FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Resemnarea ultra

«123»
fcsteaua.ro03.03.2008 14:22

Astazi, consider ca nu as fi gasit un articol mai nimerit decat cel primit de la Andyro, asa ca ii cedez cuvantul:

"Casa inchisa, tensiune si spectacol in tribune ca la un meci de cupe europene", "uluitor de frumos", "un meci spectaculos", "dominarea Stelei", "un nou inceput". Si totusi, ceva a lipsit...

Dupa celebra lege 4/2008, decizia asupra unor detalii organizatorice - gen ce se poate introduce in stadion, cand si in ce conditii - apartine clubului organizator. Ieri, clubul Steaua a incercat ori sa fie mai catolic decat Papa, ori sa ii faca pe plac unui anumit personaj controversat intr-un scop cunoscut doar de dl. Argaseala.

Peluza Nord, fara steaguri de gard sau de fluturat, Peluza Sud doar cu 3 steaguri de gard si 2 simboluri - FMK si Rezistenta ultra. O parte din nord scandand din cand in cand, sudul resemnat, protestand prin tacere. Si goarne, zeci, sute, mii de goarne oferite gratis de club. "Obiecte contondente ?", intrebam nelamuriti. "Nu, pentru ca le-am oferit noi, clubul", zambeste domnul Argaseala.

In schimb, fara steaguri de fluturat - de data aceasta, corpuri contondente dupa stimatul domn Argaseala, si fara steaguri de gard, pentru ca sigur se poate gasi ceva in lege care sa le interzica si pe acestea. Doar la noi, normal, pentru ca UTA, Poli Timisoara, si altii, au nevoie de suporteri si au considerat, in mod normal, ca steagurile contribuie la spectacolul din tribune. Intrebat de ce incearca sa ii indeparteze pe cei care sustin oricand si oriunde Steaua, Argaseala si-ar zambi probabil in barba, si-ar freca satisfacut mainile si ar arata spre statistica meciului cu CFR - "25.000 de spectatori dom'le, spectatorii vin la stadion". L-am intreba atunci daca tot 25.000 au fost sau vor fi la meciurile de acasa cu Tg. Jiu, Mioveni sau Buzau. Atunci cand nu e o vreme frumoasa de primavara, ci 40 de grade, ploaie sau ninsoare. Atunci cand meciurile nu vor fi pe Ghencea, la 3 statii de tramvai distanta, ci la Timisoara, Arad, Iasi sau Praga.

Ultimele minute au surprins ambele peluze si tribunele intr-un sciarpata cum nu am mai vazut de ceva timp pe Ghencea. Asta pana cand cineva se va gandi ca si fularele, unul din ultimele simboluri ultra, trebuie sa dispara.Pentru ca deranjeaza spectatorii din spate, sau au inscrisuri care incita la violenta, sau pot fi folosite intr-o altercatie; gasesc EI un motiv.

Andyro

SteLuTzZz03.03.2008 14:26

super articolu .

Traim in Romania . AIci totul este posibil

DeMaio03.03.2008 14:28

Acum...ce naiba sã mai spun...

Mai este doar puțin și eliminãm și fanii...sã stea acasã și sã strige de acolo...cã se aude la mijlocul terenului. Cât despre Argãsealã, este al treilea individ de acolo ce pare a-și dori cu toatã puterea sã devinã antipatic. Cã de Gigi și Adi al lui Ilie ne-am cam lãmurit...

Tupac Amaru03.03.2008 14:29

Argaseala e un cretin.

De Dragomir nici nu mai vorbesc.

Imi pare rau, la aceste masuri radicale raspunsul nu poate fi decat unul radical: nimeni pe stadion!

Indiferent cat timp va fi nevoie de acest lucru!

Ceea ce se intampla in Romania ar fi de neconceput in Vest!

Ieri, la Sporting - Benfica, s-au aruncat si fumigene!

Si nimeni n-a avut de comentat nimic!

florinell03.03.2008 14:48

Aseara ,dupa multa vreme am sitit ca traiesc.In inima mea este ceva care imi spune ca noile achizitii, Dayro, Pepe, Mendoza, vor face ca Steaua sa tina stindardul sus.Ma tem doar de balacarelile lui jijiniho si vesnica noastra meteahna sa dam cu piciorul in oala cu lapte la sfirsit.In sfirsit doctorul, stiti la cine ma refer, si-a luat un pumn moral caci de 2-3 saptamani tot despre Steaua vorbeste.Ca sa mai aflu apoi ca echipa dde Liga sampionilor chefere, este condusa de fapt de un magnat ungur, iar Arpi e doar un lingau clasa 2.Sunt ardelean, nu am nimic cu nimeni dar sa siti ca in Ardeal suporterii stelisti sunt majoritari.Nu am nimic cu cei din sud, suntem romani, nu am nimic nici cu maghiarii , nici cu thailandezii, nici cu extraterestrii.Sunt suporter stelist, traiesc pentru Steaua, VOI MURI PENTRU Steaua!! fular-campionii

