FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre ,,zeariștii'' sportivi,fauna din talkshow-urile sportive...

«1234»
paraipan_2901.04.2008 14:45

Super. Dar l-ai uitat pe Nanu de la ProSport..... Mare jigodie, un "om" care daca isi musca limba moare intoxicat de venin.

Astristul01.04.2008 15:12
Super. Dar l-ai uitat pe Nanu de la ProSport..... Mare jigodie, un "om" care daca isi musca limba moare intoxicat de venin.

Ar fi mai multi, l-as mai adauga si pe Lipovan "bolovan" si majoritatea au iesit la iveala ca sa-si dea cu parerea despre 0-3 pentru Steaua in emisiunile de sport de saptamana trecuta. Toata presa parca e 'infestata', nu mai vezi nicaieri un stelist adevarat prin presa.

As vrea sa adaug cate ceva:

Silviu Tudor Samuilã: e de fapt crapidist, nu javra, asa cum e Vali Moraru. Iar Chiotea a plecat de 2 luni din Prost-Port! :wink:

PS: Dupa evenimentele de ieri, sunt sanse mari ca kanal d (cacofonie intentionata) sa dea faliment. Asta daca nu o sa cumpere vreo optiune de televizare de la Antena 1.

Singurul lucru care facea audienta la ei era fotbalul, ca in rest sunt ZERO BARAT la toate capitolele!

forzateaua

Gabyc01.04.2008 15:21
Ar fi mai multi, l-as mai adauga si pe Lipovan "bolovan" si majoritatea au iesit la iveala ca sa-si dea cu parerea despre 0-3 pentru Steaua in emisiunile de sport de saptamana trecuta. Toata presa parca e 'infestata', nu mai vezi nicaieri un stelist adevarat prin presa.

As vrea sa adaug cate ceva:

Silviu Tudor Samuilã: e de fapt crapidist, nu javra, asa cum e Vali Moraru. Iar Chiotea a plecat de 2 luni din Prost-Port! :wink:

PS: Dupa evenimentele de ieri, sunt sanse mari ca kanal d (cacofonie intentionata) sa dea faliment. Asta daca nu o sa cumpere vreo optiune de televizare de la Antena 1.

Singurul lucru care facea audienta la ei era fotbalul, ca in rest sunt ZERO BARAT la toate capitolele!

forzateaua

asta asa e.sper sa da faliment sa nui mai auzim pe comentatorii aia prostii care chiar daca nu juca Steaua tot despre Steaua vorbeau si nu de bine doar stiti.

MoWeed01.04.2008 15:36

Bravo.... :thumbup:

jon00701.04.2008 16:39

super tare :thumbsup:

bobzaner01.04.2008 16:40
Lui Iuliu Muresan, presedintele lui CFR, care ne-a acuzat pe tot parcursul returului ca facem blaturi, ca umblam la butoane, castigam la masa verde. Astea toate sunt desigur in mintea lui bolnava.

Muresan e tare-n clanta

Iuliu. Despre el vorbim

Se comporta ca o zdreanta

Multa m***-i daruim

A plecat din puscaria

Pe bolnavi le-a lasat

Marele butoi de KAKA

In mocirla s-a bagat.

mdionis01.04.2008 17:07

Ințeleg și împartașesc pânã la un punct dorinta de a ironiza diverse persoane (aici: jurnalisti) implicate în domeniul fotbalului.

Nu înțeleg însã dorinta de a produce cimilituri presupus vesele cu orice preț -- în acest caz, renunțând la atributul esențial al calitãții.

O epigrama de valoare se susține prin versificație corectã (rimã + metricã), prin existența unei "poante" spirituale, prin eleganțã. Foarte puține epigrame dintre cele prezentate mai sus rãspund realmente acestor cerințe.

