile de la ora 16.00 de pe Antena1?

Absolut toate campaniile precedente au avut o finalitate, dar ma rezum la un exemplu, cel mai important si singurul pe care s-a mai insistat si aici.

EROII NU MOR NICIODATA - finalitatea e ca mult mai multi tineri au fost informati despre oamenii care si-au dat viata pentru libertatea lor, si ca au inceput sa se informeze mai mult in aceasta privinta. S-au distribuit carti cu marturii ale celor care au fost pe strazi in 1989 in liceele din Bucuresti, etc.

Ce finalitate ti-ai dori sa aiba? Asta e si scopul... ca lumea sa afle, sa se intereseze mai mult si sa realizeze ca exista si lucruri mai importante decat circul pe care il fac toti mascaricii in aceasta tara. Cum altfel vrei sa incepem (chiar daca incet) sa avem si noi o societate civila, care sa schimbe poate ceva in viitor? Nefacand nimic?

Despre protestul de duminica, intr-adevar ar putea ramane fara rezultat, dar nu cred ca va fi asa. Primul pas pentru a avea o constiinta civica e sa-ti dai seama ca nu poti sa te resemnezi, ca un animal fara rationament, intr-o nepasare trista. Sa ne dam seama ca ceva nu e in regula cu ce se intampla in Romania, si sa incepem sa ne informam mai mult e doar primul pas... si momentan doar pana aici se merge.

Dupa ce lumea va face acest pas, fiecare o va lua evident pe directii diferite. Poate ca unii vom vota cu stanga si altii cu dreapta (dar macar sa intelegem ce votam si DE CE votam), poate ca unii vom infiinta ONG-uri care nu sug fonduri publice si chiar fac ceva pentru societate, poate ca unii vom incerca sa intram in presa ca s-o schimbam, pe cat posibil, din interior. Ca sa trecem in plan concret ar fi fost nevoie ca mesajul sa se incheie cu "votati ***". Nu cred ca era cazul...

Azi 2, maine 3, poimaine acesti 5 discuta in cercul lor de prieteni si poate intr-un tarziu ne vom trezi si noi din letargia in care suntem... Si da, sa afle lumea si prin intermediul mediei corupte si prin orice fel de canal, pentru ca alternativa e sa tacem naibii din gura si sa ne asumam definitiv conditia de sclavi.

amarel16.04.2008 22:45

hypno

Kosovo nu-i enclava !!!!!! Si apoi, eu le-as da autonomie !!! Le-as mari de 1000 de ori pretul la energie elctrica, gaze, si tot ce ajunge la ei prin Romania !!!!

Dar discutiile despre neuronul singuratic unguresc sunt plictisitoare ...........

yo_marius16.04.2008 23:22

greco,

In primul rand n-am spus niciodata ca articolul nu are ce cauta pe site.

In al doilea rand, permite-mi sa te intreb despre celelalte campanii, incepand cu "Basarabia pamant romanesc". Initiativa laudabila, dar cu efect zero! Chiar si "Eroii nu mor" a avut un efect neglijabil (stii bine cat de putini am fost la mars).

Despre acest mars pot sa-ti spun ca nu vad ce rost are. Noii Golani nu este perceputa ca organizatie reprezentativa a societatii civile. Presupunand ca ar fi, acest mars (incununat de o participare numeroasa) nu ar fi nici macar un semnal de alarma. De ce spun asta? Pentru ca pentru a trage un semnal de alarma trebuie sa oferi alternativa. Ori aceasta organizatie nu-mi ofera acest lucru.

La fel de bine pot sa te invit si eu pe tine sa protestam impotriva emisiilor nocive ale masinilor non-euro. Un fel de "nu sunt de acord cu poluarea". Fara sa ofer alternativa. Sa-mi exprim doar dezacordul... Si atat. Va interesa pe cineva? Nea Gicu cu Dacia din '81 va circula cu troleul pentru a proteja stratul de ozon? Si asta fiind constientizat de pericol de marsul meu?

Asa mi se pare acest mars. "Domnilor politicieni, nu ne place ce faceti d-voastra!" Si nimic... Poti sa-mi intelegi punctul de vedere?

Daca ar veni cineva sa-mi spuna "Nu suntem de acord cu clasa politica pentru ca [...], iar noi, organizatia/partidul x vrem sa facem urmatorul lucru [...] ajutati-ne sa facem acest lucru" ar fi altceva. Atunci poate as participa.

