@Vlad
In primul rand, nu vreau sa impun nimic nimanui. La fel, se spune ca la fotbal si politica ne pricepem toti, asa ca oricine isi poate da cu parerea despre fotbal, fiind la fel de indreptatit ca altii sa faca acest lucru. Despre ceea ce ai spus, am dreptul sa am o parere, chiar daca e diferita de a ta. Sa-ti explic si motivele:
Tu ai vorbit de "tinerii talentati care bat mingea in curtea scolii". Perfect de acord, ei exista, insa daca iei 2 baieti din curtea scolii si ii pui pe un teren mare vor da chix cu siguranta. Cauzele sunt multiple dar cea mai pregnanta este ca la fotbalul pe teren mic primeaza tehnica si mai putin pregatirea fizica. Baietii sunt tehnici, chiar foarte tehnici dar, pe un teren mare dupa ce scoti din joc un adversar prin dribling, de cele mai multe ori mai ai zeci de metri pana la poarta adversa, nu 5-6 ca pe teren mic. Acolo e buba, pentru ca ar urma ori un sprint, ori o pasa, sa-i zicem filtranta(am inteles ca vorbim de mijlocasi, aia mai talentati la Nicolita & co.).
Apoi, din ce stiu eu, prin Bucuresti, majoritatea celor talentati joaca si la echipe de divizia C sau D, la juniori. De acolo, din "n" cauze cei mai multi nu fac pasul in fata (antrenori slab pregatiti, lipsa echipamente, alte prioritati in viata etc.). Sunt sigur ca lucrurile astea le stii. Ca si tine, si eu am 5-6 prieteni pe care cateodata ii vad fara nici o problema in primul 11 al Stelei. Dar atat.
In fine, pentru a evita off-topicul, iti propun ca, daca ai un raspuns pentru mine sa il trimiti in PM unde as fi bucuros sa continuam discutia. Ai observa ca stilul nostru de a gandi nu e chiar asa diferit.