Astfel avem:

- o mulțime de rime șchioape (T.R.U. / fotbalu', otravã / javrã, dus / recurs, șagã / caldã, perfectã / gazetã, politicã / Miticã -- accentul este diferit!, Timișoara / morala, taxele / NaționalTV, Mironicã / țipã, poliglot / sport, Saddam / bãnãțean);

- o mulțime de versuri cu metricã alandala (de exemplu în catrenul dedicat lui Tolontan avem o structurã de 11 / 13 / 13 / 14 silabe, nu mai dau alte exemple, oricine poate numara silabele);

- destule epigrame lipsite de poantã (-> plate, cu verva stinsã -- de ex. cele dedicate lui Dan Udrea, Mariei Andrieș, Horia Ivanovici, Radu Naum, Gigi Becali);

- câteva epigrame cu poantã dubioasã, neelegantã (de ex. cele dedicate lui Dorin Chioțea, prezentatoarei sexy, Radu Paraschivescu, Silviu Tudor Samuilã, T.R.U.);

- "licențe poetice" inadmisibile în limba românã (în "Când vrei ca sã pari concretã" nu trebuia sa apara "ca sã" ci doar "sã", fragmentul "Când aud pe Mironicã" cere intercalarea pronumelui "îl" între "Când" și "aud", "ªi cine nu,il face de ocarã" sunã mai românește cu "pe" în loc de "și", "Sughițã Gigi sau Miticã declarã,/La el sã se producã este ideal" este o formulare cel puțin nefericitã);

- alte câteva epigrame cu exprimare greoaie, forțatã, pe care autorul nu putea sa nu o constate însã nu a eliminat-o.

Dat fiind cã, din punctul meu de vedere, epigramele mai trebuie șlefuite pe ici-colo prin punctele esențiale, nu pot sã mã alãtur grupului de entuziaști care le considerã geniale, super, excelente sau foarte tari. Intr-adevar, e bine sã existe și momente de destindere pe site iar initiativele în acest sens sunt binevenite, însã dupã pãrerea mea ar trebui sã ne cerem nouã înșine un standard calitativ mai ridicat.

Fiindca noi suntem (întotdeauna) superiori.

eddie the 'ead01.04.2008 17:29

Ințeleg și împartașesc pânã la un punct dorinta de a ironiza diverse persoane (aici: jurnalisti) implicate în domeniul fotbalului.

Dat fiind cã, din punctul meu de vedere, epigramele mai trebuie șlefuite pe ici-colo prin punctele esențiale, nu pot sã mã alãtur grupului de entuziaști care le considerã geniale, super, excelente sau foarte tari. Intr-adevar, e bine sã existe și momente de destindere pe site iar initiativele în acest sens sunt binevenite, însã dupã pãrerea mea ar trebui sã ne cerem nouã înșine un standard calitativ mai ridicat.

Asta e si punctul meu de vedere. Nu am incercat niciodata sa scriu catrene satirice, dar observindu-le pe cele de mai sus imi dau seama ca nu e simplu. Fara suparare... Nu putem fi toti artisti.

zloty01.04.2008 18:09

pentru dinu de la minutu 201:

Cornel dinu tu ce vrei ce cauti

noi vorbim de fotbal tu de cosmonauti

:))

dax4701.04.2008 19:12

Cine-i T.R.U. ?

dee01.04.2008 19:17

hai sa nu lovim prea tare in autor, pana la urma a incercat sa fie nostim, cu totii am parcurs etapa acesta in clasa a VI-a , vremea marilor epigrame. Cu siguranta Azzido il considera demn de prima pagina :)

incerc si eu una rapid, pentru Maria Andries:

Clipesc des, ma joc cu pixul,

Si cu rujul din poseta,

Alerg prin ganduri si ma-ntreb

Fardu-i bun pentru "gazeta"?

ge6rge_steaua01.04.2008 19:23

felicitari celui care a facut articolul !!! bv !!! :steagcruce:

DelPiero1001.04.2008 19:23

Vai,dar ce smecheri sunt unii...omu' a incercat niste ironii,unele sunt reusite,altele nu,dar e clar ca el are talent...cat despre cea ce sustine toate echipele Ligii 1,o sfatuiesc ca ea sa se abtina in a comenta articole pe Steaua.ro,tinand de ce a postat ea nu cu mult timp in urma...

DT01.04.2008 19:24

Nu înțeleg însã dorinta de a produce cimilituri presupus vesele cu orice preț

perfect adevarat. in plus, ar trebui sa va mai interesati cu privire la echipele favorite ale unor personaje despre care vorbiti! printre putinele sa le zicem "articole" de pe acest site cu care nu sunt de acord! multumesc!

yo_marius01.04.2008 20:09
Vai,dar ce smecheri sunt unii...omu' a incercat niste ironii,unele sunt reusite,altele nu,dar e clar ca el are talent...cat despre cea ce sustine toate echipele Ligii 1,o sfatuiesc ca ea sa se abtina in a comenta articole pe Steaua.ro,tinand de ce a postat ea nu cu mult timp in urma...