P.S. Opinia mea este personala, nu incurajez pe nimeni sa participe sau nu. Fiecare este liber sa cantareasca argumentele si sa decida in consecinta.

greco17.04.2008 00:36

Tind sã nu-ți dau dreptate, în sensul cã dacã ar fi așa cum spui tu n-ar avea rost sã mai facem nimic, niciodatã, în România. Un lucru pe care multã lume nu-l înțelege despre acea campanie, Basarabia Pãmânt Românesc e cã rolul ei a fost e unul de informare și creștere a awareness-ului. ªi oamenii sunt mai informați, sau cel puțin s-au întrebat ce naiba e Basarabia chiar dacã au vãzut un abțipild la metrou, un scris pe perete la ei în cartier, concertele de sfârșit de August din fața aceluiași TNB sau dacã au vãzut pur și simplu pe cineva cu tricou BPR.

Efectul era sã afle mai multã lume, și chiar a aflat... Doar nu-ți imaginezi cã și-a propus cineva sã uneascã douã țãri, cã doar astea nu se fac la nivel de societate civilã din București.

Ãsta e nivelul la care operãm, câțiva inși care nu vor sã renunțe atât de ușor. Tu poți veni cu o soluție atunci când spui cã cea aleasã nu e eficientã? Sau cu o idee mai bunã... incendierea vreunei instituții a statului, sau niște asasinate ale "vinovaților"?

FortuneTeller17.04.2008 00:43

Frumoase intentii, dar de o inutilitate crunta. Daca ar fi existat atata vointa in Romania, atunci am fi fost de mult altceva. Din pacate s-a ajuns la o stare de nesimtire totala, in care toti stim cine, cum, de unde fura, dar nimeni nu face nimic ci eventual fiecare isi face planuri cum sa participe la festivalul national Furtaciada. Inainte de orice, este o criza de incredere, de moralitate si de bun-simt. Romanul tipic al anului 2008 se gandeste ca toti vor sa-l "faca", de aceea e normal la randul lui sa-i insele pe toti, daca poate. Specimene gen Becali se bazeaza din plin pe "hotul neprins e negustor cinstit", iar restul doar asteapta oportunitatea. Ce avem nevoie nu este un mars de 2000 oameni in centrul Bucurestiului, ci sa ne crestem copii cu respect fata de cinste si onestitate, si de un Vlad Tepes pe care sa-l promovam la vot si sa-l sustinem cand ajunge la putere.

greenyes17.04.2008 10:47
Ce avem nevoie nu este un mars de 2000 oameni in centrul Bucurestiului, ci sa ne crestem copii cu respect fata de cinste si onestitate, si de un Vlad Tepes pe care sa-l promovam la vot si sa-l sustinem cand ajunge la putere.

Daca in loc de 2000 ar fi 10 milioane ar conta. Stiu iar DACA. Dar in spatele acestui DACA se ascunde o istorie foarte trista a nemului romanesc. Fratilor noi nu ne stim ISTORIA adevarata, istoria noastra a fost rescrisa de toti atarnatii...prin asta ne au tinut in bezana pe timpul ocmunismului de la 1940 pana in 1989 dar ce e mai trist ca aceeasi oameni sau urmasii lor fac acelasi lucru cu romanii....

Citeste l pe Paul Goma....omul asta s a luat la trante la propriu cu comunistii nu doar pe ascuns...a protestat pe fata...a scris impotriva regimului si care a fost rasplata..??? batai..umilinte...marca SECURIATE.....iar in cele din urma exil in Franta....nici la ora actuala cartile sale nu pot fi citite in liniste in Romania ...prietenii stiu de ce....prieteni care acum poseaza, de fapt imediat dupa 89 in mari luptatori impotriva comunismului....astia ne conudc din umbra.....in cartile lui gasesti numele la toi comunistii si securistii care ne au condus tara din 45 pana in 89 si inca o fac.....se stiu...unul s a laudat la otv ca l a batut in puscarie.....am ramas masca....deci...securistii is dovediti si Romania nu face nimic.....cine s a apucat sa demaste comunismul TOCMAI COMUNISTII......de ce nu se intampal nimic in Romania ....pentru ca Romania nue condusa de ROMANI ...e condusa de atarnatori....multi is evrei...istoria ne au scris o evreii (aia de rea crdinta si care cam sunt majoritatea din neamul lor).....Romania e acuzata de HOLOCAUST-400 000 de evrei extreminati......sunt dovezi clare ca Antonescu a salvat aporape 300 000 de evrei, fapt recunscut si de un rabin de al lor dupa 89....NU ...Romania prin atarnatorii de servici au hotarat ca Romania sa plateasca zeci de miliarde de dolari evreilor....

