FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Puțin

«123»
carbone04.04.2008 10:27

hai frate ca in era Piturca Steaua nu juca nimic, in 4 ani de campionat a luat doar un titlu din greseala si echipa n-avea garantia ca termina meciul castigatoare. nici la Oli nu era garantia asta. eu am simtit-o doar la Lacatus Zenga si Protasov. ceilalti nu-mi sunt simpatici si nu plang dupa ei. iar Piturca ala....sa ne lase in pace ca lua bataie de la st. Gall

septi_eu04.04.2008 10:42
Reconstructie din ce ?

Reconstructie pentru ca multi jucatori si-au atins scopul, acela de a juca in Champions League, sau de a juca o semifinala de cupa europeana, si nu pentru o echipa din strainatate, care e an de an in focuri, ci pentru o echipa romaneasca, ce nu a mai pupat grupele ligii de 10 ani. Trebuiau lasati sa plece atunci dupa prima participare in UCL cel putin 4,5 jucatori. Pur si simplu s-a terminat un ciclu, trebuie sange proaspat, dornic de performanta.

@Stanici =)) cat adevar graiesti... foarte trist :(

victor04.04.2008 12:05

ca sa reconstruiesti o echipa ai nevoie in principal de antrenor! acesta e primul care trebuie sa aibe o viziune a ansamblului! sigur multi se uita la jucatori posibil de transferat, inclusiv patronul, dar selectia si prioritatile trebuie sa le dicteze antrenorul. daca are ochi si capacitate. Laca al nostru pare mai degraba un intuitiv, decat un analitic, iar deciziile lui privesc momentul si nu constructia unei echipe, al uni ansamblu coerent. ca sa nu zic ca mai este si un dusman al calculatorului!

multi dau din gura in jurul unei echipe, dar cu adevarat ea joaca cum ii "canta" antrenorul!

forever_STEAUA04.04.2008 12:13

Victor,

nu vrei sã încerci sã nu îl mai ataci pe Lãcã în absolut fiecare post al tãu de pe forumul ãsta? Dai de bãnuit... Plus cã încercãrile tale au devenit patetice de-a dreptu'...

victor04.04.2008 12:25
Victor,

nu vrei sã încerci sã nu îl mai ataci pe Lãcã în absolut fiecare post al tãu de pe forumul ãsta? Dai de bãnuit... Plus cã încercãrile tale au devenit patetice de-a dreptu'...

Lacatus e slab antrenor nu pentru ca il critic eu sau altcineva! si in general antrenorii nu trebuie aparati de avocati din oficiu, ci de JOC si REZULTATE! parca acum nu prea e cazul, rezultatele fiind asemenea jocului, adica indoielnice?!

iar sintagma cu "..Dai de banuit..." chiar ma amuza! uite asa prefer eu sa par "banuit"! am acest drept! nu cred ca trebuie sa fim toti in corul "patetic" (simt ca-ti place termenul) al laudatorilor lui Lacatus! mai exista si opozitie lucida! eu repet: vreau ca Laca sa castige campionatul si apoi "profetul" sa-i multumeasca si sa-l elibereze de obligatii! asta e parerea mea sincera ca ar fi spre binele Stelei, dar nu inseamna si ca asa se va intampla.

SSK04.04.2008 12:54

Victor oricum da de banuit, dar nu in sensul in care zici tu, Alina :) Pe el il banuim cu totii, de demult :)

Nu stiu daca Lacatus este un antrenor slab, dar stiu sigur ca i se striga numele sincer. Nu ne "incurajeaza" nimeni s-o facem! O facem pentru ca vedem in pumnii lui stransi istoria unei Stele de care ne-am indragostit...

Sigur ca pentru un "opozant lucid" ca tine, victore, astea-s doar cuvinte, dar in ciuda a ceea ce ai putea cred, oamenii vin la fotbal cu sufletul si cu...ochii. Fiindca iubesc o echipa si fiindca vor sa vada fotbal. Pentru prima il avem pe Lacatus...din pacate, Lacatus nu poate sa ne-o ofere si pe-a doua, deocamdata.

Sa mai vedem.

milovan djilas04.04.2008 16:43

Felicitari, Ovidiu, foarte fain articolul.

