Atunci când spuneam, într-un articol precedent, cã site-ul nostru trebuie sã aibã și un scop educațional, nu încercam (în niciun caz) sã insinuez cã noi, redactorii, am fi în postura de a-i educa pe cititori. De multe ori am rãmas foarte impresionat de calitatea unora dintre comentarii, și mi-a pãrut rãu cã acele idei n-au putut avea o expunere mai mare.
În ciuda criticilor (puține, dar zgomotoase), subiectul "Kosovo" mi s-a pãrut extrem de potrivit la vremea lui. Urmãriți cele peste 9 pagini din forum, și o sã vedeți cã rar s-a discutat atât de productiv... paradoxal, ținând cont cã subiectul site-ului nostru e sportul!
Nu, dacã am gãsi alte subiecte mai populare decât Steaua nu ne-am schimba publicul-țintã și tematica abordatã, dar din ce-am observat eu e bine dacã, pãstrând mãsura, mai vorbim din când în când și de "diverse". Totuși, ar fi absurd sã ajungem la știri mondene sau la altele asemenea. Din punctul meu de vedere, problemele non-sportive care ne intereseazã se concentreazã în jurul câtorva teme legate cumva și de calitatea noastrã de suporteri de fotbal:
1) rezistența împotriva propagandei, non-valorilor și îndobitocirii promovate mass-media. Pe stadion dar și în general în societate, e nevoie de consumatori care sã creadã "ce trebuie" și sã se comporte "cum trebuie". Se presupune cã suntem doar o gloatã fãrã discernãmânt ce poate fi controlatã cu ușurințã și, spre rușinea noastrã, uneori chiar așa și suntem.
2) implicarea activã în lucrurile în care credem, mai departe de spațiul internetului. Nu vreau sã arãt cu degetul spre nimeni, și știu cã vina aparține și celor care nu inspirã destulã încredere și nu sunt suficient de convingãtori când încearcã sã-i mobilizeze pe ceilalți. ªi totuși, convingând 2 inși azi și 3 mâine, poate cã nu vom mai fi mereu atât de pasivi pe stadion și în afara lui.
3) curajul, onoarea, spiritul de luptã – valori perene ale clubului nostru. Când vãd lucrurile urâte din actualul club sunt dezgustat, dar știu cã înfrânți vom fi doar atunci când vom renunța la idealuri. Totuși, n-ai cum sã manifești respectivele trãsãturi de caracter doar când vine vorba de Steaua. Ori le ai în orice moment, ori nu le ai deloc...
Dacã am dreptate sau nu, e mai greu de apreciat. Pânã ne dãm seama, vã anunț cã Duminicã, în Piața Universitãții, se va protesta împotriva actualei clasei politice din România. Fãrã a propune soluții extremiste și fãrã vreo afiliere cu orice fel de partid, vom ieși sã spunem clar întregii țãri cã situația de azi nu poate continua la nesfârșit. Cã vom face tot ce ține de noi ca sã scãpãm de corupții, hoții și mincinoșii care ne conduc fãrã vreo urmã de bun simț.
Dacã vã identificați cu mesajul campaniei, sunteți așteptați începând cu ora 13:00 în fața Teatrului Național. Ne vedem acolo? Ne vedem acolo!