FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre lucrurile importante

«123»
fcsteaua.ro19.03.2008 13:00

Tot putregaiul din fotbalul romanesc, toate orgoliile astea absurde si care frizeaza de cele mai multe ori patologicul, tot circul asta de prost gust, degradant si gretos, grobianismul, loviturile sub centura si lipsa de demnitate care caracterizeaza actiunile "baronilor" de mucava ai acestui sport, mijloacele josnice folosite intr-o lupta feroce dusa exclusiv pentru milioanele mirobolante ale Ligii si nu pentru ideea de performanta sportiva reala a echipei participante in aceasta competitie, cat mai ales lipsa oricarei alternative in ceea ce priveste patronatul echipei pe care o iubim, m-au aruncat intr-un abis al indiferentei si dispretului, facandu-ma totodata sa ma desprind, treptat, treptat, si de rubrica al carei semnatar sunt. Motive puerile pentru unii, defetism sau fuga de responsabilitate pentru altii, pentru mine au reprezentat tot atatea argumente ca idealurile si valorile acestui sport, in general si ale acestei echipe, in particular, traficate fiind de tot soiul de indivizi al caror loc ar fi trebuit sa fie de multa vreme in puscariile patriei, cad, pe zi ce trece, in desuetudine.

Fara a incerca sa bravez in vreun fel, consider ca a venit timpul sa ies din aceasta pasivitate si exilare auto-impusa, pentru ca ceea ce se intampla in acest debut de sezon imi da fiori.

Marturisesc ca in pauza competitionala, atunci cand l-am auzit pe creditor clamand nonsalant ca Steaua va fi cea care va lua titlul in final, pentru ca acest lucru sa se intample urmand a apela la tot "arsenalul" din dotare, inclusiv la celebrele butoane, rezervate pana atunci prietenilor la fel de parveniti din Stefan cel Mare, m-a bufnit rasul. Mi-am spus ca e inca una din celebrele tirade cu iz fanfaronard din repertoriul creditorului, menite a-i mai face un pic de publicitate si a ne aduce aminte tuturor ca e totusi viu si mai in forma ca oricand. Ne aflam la 8 puncte in spatele liderului, un decalaj nu foarte mare, ce-i drept, dar aproape imposibil de surmontat de o echipa al carei joc ne facea sa ne intrebam daca nu cumva chiar si Cupa Intertoto ar fi caciula prea mare pentru noi, joc care, fie vorba intre noi si judecand obiectiv, nu s-a schimbat radical de la inceputul returului. Si daca creditorul a avut dreptate si vom triumfa la final in acest campionat...gratie utilizarii misterioaselor "butoane"?

Nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreodata ca echipa noastra sa fie atat de grosolan avantajata de arbitrii, ca in acest debut de sezon, iar noi sa ne facem ca ploua si sa inventam conspiratii diabolice ale presei "ticalosite".

Niciodata nu am crezut ca vom avea parte de niste conducatori care sa cautioneze intr-un mod atat de ridicol greseli greseli grave de arbitraj de pe urma carora am castigat puncte in aceste prime cinci etape ale returului. Dar, la urma, urmei, ce pretentii sa ai si din partea cui?

Niciodata nu mi-am inchipuit ca suporterii Stelei vor fi prinsi in aceasta frenezie a participarii cu orice pret a echipei favorite in Liga, niciodata nu mi-am imaginat ca un fan al acestei echipe ar putea argumenta actuala situatie pe principiul ca "decat sa fure altii, mai bine o facem noi inainte"...

Cu ce va ajuta insa clubul o noua calificare in Liga, obiectiv vorbind? Va aduce cu sine profesionalizarea mult asteptata? Se vor construi terenuri de antrenament performante pentru micutii care se viseaza candva idolii tribunei din Ghencea, investindu-se in infrastructura si in viitor? Se va imbunatati relatia cu media, iar gloriile steliste nu vor mai fi umilite pe la diverse emisiuni, de radio sau televiziune? Va performa echipa in competitia europeana sau va fi din nou un sparring partner pentru adversarii cu care jucam odinioara de la egal la egal? Va dobandi antrenorul echipei independenta decizionala de care are atatea nevoie sau i se vor impune, cu regularitate, ce fotbalisti si pe ce posturi sa evolueze?