Sa stii ca si Aliuta a avut o perioada foarte buna la noi, cand chiar era coordonator, asta fiindca spuneai de faptul ca, ceva ani, pana la Elton nu prea am avut jucatori de creatie. La fel, Fl. Dumitru, la un moment dat mai trecea in centrul mijlocului, cand nu avea cine sa dea o pasa ca lumea.

Iar in era Piturca a mai fost un meci misto, 4-1 cu cainii, cu Vladoiu facandu-i arsice pe frustrati!

ingerasul_elena04.04.2008 20:03
Lacatus e slab antrenor nu pentru ca il critic eu sau altcineva! si in general antrenorii nu trebuie aparati de avocati din oficiu, ci de JOC si REZULTATE! parca acum nu prea e cazul, rezultatele fiind asemenea jocului, adica indoielnice?!

iar sintagma cu "..Dai de banuit..." chiar ma amuza! uite asa prefer eu sa par "banuit"! am acest drept! nu cred ca trebuie sa fim toti in corul "patetic" (simt ca-ti place termenul) al laudatorilor lui Lacatus! mai exista si opozitie lucida! eu repet: vreau ca Laca sa castige campionatul si apoi "profetul" sa-i multumeasca si sa-l elibereze de obligatii! asta e parerea mea sincera ca ar fi spre binele Stelei, dar nu inseamna si ca asa se va intampla.

Draga Victor, cred ca il critici degeaba pe Lacatus!Nu antrenorul este de vina!!!!!!!!!!Daca jucatorii nu mai sunt in stare sau nu mai au chef,antrenorul poate face orice!Degeaba!Nu este vinovat el pentru ca X sau Y nu a preluat sau nu pasat bine!Cred ca daca te-ai pune putin in locul lui, poate vei intelege!

Din punctul meu de vedere, 90% sunt vinovati jucatorii pentru ca ei sunt in teren!Poate Lacatus a gresit in unele meciuri ca nu a facut schimbarile care trebuiau sau a titularizat pe cine nu trebuie!Dar el nu este vinovat 90+n minute!

ingerasul_elena04.04.2008 20:13
"...Imi amintesc zilele imediat urmatoare dupa ce au venit Sud-Americanii si in care practic"zburau"pe teren...iar acum ii vad si pe ei plafonati(inca nu100%,dar nu mai au mult)si incep sa practice si eu "jocul romanesc"...ala in care nu sunt in stare sa joace la firul ierbii,sa lege3pase,ci sa bubuiasca mingi,sa nu se sfiasca sa lupte pentru mingi,etc...

Nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic si cel mai probabil ma insel....insa noi avem nevoie de un antrenor in adevaratul sens al cuvantului,cu valoare de Steaua.Nu-i contest calitatile lui Laca ,dar noi avem nevoie de altceva.

Si inca ceva...oricat l-as iubi pe Laca nu pot sa nu observ ca si el ii"satisface poftele"patronului....asa cum Ghionea si Radoi si-au gasit loc in echipa chiar daca nu au jucat de mult timp si chiar daca nu au facut-o stralucit...un om care sa luptat cu indarjire si si-a facut treaba bine,este tinut in afara lotului sau cel mult pe banca...coincidenta sau nu Ionut Rada,om de mare caracter,adus de Hagi si dupa acel conflict cu Dica(ii care ii reprosase doar ca nu si-a facut treaba bine)este umilit fiind tratat cu maxima ignoranta.Merita oare omul asta asa ceva?!...eu unul nu cred..."

Asta scriam cu cateva zile in urma la unul din topicuri....iar din cate vad nu sunt doar eu cel care observa ca noi nu ne indreptam spre o zona fasta...ba din contra.

...D-zeu cu mila......

In privinta lui Rada tb sa iti dau dreptate!Mie una mi-a placut ca si jucator,isi facea treaba in teren!Nu stiu de ce este tratat cu atata indiferenta,dar ar tb sa ne gandim totusi ca el a avut un mic conflict cu BKL si poate de aceea este trimis la echipa a 2-a!Iar in privinta lui Ghionea, eu zic ca isi merita titularizarea, chiar daca nu a jucat de mult timp!

