@Yoyoyoi
Exemplul este elocvent si din pacate nu este singular. Si vina este a statului roman care nu este mai ferm impotriva acestor persoane....sunt prea ocupati politicienii sa se certe intre ei
@Yoyoyoi
Exemplul este elocvent si din pacate nu este singular. Si vina este a statului roman care nu este mai ferm impotriva acestor persoane....sunt prea ocupati politicienii sa se certe intre ei
eu n-am sustinut niciodata ca CFR e echipa ungurilor, dar nici n-am contestat acest lucru. Am prieteni de nationalitate maghiara, care in trecut simpatizau Steaua, dar acum s-au dat cu ai lor, dupa cum singuri afirma, cu CFR-ul. Si ce pot eu sa le spun? Ce sa le explic? Sunt asa si ei, cum bate vantul.
Ok, nu este corect sa acuzi o multime pentru greselile catorva indivizi din acea multime. Sunt si unguri si romani, fani CFR, insa daca partea romaneasca din galeria lor ar fi mai puternica, mai numeroasa, le-ar interzice sa cante in ungureste, sa afiseze bannere in maghiara, sau sa scandeze in limba aia insuportabila. Problema este ca nu o fac, fapt pentru care nu inteleg de ce se scandalizeaza cand li se spune "echipa ungurilor".
De prea mult timp nu s-au mai luat masuri impotriva manifestarilor segregationiste, impotriva declaratiilor celor care doresc autonomie sau chiar independenta. Si ei s-au invatat asa... si noi ne-am invatat asa...
@streza
sincer,n-am vrut sa postez la acest articol deoarece e un subiect inflamant!
am citit ceea ce ai scris,post-urile curente si am zis,totusi,sa ma bag in seama!
pe linga ceea ce au spus cei dinaintea mea,eu iti spun si faptul ca jejecalul vorbeste uneori mai putin decit stie,din cauza vocabularului redus si a unei inferioritati pe care o resimte in fata lui 'harpi'!
nu-ti mai spun de ura secuilor nationalisti (hai sa nu le mai zicem unguri,ei nu sunt si nu vor fi unguri niciodata,au fost/sunt o specie crescuta pe linga budapesta ca niste creaturi necesare la un moment dat la casa omului) si aici ma refer la acei cretini care viseaza autonomie,alipire cu patria mama (aici rid cu lacrimi,imi si imaginez zona de vest dindu-se la o parte pentru ca harcov-ul sa ajunga linga ungarica!!!!),acei tembeli care se uita la tine urit cind ajungi in ZONA LOR si parca te-ar impusca pentru ca esti roman!astia habar n-au ca daca li se taie subventiile,bugetele locale,caldura,apa si electricitatea,in maxim doua luni se maninca intre ei si se declara romani get-beget,de dinainte de atilla hunul!budapesta nici nu-i baga in seama,pentru ei asa cum tiganii sunt pentru noi,niste rude neavenite,cu toate ca secuii viseaza cai verzi pe pereti!cultura putina,cretinatate multa,mindrie timpita si ai inteles ce e in capul astora!faptul ca mai-marii consiliului secuiesc primesc niste bani de la 2-3 organizatii maghiare pentru 6 manifeste,3 steaguri si 2 cremwursti ii face sa se creada destepti!
partea proasta e ca administratia romana e surda si oarba...........da' gata ca o dau in politica si administratie!daca vrei sa dezvolt subiectul,ma gasesti pe pm! ![]()
sa revin la jijical:ei bine,ma intorc la inceputul rindurilor mele:asa acum s-a mai spus,paszkany (sau cum dracu' se scrie) e,intr-adevar,ajutat de trigranit,firma celui mai bogat ungur!la fel de adevarat este si faptul ca e sustinut de emilica boc si oamenii destepti din administratia centrala (din toate partidele),iar faptul ca becaliotul face referire la unguri si nu strict la arpi demonstreaza ca secuiul se cam face ceva pe Becali,altfel ciobanul isi pierde si el acele privilegii de care se bucura!asta pe scurt!
la rezbelul cu romanii verzi contra maghiarimii aprige descalecatoare prin Ardeal................asa cum ai spus si tu,data viitoare nu mai aborda subiecte grele!
multa bafta!