Veti spune, probabil, ca sunt un tradator sau ca sunt pus de cineva anume sa tulbur apele inaintea unui meci important, un pseudo-derby de fapt, cu o echipa a carei mare parte din istorie este sinonima cu mistificarea adevarului.

Dincolo de rezultatul sportiv sau de pozitia finala in clasament, pentru mine conteaza infinit mai mult ca ceea ce am dobandit, ca brand fotbalistic autohton, in ani si ani de munca onesta, sa fie protejat si prezervat generatiilor care vin si care trebuie sa iubeasca Steaua pentru valorile ei perene reprezentate de sportivitate, cinste, onoare, corectitudine, demnitate, profesionalism, competitivitate si dorinta de performanta si nu pentru anumite succese obtinute in mod echivoc. Toate aceste virtuti ale clubului nostru trebuie sa se regaseasca in concret, nu sa ajunga sa fie cautate prin arhivele cu lucrari de istorie a fotbalului romanesc sau prin amintirile depanate de contemporanii lui Zavoda, Voinescu, Alecsandrescu, Iordanescu, Stoica, Marcel Raducanu, Boloni, Hagi, Lacatus sau Piturca.

Sunt naiv, sunt idealist sau sunt patetic? Poate un pic din fiecare sau poate toate luate la un loc, dar ceea ce doresc eu in materie de Steaua este ca fundamentul stelismului sa nu fie incetul cu incetul erodat de dorinta oarba de a obtine rezultate cu orice pret si sa ajungem sa fim identificati in constiinta fotbalistica autohtona cu rivalii nostri istorici, ale caror metode de lucru sunt de notorietate printre microbisti. Laurii or beneficiile materiale ale unor victorii efemere, obtinute in circumstante incerte din punct de vedere sportiv sau moral, nu vor avea ca efect direct decat supradimensionarea imaginii publice a unui anumit personaj si micsorarea "datoriilor" pe care clubul le-ar avea fata de aceeasi persoana.

De ceva vreme, pe zi ce trece, platim un pret al impopularitatii. Un pret platit de NOI, stelistii, pentru actiunile altuia, ale carui legaturi cu acest club sunt strict de natura financiara. Un pret pe care astazi, in isteria generala, majoritatea il apreciaza ca fiind rezonabil, daca asta ar conduce la obtinerea locului 1 sau 2 in campionat, intrand in Liga si facandu-le in ciuda rivalilor, dar care, cu timpul, va deveni din ce in ce mai oneros si imposibil de suportat. Din toate punctele de vedere.

Forza Steaua, Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece)

lucvald-190219.03.2008 13:07

daca exista "butoane"..atunci prima senzatie care-mi vine in minte ....este sa luam si noi exemplul altor suporteri care au reinfiintat echipa intr-o linga mult inferioara !

jijigodia trebuie eradicata...la gunoi cu mizerabilul latifundiar !

Raulredblue19.03.2008 13:12

frumos articol...si cam adevarat...bv

Miaus19.03.2008 13:13

Ma inclin, imi scot palaria si te salut tizule!

Excelent.

Fane_casieru'19.03.2008 13:20

@Alex

Trist ,dar adevarat.

AdrianUltras2519.03.2008 13:42

de ce nu se mai aude in tribune "mouye Gigi"?

DOUBLE19.03.2008 13:44

Cita drepate poti sa ai ! Trist.

Fane_casieru'19.03.2008 13:54

Probabil din cauza goarnelor :biggrin:

Raulredblue19.03.2008 13:58

ba baietzii....3-0 pentru Vaslui...doamne..sorry ca am postat aici..respect...Forza Steaua

greenyes19.03.2008 14:10

Tot ce ai scris face parte din NORMALITATEA din care clubul nostru a fost scos odata cu venirea ..... Poate daca "cei multi" ar vedea in Steaua ce ar trebui sa vada s ar putea schimba ceva dar asa ..... o sa asistam la decaderea Stelei la fel cum am asisitat la decaderea Romaniei.

Cand ma gandesc ca articolele Domnlui Ardeleanu sunt luate la misto de unii care cica sunt "stelisti" imi pierd speranta ca intr ozi o sa fie asa cum a fost si cum ar trebui sa fie Steaua Bucuresti.

AdrianUltras2519.03.2008 14:14

Fane Casieru'

sa stii ca e trist ce se intampla.

