FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Becali reloaded!

«123»
AdrianUltras2508.04.2008 11:51

Victor, repet, tu esti doar un suporter de palmares.

Un stelist adevarat e alaturi de Steaua si la bine si la rau.

Nu ca tine, doar la bine.

Ce istorie respectam noi prin faptul ca nu ne pasa cum castigam, doar sa castigam?Ce glorie?

Ai zis sa vorbim despre antrenor si jucatori daca analizam jocul echipei.

Pai pe aia cine i-a adus la Steaua?

Nu prietenul tau?

Nu prietenul tau l-a adus pe Oli?

Nu prietenul tau l-a tinut pe piti la nesfarsit desi mergeam din campionat ratat in campionat ratat?

Nu prietenul tau a stat si a ranjit in timp ce Protasov pleca fracandu-si mainile ca il poate aduce pe Oli?

Nu prietenul tau a indepartat de la echipa jucatori de valoare pentru ca nu ii placea?

Nu prietenul tau baga Steaua in scandaluri in fiecare saptamana?

Nu el se da mare ca face blaturi si apasa butoane?

Ia zi!

"eu cred ca Becali, azi patron al echipei, are ca principala datorie sa consolideze acest triumf si sa instaureze dictatura ros-albastra! acesta este adevaratul respect aratat gloriilor steliste! am mai spus-o intr-un alt comentariu: Steaua nu are mila de nimeni, nu cere indurare sau compasiune niciodata si nu ofera decat durere si lacrimi adversarilor!"

Sa consolideze triumful?

Pai bai frate ce triumf sa consolideze ca dupa fiecare meci castigat el se duce la presa si baga tot felul de apropouri cum ca Steaua nu ar fi putut castiga meciul daca el nu ar fi lucrat in culise?!

A vazut o tara intreaga care e adevaratul respect aratat de becalii gloriilor Steliste.Lita Dumitru e asa.Boloni e ungur din alalalt, Hagi etc.

Asa crezi tu ca se arata respectul?

Steaua nu ofera decat durere si lacrimi adversarelor?

Bai, trezeste-te! Aici nu e razboi.E fotbal.Un sport!

Inainte era o mandrie sa joci impotriva Stelei.Si daca mai jucai si bine, aveai cu ce sa te lauzi la nepoti.

Dupa fiecare meci jucatorii dadeau mana unul cu celalalt si mergeau la o bere.

"numai asa, prin victorii, vom respecta cu adevarat gloria trecuta si pe toti cei care au pus caramida langa caramida la cladirea visului ros-albastru!"

Numai prin victorii?

Esti sigur?

Dar de un joc spectaculos, de fair-play, de spirit de lupta,onoare,bun simt, de astea ce zici?

A avut dreptate Piece of Mind.

Pe tine te intereseaza doar sa castigi un meci ca sa te poti da mare si tare in fata prietenilor tai.

Nu conteaza cum e castigat acel meci atat timp cat il castigi.

Prietene, doar un lucru vreu sa iti mai zic.

Mentalitatea asta de Machiavelli cu "vreau sa castig nu imi pasa cum" este dinamovista!!!

cristian8608.04.2008 12:01

Victore ce varsta ai?

Si inca ceva, esti mandru de creditorul nostru milog, care a stat in 4 labe in Stefan cel Mare cu fularul spurcat la gat?

Mandri sa fim milogi. Hai Steaua lui fecali !

victor08.04.2008 12:18

geaba va lumineaza omu' si va explica, ca unii dintre voi tot cu aceleasi lozinci reveniti! generatiile recente au idei putine, dar le repeta insistent inchipuindu-si ca cine tipa mai tare are si dreptate!? ba mai mult acum: au ajuns unii care nici nu i-au vazut jucand pe Gica ologu', pe florica voinea, pe puiutu sau pe Marcel, pe viorel "torres" sau pe firu, pe bila sau pe ozonel, sa-si dea cu parerea despre cine e mai suporter stelist?!

taticu', cine vrea sa dea lectii de stelism sa mai astepte vreo 40 de ani. eu sunt din aia care am fost la meci cand am aruncat peste bord Barcelona lui asensi si ne-am batut apoi parte in parte cu bayern-ul lui gerd muller! iar cand ne ciocneam pe strazi cu "labagii lui motroc", multi din vitejii de azi nici nu erau conceputi!

va pup dulce si va las sa fierbeti in suc propriu! ne vedem la sarbatoarea "23" ! si nu uitati vorbele celui care v-a fost baci: Gigi Becali e la fel de "nebun" ca si Steaua noastra! de aceea si este atat de tare!

