Da dom'le bine le-ai zis, dar sintetizat a facut-o bine Basescu: tonomate in Euro...
Da dom'le bine le-ai zis, dar sintetizat a facut-o bine Basescu: tonomate in Euro...
Nu inteleg ce atatea certuri pe aici....
Daca nu va place un articol nu va obliga absolut nimeni sa-l cititi. Daca niste ironii mai mult sau mai putin reusite la adresa gunoaielor din presa va lezeaza, ce ati vrea sa facem? Sau poate ati prefera sa le raspunda clubul acestor gunoaie ca sa vedeti atunci campanie anti-Steaua.. Sa citim cu totii gsp si sa-i multumim lui Tolontan pentru marele lui talent de a face un mare scandal din nimic? Prin aceste ironii le raspunde Living_dead_stripper acestor "ziaristi" fara a-i injura si folosind un limbaj civilizat, deci nu se aseamana cu nimic acest articol cu cele de pe fzr(aia numai limbaj civilizat nu au)
Eu personal apreciez entuziasmul autorului acestui articol(presupun ca a stat un pic sa se gandeasca la versuri ca doar nu i-au venit pe loc)
scuze pentru offtopic:
vrea sa intrati neaparat pe un nou site: www.spurcati.ro
Ultras_Fever
tare site-ul=))))))
Cui nu-i plac cele scrise de @LDS sa nu-l mai citeasca,sau sa se aboneze la reviste literare!
Nu pot sa inteleg de unde atata rautate la unii useri!Sunteti voi perfecti ?Daca da,astept cu interes sa scrieti si voi niste rime mai bune pe care sa nu poata nimeni sa le critice.
Userul @LDS face asta dezinteresat,din placere,pot sa spun ca are talent,chiar daca nu e perfect(dar cine mai e perfect in ziua de azi?),iar ceea ce face el este placut pentru majoritatea de pe aici...
Tine-o tot asa @LDS! ![]()
Nu pot sa inteleg de unde atata rautate la unii useri!Sunteti voi perfecti ?
Daaa... Exista si aceasta categorie de l(useri), arogantii: vanfootbaal, care nu rade la "Vacanta Mare" si Sarmanul Dionis. Ar mai fi unul, dar e vai de mama lui.
Totusi sunt in minoritate si observ ca deja au fost pusi pe fuga. Buna treaba autorule. Tine-o tot asa!
Este foarte interesant cã acei useri care au avut o pãrere mai puțin bunã despre versurile respective sunt considerați un fel de neica nimeni și lumea este mulțumitã cã li se pune pumnul în gurã. Poate cã ar fi trebuit sã li se explice, de cãtre cineva, cã vor fi aprobate și considerate utile doar posturile care sunt pozitive la adresa respectivelor realizãri literare.
Oameni buni...din dialog se nasc lucrurile cu adevãrat folositoare. Lãsați-i pe toți sã spunã ce au de spus, nu le mai dați în cap pe motive legate de libertatea conștiinței, indiferent de cât de mult doare o pãrere adversã celor de care dispuneți.
Maio, nu i-a oprit nimeni. Au spus liber ceea ce au avut de spus. Ceea ce ti se pare tie ca i-ar opri sunt cumva reactiile celorlalti la ceea ce au spus ei. Inseamna ca treaba sta exact invers. Tu incerci sa le bagi pumnul in gura celor care vor sa comenteze arogantele unora. Daca nu ma insel faci parte din cei care nu au dat o nota de trecere pastiselor maestrului.
LE: Suntem deja off-topic. Daca ai replica pentru ceea ce am afirmat, o poti face numai prin PM. Dar nu cred ca e cazul.
Nu-i rea deloc "Tableta". Prefer sa citesc oricand postari de ale lui L.D.S decat un articol de pe blogul lui Tolo.
@vanfootball, cand doi iti spun ca esti beat, te duci si te..
