FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miza pe arbitri

«123»
11216.02.2008 15:08

Am fost invitat sa scriu si aici ,

Zic din start ca nu am fost in stare sa citesc chiar tot ce ati postat , darin mare am inteles despre ce e vorba .

In primul rand , nota 10 pentru dee si pentru unele parti din comentariul lui AndrianUltras25

Nu ma leg de istorie si chestii dastea , ca n-are niciun rost

Problema e alta : Hotu' striga hotii !

Sunt de acord cu tragerea la sorti , dar intr-adevar nu e bine nici ca un arbitru fara experienta sa fie la centru la Dinamo-Steaua . Mai bine aducem arbitrii straini pentru derbyurile la care mereu iese scandal .

Anul trecut , CFR a pierdut locul 2 pe jocurile din culise ( sper ca n-ati uitat meciul Stelei de la Urziceni castigat datorita unui penalty) . Anul asta , probabil au inceput si ei sa umble la arbitrii si la adversari ( doar ca o fac in liniste ) . Gigi Becali face greseala ca vorbeste prea mult si asa ii da sansa lui Muresan ( care totusi e mai inteligent decat el ) sa se ia de el si sa castige simpatia oamenilor .

La fel nu se poate pune un arbitru de ex din Cluj sa arbitreze un meci al clujului ...

Lupescu asta tocmai a dat o declaratie foarte aiurea cum ca "nimeni nu s-a plans de arbitrii"

Eu nu tin cu Steaua , nici cu CFR (dar care joaca bine ) , nici cu rapid , nici cu Dinamo . Dar simpatizez pe Unirea Urziceni pentru ca , cu niste jucatori care nu sunt titrati si nu au fite de mari vedete reusesc sa incurce pe toti granzii campionatului . imi place UU pentru ca acolo e Mihai Stoica , pe care-l consider cel mai bun manager de la noi ( de cand a plecat el nu au mai fost adusi fotbalisti buni si ieftini la Steaua )

In orice caz , sunt sigur ca vor fi multe jocuri de culise returul asta , majoritatea facute de Steaua si de CFR

PS : Legat de partea de felul in care e scris articolul , nu am de ce sa comentez . II dau dreptate lui dee , am aceeasi parere cu ea . Dar , eu vad altfel sportul . Sportul este facut ca sa ne bucure si sa creeze pasiuni , dar nu in asemenea hal . Trebuie sa invatam sa ne sustinem echipele favorite in mod civilizat , sa le incurajam pe stadioane in mod civilizat si dupa sa avem puterea sa ne intalnim dupa meciuri si sa ne dam mana unu altuia si sa bem o bere impreuna

Virgil16.02.2008 16:04

Cei care au criticat atitudinea autorului ca fiind sovina sau xenofoba, ar fi trebuit sa stie inainte de a-l acuza pe nedrept, care este semnificatia acestor doua cuvinte.

Definitiile lor in DEX suna cam asa:

ªOVINÍSM s.n. = Atitudine politicã constând în afirmarea superioritãții unei națiuni asupra altora, în manifestarea exclusivismului și intoleranței naționale; naționalism extremist. – Din fr. chauvinisme,

iar XENOFÓB = -Ã, xenofobi, -e, adj., s.m. și f. (Persoanã) care manifestã urã fațã de persoane de altã naționalitate sau fațã de alte popoare. – Din fr. xénophobe.

Nici vorba de asa ceva in articolul propus Domniilor Voastre.

Cineva spunea ceva de antisemitism. Doamne, cum se poate exagera in halul asta? Nu am vazut atitudine ostila fata de evrei, nici macar cuvantul "evreu" strecurat in articol.

ANTISEMITÍSM s.n. = Concepție, atitudine de urã împotriva evreilor și de îngrãdire a drepturilor lor. [Cf. fr. antisémitisme].

...

stelistu din sm16.02.2008 16:47
Ovidiule esti cumva ungur? :laugh: Sau ai spus-o doar asa... sa tresalte dee. Sau poate ca vrei sa-i vezi cum se fac de ras in CL? Asta s-ar numi sadism. :)

eu sunt ungur, si ce are??????

tin cu Steaua de cand ma stiu!!si mai stiu ff multi unguri care sunt stelisti, si sincer nu ma prea simt bine cand unii se iau de etnia altuia!!

sunt multi unguri si tzigani stelisti, asa ca terminati cu prostiile astea.....

AndyQ16.02.2008 18:10
sunt multi unguri si tzigani stelisti, asa ca terminati cu prostiile astea.....

