FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Credem in Steaua!

«123»
fcsteaua.ro22.02.2008 08:48

Conducatorii Stelei si ai CFR-ului au avut la dispozitie doua luni pentru a se lauda, a se ironiza reciproc, a se ataca, a insinua si asa mai departe. Incepand de astazi vor vorbi actorii din teren si faptele lor.

Campionatul se reia de la orele 19:00, pe stadionul Farul din Constanta.

Steaua va juca duminica la Iasi in ultimul meci al etapei. Ultimul meci al etapei e cumva sinonim cu derby-ul etapei. Poate ca meciul de la Iasi nu e chiar un derby, dar e in orice caz meciul care intereseaza cel mai mult.

De ce? Se vor intreba neinitiatii. De ce neaparat meciul Stelei si nu cel al CFR-ului? Pentru ca intotdeauna intr-un meci Poli-Steaua, nu s-a cunoscut dinainte invingatoarea. Mai mereu meciurile dintre cele doua au fost incinse, pe muchie de cutit, au tinut publicul cu sufletul la gura. In plus Steaua nu are voie sa calce pe bec. Pe de alta parte, intr-un meci CFR-U Craiova, invingatoarea in proportie de 51%, in 8 cazuri din 10, nu poate fi alta decat echipa gazda. Cel putin in aprecierile noastre.

Cele doua meciuri vor constitui un duel la distanta, un duel indirect. E de presupus ca ambele echipe, Steaua si CFR, cu loturi puternice, vor viza victoria. Orice pas gresit pentru fiecare dintre ele, poate fi o sansa in plus pentru cealalta.

Se vorbeste ca primele 5 etape vor fi hotaratoare pentru a anticipa numele campioanei. In fapt pana dupa meciul Stelei in Giulesti si al CFR-ului cu Farul. Pana la aceste meciuri, CFR-ul se pare ca are un parcurs mai usor. In timp ce Steaua va juca trei meciuri de gradul 0 cu CFR si Unirea acasa si Rapid afara, oamenii lui Paszkany vor disputa o singura partida la cota cea mai ridicata. Aceea impotriva noastra.

Consider astfel ca nu plecam doar cu handicapul celor 8 puncte in minus fata de principala noastra contracandidata. Ci si cu handicapul unor meciuri mai grele in primele 5 etape. Sperantele noastre de acum doua-trei sapatamani, incep sa se amestece cu o usoara emotie, chiar teama. Dar poate ca tot raul (sa zicem) va fi spre bine, asa cum spune un intelept proverb românesc. Vom urmari meciuri disputate in adevaratul sens al cuvantului, in care dorinta partenerelor de a castiga in fata noastra, va constitui o certitudine. Vor fi meciuri tari, care ne vor tine in priza din primul pana in ultimul minut de prelungire. Vom vedea fotbal adevarat.

De mare tinuta morala inaintea reluarii campionatului, mi se pare atitudinea lui Marius Lacatus. El transmite colegilor de breasla Andone si Rednic, un mesaj de respect si o invitatie de a vedea in iarba care echipa e mai buna. Sportivitate 100%, pentru care fostul mare numar 7 merita stima tuturor.

Punand in prim plan meciul cu CFR-ul din Templu, e bine de stiut ca avem doi jucatori, Dica si Nesu, pasibili de a nu juca derby-ul campionatului. In cazul in care, in meciul de la Iasi vor primi cartonase galbene.

Referitor la meciul de la Iasi, consemnez declaratia de bun simt a jucatorului Bâlba de la Poli, care afirma ca jucatorii ieseni isi vor apara corect sansele, fara duritati, dar cu ambitie si dorinta de victorie.

Ne asteapta inainte de toate, 5 etape care vor fi in mod clar hotaratoare. Daca vom trece de ele cu punctaj maxim, vom continua in urmatoarele 10 sa ne luptam cu CFR pentru titlu.

Mai credem ca Steaua va castiga titlul de campioana a României? Mai credem in suprematia Stelei la finalul celor 34 de etape?

In mod sigur da! Credem in Steaua si in posibilitatile ei de a demonstra ca e cea mai buna echipa din Liga! Nimeni nu ne poate opri sa speram pana in momentul final.