Noi, ca si suporteri, tot mai speram ca lucrurile se vor indrepta si vom putea sa ne bucuram din nou de meciuri spectaculoase facute de Steaua!

vali7204.04.2008 20:15

Ai dreptate Ovidiu.. Steaua nu joaca mai nimik sub Marius Lacatus,care este un antrenor slab.Cinste lui ,ca jucator,

insa sub conducerea lui ,Steaua se chinuie sa castige o partida..Raman la parerea ca Protasov si Zenga ,cu un +

pentru. primul Steaua a aratat ca o echipa mare!

predatorpulse704.04.2008 21:54

O sa spun o banalitate,dar cel mai bun antrenor pe care l-a avut Steaua in ultimii ani a fost Oleg Protasov si in randurile urmatoare o sa-mi enumar argumentele.

Toti antrenorii ce s-au perindat pe aici in aceste 4-5 sezoane au adus cate ceva,Zenga a adus mentalitate si siguranta in defensiva,Oleg a adus o pofta de joc si o ofensiva extraordinara,Olaroiu o organizare foarte buna si specularea fazelor fixe.

Nu o sa ma dau antrenor dar mi se pare ca Oleg a fost singurul care si-a adaptat sistemul de joc dupa aptitudinile jucatorilor,pe cand restul au pus la cale un sistem si jucatorii de voie de nevoie au trebuit sa joace dupa acel sistem,cu mai mult sau mai putin succes

Perioada Protasov difera de perioada Zenga,Oli,pedrazzini,Hagi,Lacatus prin faptul ca echipa mergea,castiga sau pierdea,dar juca fotbal. Steaua juca fotbal si colectivul castiga meciul,intr-adevar defensiva era mai slabuta dar ofensiva mergea ceas. Ca sa fac o comparatie,in perioada Protasov meciurile erau castigate de echipa sau pierdute prosteste prin greseli individuale (Radoi cu rosenborg,Ghionea in supercupa etc) sau ratari imense(1-1 cu rosenborg) iar in perioadele Oli-Hagi-pedrazzini meciurile erau pierdute de colectiv prin impotenta generala a jocului sau castigate prin reusite individuale(Dica cu keiv,Nicolita la Betis,bicfalvi cu Iasi etc).

Ceea ce tin minte foarte clar din perioada Protasov este ca niciodata nu simteam ca un jucator nu are ce sa caute in teren sau ca pozitia lui nu e buna in teren. Desi teoretic avea un lot mai slab,90% din fotbalistii nostri de atunci jucau fotbal cand intrau in teren,ce naiba chiar si Banel Nicolita juca fotbal pe atunci. Protasov a vazut ca locul lui Radoi e defensiva,ca nesu e bun de mijlocas(si eu sustin asta) si mai ales,mai ales,ca mingea se joaca pe jos,pe mine asta ma dispera cel mai mult la jocul nostru de astazi,mingea lunga pe varfuri,acea metoda imbecila de a omori un atac inainte sa se nasca.

Unii unii o sa spuna ca atunci multi jucatori si-au atins varful,insa vad ca azi nimeni nu prea mai evoluaza in bine la Steaua,multi jucatori sunt plafonati iar altii sunt distribuiti aiurea in teren de catre Lacatus,pentru ca desi a cerut(sau sper ca a cerut) mijlocasi i s-au adus practic 4 atacanti,Dayro,mendoza,pepe si habibou. Poate singurul cu veleitati de mijlocas ar fi mendoza insa in rest e jale. Intrebarea mea este: de ce nimeni nu isi atinge varful de forma astazi la Steaua? Sunt 2 raspunsuri: unii nu au cum sa-l mai atinga pentru ca le-a trecut vremea si altii nu au cum sa creasca pentru ca sunt jucati pe alte posturi decat in cele in care se simt cele mai bine.

Cum bine a zis un alt user de pe forum, de vreo 2 sezoane si ceva echipa joaca slab in mod constant,indiferent de antrenor,de la meci la meci,cu putine si fericite exceptii,uitati-va ca atunci cand atacam vreo 5-6 jucatori sunt mereu in spatele mingii,iar cei 4 din jumatatea adversa sunt talonati si deposedati pana isi misca restul fundul acolo ca sa ii ajute. Iar fotbalistii nostri habar nu au sa accelereze cand trebuie,adica in ultimii 30 de metri,la noi se dau pase rapide intre fundasi sau la mijloc cand toata echipa adversa sta cu fundul in poarta.

