FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre unguri, aromani, turci, bolivieni, armeni si alte nationalitati conlocuitoare

«123»
Virgil14.03.2008 05:56
Filiala Noua Dreapta Cluj organizeaza sâmbata, 15 martie, incepând cu ora 11.00, pe platoul din Piata Mihai Viteazu, un miting impotriva separatismului maghiar si in sprijinul articolului 1 din Constitutie: România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil!

Mitingul este autorizat de Primaria Cluj-Napoca . Veniti in numar cât mai mare!

http://www.nouadreapta.org/miting-Cluj-martie-2008.php

Noua Dreaptã

Forumul Creștin Noua Dreaptã este o organizație naționalistã de extrema dreaptã din România. A fost fondatã în anul 2000. Însemnul oficial al organizației, înregistrat ca atare în statut, este Crucea celticã. Principala referințã doctrinarã a Noii Drepte a fost și este personalitatea lui Corneliu Zelea Codreanu și doctrina legionarã — în esențã o formã de naționalism etnic centratã pe etnia românã coroboratã cu creștinismul.

Antirãzboi

În 2003 organizația Noua Dreaptã și-a exprimat protestul fațã de participarea României sub orice formã la invadarea Irakului[1].

În 2004 organizația și-a exprimat susținerea fațã de Comitetul olandez "naționaliștii împotriva NATO", criticînd imperialismul american manifestat prin agresiunile împotriva Iugoslaviei și Irakului, cît și semnarea de cãtre România a unui acord care garanteazã imunitatea militarilor americani în fața fundții Penale Internaționale[2].

Români de peste hotare

Organizația este preocupatã de susținerea românilor care trãiesc peste hotarele României[3].

Anti-homosexualitateNoua Dreaptã militeazã pentru interzicerea relațiilor homosexuale, în 2007 realizând o contra-manifestație a paradei gay din București (GayFest).[4] Conform siteului oficial, Noua Dreaptã este și împotriva avorturilor, având drept obiective "protejarea familiei tradiționale și combaterea tuturor fenomenelor care o submineazã (avortul, homosexualitatea, etc)".

Respingerea autonomiei pe criterii etnice pentru secui

Noua Dreaptã se împotrivește ideilor de autonomie teritorialã a Þinutului Secuiesc[5]

Sursa: Wikipedia

dee14.03.2008 06:28

Se vede ca suntem in campanie electorala, pozitia lui Boc este duplicitara: in nici un an nu s-a autorizat un contramiting, exact acum, inainte de alegeri il aproba. Anul trecut, de 15 martie, a depus o coroana de flori la mormantul lui Petofi Sandor (nu pot sa uit faza asta), anul acesta, sunt curioasa sa vad in care p-ta va merge: Matei Corvin sau Mihai Viteazul. Oricum, prevad acelasi scenariu ca-n anii trecuti: slujba religioasa, mars de defilare in costume de husari spre casa memoriala a lui Matei Corvin, discursuri patriotice, decernari de medalii etc. Sincer, nu mi se pare normal sa sarbatoresti in mod oficial ziua altui stat, pentru ca toate manifestarile culturale dedicate zilei de 15 martie, se transforma inevitabil in campanii nationaliste.

Nu-i opreste nimeni sa iasa la un mic si o bere,la iarba verde, insa e deranjant ca totul trebuie sa fie oficial, solemn etc. si nici asta n-ar deranja atat de tare, cat faptul ca uneori lucrurile degenereaza la astfel de mitinguri, in sensul ca se ajunge sa se denigreze simbolurile romanesti. Un amic din Bucuresti, ma intreba "cum nu faceti nimic , nu va deranjeaza?". Problema e ca la Cluj e mai mult o sarbatoare a oficialitatilor ( consulul, premierul maghiar, prefectul, reprezentanti ai primariei, membri udmr etc) , mai putin a oamenilor obisnuiti , nu ei manifesta de 15 martie ,oamenii politici o fac. Aici totul e un show, putin teatral, multi ziaristi , televiziune etc.