In cele din urma poate ca visul nostru frumos se va transforma in realitate. Pana atunci, vom avea nevoie de rabdare, de incredere, ... Va trebui sa fim permanent alaturi de Steaua. Pentru a o sustine si a reprezenta al 12-lea jucator al echipei.

Va fi foarte greu... dar daca vom reusi, cu atat mai mare va fi izbânda.

Virgil

MoRRiS22.02.2008 09:10

Eu nu pot spune decat atat : MULT SUCCES Steaua

Tav22.02.2008 09:18

Eu nu inteleg cum nimeni nu baga rapidul in seama...

Ei sunt in fata noastra si au momentan sansa a 2-a.

Vad si citesc tot felul de lucruri cum ne vom lupta noi cu CFR...

Sincer nu-mi dau seama cum de nu bagam in seama echipa de pe locul 2

MoWeed22.02.2008 09:21

Ai dreptate primele etape sunt cruciale. Oricum daca ii batem pe franari am impresia ca o sa inceapa scandalurile si la ei.

Rrapizi nu sunt bagati in seama momentan pentru ca Steaua tinteste numai si numai locul 1 asa ca mai important e sa ajungem din urma pe CFR...oricum de la rrapizi a plecat singurul atacant de o oarecare valoare si au venit cocotierii lu Rednic

Virgil22.02.2008 09:26

@ Tav

E de presupus ca daca Steaua va trece de CFR, va trece si de Rapid. In aceasta situatie o discutie vizavi de Rapid nu prea ar avea sens. Steaua vizeaza locul 1. Daca ar viza locul doi, in mod sigur discutiile s-ar axa pe sansele Stelei impotriva celor ale Rapidului.

bighi2022.02.2008 09:27

frumos articolu dar sa nu uitam ca nu ii numa CFR-ul.in tur am facut egal si cu buzau eu zic ca toate meciurile sunt importante tote meciurile sunt inportante forza Steaua intodeauna superiori fular-campionii:steagcruce:

axl22.02.2008 09:32
in tur am facut egal si cu buzau

Da, dar in tur Buzaul a facut uz de arme secrete, vezi episodul Romica Bunica.

Mai serios acum, cred ca o victorie la Iasi si una cu Clujul ar rezolva in mare parte campionatul. Asta daca nu ne lasam pe tanjala.

yo_marius22.02.2008 09:38

Cum bine s-a mentionat in articol, primele 5 etape sunt hotaratoare in privinta sanselor la titlu. Daca vom avea 5 victorii sunt sigur ca titlul va fi al nostru.

P.S. imi place acest campionat. imi place ca nu poti fi sigur de nici un meci. toata lumea vrea sa castige. probabil singurul lucru bun care rezulta din participarea masiva in cupele europene la finalul sezonului.

bodanelu22.02.2008 10:29
Pe de alta parte, intr-un meci CFR-U Craiova, invingatoarea se cunoaste in proportie de 51%. Cel putin in calculele noastre.

@Virgil, CFR-ul nu are meci usor cu Craiova. Oltenii au tacut iarna asta, si o sa fie supriza acestui retur de campionat.

**alex**22.02.2008 10:43

Cu siguranta meciul cu Chefere este cel mai important, poate fi numit finala campionatului, dar nu va fi niciodata un derby.

Virgil22.02.2008 12:07

Meciul de la Cluj dintre CFR si Universitatea Craiova, va fi arbitrat de o brigada in intregime din Ardeal:

6. CFR Cluj - Universitatea Craiova

Stadion: Gruia 23.02.2008 ora 20.45

A: Kovacs Istvan (CAREI)

A1: Sovre Octavian (Oradea)

A2: Mudura Dorin (Oradea)

R: Dansa Ciprian (Oradea)

Obs: Boc Alexandru (Bucuresti)

Huzu Aron (SIBIU)

Brigada pentru meciul Stelei de la Iasi, inca nu a fost stabilita de Ionut Lupescu.

Iata ca avem posibilitatea sa apreciem daca directorul din cadrul FRF desemnat cu numirea arbitrilor, a facut alegerea cea mai buna.

Astfel ne putem intreba, fara urma de interpretare daca centralului de aceeasi etnie cu a domnului Arpad Paszkany, ii e mai aproape de piele camasa decat haina.

In rol de camasa, patronul CFR-ului. In rol de hainuta, binecunoscutul domn Mititelu.