lucvald-190203.03.2008 14:56
Aseara ,dupa multa vreme am sitit ca traiesc.In inima mea este ceva care imi spune ca noile achizitii, Dayro, Pepe, Mendoza, vor face ca Steaua sa tina stindardul sus.Ma tem doar de balacarelile lui jijiniho si vesnica noastra meteahna sa dam cu piciorul in oala cu lapte la sfirsit.In sfirsit doctorul, stiti la cine ma refer, si-a luat un pumn moral caci de 2-3 saptamani tot despre Steaua vorbeste.Ca sa mai aflu apoi ca echipa dde Liga sampionilor chefere, este condusa de fapt de un magnat ungur, iar Arpi e doar un lingau clasa 2.Sunt ardelean, nu am nimic cu nimeni dar sa siti ca in Ardeal suporterii stelisti sunt majoritari.Nu am nimic cu cei din sud, suntem romani, nu am nimic nici cu maghiarii

tara arde si baba se piaptana.......

fenomenu' ultras se stinge datorita unor legi idioate....si tu ne spui ce mandru esti ...

The Flyer03.03.2008 15:04

asa este!o atmosfera de tot rahatul,nu tu steaguri mari,nici macar din acelea medii,s-a cintat putin!da' goarnele,mortii mamii lor de goarne si gornisti..........si acum aud infundat!!

tare sunt curios diseara la puliii tim sa vad daca baga aia steagurile mari!

mircea_zion03.03.2008 15:05

daca nu facem ceva mai repede sa ne impunem si noi s-ar putea sa nu mai avem voie in stadion nici cu fulare.. deci trebuie sa luam masuri

Maresal03.03.2008 15:18

Dupa fiecare meci intram imediat pe site sa vad pozele. CE sa mai vad acum??? doar un peisaj tern, ca inainte de 89....ba nu, acum e viu colorat de peruci, mazgaliti pe fata, tot felul de mascarici, prostiti ai sistemului.

Ma asteptam ca dupa meci toata lumea sa deplanga lipsa cantecelor, steagurilor, coregrafiei, incurajarilor. DIn contra, toti au laudat atmosfera. Tinand-o tot asa ajung sa cred ca de fapt eu sunt nebun si nu inteleg ce e frumos cu adevarat.

tzop, tzop , la gol si goarna......acestea va vor astepta la circ...pardon, stadion si data viitoare.

84ava03.03.2008 15:39

Excelent articolul.

Imi amintesc de un meci cu Ceahlaul de pe Ghencea de acum vreo 3 ani,afara erau -10 grd,frig rau si un pic de viscol intr-o sambata seara tarziu si noi eram 100 pe tot stadionu....si totusi nu imi era frig.

Aseara erau 25000... si am inghetat...Curios nu?!

Felicitari andyro!!!

**alex**03.03.2008 15:56

Pe teren a fost spectacol, in tribune din pacate nu. Am urmarit astazi secvente, iar la televizor tribunele parca se vad in alb-negru. Cateva steaguri razlete si un zgomot asurzitor de goarne pe care marturisesc ca il auzeam in urechi si azi dimineata.

Cum a spus si Maresal, dupa fiecare meci eram curios sa vad pozele postate pe site, insa acum nu mai e nimic de vazut.

Fenomenul se stinge incet, dar sigur..

bodanelu03.03.2008 16:07

Nu mai vreau goarne pe stadion :(

Excelent articol

SS Lazio03.03.2008 16:11

Vorba aia: legea-i lege...si punctum.

Nu mai avem ce face, legea a fost data...acum ei cand vor veni sa ne puna mana pe gura , probabil, vor avea si acolo o lege.

Totusi, trebuie sa analizam un pic aceasta problema din punctul de vedere al mai multor parti.

1. Din prisma conducatorilor/ conducatorului.

Cu ce ii/il afeceaza pe el/ei legea asta? Cu absolut nimic. In primul rand, Becali a declarat de minimum 100 de ori (nu exagerez) ca :suporterii sunt golani, ca suporterii fac praf "spectacolul" fotbalistic, ca ne suspenda terenul din cauza "lor", ca nu-l voteaza , asa ca de ce i-ar pasa?