În mod cert. Problema nu este a mea, sunt suficient de contestat încât sã mã lase rece totul, întotdeauna a fost cam așa cum am spus eu, așa cã nu am de ce sã îmi fac probleme. Am vãzut doar cã a divagat cumva discuția spre înfruntãri între pro și contra. Asta era tot. Ar fi pãcat sã se ajungã la așa ceva.
Altceva NU am vrut sã spun, dacã existã vreo bãnuialã în acest sens. Îmi prezint scuze cã am comentat, promit cã nu se mai întâmplã din clipa asta. Nu am încercat sã opresc pe nimeni sã se exprime, ci sã previn puțin o tensiune care am avut senzația cã se instaureazã.
@ DiMaio
Laudabila initiativa ta, dar sunt cel putin 8 moderatori pe acest forum, care au calitatea sa previna tensiunile. Daca nu ai citit pana acum regulamentul forumului, te invit sa o faci: <a href="http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=879" target="_blank">http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=879</a>
Ok. Bun. Mi-am prezentat deja scuzele de rigoare, regret cã am fost un prost sã mã amestec.
Promit cã nu mai deranjez pe nimeni. Definitiv.
Baftã multã sã aveți, cu toții.
Daaa... Exista si aceasta categorie de l(useri), arogantii: vanfootbaal, care nu rade la "Vacanta Mare" si Sarmanul Dionis. Ar mai fi unul, dar e vai de mama lui.
Totusi sunt in minoritate si observ ca deja au fost pusi pe fuga. Buna treaba autorule. Tine-o tot asa!
Are si acest comentariu portia lui sanatoasa de aroganta. Aparent, nu e bine sa superi majoritatea sau sa ai o parere diferita, pentru ca esti infierat de o maniera demna de niste vremuri mai proletare. In momentul in care iti faci publice creatiile artistice e cit se poate de normal sa existe si contestatari. Anormala mi se pare atacarea in acest mod celor care contesta. Sincer, decit un aplaudac majoritar, prefer un contestatar minoritar. E adevarat, nu unul gratuit si doar de dragul de a fi mai cu mot.
Aparent, DeMaio nu va mai vizita acest site. Daca vreti sa fim o familie mare si fericita, in care sa ne aplaudam reciproc, spuneti... Dar, in cazul asta, probabil ca DeMaio va fi urmat de altii.
Apreciez raspunsul lui LSD si, pina la urma, efortul si curajul lui, dar nu si genul asta de comentarii.
Trebuie sã râd, nu?Întrebam asta doar pentru cã nu era specificat la final acest lucru.
@eddie the 'ead
Cred ca tocmai DeMaio a inceput cu ironiile ieftine...
Sau ti se pare aceasta o critica constructiva?
Exact. În calitatea mea de persoanã cu o minimã pregãtire literarã am fãcut niște aprecieri. Le puteți ignora sau puteți ține cont de ele.
@mdionis
Sunt sigur ca-i vor fi de folos aprecierile dvs.
Totodata ,va intreb: ne putem permite noi,cei fara o minima pregatire literara sa apreciem pozitiv catrenele lui @LDS?
Chiar daca userul nostru nu e tocmai M.Eminescu sau I.L.Caragiale...
In primul rand tin sa precizez din capul locului ca nu ma consider un epigramist in adevaratul sens al cuvantului,nu sunt stranepotul lui Pastorel Teodoreanu,fac aceste ,,cimilturi presupus vesele cu orice pret'' in timpul liber,ca un hobby,iar administratorii acestui site mi-au propus o colaborare de care sunt onorat.
Aceasta era clar de la bun început.
Daca e sa masori rima cu centimetru' sau cu metru atunci vei gasi imperfectiuni in 99% din epigramele de pe fata sau spatele pamantului.
Depinde în mod esențial de amploarea și numãrul acestor imperfecțiuni.