MoWeed08.04.2008 12:23

Tu ai putine ideei, de fapt una singura: nu conteaza decat victoria da-o-ncolo de onoare, respect, fair-play, cinste,etc.....Restul cuvintelor tale sunt o variatie pe aceeasi tema.

"taticu', cine vrea sa dea lectii de stelism sa mai astepte vreo 40 de ani"

N-am inteles daca esti mai batran inseamna ca esti mai stelist sau cum? Tocmai ca tu ai prins acele generatii senzationale pe care eu le-am vazut numai din filme de arhiva si nu consideri ca ei ar trebui respectati, asta este ceea ce ma mira pe mine. Eu care nici macar nu eram nascut in 1986 am mai mult respect pentru componentii acelei generatii decat altii care au prins-o jucand, asta ar trebui sa te puna pe ganduri daca tot te dai atat de expert in ceea ce inseamna spiritul Stelei

Gigi Becali nu este atat de nebun ca si Steaua noastra el este nebun de-a binelea(cateva luni la Balaceanca l-ar lecui de certitudinea ca el este un mare sfant si e trimis pe Pamant de D-zeu sa ridice neamul romanesc din care el nici macar nu face parte)

PS: Daca esti mai batran nu inseamna ca esti mai stelist sau mai destept asa ca scuteste-ma cu textele astea.

PS2: daca te refereai la sarbatorirea titlui afla ca ar fi al 24-lea...stelistule

AdrianUltras2508.04.2008 12:35

Bai Victor eu imi cer scuze.

Imi cer scuze ca te-am judecat gresit pe tine, care ai crescut printre toti jucatorii de legenda ai Stelei si care stii ce inseamna stelismul adevarat.

Ai dreptate.

Daca nu era becalii, probabil ca Steaua nici macar nu ar mai fi fost infiintata.

Ca doar menirea ei e sa slujeasca pe becaliiiiii!!!!

M-ai convins fratele meu.

Ma duc imediat sa ard bannerul cu "De ce l-ai luat Doamne pe "Gascan" si l-ai lasat pe cioban" si sa fac unul nou cu

"Adi love becalii 4 ever" cu o inima in loc de "love" bineinteles.

Cum am putut oare sa fiu asa de orb si sa nu vad ca becalii e salvatorul, cel despre care vorbeau proorocii, the chosen one, the one who will bring balance to the force, the last of the Mohicans,etc

Fratilor, nu stiu despre voi, dar eu la urmatoarele alegeri votez penege si becalii.

M-a convins Victor!!!

sper ca numele echipei sa fie schimbate cat mai repede in FC becalii sau as png.

forza becalii!!!!!!!

p.s.

am si eu o intrebare.

ce e"sarbatoarea 23"?

23 august?

vine Michael Jordan in Romania?

ce?

yo_marius08.04.2008 13:16
@Victor

Ideea e ca s-ar gasi oameni mult mai inteligenti decat Becali care ar putea conduce Steaua.Vrei un exemplu ? Ilie Nastase cred ca ar face o treaba foarte buna in Ghencea;chiar daca nu are banii lui Gigi,totusi e mult mai istet decat actualul creditor si cred ca ar putea organiza clubul astfel incat sa ne regasim spiritul de altadata.

Eu intr-o masura sunt de acord cu tine,Becali e poate cel mai bun patron din fotbalul romanesc.Din pacate asta nu e motiv de mandrie..

Sau alt exemplu care mi-a venit acum in minte.Un investitor strain puternic,care ar putea sa puna in fruntea clubului oameni competenti romani si foste glorii steliste care cunosc bine tot ce inseamna Steaua.Pe el sa il intereseze doar profitul si faptul ca ar castiga enorm la imagine ( asta il intereseaza si pe Gigi),neavand niciun scop pentru a atrage populatia spre el.

La Nastase ma gandeam si eu acum ceva timp. Daca nu ca patron, macar ca presedinte. Am citit in momentul cand a demisionat de la F.R.Tenis ca Nastase aducea, pe barba lui cum se spune, o treime din bugetul anual al Federatiei.