Ce vreau sa subliniez e faptul ca ciobanul e in stare sa inchida peluza, sa refuze total sustinerea echipei, daca asta i-ar periclita incipitul carierei sale politice, pentru ca, in fapt, anul asta e anul de "totul sau nimic" pentru Becali Gigi, iar , dupa cum spuneam, nu-si permite niciun risc.

2.Pentru presa.

Chiar daca suna destul de ciudat ceea ce zic, eu tot imi voi expune punctul de vedere. Presa post-decembrista are multe puncte comune cu presa veche, niste chestiuni, caracteristici pe care o presa libera intr-o tara democratica n-ar trebui sa le aiba. Ma refer aici in primul rand la manipulare, minciuna, privilegierea, partinirea unor parti, intaietatea persoanei si a interesului proprii in fata obiectivismului, adevarului, ratiunii, s.a.m.d.

Va intreb acum , ce nenorocit de jurnalist, care, de obicei, nu stie sa puna o virgula sau o cratima, care termina stim noi cum facultatea, care e un cumparat, un acolit al politicienilor puterii actuale, slugoi al celor care ofera mai multi bani pentru a se minti incontinuu , sclav al non-valorilor, poate sa tina cu peluza si, in fond, cu libertatea de pe stadioane?

Si daca ar fi un om bun, care sa inteleaga si sa stie adevarul, tot nu ar scrie purul adevar, fiindca e constrans permanent sa dezinformeze, sa minta, sa insele opinia publica.

"Cei de sus"...stim bine ca vor lua toate masurile pentru a opri libertatea de exprimare, fiindca ei sunt os din osul stangii totalitare, criminale, populiste, imorale si teroriste. Mai tineti minte cate zeci de talk-show-uri s-au facut cand a fost mesaj impotriva guvernului Nastase?("pentru un fotbal de fetite, votati guvernul Nastase")Sau cand am avut mesaj de sustinere acum vreo 4 ani cand am jucat cu echipa sarba Zeleznik?(mesaj in sarba) Sau, de curand, cand s-au pus mesaj pro-Serbia in criza din Kosovo? Sau cand au fost coregrafii/mesaje anti-tiganesti?

Se doreste stergerea cu buretele a constiintei nationale si a patriotismului, se doreste, evident, eradicarea, anihiliarea oricaror simturi conservatoare ale oamenilor. Globalizarea nu e o chestie teoretica, ci una extrem de aplicata...

Peluza , asa cum e ea, e o voce care lupta impotriva multor chestii ce nu le plac celor care vor sa ne tina ca pe niste marionete, iar ei sa ne fie mereu papusari...

Media, presa e doar modul prin care cei de sus vor sa ne inchida gura, sa ne ingradeasca cat mai mult libertatile, asa ca demonizarea peluzei, exagerarea tuturor divergentelor dintre suporteri, inocularea in mintea oamenilor a ideii conform careia toti cei care merg in peluze sunt "vagabonzi", "huligani", "scursuri ale societatii" e un lucru pe care il consider perfect normal. Ca sa fiu cinic...: trebuie sa-si castige si ziaristii un leu... Machiavelic, de-a dreptul.

3. Din punctul de vedere al oamenilor.

De o parte suntem noi, revoltati pe bune, de o parte sunt cei cumparati, manipulatii , care "consuma" tot ce le este dat de televizor, ziar, internet, radio. Acestia din urma reprezinta 80% din cei cei prezenti, doar acasa, la meciuri. Ei sunt armele dezbinarii noastre . Ei sunt intruchiparile dorintelor anti-umane ale celor cre manipuleaza presa...

Orice comentariu e de prisos. E de ajuns sa cercetam un picut arhiva, si vom constata ca, in topicurile dedicate acestui subiect, mai mult de jumatate din mesaje sunt anti-ultrasi, anti-libertatea de exprimare, anti , anti si iar anti.

Putini sunt cei care nu contesta si sunt din exterior...sunt cei care se mai lauda pe "mess" : "ba, ce steaguri am avut, moama", "ba , ce s-a cantaaaat!" . Dar trecerea timpului va face uitata toata aceasta ...situatie, iar ei vor trece neglijand tot ce-a fost.

Se doreste schimbarea, ingroparea actualei generatii, inlocuirea ei cu cea de acum , cea nascuta de dupa revolutie, care nu cunoaste oroarea si crimele totalitarismului, care, mult mai naiva/credula/proasta fiind, va fi mult mai usor de manipulat si condus.

Paine si circ, paine si circ pentru toti romanii. Inlantuiti persoana, stergeti-i personalitatea, libertatea, ingraditi-i toate drepturile, pana cand ea nu va mai sesiza lipsa ei. Coercitia adusa la maximum care sa vina proportional cu o cat mai mica constientizare.