La capitolul ,,rime fortate'' [...] chiar nu vad unde e ,,fortarea'' la otrava / javra , dus / recurs , concreta / gazeta, poliglot / sport sau politica / Mitica (problema cu accentul e variabila in functie din ce regiune a tarii esti)
Nu?! Pãi atunci e grav. Ultima silabã este diferitã în toate cazurile menționate ("perfectã / gazetã" face excepție, nepotrivirea este la nivelul penultimei silabe - închisã respectiv deschisã - detaliu doar aparent neimportant; numele Miticã este accentuat întotdeauna pe silaba medianã, în vreme ce politicã este un neologism accentuat pretutindeni pe antepenultima silabã, chit ca în francezã accentul este pe al doilea i). În catren, precum în poezie, trebuie sã existe o minimã muzicalitate a textului, ca și cum ar fi citit, scandat. Se pot accepta câteva mici abateri sau licențe, însã dacã acestea sunt prea multe sau prea mari, nu mai este în regulã.
Iar despre numaratul silabelor, asta nu mai e critica e chiar rautate, epigrama nu este poezie,
Nu e rãutate ci simplu fapt. Nu este vina mea cã domnia voastrã nu aveți cunoștințã de aplicabilitatea metricii inclusiv la genul epigramatic (care este exact o poezie scurtã cu anumite caracteristici). Mã întristeazã însã sã constat cã nu vã deranjeazã mãcar "la ureche" inegalitatea excesivã a numãrului de silabe.
,,Epigramele lipsite de poanta'' ===> a incerca sa explici cuiva umorul e ca si cum ai incerca sa faci o operatie pe creier cu o mana legata la spate si cu ochelari de cal la ochi.Fie intelegi poanta,daca cunosti personajul la adresa caruia este facuta, fie nu. Exemplu: umorul la adresa lui Radu Naum consta in faptul ca ,,pare baiat inteligent, e cultivat, e poliglot'' aceste calitati nu l-ar recomanda intre ,,concurentii'' care prezinta in acelasi timp cu el stirile din sport (gen Patuleasa sau Vadim Vijeu)...
Catrenul dedicat lui R.N. este construit fãrã defecte structurale, însã lipsa oricarui adversativ (o conjunctie tip "dar", "însã", "totuși" sau o construcție în care propozițiile componente sã fie contrapuse -- de exemplu cu ";" sau "--" -- în practicã separarea este fãcutã de ",", semn ortografic care indicã aici o enumerare de afirmații puse pe același plan) nu favorizeazã buna înțelegere a poantei. Mai mult: știrile din sport nu ar trebui sã fie apanajul aprioric al inculților cu inteligențã de euglenã în cãlduri. Voi accepta totuși cã în acest caz particular a existat o poantã pe care nu am înțeles-o. Dar în celelalte cazuri?! Unde e surpriza în a îl declara prost pe Chioțea sau în a preciza cã mai toatã lumea râde de Gigi Becali?
Cat despre ,,poantele dubioase, neelegante'' acestea le aplic in functie de personaj
Calitatea unui catren este însã iremediabil compromisã în sine în momentul în care poanta nu mai este elegantã. Indiferent de personajul cãruia îi este dedicatã.
Cat despre ,,licentele poetice inadmisibile pentru. limba romana'' unele din ele sunt facute intentionat pentru a pune un focus asupra calitatii personajului, iar altele sunt inadmisibile doar pentru tine, chiar si titlul acestui articol contine cuvantul ,,Zearistii'' - cuvant inadmisibil in limba romana,ma mir ca pe asta l-ai scapat
Pentru cã acolo este o licențã admisibilã, în plus subliniatã și de ghilimele. Iar dacã tot ați dat citatul (cu aproximație), ar fi fost indicat sa observați cã sintagma "licențe poetice" era plasatã între ghilimele; în realitate, exemplele citate sunt greșeli de limbã pur și simplu. Exemple de adevãrate licențe poetice se gãsesc în poeziile lui Eminescu, în care apar abateri de la norme, justificate însã de necesitãți stilistice sau de versificație:
(dezacordul între subiect și predicat este impus de rimã, evident cã Eminescu știa cã în limba românã se spune și se scrie corect "statele susțin")
... sau versul "Cobori în jos luceafãr blând" conține un aparent pleonasm, justificat de sensul figurat al lui "jos" din context, 'lumea terestra' aflatã în opoziție cu 'lumea cerurilor' cãreia îi apartine Hyperion.