Ar trebui ca Boc sa interzica macar discursurile in public de 15 martie, sa-i limiteze la slujba religioasa si depunere de coroane de flori, daca tot nu vrea sa-i "supere" (... deh' campanie electorala)

bgdb14.03.2008 08:00

salutare. felicitari autorului pentru articol, dar din pacate au aparut plagiatorii. ieri am citit articolul tau si azi, surpriza, pe onlinesport acelasi articol semnat de un anume vladek. http://www.sportstar.ro/blog/fotbal/fotbal-intern/702/. rusinos

novac14.03.2008 08:08
... b] rusinos[/b]

Nu crezi ca era mai bine sa-i dai un PM-u lui streza inainte sa te "arunci" cu capul inainte? "Poate" ca l-au ... anuntat ca-i vor prelua articolul si ... "poate" nu l-a deranjat defel!

bgdb14.03.2008 09:19
Nu crezi ca era mai bine sa-i dai un PM-u lui streza inainte sa te "arunci" cu capul inainte? "Poate" ca l-au ... anuntat ca-i vor prelua articolul si ... "poate" nu l-a deranjat defel!

in opinia mea, articolul nu a fost preluat, in conditiile in care nu se mentioneaza sursa, iar persoana care semneaza articolul e un anume vladek. poate m-am grabit putin, dar nu am gasit niciun indiciu care sa imi spuna ca respectivul articol a fost preluat.

lucvald-190214.03.2008 09:19

de remarcat ca toata lumea discuta despre aceeasi etnie....maghiarimea...e adevarat ca simt repulsie si ca as defila printre ei cu bata numai prin simplu fapt ca-mi huiduie imnul si fac pe istetii in tara mea ! PUNCT.

...doar ca , mai sunt si alte specii care-mi deranjeaza spatiul ....

deunazi , ma holbam prin mizeria de 21 cu care ajung spre job si am constatat ca 30% (destul de covarsitor imi suna procentul) din calatori erau rromi si asiatici (chinezii cei oblici) care se manifestau zgomotos , nepoliticos,cu atitudine sfidatoare....uneori abia imi stapanesc furia ...tiganii astia sunt o adunatura de nomazi,murdariti de subcultura,aroganti si violenti......ne-am facut un "renume" pe meleaguri straine , ca suntem toti o apa si-un pamant...tigan=roman..si asta ma deranjeaza teribil.........

sambata pe la 5 dimineata ieseam dintr-un club din zona Amzei si a iesit un mic scandal cu 2 italieni aroganti care n-au vrut sa respecte randul firesc din fata unei schaormarii ....doi sudisti de-ai lor (aveau insemne cu napoli si de aici am dedus originea lor sudista) si-au luat un sut in fund pentru ca ne-au facut milogi , iar militia ,care era la 15 m de perimetrul respectiv, au dat amenda pentru deranjarea ordinii plublice doar celor doi prieteni care erau cu mine.....halal interpretare!!!!!!!!!

alte etnii...turci,aromani,tatari,arabi...atata timp cat nu ma deranjeaza am sa-i tolerez !...restu'..la gunoi cu ei !!!!!!!!!!!!!

axl14.03.2008 09:21

M-a dat peste cap titlul, ma gandem sa scriu ceva despre tatari si turci.

ronrichie14.03.2008 09:21

Hai sa fim seriosi.

Suntem romani, ne bate inima pentru tara asta ca am trecut prin multe asa ca lasati-ne cu ungurii astia.

Nozeros kozeros o limba urata cu oameni urati, vreti autonomie ? plecati la voi in zalaezeregegsgs sau cum se mai cheama orasul ala al vostru ca numai nume incalcite aveti.

Aicea e Romania, Steaua.

strezahuzum14.03.2008 09:29

OK .. deci ca sa se lamureasca toata lumea .. nu e nici un plagiat. In ambele cazuri articolul a fost scris si postat de aceeasi persoana, yours truly :thumbsup:

greco14.03.2008 11:14
dacã mai vãd articole în care sunt prezente nume de partide și pãreri politice, cum e acesta, eu mã las de fcsteaua.ro

penibil.

SuperSteaua, eu te înțeleg perfect așa cum îi înțeleg și pe bãieții care spun cã politica nu are ce cãUTA în peluze. Cu toții ne-am dori ca sportul sã trãiascã în balonul sãu de izolare perfectã, neafectat de nimic din ce e în jur.