Domnul Lupescu nu o fi avut in vedere aceste aspecte? Vom discuta dupa terminarea meciului daca Istvan (Stefan) Kovacs (Fierar) a meritat increderea deplina. Pana atunci nu-l suspectez de nimic. Pentru ca prezumptia de corectitudine, trebuie sa fie acordata fiecarui arbitru inainte de meci.

Bafta brigazii de arbitri, pentru ca nu va avea un meci usor. Nu-i asa bodanelule? :)

adi_steaua22.02.2008 12:11

Opinie

Gata, ne-a trecut. Suntem vindecati.

Cum previzionati viitorul? Steaua castiga campionatul, si vom participa (atentie, vom participa doar - ca de jucat e mai greu) in CL. Practic asta e scopul actual: participarea in CL. Ciobanul castiga cateva milioane imediat si alte cateva de la noi, pe bilete. Apoi ne va spune ca ne lasa in Ghencea cand vrea el, pentru ca acolo e casa lui.

Ce se intampla cu imaginea Stelei? Uneori am impresia ca Becali vrea cu tot dinadinsul sa o umple de noroi. Dar noi suntem fericiti ca l-a transferat pe "Pepe".

Va simtiti mandrii ca sunteti Stelisti cand patronul (creditorul - sau cel pe care lumea il asimileaza ca fiind Steaua) declara ca "as da oricat sa castig campionatul, dar mi-e frica de DNA" sau scandalul facut pentru ca Buzaul a indraznit sa joace cinstit?

Steaua nu are niciun plan de viitor. Copii, juniori, pepiniera, management, investitii, etc. De la an la an vrem in CL sa intre milioanele, ca ne facem de kko acolo, ce conteaza... "noi am ascultat imnul CL, Dinamo ce a ascultat"?

Acum e soare, echipa joaca bine, rezultate sunt. Pana la un moment dat, cand o sa se plictiseasca in loja si o sa face echipa.

Cand un copil de 8 ani il va auzi pe Becali: "ce imi pasa mie de suporteri ma, niste hahalere", o sa mearga sa-si cumpere un tricou cu Dinamo.

Virgil22.02.2008 12:21

Adi, e un moment de liniste inaintea marilor batalii pe campul de joc. Opinia ta se discuta frecvent pe acest forum. Cred ca e momentul sa discutam despre Steaua si sansele ei la cucerirea titlului. Sa-l ignoram o clipa pe Intaiul Oier al tarii pentru a avea liniste in suflete si pentru ca inima sa ne bata cu putere pentru echipa iubita.

Noi tinem cu Steaua, pe care o dorim vesnica. Oierul e doar un frantura de ceas in raport cu Infinitul.

ebonyc22.02.2008 12:24

aveam prostul obicei de a asocia Steaua cu Becali si din cauza asta avea de suferit relatia dintre mine si echipa. asa ca va dau un sfat: nu-l mia bagati pe cioban in seama, nu va mia uitati la stiri, nu mai cititi declaratiile lui idioate si doar uitati-va si duceti-va la meciuri. va fi mult mai bine pentru voi. mie putin imi pasa ce zice sau face ciobanul. Un cioban nu-mi poate strica bucuria de la fiecare gol, la fiecare victorie a Stelei. Nu poate fi mai presus decat suturile lui Dica sau hotararea lu Radoi. Steaua tot Steaua ramane. Forza Steaua!

bodanelu22.02.2008 12:36

@Virgil ai dreptate cu arbitrul respectivei partide. Daca se fac greseli, dar de ambele parti, nimeni nu va da cu nimic in el. Trebuie sa fie doar corect, si daca greseste, sa nu o faca intr-o directie clara

@Adi Toata lumea e mult mai fericita daca castigam campionatul. CL-ul e asa.. ca un BONUS. Campionatul este principalul tel. Nu ma intereseaza ca participam in CL de pe locul doi, loc care pentru mine e o mare dezamagire.

syro_stelist_4_life22.02.2008 13:56
Eu nu inteleg cum nimeni nu baga rapidul in seama...

Ei sunt in fata noastra si au momentan sansa a 2-a.

Vad si citesc tot felul de lucruri cum ne vom lupta noi cu CFR...