Pe de alta parte, Caragiale își ia personajele peste picior punându-le în gurã replici agramate, dar este vorba întotdeauna de greșeli aparținând explicit respectivelor personaje; în rest, Caragiale era un maniac al corectitudinii gramaticale și ortografice, în stare sã facã o crizã de nervi pentru o virgulã prost plasatã într-un text de-al sãu. Este iluzoriu sã credem cã propriile greșeli de limbã din catrene se reflectã asupra personajelor acestora: nu personajele vorbesc în epigrame ci autorul vorbește despre ele.
Cat despre slefuire prin punctele esentiale nu pot sa spun decat ca aici nu se prelucreaza diamante, desi si un diamant daca il pui la microscop vei observa ca are imperfectiuni.
"Punctele esențiale" era o aluzie la Caragiale care conținea un mesaj: multe defecte din epigrame nu sunt doar simple imperfecțiuni pasabile.
Aici sunt doar niste epigrame pe care unii le apreciaza altii le ironizeaza, altii le critica.
Exact. În calitatea mea de persoanã cu o minimã pregãtire literarã am fãcut niște aprecieri. Le puteți ignora sau puteți ține cont de ele.
Pe acest site ne pretindem superiori. Una dintre caracteristicile definitorii ale superioritãții omului este abilitatea de autoperfecționare. Speranța mea și totodatã cauza pentru care am replicat la aceastã a doua încercare epigramaticã a dumneavoastrã este posibilitatea dumneavoastra de a crea ceva mai bun în viitor. Mesajele entuziaste ale altor colegi de forum pot sã vã facã plãcere însa nu vã ajuta în nici un [!] fel în acest sens. O criticã la obiect vã poate indispune pe moment însã vã oferã câteva elemente utile pentru a îmbunãtãți nivelul calitativ al epigramelor. Am pãstrat o linie strict argumentativã, lipsitã de ironie sau rãutate, de aceea nu cred cã ar fi fost cazul sã scrieți "daca chiar te crezi in masura in a aprecia standardele, atunci iti propun sa te angajezi (asta in cazul in care nu lucrezi deja acolo) la Oficiul pentru Protectia Consumatorului". Nu este ușor sã scrii epigrame calitativ acceptabile: chiar este nevoie de un timp de potrivire a cuvintelor, de reflecție asupra mesajului acestora. Iar cu cât producția de catrene este mare, cu atât crește probabilitatea ca autorul lor sã își fi refuzat sieși acest timp. Vã propun sã reflectați asupra acestui aspect și aștept cu interes urmãtoarea intervenție epigramaticã a dumneavoastrã.
@vanfootball, cand doi iti spun ca esti beat, te duci si te..
Daca faceam asta pana acum, ascultam manele de mult. Hai mai bag-o p-aia cu "analu' " si "oralu' ", sa se mai raza si poporu'! Poate faceti si niste canticele din minunatele catrene, de cantat pe la botezurile lui Gigi. Hai bafta!
PS: Eu am ce am cu artistul LDS, nu cu omul/suporterul.
Totodata ,va intreb: ne putem permite noi,cei fara o minima pregatire literara sa apreciem pozitiv catrenele lui @LDS?Chiar daca userul nostru nu e tocmai M.Eminescu sau I.L.Caragiale...