N-am putut sa nu ma gandesc la cati bani ar fi adus Nastase Stelei, spre deosebire de unii a caror replica e :" pai bine ba huliganilor, voi stiti cat am bagat io la Steaua?"

In rest... ramane ca si pana acum... din pacate...

Gica Chioru08.04.2008 14:20

Dezgustator atacul la persoana la care este supus Victor doar pentru ca vede altfel lucrurile. Detest astfel de atacuri in haita, incercati sa va dezbarati de ele.

Victor este un stelist senzational, este printre cei (poate) 10% stelisti de aici care am trecut de jumatatea vietii, si este 100% corect cand vorbeste despre fotbal, este poate cel mai cunoscator dintre noi. In plus este prezent meci de meci in Ghencea, deci a nu-l respecta pe el ca persoana si a nu-i respecta punctul de vedere este egal cu a nu ne respecta pe noi insine, ca stelisti.

Spre deosebire de Victor eu am acumulat o fobie la adresa lui Gigi si nu ma mai intereseaza nimic altceva decat ca acest om sa nu mai fie patronul Stelei, dorinta irealizabila, dupa cum se vede...

MoWeed08.04.2008 14:44

@Gica chioru

Daca Victor are varsta care o are si este prezent meci de meci pe Ghencea asta nu inseamna ca trebuie sa faca pe desteptul. Vezi-Doamne cum imi permit eu care nu am varsta lui sa-i combat ideeile.

Asa cum el este liber sa-si prezinte parerile despre creditor, asa si noi suntem liberi sa-l combatem. Nu vad de ce nu ne-am respecta pe noi ca stelisti daca nu-i respectam punctul de vedere pro-becalist...

David_Steaua200708.04.2008 14:54

Aaaaa,pai conteaza la cate meciuri mergi??Pai bine atunci ,ca si eu sunt prezent la toate meciurile din Ghencea(inclusiv si la ultimul,in ploaie si frig) si inseamna ca pot sa am o parere diametral opusa lui Victor,nu??N-am observat sa-l fi jignit cineva,nu inteleg de c ete-ai aprins asa!!E destul de clar ca tot mai multa lume ne uraste si ca avem o imagine din ce in ce mai proasta datorita lui jay jay!!E clar ca lumina zilei ca el este la Steaua doar pentru imagine si mai nou,bani!!Iese tot timpul in fata si face "show" ca sa arate el cat e de tare si mare si cate a facut pentru Steaua!!

Mai bine lipsa!!Bine ca am 20 de ani si cine stie,poate pana imbatranesc pleaca si apuc sa vad si eu echipa iubita cu un patron respectabil(sper din tot sufletul)

Sincer acuma,daca o sa castigam titlul asta nu o sa fie o bucurie la fel de mare ca altadata!!Nu mai este aceeasi satisfactie cand toata lumea ne acuza si insusi creditorul le cam da dreptate!

Asta e,in asteptarea unor vremuri mai altfel un simplu:Forza Steaua!!

Gica Chioru08.04.2008 14:58
Asa cum el este liber sa-si prezinte parerile despre creditor, asa si noi suntem liberi sa-l combatem. Nu vad de ce nu ne-am respecta pe noi ca stelisti daca nu-i respectam punctul de vedere pro-becalist...

Evident, dar nu asa:

Victor iar incepi cu odele tale becaliote??

Vezi ca vin alegerile nu uita sa votezi PNG
axl08.04.2008 15:01

Aici este vorba, evident, de gradul de respect ce trebuie aratat unei persoane in varsta si nu de "cat de stelist e cutare". Pe aceasta cale doresc sa-mi cer scuze lui Victor, pe viitor voi evita formulele de adresare gen "Iar tu, diavole?!". In rest ramane totul la fel.

AdrianUltras2508.04.2008 15:14

Gica Chioru

Nu inteleg cum poti sa fii si Stelist adevarat si fan becalii.

E ca si cum ai zice ca esti vegetarian dar iti place sa mananci carne.

Ce Stelist adevarat poate sa fie Victor din moment ce pe el nu il derajneaza faptul ca patronul Stelei isi bate joc in ultimul hal de unul din cei mai buni jucatori din istoria Stelei si de alte foste glorii ale acestei echipe?!