@killer25101 : ABERATII?, eu cred ca stai tot timpul in casa sau esti prea tanar, altfel nu-mi explic reactia; crezi ca la targu-mures nu sunt maghiari si eu spun asta sa nasc ura? cu scuzele de rigoare, nu am facut si n-o sa fac asa ceva, cu urmatorul risc: de multe ori adevarul poate naste ura si ar fi preferabil sa-l indulcim; din acest motiv nu vreau sa-mi mai argumentez afirmatiile, dar te asigur ca sunt cat se poate de reale. sper ca situatia sa urmeze o turnura pozitiva pentru toti. oricum jo egeszseget (sanatate buna). HAIDE Steaua!
este usor sa vorbesti de la distanta despre maghiari, problema autonomiei sau comportamentul si dorintele ungurilor. Mai greu este sa traiesti printre ei, sa-i auzi zilnic in orice spatiu public vorbind in limba lor sfanta, sa-i vezi cum primesc posturi in administratie sau locuri separate in invatamant, doar pentru ca ei sunt mai "speciali".Un mic exemplu despre ce inseamna maghiarismul in Ardeal.
Sunt unul dintre cei care cunosc situatia....si cam asa e.
@killer
da,omule!se cinta cintece secuiesti in harcov si in orasele cu minoritate maghiara,se f..e in gura Romania si romanii,se declama lacrimogen fata de ungaria si secuism,se scot cu nedisimulata mindrie steagurile ungariei pe 15 martie,dobitocul de primar din miercurea-ciuc arboreaza steagul ungarie pe cladirea primarie,in cristuru secuiesc,gheorghieni si zonele limitrofe se cinta imnul ungariei,prin Cluj,Oradea la fel!daca nu vrei sa deschizi ochii si vii sa ne iei de prosti s-ar putea sa ne suparam,chiar daca esti suporter al Stelei!
nu e vina acestor specimene,e vina conducerii tarii,ca li se rupe de aceste manifestari anti-romanesti,pentru ca sunt cretini si ii intereseaza doar soarta lor si a familiilor lor de imbuibati!
te pupa tata!
@dee
tu chiar crezi ce spui?adica in harcov e normal sa stii ungureste atunci cind ceri ceva?fato,cu scuzele de rigoare,esti dusa!AIA TRAIESC IN Romania SI LIMBA OFICIALA ESTE LIMBA ROMANA!AI INTELES,FATUCA TRISTA?EU,TU, EL NU TREBUIE SA STIM UNGURESTE ATUNCI CIND ATERIZAM PRIN ZONA,AIA TREBUIE SA STIE ROMANA!
scuze de nervi,da' nu se poate asa ceva!
mda, hai s-o dam si prin politic ca de...multi pustani pe aici care nu prea stiu ce e cu viata adevarata , asta de zi cu zi in care exista unguri in transilvania, unguri adevarati nu boti din nu stiu ce jocuri, exista udmr-ul care-i instiga la dezbinare de tara mama, exista niste guvernanti reali care nu fac altceva decat sa le dea prea multe drepturi, mult mai multe decat necesar unei minoritati, si intr-adevar si oameni pasnici care-si vad de traiul lor si nu viseaza la cai verzi pe pereti, vezi cetatenii romani de origine maghiara care au inteles ca Romania are grsnitele de la pana la si asta e. nu stiu sa va spun , copii mosului, care sunt mai multi , aia pro sau aia contra, ideea e ca ei exista, si daca nu vrei sa intelegi ca exista, nu faci altceva dacat sa-i ajuti. n-are nici o legatura cu fotbalul, cu Liga lui mitica , cu nimic , faptul ca o firma ungureasca spala banii printr-o echipa de fotbal din Romania in speta CFR Cluj, mare branza, dar nu luati in deradere problema ardealului ca s-ar putea sa ne trezim fara el intr-o zi. si ce daca?! va aud cum spuneti! ca doar sunteti pui de daci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
streza, cu scuzele de rigoare nu sunt de acord cu tine
- indiferent cata galagie va face o minuscula minoritate, Romania si Ungaria fac parte din Uniunea Europeana, unde nu prea exista notiunea de "modifcari de granite";
asta nu inseamna ca nu poate fi creat un precedent, si care alta tara ar fi mai nimerita decat cea populata de niste tipi care n-au invatat nimic din istorie?
- cei care au avut ocazia sa cunoasca intr-adevar romani de etnie maghiara stiu bine ca majoritatea covarsitoare nici nu se gandeste la autonomie, separatism sau alte astfel de prostii. La fel ca si Ion, Janos-ul de rand e mai preocupat de pretul la gaze si benzina decat de vreun master-plan de recuperare a Ardealului.