Am ajuns sa ne certam de la o biata epigrama, mai mult sau mai putin reusita, ba unii sa paraseasca forumul si e pacat. Asa cum unii isi permit sa aprecieze demersul lui LDS, asa si altii ( printre care ma includ si eu),nu am gustat toate poantele, unele considerandu-le nereusite, banale. Asa cum spunea insusi autorul lor:
"Aici sunt doar niste epigrame pe care unii le apreciaza altii le ironizeaza, altii le critica."
Nu cred ca e nevoie sa ai cunostinte temeinice de prozodie pentru a spune daca-ti place ceva sau nu. Nu vad de ce autorul se simte ofensat de parerile contra,pana la urma calitatea epigramelor sale e datorata lipsei de experienta si necunoasterea unor chestiuni ce tin de teoria epigramei. Cu siguranta , fiind un impatimit al umorului, va continua sa scrie, insa n-ar strica sa aprecieze si critica, care pana la urma-i constructiva.
Sunt sigur ca-i vor fi de folos aprecierile dvs.Totodata ,va intreb: ne putem permite noi,cei fara o minima pregatire literara sa apreciem pozitiv catrenele lui @LDS?
Libertatea opiniei este garantatã: iatã binefacerile unui sistem constituțional. ![]()
În rest, preferințele și aprecierile oricui pot evolua în timp.
Vad ca s-au cam inflamat spiritele aici, incat ma face sa cred ca nici daca postam un banner cu ,,hai dinamu'' nu s-ar fi soldat cu renuntari in a mai vizita acest site...
In afara de aceasta postare mai sunt alte 15 pe prima pagina, nimeni nu va obliga sa cititi catrenele pe care unii le considera ca fiind lipsite de umor, prost concepute calitativ, etc.
Totusi majoritatea comentariilor este pozitiva, ceea ce ma face sa continui, sa perseverez. Cand va fi invers atunci ma voi retrage singur. Iar ca o precizare, cei care lauda aceste epigrame nu sunt clone sau cunostinte de-ale mele ;-)
Un singur lucru mi se pare ciudat: la postarea trecuta, aia cu Liga I, n-au aparut asfel de contestatii vehemente, infierator - proletare cum au aparut acum cand am zgandarit putin gunoiul din presa. Poate ca unii dintre voi sunteti admiratori ferventi ai lui T.R.U. acest turnator la securitate anticomunist ,ai lui Tolontan acest Mircea Geoana al ziaristicii sportive, ai lui Grigore Cartianu acest antistelist schizoid care spumega aproape in fiecare seara pe ecranele televizoarelor, etc. E dreptul vostru sa aveti un alt punct de vedere (asa cum eu il am pe al meu),respect acest lucru atat timp cat nu se ajunge la mistocareala ieftina.
Inca odata vreau sa precizez ca :
,,dus'' rimeaza cu ,,recurs''
,,otrava'' rimeaza cu ,,javra''
,,poliglot'' rimeaza cu ,,sport''
s.a.m.d.
Epigrama nu este poezie, iar poezia nu este epigrama. A ajunge sa invoci licente poetice eminesciene pentru a combate o epigrama despre Patuleasa tine deja de domeniul Para - psiho - pupu. Adica una-i una si alta-i alta, cum spuneau dacii ![]()
In rest va doresc tuturor o noapte buna, nu va mai inflamati aiurea de la niste versuri...
Voiam sa ma abtin la a mai comenta, dar post-ul tau din urma ma face sa constat ca, pe langa faptul ca scrii prost, mai esti si [..........}. Ai gasit motivul, noi ii iubim pe TRU si Tolo.
Nu, domnule, doar ca fiind obisnuiti cu articole de calitate, am fost socati sa gasim niste rime de clasa a IV-a pe prima pagina.
"dus" rimeaza cu "recurs" doar pentru ca se termina in "s", nu se potrivesc nici ultimele 3 litere si nici nu au acelasi numar de silabe. E o rima al naibii de fortata. ![]()
PS: La primul tau articol nu am reactionat pentru ca am sperat sa fie doar o intamplare, dar tu continui sa ne "uimesti".