Nu stiu daca Protasov ar face ceva daca s-ar intoarce,insa nu cred ca am mai vedea aceasta "rotatie" pe posturi inceputa din era Olaroiu,cand mereu schimbam postul pe care evoluaza un anume jucator de il ametim,cam cum a patit Banel in era Olaroiu,iar un alt lucru enervant in acest sezon este ca desi nu am mai avut atatia accidentati tot nu am avut un 11 stabil.

Dar sa stiti ca in afara acestor analize goale facute de simpli suporteri,un lucru ramane: Steaua nu a mai jucat un fotbal placut ochiului constant,mai multe partide la rand,de pe vremea ucraineanului. Dupa ce a plecat ne-am multumit cu 1-0 din faza fixa si a intrat moda cu rezultatul conteaza. pentru mine acel meci de adio 2-2 cu Vaslui a fost mai frumos decat orice victorie chinuita din mandatele antrenorilor ce au urmat pentru ca am jucat fotbal.Si cand am fost condusi aveam mereu senzatia ca revenim pentru ca exista un spirit la echipa,acum daca luam un gol si nu jucam pe Ghencea aproape sigur luam bataie sau in cel mai fericit caz scoatem egal pentru ca spiritul de lupta nu mai exista,acasa jucam ceva mai bine pentru ca publicul te impinge de la spate,insa cand iesim afara parca tuturor le piere cheful de fotbal.

Daca as fi Lacatus as juca 4-2-4 de-al naibii ca sa crape Jiji si apoi sa ii zic "ce vrei sa fac Jiji,nu am mijlocasi asa ca am bagat toti atacantii pe care mi-ai adus" si ii inchideam Gurita lui Jiji.

In fine,trebuie sa speram ca vor reveni in mod miraculos pasele rapide pe jos,1-2-urile si driblingurile in Ghencea,altfel in curand o sa ajungem ca englezii sa aplaudam cornerele sau orice alta faza fixa,sperand ca de acolo va veni golul izbavitor.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

84ava05.04.2008 05:25

LA MULTI ANI Marius Lacatus!!!!

SI LA MULTE VICTORII!!!!!

victor07.04.2008 07:10
Victor oricum da de banuit, dar nu in sensul in care zici tu, Alina :) Pe el il banuim cu totii, de demult :)

Nu stiu daca Lacatus este un antrenor slab, dar stiu sigur ca i se striga numele sincer. Nu ne "incurajeaza" nimeni s-o facem! O facem pentru ca vedem in pumnii lui stransi istoria unei Stele de care ne-am indragostit...

Sigur ca pentru un "opozant lucid" ca tine, victore, astea-s doar cuvinte, dar in ciuda a ceea ce ai putea cred, oamenii vin la fotbal cu sufletul si cu...ochii. Fiindca iubesc o echipa si fiindca vor sa vada fotbal. Pentru prima il avem pe Lacatus...din pacate, Lacatus nu poate sa ne-o ofere si pe-a doua, deocamdata.

Sa mai vedem.

cred ca eu il iubesc pe Lacatus mult mai mult decat altii, dar sigur asta e o alta discutie. eu repet: Lacatus, Hagi, Piturca au scris istorie la Steaua si pentru asta merita recunostinta si dragostea noastra. din pacate insa sintagma "jucator de geniu" nu este mereu sinonima cu ce de "mare antrenor"! DIN PACATE!

oricum, avand in vedere ca sambata a fost ziua lui Laca si duminica noi am trecut pe primul loc intr-un mod atat de miraculos, opresc aici polemica noastra. oricum ramanem fiecare la parerile lui si cum in fotbal nimeni nu este profet, poate cu exceptia patronului nostru (si cand spun asta adun si cele rele si cele bune pe care le implica termenul de profet - pentru ca eu sunt siderat de anumite intamplari cu adevarat norocoase care par ca se intampla numai Stelei, vezi bricheta din giulesti in capul lui diaconu, victoria din min 90 cu uta sau caderile CFR-ului in fata unor echipe teoretic anonime), sa lasam timpul sa dovedeasca daca Lacatus este sau nu un mare antrenor.

eu personal, sper din tot sufletul sa gresesc si Laca sa ma mai uimesca inca o data, asa cum a facut-o in toata cariera lui de jucator. oricum locul I la sfarsitul campionatului ar fi o rasplata meritata si pentru Marius, caruia noi toti ii datoram atat.

«123»