Asta asa e - dar politica o fac Marko, Laszlo (UDMR, adica un partid segregationist si intolerant, ca sa nu spun neconstitutional, prin definitie, desi ei nu recunosc) si Soros (in fapt autorul din umbra al abominabilei diversiuni tzigan=rom=roman, dar si al incalcarii Constitutiei de catre ONG-uri gen Open Foudation) adica amenintari reale! De fapt astia conduc Romania!
Alte idei, mai bine argumentate, au expus antevorbitorii mei.
Mie mi se pare grotesc numai gandul ca vreun nebinevenit in tara asta ar incerca un gest sinucigas gen autonomie sau alte dracii. La fel de groteasca mi se pare si ideea de a fi nevoit sa inveti maghiara ca sa poti cere ceva pe teritoriul Romaniei unui cetatean roman (cel putin in acte). Gestul de a le gasi vreo scuza jegurilor etnice care nu accepta limba romana mi se pare ... dubios.
Din cate stiu eu, marea majoritate a galeriei chefere a strigat in maghiara iar mana de romani suporteri ai aceeasi echipe s-a separat de ei.
Off topic. Ma bucur ca s-a gasit, in sfarsit, un loc pe siteul asta unde sa se discute despre etniile de orice fel din Romania. Pe cei care considera discutiile de genul asta ca fiind deplasate, ii poftesc sa nu citeasca daca ii deranjeaza atat de mult faza. Cat despre faptul ca Steaua nu are nicio treaba cu ungurii, asa e... Numai ca noi, stelistii, suntem in primul rand romani si mi se pare normal sa discutam si despre lucruri care privesc patria, situatia politica, nationalism. etc.. Daca s-a deschis topic gen matrimoniale, masini, mistouri, de ce nu am discuta si despre asta?!! De discutii in care se despica firul in zece in legatura cu situatia de la Steaua avem parte zi de zi. De ce nu am dicuta si despre acest subiect care mi se pare ca e ocolit de multi? Problema asa zisului tinut secuiesc a fost transformat in subiect tabu tocmai de aia de sus care isi doresc o masa de manevra formata din indivizi indobitociti. Eu, unul, o sa imi exprim parerile vis a vis de aceasta preaiubita natie de cate ori voi avea ocazia.
off topic: vad ca toata lumea e scandalizata de faptul ca in Miercurea Ciuc vanzatoarea de la magazin ti se adreseaza politicos in ungureste. Intr-un fel e "normal", acolo majoritatea sunt maghiari,deci, se asteapta ca sa intelegi.Ii poti raspunde la fel de politicos ca nu intelegi maghiara si continuati in romana. Eu asa am facut si n-am avut probleme, in sensul sa nu ma serveasca sau, sa ma dea afara din magazin ( cum spunea cineva anterior). Mai amuzant e in Cluj, unde in anumite magazine ( cu angajati maghiari) ti se adreseaza bilingv cu "poftiti, teszek"(sau cum se scrie) si doar daca sesizeaza ca stii maghiara vorbesc cu tine in ungureste:D
Daca tie ti se pare normal ca-n TARA TA,sa ti se vorbeasca 'politicos'(cand am fost eu in Miercurea Ciuc numai politicos nu mi s-a vorbit) alta limba,inseamna ca ori esti excesiv de toleranta,ori ai probleme...de alta natura! ![]()
off topic: vad ca toata lumea e scandalizata de faptul ca in Miercurea Ciuc vanzatoarea de la magazin ti se adreseaza politicos in ungureste. Intr-un fel e "normal", acolo majoritatea sunt maghiari,deci, se asteapta ca sa intelegi.Ii poti raspunde la fel de politicos ca nu intelegi maghiara si continuati in romana. Eu asa am facut si n-am avut probleme, in sensul sa nu ma serveasca sau, sa ma dea afara din magazin ( cum spunea cineva anterior). Mai amuzant e in Cluj, unde in anumite magazine ( cu angajati maghiari) ti se adreseaza bilingv cu "poftiti, teszek"(sau cum se scrie) si doar daca sesizeaza ca stii maghiara vorbesc cu tine in ungureste:D
Nu este normal ca in Romania sa trebuie sa stii maghiara daca treci prin Miercurea Ciuc si vrei sa iti cumperi ceva. Si eu am trecut prin Miercurea Ciuc de mai multe ori si m-am inteles cu vanzatoarea mai mult prin semne.