Sincer nu-mi dau seama cum de nu bagam in seama echipa de pe locul 2

pentru ca distanta este MINIMA! Putem sa-i depasim oriknd, trebuie sa calce stramb o data si gata. Important e sa ajungem CFR-ul si sa luam titlul. Poate se vorbeste mai mult ca oriknd acum si pentru ca dupa meciul cu Poli vine cel cu CFR-ul, meci crucial pentru lupta noastra pentru titlu.

:steagcruce: Forzza Steaua! :steag_steaua_ro: Hai sa redevenim fular-campionii

dorel8222.02.2008 14:26

"Incepand de astazi vor vorbi actorii din teren si faptele lor. " cine crede ca acest campionat chiar se va juca pe teren? Clujul va trebui sa fie mai tare decat cele 3 echipe bucurestene la un loc! Si, cartile pe fata, mai degraba il vad pe Gigi facand jmecherii decat pe Paszkani

dee22.02.2008 15:32
Meciul de la Cluj dintre CFR si Universitatea Craiova, va fi arbitrat de o brigada in intregime din Ardeal

Virgil, de data aceasta exagerezi. De cate ori Steaua n-a fost arbitrata de un arbitru din Bucuresti?!

Hai sa nu dam in Lupescu si sa nu ne mai lansam in speculatii, rezultatele se vor vedea ulterior, in teren. Si inca ceva, nimeni nu acorda atentie Rapidului, toti ne-am focalizat pe CFR, insa nu cred ca trebuie omisi din lupta pentru titlu, din contra.

Meciul cu Poli Iasi il vad poate mai important decat cel cu CFR, pentru ca la Iasi se va vedea clar daca formula de start nou propusa este viabila. Partida cu CFR-ul doar va confirma forma buna in care se vor afla stelistii.

laur_2322.02.2008 15:56

da...ne-a mai arbitrat si pe noi cateodata un arbitru din Bucuresti...

insa...in acest sezon altii au cam beneficiat de avantaje si nu putine!

eu unul n-am pus niciodata jocul slab din toamna pe seama arbitrajelor!!( au concurat mai multi factori aici-principalul fiind permanenta imixtiune la echipa a grobianului...)

iar aceasta presiune care s-a creat pe jocul de la Iasi( de parca ar fi singurul din aceasta etapa!!! ) nu ma face sa cred altceva decat faptul ca vom fi in permanenta vanati si atacati din toate partile ( adversari, mass-media)...

nu ar fi prima oara cand s-ar intampla asa ceva , de aceea consider ca delegarile, arbitrajele si tot ceea ce decurge din acestea vor constitui un factor extrem de important in economia campionatului!

si inca ceva ...lupescu n-o sa avantajeze Steaua niciodata...ba din contra!!!

vis-a-vis de crrapid...nu e vorba ca nu-i baga nimeni in seama(desi sunt niste firimituri);toata atentia trebuie focalizata pe locul 1 si numai pe acest loc!!!

aceasta este tinta noastra - cefere; daca era r pe primul loc vorbeam de ei mai mult, la fel valabil si pentru ceilalti ''prieteni''-d...

CaTaLiNsm StElIsTu22.02.2008 16:10

In"febra"meciurilor amicale,castigate in stil de mare echipa si categoric,aveam o asa mare euforie si o incredere ca nimeni si nimic nu ne va sta in cale....acum cand capionatul sta sa inceapa parca simt o umbra de frica...chiar astept cu mare nerabdare meciul de la Iasi sa vad cum se prezinta echipa(desi mare lucru nu va arata in mocirla de acolo),dar ca o idee generala inainte de derby-ul cu CFR-isti,meciul de la Iasi e bine-venit.

Forza Steaua!!!

MEREU INVINGATORI!!!

Raulredblue22.02.2008 16:19

mai fratilor..daca e adevarat ca deja s-au hotarat arbitrii pentru meciul lu chefere cu Craiova si maine cand o sa fie meciu o sa traga mister arbitru cu chefere ce facem?daca in prima etapa o sa fie asa , daca dupa toate scandalurile care au fost pe seama arbitrilor , au curaju` sa traga iar cu chefere inseamna ca ii doare in cot de cineva si cred ca nimeni nu le poate face nimik...eu zic..sa iesim pe strazi...asta daca o sa se adevereasca ce am scris mai sus.

yo_marius22.02.2008 16:44

@endorama

am citit tot comentariul tau. intrebarea mea pentru tine este daca tu crezi si esti de acord cu cele scrise acolo?