Banel Nicolita...? :)

@ Virgil

Trebuie neaparat sa folosim fraze de genu: URASC UNGURII!!! pentru a putea fi numiti xenofobi? Eu cred ca e de ajuns sa folosim contextul de ungur in felul in care a fost folosit in articolul asta ca sa intri direct sub definitia xenofobiei. Incerci sa-l scoti basma curata... dar nu prea reusesti.

Eu, daca eram redactor pe fcsteaua.ro si primeam respectivul articol sa-l pun pe site; ori il puneam editat cu semnatura de rigoare, ori nu-l puneam deloc. Titlul articolului n-are nicio treaba cu ultima parte a acestuia, din pacate.

Dupa cum spunea si axl, intram pe panta aia care-i place lui.

Cat despre DEX, sa nu uitam ca DEX-ONLINE pe care-l dai tu drept sursa de informare aici nu-i tocmai actualizat. O informare amanuntita facuta la o catedra a facultatii de litere ne-ar scoate la iveala sensuri nebanuite ale multor cuvinte pe care le cunoastem dupa vechea definitie. Ca sa-ti dau un exemplu: RIVERAN... ia vezi in DEX care-i definitia si spune-mi mie daca institutia publica unde vezi tu "Doar pentru riverani" e situata pe marginea sau dealungul unui curs de apa, ca sa-ti dai seama ca xenofob se poate explica in mai multe feluri...

Noroc.

FortuneTeller16.02.2008 18:50

Asta e exact genul de discutie care si-l doresc multi nebuni maghiari si romani. Un bou precum Gigel Becali o sa fie fericit ca se creaza un mediu de audienta pentru prostiile sale, un Vadim e incantat ca are iar "marfa" de vandut la romani care poate ar avea altceva mai bun de facut. Si in egala masura exista alde Tokes care vand exact aceeasi marfa la unguri de data aceasta. Oamenii simpli ar trebui sa fie mai atasati de problemele si aspiratiile proprii decat de instinctul de turma promovat cu nerusinare de Becali, Vadim, Tokes si alti "politicieni" maghiari. Daca nu vom depasi aceste animozitati si ii vom lasa pe acesti vagabonzi sa ne umple mintea si sufletul de rahat, atunci rahat vom trai cu totii indiferent de nationalitate. Faptul ca o competitie de fotbal ajunge sa fie loc de refulare pe teme de nationalitate e jenant, asta inseamna la urma-urmei ca putin ne pasa de echipa "favorita" si e mai importanta capra vecinului. E un subiect sensibil si poate n-ar trebui ignorat de conducatorii tarii, dar pentru omul simplu de pe strada ce conteaza este viata lui si a familiei, nu prostiile si ideile altora.

In fine, 2 vorbe pentru cei care ii venereaza atat de mult pe Paskany si Muresan: de ce sunteti atat de siguri de bunul lor simt, de civilizatia si educatia lor? De cate ori au vorbit au postat o atitudine aristocrata, de parca ar fi demonstrat ceva deja! Becali e un bou incult, dar cu e mai civilizat Muresan? Aaah, e mai rafinat in mistouri si pozeaza in victima dar comentariile lui sunt la fel de insultatoare. Pardon, pe mine nu ma convinge ca ar avea vreo valoare superioara sau macar o atitudine moderata.

andyro16.02.2008 18:59
Cat despre DEX, sa nu uitam ca DEX-ONLINE pe care-l dai tu drept sursa de informare aici nu-i tocmai actualizat. O informare amanuntita facuta la o catedra a facultatii de litere ne-ar scoate la iveala sensuri nebanuite ale multor cuvinte pe care le cunoastem dupa vechea definitie. Ca sa-ti dau un exemplu: RIVERAN... ia vezi in DEX care-i definitia si spune-mi mie daca institutia publica unde vezi tu "Doar pentru riverani" e situata pe marginea sau dealungul unui curs de apa, ca sa-ti dai seama ca xenofob se poate explica in mai multe feluri...

Noroc.

Daca tot s-a ajuns offtopic in ultimele 30 de posturi, as adauga si eu, pentru placerea conversatiei si culturalizarea membrilor fcsteaua.ro, ca semitismul si antisemitismul se refereau initial la (ura) impotriva popoarelor semite (dintre care fac parte, printre altele, babilonienii, fenicienii, evreii si...arabii :) - ceea ce face cu atat mai amuzanta afirmatia "arabii sunt antisemiti", des intalnita in ultimul timp ). Poate autorul se referea la acel inteles al cuvantului si nu la sensul comun, mult mai des regasit in ultimii 50 de ani.