Dar asta nu se poate. Sportul înseamnã bani, iar banii înseamnã putere și politicã. ªi sportul înseamnã oameni, iar oamenii, chiar dacã vrei tu sau nu, au anumite preocupãri și idei pe care și le manifestã inclusiv atunci când discutã despre fotbal. Cum poți sã-i oprești?

Cum vrei sã închizi gura unora atunci când aceste lucruri sunt pe buzele tuturor? Nu vezi cât de popular e topicul? Așa s-a spus și despre discuția cu Kosovo, ca nu avea ce cãUTA pe site-ul suporterilor steliști. ªi totuși, suporterii steliști care discutau pe alte topicuri despre driblinguri și ofsaiduri au umplut 9 pagini despre Kosovo și s-au arãtat foarte interesați de subiect.

Nu putem schimba noi lucrurile astea, și nici nu cred cã e bine sã o facem prin cenzurã.

Luptã Steaua și Trãiascã România! AS Armata va fi mereu un club legat de naționalismul românesc.

Paolo8814.03.2008 11:26

Multi vorbiti despre maghiarimea din Romania dar cati traiti printre ei ??

Sunt din Tg.Mures , sunt roman , sunt ardelean , dar simt ca pe zi ce trece parca romanii care traim in aceasta zona suntem tot mai putzini. Oriunde ai merge se vorbeste in limba maghiara , mai nou multe firme din aceasta zona te angajeaza numai daca ai cunostinte de limba maghiara.

De cerut autonomie nu cer toti maghiari , dar cer liderii de partide ex: UDMR care totusi spun ca sunt vocea etniei maghiare.

In Odorhei jud.Harghita , Romania mai mult de 80% sunt maghiari iar limba "oficiala" e maghiara . Va dau un exemplu: o intamplare de acum 3 ani . Am fost in Odorhei si la magazine la restaurante , defapt peste tot se vb maghiara si nu se stie aproape deloc limba romana.

Cei care nu traiesc printre ei nu stiu ce inseamna acest fenomen. Intradevar sunt si maghiari pe care nu ii intereseaza autonomia , si care cu totu ca ii cheama Ianos sau altcumva in primul rand spun ca sunt romani. (sunt putini dar sunt)

greco14.03.2008 11:59

Toate rudele mele sunt din județul Mureș (și sunt FOARTE MÂNDRU de asta). Am avut rude refugiate în timpul ocupației ungurești, deci pot sã spun cã pentru mine e în mãsurã destul de mare și o problemã ce vine din familie, cu toate cã m-am nãscut și am trãit toatã viața în București. Merg acolo de câteva ori pe an, cu toate cã în ultima perioadã n-am mai avut timp, dar o sã recuperez primãvara și vara asta. Trec mai ales prin Sighișoara și Târgu-Mureș și mi s-a întâmplat sã mi se rãspundã în limba maghiarã la magazine dar asta mi s-a pãrut a fi mai degrabã excepția decât regula.

În orice caz, tensiunea între români și secui e evidentã dacã vorbești cu localnicii... Dacã ignorãm o problemã nu o facem sã disparã.

SebahSTEAUA14.03.2008 17:06

Bravo,bravo dragi moderatori, stergem posturi.Bravo bravo

FortuneTeller14.03.2008 17:22
În orice caz, tensiunea între români și secui e evidentã dacã vorbești cu localnicii... Dacã ignorãm o problemã nu o facem sã disparã.

Dar nici nu se va rezolva tensiunea cu tipete si injuraturi... Sarbii au pierdut fix pentru ca au judecat cu muschii, nu cu capul.

Stanici14.03.2008 17:25

Da, corect. Dar de aici pana la a evita aceasta problema si pana la a le gasi tot felul de scuze si a-i apara pe alde aia, e cale destul de lunga.

milovan djilas15.03.2008 01:40

@Stanici

Toate pana la un punct. Eu vorbeam de o mare parte a maghiarilor (cel putin asa sper) care isi vad de treaba. In nici un caz nu sunt de acord cu isteriile lor nationaliste facute intr-un stat unitar si intr-o zona, Transilvania, unde noi suntem majoritari.