In primul rand, asta ar insemna ca Steaua are blatul facut cu mai bine de jumate din Liga I. Presupunand ca asa este, tu esti atat de naiv incat sa crezi ca sefii respectivelor echipe, cele care stau capra n-au habar despre ce se intampla? Cu ce sunt conducatorii echipelor care se lasa calcate in picioare mai presus de cei ai Stelei, care fac presupusele blaturi? Daca nu ma incurc eu in termeni, atunci cand vorbim de corupere, atat corupatorul cat si cel care se lasa corupt sunt la fel de vinovati, poate cu un plus pentru cel care nu are coloana vertebrala si sta capra pentru bani. Deci ideea cum ca Steaua e "cea mai murdara echipa din Liga I" mi se pare putin deplasata.

Apoi, se tot vorbeste de "blaturile" din ultimii 5 ani. Vrei sa iti scriu eu blaturile facute de Dinamo in ultimii 5 ani?

Se mai pomeneste si de faptul ca in Italia justitia functioneaza. Chiar asa? Daca functiona justitia italiana erau retrogradate si Milan, si Lazio si mai ales Inter, la fel de vinovate ca si Juve.

mie mi se pare un post scris de un catel care vrea sa spele putin imaginea alor lui, aruncand pisica in curtea Stelei...

bodanelu22.02.2008 17:34

@endorama foarte multa minciuna in comentariul respectiv.

laur_2322.02.2008 17:35

e clar ca Steaua nu e atat de ''curata'' pe cat pretindem noi a fi!!! ( asta datorita stim noi cui...!), dar si mai clar imi este faptul ca acele vorbe apartin unui catelus frustrat !

Virgil22.02.2008 18:40
Virgil, de data aceasta exagerezi. De cate ori Steaua n-a fost arbitrata de un arbitru din Bucuresti?!

Hai sa nu dam in Lupescu si sa nu ne mai lansam in speculatii, rezultatele se vor vedea ulterior, in teren.

OK. Daca asta doresti, ma voi supune dorintei tale. Trebuie totusi sa remarci ca nu am dat prea tare. :)

@ yo Marius

Bine punctat.

@ endorama

Mi se pare de prost gust sa vii cu asemenea exemple pe forum si sa nu amintesti de blaturile lui Dinamo, CFR si Rapid. Mi se pare de asemenea de prost gust sa nu vorbesti de blaturile care se fac de catre echipele aflate in zona lanternei rosii, pentru a scapa de retrogradare.

Mi se pare ciudat sa nu vorbesti de Jean Padureanu, marele maestru al combinatiilor intr-o vreme, cel care stabilea ierarhii in prima divizie a Romaniei.

Vorbesti de o meteahna universal valabila. Una pe care o poti descoperi oriunde in Europa. Nivelul poate fi cu plus sau minus, raportat la Liga I romaneasca.

Am crezut tot timpul ca esti un stelist mai ortodox decat Prea Fericitul Parinte si cand colo, tu iti dai masca jos si spui ca esti din Constanta. Puteai sa spui ca esti Stelist din Constanta, dar ceva te-a impiedicat. Nu cred ca e cazul sa faci teoria chibritului, atata timp cat nu esti Stelist. Si chiar daca ai fi Stelist. Intr-o vreme Farul vostru se confunda cu Dinamo II. Parca si acum antrenorul rechinilor este Ion Marin zis Sapaliga, fostul fundas dreapta dinamovist.

Rezumand, vezi paiul din ochiul Stelei, dar nu vezi bârna din proprii ochi.

Lasa-ne singuri cu problemele noastre. Stim sa le facem fata. Iar atunci cand mirosim blatul stim sa ne facem auzite vocile.

"Blaturile" Stelei din acest an au fost la Buzau, la Cluj cu U, la Urziceni, in Ghencea cu Pandurii... Nu e momentul potrivit sa vorbim despre blaturi...

LE: In cele din urma endorama a recunoscut ca e de fapt din Oradea si ca tine si cu CFR. Mai gandeste-te putin omule, poate ca esti chiar din Cluj si tii numai cu CFR. Nu m-ar deranja sa fii clujean, chiar ceferist, daca ai avea o minima decenta atunci cand vorbesti despre Steaua.

«123»