Traim in Romania!!!Asa cum un roman care munceste in Spania trebuie sa invete limba spaniola pentru a se descurca asa si un ungur care este nascut si crescut(!!!) in Romania trebuie sa stie limba romana
Angajatii despre care vorbeste domnisoara sunt cetateni romani de etnie maghiara, nu maghiari in adevaratul sens al cuvantului. Oricum @ MoWeed, Antigigi, Delpiero si altii, parerile voastre au tenta natinalista si, cum a fi stelist exclude din start ideea de a avea ceva impotriva etnicilor, v-as da ban daca as putea. Abia astept 15 martie, sa vad cum flutura mandru drapelul ungariei pe unele cladiri oficiale din Romania. Dar e normal, nuuu? E ziua patriei lor si li se cuvine toata bunavointa si gandurile bune din partea noastra. Da-o-ncolo...
"Nu imixtiunii politicului in fotbal"... in cazul derbiului Romaniei, Steaua-Dinamo, e vorba si de rivalitatea intre doua ministere.
Angajatii despre care vorbeste domnisoara sunt cetateni romani de etnie maghiara, nu maghiari in adevaratul sens al cuvantului. Oricum @ MoWeed, Antigigi, Delpiero si altii, parerile voastre au tenta natinalista si, cum a fi stelist exclude din start ideea de a avea ceva impotriva etnicilor, v-as da ban daca as putea. Abia astept 15 martie, sa vad cum flutura mandru drapelul ungariei pe unele cladiri oficiale din Romania. Dar e normal, nuuu? E ziua patriei lor si li se cuvine toata bunavointa si gandurile bune din partea noastra. Da-o-ncolo..."Nu imixtiunii politicului in fotbal"... in cazul derbiului Romaniei, Steaua-Dinamo, e vorba si de rivalitatea intre doua ministere.
nu prea inteleg ce spui tu acolo dar daca au buletin romanesc ar face bine sa se duca dreaq invartindu-se cu celalalt steag!!!!!!!!!!!
@mikutu
Cred ca postul lui Stanici este ironic la adresa celor care zic ca acest topic nu are ce cauta aici...
@mikutu
Cred ca postul lui Stanici este ironic la adresa celor care zic ca acest topic nu are ce cauta aici...
se poate dar pe mine m-a bagat complet in ceata:))!
@ Dee
De fapt tu stii foarte bine parerea mea si stii de ce eu ii consider echipa de unguri. Conteaza intr-o masura destul de mica faptul ca Pashcani (sic!) e ungurash. Mai mult conteaza ca aia din galerie, asa putini cum sunt ei canta si scandeaza in pasareasca aia. Cumva crezi ca in galeria cainilor se latra?
... Nu o sa am respect pentru un om care a comparat cresterea jucatorilor pentru nationala cu construirea unei cladiri gratis pentru guvern....
Pai nenea arpi asta a vrut el sa spuna ceva dar a iesit o prostie...
In principiu are dreptate, Dragostea de tara naste prosti-cum bine zic niste prieteni. Jucatorii pe care-i foloseste Nationala (gratis, evident) nu aduc nici un beneficiu clubului cata vreme nationala se numeste, zic la nimereala
, hUngaria. Dar. DAR! Daca nationala se numeste, iar zic la nimereala
, Romania, eh, atunci alta e afacerea! Cine n-ar vrea sa aiba la echipa un jucator cu vreo 50 de selectii, cu participari la turnee finale-gen Mutu,Chivu, Lobont probabil Radoi, Goian sau Dica. Si asta e doar Romania. Ce sa mai zic de componenti ai Braziliei, Argentinei, Angliei sau Italiei
Iar din cate stiu, se diiscuta la FIFA, daca nu s-a si aprobat deja, ca federatiile nationale sa "preia" din salarizarea jucatorilor selectionati. Nu e de colo sa-ti plece un jucator bine mersi de la club lunea si sa se intoarca duminica cu repaus obligatoriu de 2 luni, urmare a vreunei super-dispute cu SanMarino
Eu nu inteleg ce tot o "frecati" pe asta cu autonomia....trebuie sa ne iasa din vocabular cuvantul asta,eu cand aud imi si creste pulsul.... Povestea asta cu autonomia e ca si cea cu "Sa traiti bine"...vorbe de demnitari care din asta i-si castiga painea,pardon...vilele,conturile in valuta cu 6zero-uri si masinile.Eu traiesc in Ardeal de 20 de ani si am avut si am prieteni,colegi,vecini,sunt inconjurat de sate de maghiari;dar eu n-am auzit cuvantul de autonomie decat la televizor.Sa fim seriosi,ce ne tot agitam degeaba?!