Lasati steagurile, bannerele si orice altceva, dupa cum zice articolul,..."contondent". Lasati injuraturile, doar asa e crestineste, nu? Nu va mai implicati in nimic, oricum resturile de sus tot le vom primi(tot timpul la o masa , firmitura scapata din gura celui care mananca ajunge undeva jos...) Lasati si libertatea de exprimare, doar noi nu trebuie sa gandim si sa ne exprimam, se pot exprima altii in locul nostru...

Sa auzim numai de bine...

Azzido03.03.2008 16:14
Pe teren a fost spectacol, in tribune din pacate nu. Am urmarit astazi secvente, iar la televizor tribunele parca se vad in alb-negru. Cateva steaguri razlete si un zgomot asurzitor de goarne pe care marturisesc ca il auzeam in urechi si azi dimineata.

Cum a spus si Maresal, dupa fiecare meci eram curios sa vad pozele postate pe site, insa acum nu mai e nimic de vazut.

Fenomenul se stinge incet, dar sigur..

pai se stinge frate pt ca nu are cine sa ia atitudine, cu o mana de oameni care protesteaza nu rezolvi nimic.

asa suntem noi romanii pasivi la tot ce se intampla in jur.

ieri fara torte, azi fara steaguri si bannere, maine toti o sa stam frumos pe scaune ca se va da o noua lege iar poimaine tinutul secuiesc nu o sa mai fie doar o fictiune.

plm, ce mai conteaza...

noi sa fim sanatosi.

**** Romania, da-o in plm de tara, cui ii pasa de ea, nu ? :cursing:

Traiasca partidu' si conducatorii supremi !

communist_party_t-shirt.gif

Fane_casieru'03.03.2008 16:42

@SS Lazio

Bun articol si adevarat...astia suntem noi Romanii.

1on03.03.2008 16:44

Total de acord. Totuș, cineva a oferit înaintea meciului cu Farul din tur, o soluție foarte simplã pentru eliminarea goarnelor. Cei care sunt în potriva lor, sã cumpere cât mai multe și sã le arunce în teren.

PS: N-are nimeni mai multe poze cu fulariada de la sfârșit?

laur_2303.03.2008 17:15

este cu adevarat dureros ceea ce s-a intamplat in Ghencea aseara, la primul meci dupa aceasta lege stupida!

e drept, pe alocuri s-a mai cantat, a fost frumoasa imaginea de la final cu fularele, DAR...

LIPSA STEAGURILOR, a altor accesorii care fac arena noastra sa arate altfel decat a aratat aseara este o chestiune foarte suparatoare si greu de acceptat!!!

in schimb, invazia de goarne reprezinta o piedica imensa in asigurarea unei atmosfere ''cum numai in Ghencea gasesti''-cum ne place noua sa spunem...

viitorul arata sumbru cu aceste ''unelte'', care nu fac altceva decat sa irite fanii care vin la stadion sa-si strige iubirea pentru Steaua si nu pot sa-si faca simtita prezenta din cauza ''ultrasilor gornisti'' !!!

Kekea03.03.2008 17:17

Problema este ca sunt lenesi romanii.

MR.KILLER.ULTRAS03.03.2008 17:19

mda,enervant,dezolant de trist...nu credeam ca va veni si ziua asta.adevarul e ca nu ai cu cine,in fata iti spun ca nu vor canta si cand incepe zabalosul ala de la statie sa dea tonul,toti uita de protest,plm ca-i place omului cum se aude Steaua-victorie si forza Steaua si tre sa cante,ce e prost?de-am pulea,sunt total scarbit...

aaaa,colac peste pupaza,ne-au invadat si tiganii peluza(aseara erau 4-5 ciori libidinoase in Sud care 'faceau atmosfera' ...atmosfera demna de giulesti.bravo Marius,pacat ca nu ai continuat,ar fi fost frumos sa avem mailati busiti pe jos.

ss lucki03.03.2008 17:25
Excelent articolul.

Imi amintesc de un meci cu Ceahlaul de pe Ghencea de acum vreo 3 ani,afara erau -10 grd,frig rau si un pic de viscol intr-o sambata seara tarziu si noi eram 100 pe tot stadionu....si totusi nu imi era frig.

Aseara erau 25000... si am inghetat...Curios nu?!