Nu are nici o legatura echipa favorita cu DREPTUL de a posta pe fcsteaua.ro.

Din cate stiu eu, suntem o comunitate deschisa, atat timp cat se vorbeste civilizat. Iar dee nu cred ca a vorbit necivilizat la adresa altui user de pe fcsteaua.ro.

Asa ca mai usor cu sfaturile!

P.S. Critica este buna cand e constructiva. Rautatile nu sunt apanajul stelistilor.

st_194701.04.2008 20:17
Cine-i T.R.U. ?

Traian Radu Ungureanu, de la gazeta.

ros-albastru4ever01.04.2008 20:27

Supeeerrrrr tare articolul =)).Am ras pe burta =))) :)))).Felicitari!

Andrei SAVA01.04.2008 20:31
... nu pot sã mã alãtur grupului de entuziaști care le considerã geniale, super, excelente sau foarte tari. Intr-adevar, e bine sã existe și momente de destindere pe site iar initiativele în acest sens sunt binevenite, însã dupã pãrerea mea ar trebui sã ne cerem nouã înșine un standard calitativ mai ridicat.

Absolut corect. Cu o observatie: daca vom continua asa, nu stiu daca vom mai fi superiori...

Iar site-ul acesta va deveni o varianta ros-albastra a fzr-ului...

Si, zau, ar fi pacat.

fedora01.04.2008 21:28

Ca un om cu (un pic de) experienta in domeniu, apreciez entuziasmul autorului, dar cam atat.

vanfootball01.04.2008 22:15

Diletantismul asta nu ne face cinste. O incercare frumoasa, daca aparea intr-un comentariu, dar ca articol e jenant. Am coborat standardele cam mult pe acest site, incepe sa arate a tabloid combinat cu stirile sportive de la Pro TV, nu credeti?!

Bafta in continuare!

Flaviu8601.04.2008 22:31

dar costin stucan nu e zearist ? sau de ce nu se vorbeste de el ? :))

SSK01.04.2008 22:50

Si eu cred ca unele critici de aici sunt cam dure. Ceva mai multa adecvare nu ar strica. In fond, nu e ca si cand am pus cracii lui Patruleasa pe prima pagina. Personal, unele dintre strofe mi se par reusite.

MoRRano02.04.2008 05:38

Silviu Tudor Samuilã:

Când pe Steaua comentezi

Vezi numai blaturi, aberezi,

Îți va da Borcea de pomanã

Chiloțeii de spartanã...

Asta mi-a placut cel mai mult :)

Living_Dead_Stripper02.04.2008 07:49

Nu înțeleg însã dorinta de a produce cimilituri presupus vesele cu orice preț -- în acest caz, renunțând la atributul esențial al calitãții.

O epigrama de valoare se susține prin versificație corectã (rimã + metricã), prin existența unei "poante" spirituale, prin eleganțã. Foarte puține epigrame dintre cele prezentate mai sus rãspund realmente acestor cerințe.

Astfel avem:

- o mulțime de rime șchioape (T.R.U. / fotbalu', otravã / javrã, dus / recurs, șagã / caldã, perfectã / gazetã, politicã / Miticã -- accentul este diferit!, Timișoara / morala, taxele / NaționalTV, Mironicã / țipã, poliglot / sport, Saddam / bãnãțean);

- o mulțime de versuri cu metricã alandala (de exemplu în catrenul dedicat lui Tolontan avem o structurã de 11 / 13 / 13 / 14 silabe, nu mai dau alte exemple, oricine poate numara silabele);

- destule epigrame lipsite de poantã (-> plate, cu verva stinsã -- de ex. cele dedicate lui Dan Udrea, Mariei Andrieș, Horia Ivanovici, Radu Naum, Gigi Becali);

- câteva epigrame cu poantã dubioasã, neelegantã (de ex. cele dedicate lui Dorin Chioțea, prezentatoarei sexy, Radu Paraschivescu, Silviu Tudor Samuilã, T.R.U.);

- "licențe poetice" inadmisibile în limba românã (în "Când vrei ca sã pari concretã" nu trebuia sa apara "ca sã" ci doar "sã", fragmentul "Când aud pe Mironicã" cere intercalarea pronumelui "îl" între "Când" și "aud", "ªi cine nu,il face de ocarã" sunã mai românește cu "pe" în loc de "și", "Sughițã Gigi sau Miticã declarã,/La el sã se producã este ideal" este o formulare cel puțin nefericitã);

- alte câteva epigrame cu exprimare greoaie, forțatã, pe care autorul nu putea sa nu o constate însã nu a eliminat-o.