Iar articolul chiar mi se pare unul bun care chiar daca nu iese in evidenta prin nu stiu ce sintagme,etc...scoate bine in"relief"idei importante si bine conturate.
Oricum prefer de1000de ori sa ia titlul CFR-ul decat cainii sau tiganii.....
Forza Steaua!
Este o mare prostie sa fii sovin asa, de aiurea. Sunt brasovean, am studiat la Cluj si stiu ce vorbesc: majoritatea maghiarilor este formata din oameni cumsecade si mai ales foarte cinstiti si de cuvant.
Istoria este istorie, nu sunt de vina cei de acum pentru greselile altor generatii, iar comparatia cu albanezii kosovari este pur si simplu stupida: nu poti compara Kosovo cu ceea ce a insemnat si inseamna, succesiv, Regatul Maghiar, Imperiul Austro-Ungar si chiar Ungaria de astazi. Desigur, nu e padure fara uscaturi, dar eu m-as uita mai degraba in ograda noastra.
Nu este normal ca in Romania sa trebuie sa stii maghiara daca treci prin Miercurea Ciuc si vrei sa iti cumperi ceva. Si eu am trecut prin Miercurea Ciuc de mai multe ori si m-am inteles cu vanzatoarea mai mult prin semne.Traim in Romania!!!Asa cum un roman care munceste in Spania trebuie sa invete limba spaniola pentru a se descurca asa si un ungur care este nascut si crescut(!!!) in Romania trebuie sa stie limba romana
mai oameni buni, de ce nu cititi cu atentie ceea ce am scris? Nu e normal sa stii maghiara, n-ai de ce, am spus doar ca acolo, in Miercurea Ciuc, ei se adreseaza unul altuia in mod firesc, in limba lor materna, adica maghiara. Acuma, daca mergi si cumperi ceva ( si o spun din experienta) si vanzatoarea respectiva ti se adreseaza in maghiara, daca-i raspunzi normal, pe un ton calm ca nu intelegi maghiara, te va servi sigur. Daca faci pe "ofensatul" si o mai si injuri, normal ca o sa te scoata afara.
Niciodata n-am putut intelege cum vine faza ca unii nu stiu romana, mi se parea ceva inadmisibil, pana cand, o colega din MC mi-a spus ca ea n-a vorbit niciodata in romana, nici la scoala, nici in familie, nicaieri. Pur si simplu nu a avut cu cine sa vorbeasca in romana. Intelegea,insa ii era mai greu sa se exprime.Nu poti interzice cuiva sa vorbeasca in maghiara in familie, insa la scoala, daca s-ar impune obligativitatea limbii romane , adica studierea tuturor materiilor in limba romana, cu siguranta nu s-ar mai ajunge la situatia ca unii sa nu poata sa se exprime in romana. Daca vor optional sa studieze si lb maghiara, foarte bine,o pot face, insa as desfinta clasele cu predare integrala in limba maghiara. Ceea ce am spus, e valabil pentru toate celelalte minoritati, nu doar pentru cea maghiara.
alti cred asemenea prosti si ABERATII,si asa se naste ura.Iar tipul cu Tusnadul,lasati-ma s-a nul cred,daca afost dat afara din bar sigur altul a fost motivul.FORZA Steaua
Tu vrei sa pacaleste la noi,mai "sztelisztule"
Traiasca Romania!!!
dacã mai vãd articole în care sunt prezente nume de partide și pãreri politice, cum e acesta, eu mã las de fcsteaua.ro
penibil.
Filiala Noua Dreapta Cluj organizeaza sâmbata, 15 martie, incepând cu ora 11.00, pe platoul din Piata Mihai Viteazu, un miting impotriva separatismului maghiar si in sprijinul articolului 1 din Constitutie: România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil!
Mitingul este autorizat de Primaria Cluj-Napoca . Veniti in numar cât mai mare!
@ SuperSteaua...
. Muahaha.
@ milovan djilas - prietene, e vorba de particularitati. Si eu pot spune ca am cunostinte printre milogi - se poarta excelent cu mine, nu am nimic personal sa le reprosez. Numai ca au gena aia proasta, am observat ca isi dau arama pe fata in relatiile cu altii . Tu ii caracterizezi ca pe niste oameni, probabil ca nu te intereseaza daca pe 15 martie or sa fluture steaguri ale ungariei prin centrul Clujului, probabil ca nu iti pasa daca in Romania se preda in maghiara, etc. . Daca tu, ca individ, esti multumit de comportamentul alora, nu inseamna ca restul care nu suntem dam dovada de sovinism aiurea.