Am ajuns sa huiduim jucatori, antrenori si alti oameni care chiar fac ceva pentru Steaua dar aceasta mizerie cu gura mare e ignorata total.

Macar de s-ar canta "ciobane pleaca din Ghencea" ca doar asta nu e injuratura.

Raulredblue

asta nu inseamna decat ca vom avea un meci super super greu la Vaslui.

Fane_casieru'19.03.2008 14:20

@AdrianUltras25

Din pacate ai foarte mare dreptate.

MoWeed19.03.2008 14:43

Trist dar adevarat....

greco19.03.2008 14:43

Avem exact conducerea pe care o meritãm... aș înțelege sã ne plângem dacã noi am fi altfel decât ne descrie Alex în articolul sãu, dar nu suntem.

E foarte important sã câștigi, și ãsta e scopul final al oricãrei competiții la care participãm. Problema e în ce fel o facem, și dacã meritã sau nu sã sacrifici orice altceva pentru asta.

În orice caz, discutãm degeaba. Majoritatea suporterilor chiar asta își doresc: rezultate (interne, internaționale) obținute cu orice preț. ªi nu doar ai noștri, ci și ai lor.

Anti Gigi întotdeauna!

st_194719.03.2008 14:48

Daca iti aduci aminte, inainte de returul cu Zaglebie, Hagi a discutat cu liderii celor doua peluze, si s-a ajuns la concluzia ca eventuale "vorbe dulci" la adresa ciobanului duc la destabilizarea echipei.

bobochyka1719.03.2008 14:54

Sunt total de acord cu tine, desi e trist ca spun asta.

AdrianUltras2519.03.2008 15:06

St_1947

sa fim seriosi!!!

chiar crezi ca il doare in fund pe Dica daca il injuram noi pe Gigel?

chiar crezi ca nu mai pot ei juca fotbal daca injuram creditorul echipei?

Un meci tine 90 de minute.

45 de minute injuri ciobanul, 45 de minute incurajezi echipa si jucatorii.

Nu se destabilizeaza nici o echipa nicaieri daca e injurat patronul ei!.

Saracu' Surdu e injurat fara sa aibe vreo vina.

Bag mana in foc ca becalii inca nu stie nimic despre jucatorul Surdu,ca sa nu zic omul, pentru ca e foarte greu sa cunosti un om.Dar a dat tare din gura cand l-a luat,s-a laudat ca stie fotbal si ca Surdu e cel mai mare jucator si ca o sa ajunga golgeter si normal ca fanii l-au taxat la cea mai mica gresla(pe Surdu).

Pai Surdu a venit la Steaua fara sa faca nici un pic de pregatire toata vara.A fugit singur prin parcuri si pe la echipa a 2a a lui cefere.Era normal sa joace prost.

Singurul de la echipa care merita si trebuie injurat e becaliii.

ANTIgigi19.03.2008 15:21

Anul trecut 4 puncte, anul acesta 1 dar......anul urmator ce va fi? Asta in cazul in care ne vom califica pentru a treia oara in CL. In ritmul asta poate nici acel 1 obinut cu greu. E normal Alex.....gunoiul se gandeste doare la bani (desi teoretic are si prea multi) si la imagine, imagine pe care a obtinut-o de pe urma Stelei. Mie unul mi-a fost jena, sa nu zic mai mult, de felul in care am castigat duminica seara. De joc, arbitraj s.a.m.d. Nu prea departe a fost arbitrajul nici la meciul cu cefere, dar acolo am jucat. Cunoasteti multi faptul ca Steaua nu mai e Steaua de acum cativa ani... decat cu numele. Jocul lasa de mult de dorit. Din dorinta de a oferi cat mai mult echipei si de a-i face un bine, ajungem sa ii crestem cota atotIdiotului si sa il imbogatim, fara sa vrem.

Foarte obiectiv aricolul Alex....la mai multe.

AdrianUltras2519.03.2008 15:25

daca vreti sa radeti uitati-va la antena 1.

meci mare!

dinamoooeee - Poli Iasi

gluma mai buna nu cred ca gasiti :))

saracii ieseni nu stiu cum sa faca ca sa dea dinamovistii mai multe goluri:))

laur_2319.03.2008 15:37
daca vreti sa radeti uitati-va la antena 1.

meci mare!

dinamoooeee - Poli Iasi

gluma mai buna nu cred ca gasiti :))

saracii ieseni nu stiu cum sa faca ca sa dea dinamovistii mai multe goluri:))

doar ce am deschis TV-ul, am dat pe meci si pac!!-mingea in poarta lor, vad reluarea, nici o surpriza !!!, Danciulescu singur in fata ''marelui'' brabranet...

voi va asteptati sa vedeti aceeasi echipa ieseana din ultimele etape?!!!?!