In primul rand tin sa precizez din capul locului ca nu ma consider un epigramist in adevaratul sens al cuvantului,nu sunt stranepotul lui Pastorel Teodoreanu,fac aceste ,,cimilturi presupus vesele cu orice pret'' in timpul liber,ca un hobby,iar administratorii acestui site mi-au propus o colaborare de care sunt onorat.

Daca e sa masori rima cu centimetru' sau cu metru atunci vei gasi imperfectiuni in 99% din epigramele de pe fata sau spatele pamantului.

La capitolul ,,rime fortate'' intradevar TRU / forbalu' poate este un pic fortata, dar merge daca nu esti intr-un concurs literar, in schimb chiar nu vad unde e ,,fortarea'' la otrava / javra , dus / recurs , concreta / gazeta, poliglot / sport sau politica / Mitica (problema cu accentul e variabila in functie din ce regiune a tarii esti)

Iar despre numaratul silabelor, asta nu mai e critica e chiar rautate, epigrama nu este poezie, este mai flexibila, accepta micile imperfectiuni tocmai pentru a da viata mesajului eminamente ironic si nu numai...

,,Epigramele lipsite de poanta'' ===> a incerca sa explici cuiva umorul e ca si cum ai incerca sa faci o operatie pe creier cu o mana legata la spate si cu ochelari de cal la ochi.Fie intelegi poanta,daca cunosti personajul la adresa caruia este facuta, fie nu. Exemplu: umorul la adresa lui Radu Naum consta in faptul ca ,,pare baiat inteligent, e cultivat, e poliglot'' aceste calitati nu l-ar recomanda intre ,,concurentii'' care prezinta in acelasi timp cu el stirile din sport (gen Patuleasa sau Vadim Vijeu)...

Cat despre ,,poantele dubioase, neelegante'' acestea le aplic in functie de personaj,de exemplu fata de T.R.U. am fost prea indulgent avand in vedere calitatea sa de gunoi uman,iar in cazul lui Chiotea cred ca acea epigrama poate fi considerata ca fiind un RMN asupra personajului. Epigrama este pamfletul poeziei.

Cat despre ,,licentele poetice inadmisibile pentru. limba romana'' unele din ele sunt facute intentionat pentru a pune un focus asupra calitatii personajului, iar altele sunt inadmisibile doar pentru tine, chiar si titlul acestui

articol contine cuvantul ,,Zearistii'' - cuvant inadmisibil in limba romana,ma mir ca pe asta l-ai scapat :P

,,Si cine nu il face de ocara'' aici ai dreptate greseala imi apartine corect este ,,Pe cine nu il face de ocara''

Cat despre slefuire prin punctele esentiale nu pot sa spun decat ca aici nu se prelucreaza diamante, desi si un diamant daca il pui la microscop vei observa ca are imperfectiuni.Aici sunt doar niste epigrame pe care unii le apreciaza altii le ironizeaza, altii le critica.E ca in viata, nu poti sa multumesti pe toata lumea.Iar daca chiar te crezi in masura in a aprecia standardele, atunci iti propun sa te angajezi (asta in cazul in care nu lucrezi deja acolo) la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.Acolo e nevoie disperata de astfel oameni.

Iar in final tin sa multumesc celor care m-au felicitat, pentru ei voi mai posta in continuare :) celor care m-au criticat obiectiv, acestia ma ajuta sa ma perfectionez.

Iar pentru ceilati ===> cititi titlul rubricii ,,Tableta de haz sau DE NECAZ''.Deci nu trebuie neaparat sa radeti, mai ales daca l-am jignit pe unul dintre idolii vostri T.R.U. sau Tolontan...

vanfootball02.04.2008 08:43

O sa mai scrii? OMG, please stop! Eh, ce sa mai vorbim, in ziua de azi lumea rade si la "Vacanta mare". Sfatul meu ar fi sa te apuci de alt hobby sau sa te perfectionezi in domeniile in care te pricepi. This is not your thing :thumbdown: .

«1234»