Antrenorul Laurentiu Reghecampf consideră că se vad rezultatele metodelor de pregatire ale sale si ale staff-ului sau.
- Domnule Reghecampf, cum se antrenează o echipă ce se află la 10 puncte in fata celei de pe locul 2?
- Foarte bine! Să stiti că nu contează ce avans avem. Jucatorii mei sunt din ce in ce mai motivati. Ei iși doresc cel mai mult să devină campioni.
- Dar e greu să-i tineti in priză 14 zile, cu două antrenamente pe zi si 4 partide amicale?
- Nu vom munci nonstop. Vom avea parte si de recreere. Am stabilit ca in două zile, după-amiaza, să ne si distram. Vom merge pe aici, prin imprejurimi, la karting si la un parc tematic, ceva cu Vestul Salbatic.
"Să avem grijă de Iancu!"
- Cum arată echipa la inceputul acestui cantonament? E nevoie de muncă multa
- Chiar vorbeam cu preparatorul fizic si se declara multumit. Nu s-a pierdut mult in această vacanță. Situatia e mult mai bună decit in vara Atunci am avut mult mai mult de tras pentru a ne pune pe picioare. Acum, se vede pe teren că jucatorii stau bine.
- Iancu s-a acomodat?
- Am mari asteptari de la el, merită să fie aici cu siguranță, dar trebuie să avem grijă de el, să nu punem mare presiune pe umerii lui.
- Care mai e situatia lui Tatu?
- Din cite am inteles, simbată va fi in Romania si va semna contractul. Apoi, va veni aici pe 14 sau 15 ianuarie, in functie de cum i se gaseste bilet de avion.
"În amicale, voi incepe cu cei mai buni"
- Veti intilni Celtic, Basel, Ferencvaros si Dinamo Kiev, ati ales adversarii tinind cont de jocul lui Ajax?
- Am dorit in primul rind meciuri tari pentru a intra in ritm cit mai repede. Olandezii au un mare avantaj in fata noastra noi nu vom avea nici o partidă oficială pină la intilnirea cu ei. Asta e cea mai mare problemă a noastră!
- Cit de importante sau cit de elocvente vor fi rezultatele din aceste meciuri din Spania?
- sunt importante, pentru atmosfera din lot, pentru fanii nostri. Sincer să fiu, eu nu pun mare preț pe ele, mai mult mă interesează jocul pe care-l vom arata.
- Veti folosi prima echipă in toate aceste amicale?
- N-am incotro! Vom incerca să ne formam primul "11" pentru Amsterdam, n-avem mult timp la dispozitie pentru că vor pleca si jucatori la echipa natională in vederea meciului de pe 6 februarie. Astfel, cred că in primele 45-60 de minute asta vom incerca, apoi vor juca toti fotbalistii. Sigur, se pot schimba multe in acest cantonament, nu am incă titularii, ii caut.
"N-am ce să mai discut cu Piturcă"
- Apropo de "natională", ati mai discutat cu Victor Piturcă in vederea jucatorilor pe care ii va convoca la prima partidă amicală a selectionatei?
- N-avem ce să mai vorbim! Ne-am intilnit, i-am comunicat punctul nostru de vedere si gata! Asta e situatia!
- V-ati consultat cu George Ogararu pentru duelul cu Ajax?
- Nu, eu nu cer sfaturi de la jucatori, prefer să vorbesc cu antrenori. Vreau să-i multumesc lui Ovidiu Stinga mă ajută foarte mult, e omul cel mai indicat să-mi dea informatii. N-am discutat insă nici cu Ogararu si nici cu Nesu.