Editat pentru a inlatura un cuvant egal cu o insulta.
Moderator
,,dus'' rimeaza cu ,,recurs'',,otrava'' rimeaza cu ,,javra''
daca doua cuvinte au ultima silaba comuna nu inseamna ca rimeaza!!!
dar daca tu consideri ca "Poliglot" rimeaza cu "sport" , am sa-ti respect parerea.
Nu te-astepta sa fii laudat,
Sau cel putin, apreciat,
Metrica tu n-o cunosti,
Te amagesti fara rost.
( si eu pot forta rimele, ca si tine)
gata, eu nu mai spun nimic, succes in continuare. Sper ca-ti vei cultiva "harul" si vei ajunge la adevarata epigrama.
Ce va mai place sa va cramponati de un lucru mai fratilor...Nu mai fiti asa carcotasi,si nu mai cautati nod in papura la toate; catrenele sau ce or fi ele nu sunt puse pe site ca sa veniti voi sa criticati forma si continutul...sunt puse pentru cei care le vor,cei care vor sa se mai relaxeze o clipa, sa mai fie "ignoranti" din cand in cand si sa rada la o gluma ieftina...pentru ceilalti: nu le cititi; nu va obliga nimeni,cu atat mai putin autorul, sa le apreciati si sa le laudati.Iar daca asa stau lucrurile,nu mai fiti nici voi bagatori in seama doar pentru ca aveti o opinie,ca jigniti omul/oamenii, si nu aveti voi nici un beneficiu din asta
Pace pe Pamant!
Si uite cum se face ca unii nu reusesc sa mai vada padurea din cauza copacilor.
fcsteaua.ro incearca sa asigure articole de o calitate cat mai ridicata, dar, EVIDENT, calitatea implica si o apreciere subiectiva. Multi dintre redactorii acestui site au primit numeroase critici si au fost useri care le-au reprosat lipsa de calitate a articolelor lor. Gusturile nu se discuta. Doar pentru ca unii il detesta pe Lovin in timp ce altii il apreciaza (asta ca sa exemplific cu o singura polemica din cele care au mai aparut pe site), nu inseamna sa interzicem articolele anti sau pro-Lovin.
In acelasi timp, fcsteaua.ro asigura, in limita civilizatiei si a bunului simt, exprimarea ORICAREI pareri. Nu e deloc putin lucru. Pana la urma, autorul acestor epigrame si-a primit doza lui de critici (consistenta, as zice) si NIMIC nu li s-a intamplat celor care au fost critici la adresa lui.
Tin sa va reamintesc ca important nu este daca ti se da sau nu dreptate, ci faptul ca oferim ORICUI sansa sa-si exprime propriul adevar. Cadrul creat este mai important decat cine are dreptate! De-aici incolo, cred ca un "santaj sentimental" al unui grup de useri vechi (pe care, altfel, ii apreciez), de tipul "daca el mai scrie, o sa ne mutam pe alte situri", chiar nu isi are rostul!.
Astept raspunsuri la obiect, pentru a nu avea eu ultimul cuvant, dupa care, intr-o zi, voi bloca acest topic in care cred, totusi, ca s-a exagerat!
Astept raspunsuri la obiect, pentru a nu avea eu ultimul cuvant, dupa care, intr-o zi, voi bloca acest topic in care cred, totusi, ca s-a exagerat!
Cred ca trebuia blocat de mult. Indiferent de opiniile fiecaruia, s-a batut prea mult moneda pentru niste biete epigrame. Vorba lui LDS (scuze ca intr-un topic anterior te-am numit LSD, a fost o simpla greseala de scriere, nu o ironie stupida - nu vreau sa se inteleaga mai stiu eu ce), probabil ca un banner cu Dinamo ar fi cauzat mai putine polemici. Nu vreti sa trecem la fotbal?