Gica Chioru08.04.2008 15:17
Gica Chioru

Nu inteleg cum poti sa fii si Stelist adevarat si fan becalii.

E ca si cum ai zice ca esti vegetarian dar iti place sa mananci carne.

Ce Stelist adevarat poate sa fie Victor din moment ce pe el nu il derajneaza faptul ca patronul Stelei isi bate joc in ultimul hal de unul din cei mai buni jucatori din istoria Stelei si de alte foste glorii ale acestei echipe?!

Are, pur si simplu, un alt punct de vedere. Chiar daca ar fi cu adevarat un fan de-al lui Becali, l-ar face asta mai putin stelist? Eu am scris ca-i doresc moartea, sunt mai stelist decat altii pentru asta?

AdrianUltras2508.04.2008 15:29

Gica Chioru

Victor are un punct de vedere asemanator cu cel al majoritatii Stelistilor mai tineri din ziua de azi.

Adica sa castigam prin orice mijloace.Eu stiam ca Steaua reprezinta mai mult decat victorie, victorie,victorie.

Si stii de la cine stiu treaba asta?

De la bunicul meu, un om care a lucrat in Armata si care e Stelist de cand a aparut Steaua.Pe el chiar il dereanjeaza faptul ca echipa nu joaca nimic desi castiga meci dupa meci.Si il mai deranjeaza si personajul Gigi Becali!

lupi08.04.2008 15:29
Ai perfecta dreptate!! RESPECT.

Bv victore!un om care mai are si cap...nu ca toti la fiecare declaratie a lui Gigi il injura de numa...a facut si lucruri bune la Steaua...

Gica Chioru08.04.2008 15:39
sa castigam prin orice mijloace.

Nimeni nu spune asa ceva.

In urma cu cateva zile vorbeam cu un amic din Canada pe mess. Ii ziceam ca sunt atat de scarbit de atacurile la care suntem supusi si de comportamentul lui Becali incat nu-mi mai pasa daca luam sau nu campionatul. Ca ma ingrozesc numai la gandul de cum o sa fie in stare individul sa se impauneze daca luam titlul... Raspunsul lui a fost concis: "tot aia e, chiar daca-l luam chiar daca nu, bivolu n-o sa se schimbe. Asa ca mai bine-l luam." I-am dat dreptate, tu ai alta parere? Asta e situatia in ceea ce-l priveste pe bivol, trebuie sa ne resemnam.

Pe de alta parte vad ca mizerabila campanie de presa la care suntem supusi si-a facut efectul si asupra voastra, mai oameni buni, nu puneti botul la minciunile mizerabile din presa. Bivolu a spus ceva la emisiunea de aseara de la curva de Ivanovici, a zis: "ceilalti au facut de 10 ori cat mine", eu il cred, voi ii credeti pe nemernicii din presa? Ati uitat ca noua ni se scoteau mingile din poarta si scarbele taceau?

The Flyer08.04.2008 15:40

@Victor

"Steaua nu ofera decat durere si lacrimi adversarelor"

corect,stimabile si inegalabilule domn!nicicind nu s-a spus un mare adevar aka Bunica!ca om,consider ca acest jucator e terminat datorita puterii detinute de idolul tau!cind vrei sa mai scrii asemenea aberatii,te rog sa te gindesti si ce e in sufletul celor alungati de la Steaua,si sa vezi ca poate provoca aceleasi dureri si unor jucatori din ograda proprie!in rest,ti-au raspuns ante-vorbitorii mei ceea ce voiam sa-ti scriu!

ps:te inteleg ca esti legat de becal!da' ce ma uimeste e faptul ca ai adoptat acelasi ton ca si el!numai zaharel e in post-urile tale,exact ca si in interviurile oierului!minune dumnezeiasca!

ps1:vi s-a impus sa adoptati un ton molcom?

ps2:victore,vezi ca ti-au aparut doi fani noi-nouti!astia sunt aia mai gusteri,care lipesc afise?!?!?