Eu cred ca nu e bine sa generalizam, dar nu sunt de acord cu fazele desantate din fiecare an, de pe 15 martie.

Numai bine!

SS Lazio15.03.2008 11:02

Ca fapt divers: dintre toti inflacaratii de la tastatura, cati au participat/vor participa, in functie de orasul din care fac parte, la mitingurile organizate impotriva iredentismului maghiar din Timisoara, Cluj-Napoca si Bucuresti?

Daca n-ati fost si daca n-ati fluturat steagul Romaniei (ca vad ca suferiti mult ca ungurii isi flutura steagul si-si comemoreaza pasoptistii), toate parerile voastre raman simple forme fara fond.

De asemenea, in cazul acesta, sunteti doar niste formatori de opinie, agitatori neinsemnati, care de la 500 km criticati si faceti pe eroii romanismului.

dar na...banuiesc ca unii vorbesc prin fapte, iar altii faptuiesc prin vorbe.

O zi buna ;)

yo_marius15.03.2008 11:11

@SS Lazio

daca ar fi fost mitinguri organizate de catre altcineva si nu de Noua Dreapta, as fi participat...

o zi buna si tie ;)

axl15.03.2008 11:39

Va rog politicos sa terminati cu off-topicul.

Stanici15.03.2008 12:10

Corect, hai sa nu o dam in trivia.

Topicul nu e despre Noua Dreapta si succesele sau insuccesele actiunilor organizate de ei.

MinoRu_Xxl15.03.2008 13:27

Sunt din Constanta. Am prieteni turci, tatari, armani, armeni si milogi. In scolile din Constanta intalnesti frecvent profesori de limba romana de etnie turco-tatara. Nu avem placute multi lingvistice la intrare in localitati si nimeni nu ti se adreseaza in alta limba decat romana intr-un spatiu comercial. Invatamant in limba materna, alta decat romana, exista la un nivel foarte mic si asta deoarece si-au dat seama ca nu au sanse intr-o societate civilizata daca fac asta. Bineinteles ca in familiile etniilor enumerate mai sus se mai vorbeste si alta limba decat romana, insa tinerii renunta incet incet la identitatea lor traditionala zicand ca sunt romani si traiesc in Romania deci nu au nicio treaba cu alte tari sau popoare. La noi in Dobrogea se poate si cred ca si in alte parti se va putea insa doar timpul va rezolva aceasta problema. Incet-incet, cautand locuri de munca mai bine platite isi vor da seama ca nu le pot obtine deoarece nu stiu alta limba decat maghiara, cultura lor se rezuma la o istorie grosolan falsificata, geografia hungariei si cam atat.

Ma doare sufletul cand ii vad cum injura Romania si romanii insa acum e prea tarziu sa mai facem ceva. Daca s-ar aplica legile si ar intra politia peste ei ar incepe sa strige discriminare si genocid si tot Romania si-ar lua-o! Greseala a fost facuta acum cativa ani cand li s-a permis sa studieze exclusiv in maghiara, cand s-a pus conditia sa stii maghiara pentru a lucra in administratie etc. Raul a fost facut, acum o sa asteptam sa fie reparat fara prea interventii radicale caci ne-am cobora la nivelul lor.

Sunt multi idioti care cer autonomie fara a avea un program concret in acest sens. Este doar un discurs politic care spera sa mai agate cativa prosti. Pe multe forumuri daca intrii vei gasi discursuri virulente pentru autonomia Banatului, tinutului secuiesc, Ardealului insa sunt doar niste frustrati care nu-si dau seama ca in momentul de fata autonomia ar face mai mult rau decat bine: am ajunge ca-n Italia - zone super dezvoltate si zone super sarace. In Romania zonele super sarace ar fi tocmai cele care-si cer autonomia: Harghita si Covasna (locul 4 in topul celor mai sarace zone din Romania) partea de sud a Banatului (daca ati fost pe-acolo stiti ce vreau sa zic).