Un singur lucru mi se pare ciudat: la postarea trecuta, aia cu Liga I, n-au aparut asfel de contestatii vehemente, infierator - proletare cum au aparut acum cand am zgandarit putin gunoiul din presa. Poate ca unii dintre voi sunteti admiratori ferventi ai lui T.R.U. acest turnator la securitate anticomunist ,ai lui Tolontan acest Mircea Geoana al ziaristicii sportive, ai lui Grigore Cartianu acest antistelist schizoid care spumega aproape in fiecare seara pe ecranele televizoarelor, etc.
Nu cunosc rațiunile altora, le cunosc pe ale mele. Așa cum am afirmat, prima postare epigramaticã (și aceea criticabilã cu argumente asemãnãtoare) putea fi un caz izolat. În momentul în care a apãrut a doua postare de calitate similarã, vorbim deja de caracter sistematic. Ca și prima postare, aceasta a fost urmatã de câteva replici entuziaste și de alte câteva aprecieri negative neargumentate. Am ales sã contrazic argumentat replicile prea entuziaste care nu puteau contribui la creșterea nivelului calitativ al epigramelor (dealtfel s-a vãzut cã valul de aprecieri pozitive de dupa prima postare nu a avut efecte în acest sens) și sã nu iau în considerare celelalte critici neargumentate care nu serveau nici ele cine știe ce. Evident, subiectul tratat nu are nimic de-a face cu rațiunile argumentației mele (cei ce mi-au citit comentariile pe acest site poate cã își amintesc de pãrerea mea explicit foarte negativã despre pseudo-ziariștii din presa de la noi). Nu bag mâna în foc pentru simpatiile jurnalistice ale altor colegi de forum, însã bãnuiesc cã nici criticile lor -- chiar neargumentate -- nu s-au nãscut esențialmente din admirația pentru vreun presar.
Inca odata vreau sa precizez ca :,,dus'' rimeaza cu ,,recurs''
,,otrava'' rimeaza cu ,,javra''
s.a.m.d.
Este pãrerea dumneavoastrã la care aveți tot dreptul. Totuși rimele de mai sus sunt imperfecte, chiar dacã silabele finale conțin în parte aceleași foneme.
Epigrama nu este poezie, iar poezia nu este epigrama.
Epigrama este un gen literar. Creația literarã se împarte de obicei în douã ramuri oleacã și puțintel întrepãtrunse: poezia și proza. În care dintre cele douã ramuri credeți dumneavoastrã cã se încadreazã cel mai bine genul epigramatic?
A ajunge sa invoci licente poetice eminesciene pentru a combate o epigrama despre Patuleasa tine deja de domeniul Para - psiho - pupu. Adica una-i una si alta-i alta, cum spuneau dacii![]()
Sunt mâhnit cã informația a fost perceputã atât de deformat, extrem de departe de ceea ce am scris.
Nu, epigrama în care ați amintit numele lui Patuleasa (cea dedicatã lui Radu Naum) nu avea de-a face nici cu licențele poetice si, cu atãt mai puțin, cu Eminescu: critica acestui catren se referea exclusiv la poantã.
Nu, invocarea licențelor poetice eminesciene nu avea de-a face cu critica epigramelor dumneavoastrã. Am amintit versurile unui poet de referințã pe post de exemplu simplu de ceea ce este efectiv o licențã poeticã; aș fi putut alege oricare alt exemplu însã acesta mi s-a pãrut mai cunoscut și mai accesibil colegilor de forum. Am spus cã acele citate din epigrame pe care le-am numit inițial (eufemistic și între ghilimele) "licențe poetice" nu sunt decât greșeli de limbã, neimpuse de vreo necesitate stilisticã. Citatele ar fi rãmas simple greșeli și ar fi fost de criticat chiar dacã nu aș fi dat nici un exemplu de licențã poeticã, chiar dacã nu aș fi avut bunãvoința sã explic diferența între greșeli și licențe ("una-i una si alta-i alta").
Data viitoare am sã fiu lipsit de bunãvoințã.