@Gica

hai,tata,sa n-o dam in razboiaie inchipuite!omul Victor ne spune aceleasi gogosi de ceva timp,iar faptul ca unii useri ii raspuns pe un ton civilizat nu inseamna atac la persoana,si cu atit mai putin in haita!

ps:eu pentru faptul ca mi-am luat gaze in fata in groapa,e un exemplu real,in anii '90, si am stat in zapada cu villareal pot sa ma declar mai stelist decit un pusti de 16-20 de ani?daca da,vreau si o medalie,ce ma-sa-n fund!

AdrianUltras2508.04.2008 15:55

Gica Chioru

Am fost ieri la un curs la facultate.Profesorul e Ultras U Cluj.Si la sfarsitul orei am stat un pic de vorba cu el.

A venit la mine si m-a intrebat daca sunt fericit si din alea.Si am mai vb si la un moment dat mi-a zis asa:

"Bai stii ce, eu am inceput sa tin cu Steaua, pentru ca s-a facut alianta asta impotriva voastra!"

Si tipul e ultras U!DUpa meciul nostru cu cefere am fost si l-am intrebat daca e fericit si mi-a zis:"De ce sa fiu fericit, ca a batut o echipa pe care o urasc de o viata(Steaua) pe o echipa pe care o urasc doar de cativa ani(cefere)?

Toate atacurile astea din toate partile ne fac mai puternici si mai respectati.

Oamenii care cunosc fotbal stiu cum sta treaba si nu se lasa dusi de nas.

Gica Chioru08.04.2008 15:57

In fine, mi-am spus parerea, poate nici nu trebuia sa-i tin partea si sper ca nu l-a deranjat, nu el este subiectul aici ci Becali.

dee08.04.2008 15:59

Nu inteleg de ce va certati pe seama lui Becali, un subiect saturat. El este doar un episod din istoria clubului Steaua, in cateva privinte pozitiv, dar in marea majoritatea negativ.

Eu cred ca tine la Steaua, in felul lui si sunt constienta ca in tot raul e si un bine, deci mie mi-ar place sa-i ascult si pe cei care puncteaza obiectiv plusurile lui Becali in privinta Stelei, aspecte pozitive pe care eu nu le-am remarcat. ( in afara de partea financiara, bineinteles). Lasati-i sa vorbeasca , nu-i atacati doar pentru ca gandesc diferit!. Partile rele le stim cu totii ,s-au tot dezbatut, poate ca n-ar strica sa analizam daca a facut si ceva bun pentru Steaua.

P.S va rog scutiti-ma de "du-te si voteaza PNG,ok?".

shofris08.04.2008 16:39

Becali = ? hai sa fim seriosi omul asta nu are egal ... nimic pe lumea asta nu este atat de josNic ! Becali te rugam pleaca si lasa Steaua fara bani ca la cati iubim Steaua o finantzam noi ! fularsteaua2

laur_2308.04.2008 17:00

Cand am spus, de nenumarate ori, ca g.b. ne face numai rau, prin comportamentul lui suburban, un adevarat grobian''care este''...mi s-a reprosat pe aici, am primit adevarate jigniri...

Nu am raspuns la aceste jigniri, din partea unor ''adevarati cunoscatori ai fenomenului'', nu pentru ca moderatorii cereau sa incheiem cu polemicile, ci pur si simplu-datorita faptului ca nu mi-am facut cont pe www.FC Steaua.ro ca sa intru in dispute personale cu altii, sa ma contrez cu cineva( desi, uneori e necesar, la cate''capete luminate''sunt pe aici...).

Mi s-a reprosat ca presa mi-a ''spalat creierul'' sau mi se vorbea de neuroni etc., toate acestea dupa ce spuneam ca ''iesirile'' necontrolate ale grobianului si circul produs zilnic de el pe la televiziuni nu fac decat sa NE traga in jos, sa atraga asupra noastra atatea si atatea suspiciuni...desi nefondate!!!

Prin felul lui de a fi si datorita ''ireprosabilului'' caracter pe care-l detine, g.b. nu pune decat o IMENSA pata pe blazonul Stelei( cladit in zeci de ani de sportivi, antrenori si conducatori pe care el ii terfeleste cu buna stiinta), indeferent de performantele obtinute in acesti ultimi ani sau ca acestea ne-au facut sa fim mandri de Steaua!!!