Evreii (aia dusi cu pluta rau de tot)au contribuit din plin la masacrarea romanilor din Basarabia.....iar faptele lor sunt fapte dovedide...ataranatorii de servici ce fac...NIMIC pentur Romania....ba mai mult .....isotria noastra recenta incepe din 1945....astfel nimeni sa nu afle ca fratii nostri, romanii nostri de dinco de Prut au fost pur si simplu exterminati de bolsevici printre care foarte foarte multi evrei.....iti inchipui OAMENI care sa intre intr un spital de copii ROMANI si sa i arunce pe geam???? Suna greu de imaginat....s a intampalt si asta......soldati romani umiliti in ultimul hal cand se retrageau dupa ce Basarabia ne a fost luta....s a intamplat si asta.....20 de tineri de 18 19 ani executati sau ttrimisi in Siberia pentru faptul ca au arborat DRAPELUL Romaniei pe acoperisul unui nkvd bolsevic si pentru ca au avut curajul sa raspandeasca manifeste care acuzau regimul criminal la care erau supusi romanii.....si multe multe altele...... TOATE ACESTE ADEVARURI ISTORICE NE SUNT ASCUNSE.....sistemul lor functioneaza....rezultatele se vad astazi......toate grupurile de romani partizani care au luptat pana in 60 impotriva comunistilor sunt trecute in beciul istorie poporului roman...poporul roman a murit de foame in Basarabia...au ajuns sa si manance copii.....ROMANII de dincolo de prut nu stiu... de ce sa stie???? DACA li se trezeste sufletul adormit de actiunea diabolica a bolsevicilor si fac ce trebuiau sa faca inca din 89, SA LUPTE IMPOTRIVA COMUNISTILOR CU TOTII......

Fratilor cititi l pe Paul Goma.....cartile lui sunt traduse si publicate in germania, Italia, Olanda, Franta. etc dar opera lui nu este acceptata in Romania condusa de toti care se regasesc in cartile lui...cu nume exacte...cu date ...cu tot.....DOVEZILE pe care le aduce el prin opera sa ar putea TREZI ROMANII din somnul la care au fost fortati sa l doarma......

Dupa ce o sa cititi cate putin osa realiati minciuna in care traim in Romania......toate deciziile din tara asta stau in mana atarnatorilor.....deciizle importante...care fac imagine unui neam, unei tari.....ei ce au facut...mai intai au REFUZAT Unirea CU BASARABIA iar mi apoi prin cinstantinescu au RENNTAT LA Tinutul Hertei, Bucovina de Nord si sudul Basarabiei FURATE de urss in urma intelegerii dintr stalin si hitler.......iar inainte de a intra in mare aorganizatie de rahat ce este ue...iar nu au facut nimic......nimic nimic nimic pentru TARA IN CARE S AU NASCUT......De ce???? Pentru ca ei vor sa distruga neamul asta, tara asta...nu vor sa o duca spre MARIRE......

Si uite asa ROMANII au ajuns ce au ajuns......rezultate lor sunt aproape de apogeu......ungureanul care este al Atarnator se lauda cu portretul anei pauker care a kialrit tota floarea intelctuala a Romanii de la 1940....TOATA......sunt multe de spus....

Fratilor nu mai dati in Romania.....Romania a ajuns cum a ajuns datorita LOR care trag sforile dar numai in sens negativ.....Romania a murit in 1940.....iar moarte ei a fost "amplificata", opera a fost desavarsita dupa 1989.......

Cititi l pe Paul Goma si dati mai departe...opera lui este gasita pe internet...de altfel este un scriitor internetizat dupa cum s a autoproclamat autorul.

http://paulgoma.free.fr/ - un site care poate trezi Romania din somnul cel de moarte in care ne adancira barbarii de tirani.....of DOAMNE cat adevra in IMNUL Romaniei!!!!!

Desteapta te ROMANE!!!! INCA nu e prea tarziu! ROmanii trebuie sa si cunoasca istoria, istorie foarte DUREROASA, numai asa putem reactiona!!!!!

andyro17.04.2008 11:33

@greeneyes

Paul Goma este intr-adevar o personalitate, dar este si un antisemit recunoscut. Faptele relatate de el trebuie privite si prin aceasta prisma, nu doar inghitite asa cum sunt. Referitor la afirmatiile tale despre Antonescu, amandoua sunt adevarate - in Romania (incluzand Basarabia, Bucovina si o parte a Ucrainei de acum, teritorii aflate sub administrarea guvernului Romaniei) au fost exterminati aproximativ 380.000 de evrei pana in 1942-1943 (schimbarea de politica incepand in octombrie 1942) si au fost salvati alti 290.000 dupa 1942. Dintre toti aliatii Germaniei, Romania este raspunzatoare pentru cel mai mare numar de crime impotriva evreilor (daca excludem Germania, normal). Nu mai intru in detalii ca nu este cazul. Cat despre romanii exterminati de evrei in Basarabia...permite-mi sa zambesc amuzat :).

«123»