Felicitari andyro!!!

la meciul ala cred ca am fost si eu. era prin 1999 si venea imediat dupa ce ne scosese Craiova din cupa la pitesti... celebra urmarire a autocarului echipei de catre suporteri. la urm meci acasa cu Ceahlaul eram vreo 100 de spectatori

ssinpadureacualune03.03.2008 17:26

Eu zic ca vina tot noi o purtam.Trebuia de mult sa nu venim,sa nu ii cantam in struna lu Argaseala.Am cedat de prea multe ori la rugamintile lor si acum si-au intors spatele la noi.Veniti si incurajati echipa ca avem nevoie de voi....si am venit...si acum...s-au pisat pe noi.Sudu a protestat...habar nu are nimeni de asta.Adrian Ilie multumeste suporteilor.Nimeni nu stie ca Sudu a protestat sau dece a protestat.

Nordu varza,in afara d Armata47,o parte din centru si Insurgentii nu am mai vazut pe nimeni sa se agite.Si intr-un fel e de inteles.A disparut toata speranta.

Dupa parerea mea,singura solutie absenta totala.Nelimitat.Cum spune si autorul articolului,vor veni meciurile cu Pandurii,UTA,U Cluj si atunci se va vedea lipsa.Sa vedem daca asta este intradevar ce-si doresc.Nu vad altfel cum s-ar rezolva.Acum de cand cu aceasta lege era de datoria clubului sa ne ajute.Macar tevile pentru steaguri alea subtiri,bannerele...o statie...Dar nu,ei nu inteleg si nu ajuta...chiar inrautatesc...atunci repet...

Absenta totala,nelimitat!!!!!

Adrian Ilie a multumit suporterilor.Admosfera a fost superba.Oare cum ar fi fost cu peluzele active??!!

eddie the 'ead03.03.2008 17:33

Absolut jenanta biziiala Constanta a unora care si-ar putea folosi plamanii in scopuri mai nobile... Nu am inteles gestul lui Argaseala, care mi s-a parut stupid, dar, in sfarsit... Cum bine zicea cineva, "paine si circ"...

Pun insa si eu o intrebare fara pic de ironie, ci doar din pura curiozitate: fenomenul ultras sta doar in recuzita? Eu stiu ca nu steagurile cinta, ci oamenii. Da, imi plac steagurile imense din Italia, imi plac coregrafiile, dar parca ma trec mai tare fiorii cind cinta un stadion intreg in Anglia sau Scotia. Prostimea se mai si educa, iar maimutele urmeaza exemplu. Legea asta e un jeg, dar auto-transformarea ultrasilor in victime mi se pare exagerata.

CaTaLiNsm StElIsTu03.03.2008 17:48

Daca japonezii ar inventa "suporter-robotei"....cred ca conducerea clubului Steaua ar fi prima care s-ar"pisa"pe suporterii adevarati si ar achizitiona cateva zeci de mii de"mecanisme"de-alea care le-ar striga doar in struna si i-ar seta cu le-ar placea.

Fotbalul a devaneit demult o afacere,iar ceea ce odinioara se numea satisfactie si placere va fi inlocuit de bani si lupta pentru inavutire.

andyro03.03.2008 17:59

@eddie the 'ead

Raspunsul la intrebarea ta e ca, incet-incet, prin mici "concesii" facute fotbalului comercial care, singular luate, nu inseamna mare lucru, vom ajunge asa cum vor ei sa ajungem - spectatori la teatru, intr-un simulacru de spectacol in care trairile sunt condamnabile. Au fost tortele, a fost inasprirea controalelor la intrare in genul, mai nou, "fara brelocuri de fier" (?), interzicerea coregrafiilor din placute pentru ca pot contine mesaje obscene, a fost legea Dragomir, acum e (ca o consecinta) lipsa steagurilor, vor urma si altele. Poate exagerez, dar as fi putut continua sfarsitul articolului cu interzicerea deplasarilor pentru ca sunt dificl de gestionat de catre jandarmi si apar incidente, a cantecelor, pentru ca pot deranja fonic pe cei de langa tine. E un scenariu macabru, dar probabil asa li s-ar fi parut si celor care veneau acum 10-15 ani pe stadioane ce se intampla acum. Atat timp cat vom continua sa cedam, putin cate putin, vor face ce vor ei - sau mai exact, ce e profitabil.

Articolul se vrea o constatare a unei stari de fapt, nu o solutie. Pentru ca solutia, sincer, nu o vad :).

Surferul03.03.2008 17:59

... Trist fff trist... ma gandeam, si cum au mia zis si alti singura solutie sa protestam e ca in meciurile viioare abseonta totala inclusiv PE Dinamo SI RAPID .. nimeni..( desi uni oameni ca MItica sigur si-ar atribuii merite cu legea pentru asta )

«123»