MoWeed08.04.2008 17:03

Gica Chiorul

Dar nici asa:

geaba va lumineaza omu' si va explica, ca unii dintre voi tot cu aceleasi lozinci reveniti! generatiile recente au idei putine, dar le repeta insistent inchipuindu-si ca cine tipa mai tare are si dreptate!? ba mai mult acum: au ajuns unii care nici nu i-au vazut jucand pe Gica ologu', pe florica voinea, pe puiutu sau pe Marcel, pe viorel "torres" sau pe firu, pe bila sau pe ozonel, sa-si dea cu parerea despre cine e mai suporter stelist?!

taticu', cine vrea sa dea lectii de stelism sa mai astepte vreo 40 de ani. eu sunt din aia care am fost la meci cand am aruncat peste bord Barcelona lui asensi si ne-am batut apoi parte in parte cu bayern-ul lui gerd muller! iar cand ne ciocneam pe strazi cu "labagii lui motroc", multi din vitejii de azi nici nu erau conceputi!

va pup dulce si va las sa fierbeti in suc propriu! ne vedem la sarbatoarea "23" ! si nu uitati vorbele celui care v-a fost baci: Gigi Becali e la fel de "nebun" ca si Steaua noastra! de aceea si este atat de tare!

ronrichie09.04.2008 06:26

Ia mai lasati-ne.

Si cand zic lasati-ne vorbesc din punctul de vedere al nostru, GROSUL suporterilor Steaua.

Curentul ..IMI CADE BECUL IN CASA deci Becali E DE VINA'' inca mai exista vad. Nu poate decat sa ne bucure insa hai sa vedem daca acest om s-a mai schimbat, (IMPROVED CUM ZIC AMERICANII) sau a ramas la fel.

1. Nu a mai facut presiune pe antrenor.

2. Nu a mai facut presiune pe jucatori.

3. I-a dat mana libera si l-a sustinut pe Adi Ilie SI CAND ACESTA ERA CONTESTAT (si de mine recunosc).

4. Acesta din urma a facut niste transferuri laudate chiar si de dusmani care ne-au adus 7 victorii consecutive. Stau si ma intreb cum o sa jucam cand isi revine si Dayro, jucatorul ce o sa aduca un mare plus de viteza, exact lucrul care lipseste acum.

5. Finantatorul Becali a trecut de 2 luni la un discurs profesionist, spre bucuria noastra vazut de dusmani ca unul megaloman. Adica, Muresan ataca, Becali zice ''NU COMENTEZ, NOI NE VEDEM de treaba NOASTRA''. Perfect, profesionist, 11 puncte recuperate in 6 etape.

Asa ca ia mai chemati instalatorul cand va cade becul din casa, si nu il mai acuzati pe Becali.

Acesta este punctul de vedere al majoritatii suporterilor Steaua, care n-au timp sa intre in conflicte cu [...] frustrati.

Editat de moderatori!

alexblaja09.04.2008 07:21
Ia mai lasati-ne.

Si cand zic lasati-ne vorbesc din punctul de vedere al nostru, GROSUL suporterilor Steaua.

Asa ca ia mai chemati instalatorul cand va cade becul din casa, si nu il mai acuzati pe Becali.

Acesta este punctul de vedere al majoritatii suporterilor Steaua, care n-au timp sa intre in conflicte cu mucosii frustrati.

Nu inteleg gluma cu becul si instalatorul...cred ca te refereai la electrician. Ma rog....

Daca declaratiile de mai sus ti se par a fi ale unui conducator profesionist, chiar SPER din toata inima sa nu fii tu vocea "grosului" suporterilor Stelei.

Eu nu o sa il laud niciodata pe Becali pentru lucrurile bune pe care le face, astea sunt OBLIGATIA lui in calitate de patron al echipei. Aici nu suntem la o fabrica de stat, unde daca muncesti in loc sa stai degeaba esti de apreciat. Aici este o societate privata pana la urma, care din punctul de vedere al patronului trebuie sa aduca bani. Cum profitul nu vine niciodata fara investitii sau cu investitii prost plasate, sumele de bani pe care Becali le baga in echipa sunt pana la urma (si) spre folosul lui, in plan material si de imagine.

Mi-au placut si mie declaratiile din perioada tacuta a lui Becali, chiar au semanat cu cele ale unui conducator profesionist. Vad insa ca aceasta perioada incepe sa se termine. Marturie stau declaratiile lui pe care le-am redat in articol.

«123»