AdrianUltras2519.03.2008 15:40

:))

bai ce tare e branet asta:))

imi aduce aminte de burebista campeanu:))

flo220319.03.2008 15:47

lui multumescu nu-i venea sa creada ca a intrat mingea in poarta !! :tongue:

Virgil19.03.2008 15:55

Un articol sobru care a reusit sa alunge euforia instalata dupa ocuparea locului doi si sa faca loc caintei si intristarii, pentru faptul ca Steaua a fost avantajata de deciziile arbitrilor in meciurile cheie cu CFR si Unirea.

Marturisesc ca nici mie nu-mi convine situatia actuala, dar sunt constient de faptul ca li se intampla la fel si altora. Se uita ca si CFR, Poli, Rapid si Dinamo au fost avantajate la randul lor. Atunci priveam tampi cum CFR-ul lua viteza si nu lasa nicio speranta ca ar putea fi ajunsa. Acum un an Dinamo castiga primele 15 meciuri din 15, cu ajutorul direct al arbitrilor. Nu mai tarziu de acum 2 etape Poli castiga cu ajutorul tusierului, care nu a semnalizat iesirea balonului in afara terenului de joc, si au urmat centrarea lui Badoi si golul lui Karamian.

Problema nu e a noastra ci tine mai degraba de Federatie, de Comisia de arbitri si de presa sportiva. Eu nu cred ca Tudor, singurul arbitru de top class din Romania, si-ar fi patat imaginea pentru a ne ajuta in schimbul unor foloase necuvenite. Nu cred. Asa a fost sa fie si asta tine mai degraba de subconstientul arbitrului. La fel si arbitrul Ivana care a condus la centru meciul contra Unirii. Omul a fost cat se poate de coerent pana la faza hentului lui Golo si apoi in continuare. A fost o situatie nefericita in care polonezul nu a avut intentia sa atinga mingea cu mana si tocmai asta a judecat si arbitrul. Neintentia.

Probabil ca daca nu ar fi iesit la atac nesimtitul de Iancu, care are ceva de impartit cu Becali, Steaua nu ar fi fost bagata la mijloc. Daca presarii din sport nu ar face din cel mai mic incident un mare scandal, probabil ca altfel ar privi lucrurile si Piece. Probabil ca pe el, ca si pe noi, ne deranjeaza tam-tam-ul facut de ziaristi in ziarele lor pe baza unor imprejurari chiar minore.

Daca ziaristii nu ar interpreta in ziare si cel mai mic gest al conducatorilor de cluburi, din federatie si Liga, al arbitrilor, pentru a scoate mereu stiri de senzatie, ne-ar fi mai simplu si noua.

Eu cred ca singura modalitate a conducatorilor de cluburi aflate in primele 5 locuri de a umbla la butoane, e aceea a motivarii echipelor care joaca impotriva contracandidatelor la titlu si la locurile pentru Cupa UEFA. Restul sunt imaginatie si presiune.

DelPiero1019.03.2008 16:02

Sunt total de acord cu acest articol!Mereu am spus ca decat sa luam titlul sau locul 2 pe furt,mai bine in Cupa UEFA,corect!Si mie imi este sila de acest campionat!Imi este sila de FOTBALUL NOSTRU!Altadata asteptam cu o emotie extraordinara meciuri precum cele cu dinamu sau Rapid,acum nu simt absolut nimic!CAND VA FI NORMALA SI TARA ASTA?Am 19 ani,oare o sa prind si eu normalitatea pe pamantul nost' moiritic...?

flo220319.03.2008 16:03

eu unul consider ca am fost si noi destul dezavantajati. in tur parca eram pe primul loc intr-o satistica privind greselile comise de arbitri impotriva noastra, si atunci n-a mai sarit nicio presa si nicio televiziune de fund in sus. normal ca nu-mi convine nici mie, dar nici cand a fost avantajat chefereul nu ma simteam mai bine.

«123»