Ca un fel de precizare: am rude unguri (Tg. Mures), am rude in Maramures si Banat. Am fost in Tusnad de vreo 6 ori si nu am fost discriminat. Am fost in Tg. Mures si dupa ce le-am spus ca nu stiu maghiara mi-au vorbit in romana si m-am imprietenit cu tinerii de acolo (romani si maghiari).

greco15.03.2008 18:50

Mã vãd nevoit și eu sã recurg la un mic off-topic. Rog un moderator sã-mi șteargã mesajul dacã e necesar.

Scoateți, vã rog, regula de moderare care face ca un cuvânt (ÞIGANI) sã fie înlocuit cu altul (MILOGI). ÞIGAN e un cuvânt perfect acceptabil al limbii române, și nu înțeleg de ce trebuie moderat.

Vi se pare cã sunã bine?

"Am prieteni turci, tatari, armani, armeni si milogi."

Bundy15.03.2008 19:51
Mã vãd nevoit și eu sã recurg la un mic off-topic. Rog un moderator sã-mi șteargã mesajul dacã e necesar.

Scoateți, vã rog, regula de moderare care face ca un cuvânt (ÞIGANI) sã fie înlocuit cu altul (MILOGI). ÞIGAN e un cuvânt perfect acceptabil al limbii române, și nu înțeleg de ce trebuie moderat.

Vi se pare cã sunã bine?

Mai este si regula aia cu Gigi care nu se poate scrie decat cu "g" mare.:)

danimarcu15.03.2008 19:58
Vi se pare cã sunã bine?

Ehee, prieteni de firma ai tu!... :cool:

Acu serios,stiu ca te refereai la aromani. Daca tot e moda off-topic,si pe mine ma enerveaza treaba asta cu t.i.g.a.n.i ,dar mai sunt si altele:c.onstanta se scrie automat cu litera mare,chiar daca e sinonim cu invariabil,statornic ,fara referire la orasul de pe malul Marii Negre...Mai sunt si altele,dar a inceput repriza a doua.

LE.Asteptam apasarea butoanelor de la Cluj,ca jocul nu merge...

marshal17.03.2008 13:52
.......... nu trebuie bagat in seama dar cand imnul Romaniei este injurat de o sala intreaga de "minoritari" e strigator la cer. Nu tin minte exact momentul dar a fost un meci de handbal feminin. Am ramas masca pentru ca nimeni din cei "ce duc tara de rapa" nu a laut atitudine.

Ca trebuie sa vorbesti alta limba decat limba tarii in care te ai nascut ca sa obtii un loc de munca nu cred ca E NORMAL si asta se intampla in Romania, in zonele unde ROMANII sunt minoritari la ei in tara si lipsitit de drepturile elementare.

Asa cum valorile pe care s a creat clubul Steaua Bucuresti s au diluat si sunt pe punctul sa dispara, ROMANISMUL a fost sters cu buretele de COMUNISTI si inca mai sterg si orice urma ramasa in urma!!!!

Ca .... se foloseste de ceva ce habar nu are...nu mai are rost sa vorbim.....e de plans.....dar mai de plans e ca noi am ajuns foarte nepasatori la tot ce inseamana a fi ROMAN. Romania de astazi sufera cronic de o mare criza de identitate iar in ritmul asta o sa devenim doar niste fiinte care traiesc intre granitile unei tari. SE RASUCESC IN MORMANT TOTI CARE AU LUPTAT PENTRU REINTREGIREA NEAMULUI!!!!

Desteapta te romane!!!!!

acela a fost un meci de hanbal feminin aici in tg mures,si galeria era numai din secui,printre care mai sunt uni care viseaza la autonomie,eu sunt 25%roman75%ungur si nam nici o legatura cu ungaria si nici nu cred ca o sa am,unguri din Romania nici nu se gandesc la autonomie pentru ca nare rost,sunt din tg mures,in clasa maghiara ,dar aproape jumate din clasa am luat 3 pentru ca nam invatat"imnul",cei mai multi tineri maghiari din Romania nui suporta pe cei din ungaria pentru ca sunti aroganti,increzuti la cap,si isi prosti, degeaba ii spui ca esti ungur tot roman te privesc

«123»