JDERUL17.02.2008 13:40

,,S-a decis ca eu sa duc pana la capat acest campionat,dupa care sa incercam sa gasim in continuare o persoana neutra".-Ionut lupescu,intr-un ninterviu pentru sport.ro

Sa intelegem ca susnumitul se considera neutru in ceea ce priveste afinitatile sale pentru un club sau altul de fotbal?

yo_marius18.02.2008 04:58

ca incheiem cumva acest articol:

Duminica seara, in cadrul emisiunii Realitatea Sportiva, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, au avut un dialog socant referitor la delegarea arbitrilor in Liga I. Dumitru Dragomir l-a facut tampit pe Lupescu, l-a acuzat ca ia spaga si ca a incalcat normele UEFA.

Va prezentam mai jos dialogul dintre cei doi:

Dumitru Dragomir: De ce nu vrei tragere la sorti?

Ionut Lupescu: Nu se poate face din punct de vedere tehnic

Dumitru Dragomir: Doar tampitii cred acest lucru

Ionut Lupescu: Adica noi suntem tampiti?

Dumitru Dragomir: Care este problema? De ce ii deranjeaza tragerea la sorti?

Ionut Lupescu: Exista o conventie, v-a spus Mircea Sandu...

Dumitru Dragomir: Care conventie de la UEFA? Stiti cine este UEFA in Romania? Liga Profesionista de Fotbal. Cum UEFA nu se baga in interiorul FRF, nici Federatia sa nu se bage in interiorul LPF.

Ionut Lupescu: Am promovat arbitri tineri

Dumitru Dragomir: N-ai voie tu de la Federatie sa promovezi arbitri. Comisia Centrala de Arbitri este independenta. Ne mananca UEFA daca aud ce ai spus.

Ionut Lupescu: Am facut bani

Dumitru Dragomir: Ce bani ati facut voi? A facut echipa nationala, care nu este a voastra

Ionut Lupescu: Avem si sponsori...

Dumitru Dragomir: Voi luati bani, nu dati bani..voi vorbiti cu mine? Eu stiu tot!

Dumitru Dragomir: Ai venit in Federatie si strigai la Mircea Sandu <<Hotule>>.

Ionut Lupescu: Eram in birou..luptam pentru drepturile jucatorilor

Dumitru Dragomir: El s-a folosit de voi, l-ati ajutat sa iasa presedinte si v-a pus in Federatie. Si apoi, luptati pentru jucatori ca sa luati comisioane. Faceti abuzuri...de ce nu vrei sa tragi la sorti arbitri? Ce te deranjeaza?

In apararea lui Ionut Lupescu a tinut sa intervina Mircea Sandu. "In nici un caz nu am fost santajat, a trebuit sa aduc fosti jucatori din perioada anilor '90. Eu sunt multumit ca am adus, nu numai in Federatie, fosti jucatori. Am 56 de ani, trebuie sa mai luam si baieti de 35-40 de ani. Nu am fost santajat si nici nu voi fi", a declarat Sandu.

makaan18.02.2008 20:03
ma refer strict la nivel social si la tot ceea ce implica. In Romania mai au de papat multa mamaliga cam 90% din orasele tarii, pana sa ajunga la nivelul Clujului in chestiuni socio-umane...

Mda...s-a vazut in comportamentul suporterilor lui "U" cand a mers galeria noastra in deplasare la ei...o calitate socio-umana deosebita.

Si apropo,nu va mai amagiti, pacifismul si toleranta voastra sunt doar o utopie...Unul ca mine sau Stanici,si ca multi altii de altfel, aratam minoritarilor,oricare ar fi ei, fata care ne-o arata si ei noua.

P.S. "Ungurul stelist" e alta specie de ungur,in general bine primita:D (Steaua = Romania)

yo_marius19.02.2008 08:07

Dumitru Dragomir a fost invitatul lui Horia Ivanovici la Telesport, alaturi de jurnalistul Grigore Cartianu, iar Marian Iancu, Gigi Becali, Vasile Turcu, Mircea Sandu, Ion Craciunescu si Iuliu Muresan au intervenit telefonic.

Cele mai importante declaratii:

Nu putem sa nu tinem cont de dorinta presedintelor de club. Majoritatea dintre ei vor tragere la sorti in privinta arbitrilor, pentru meciurile din acest retur. Si facem treaba asta in fata presei, a conducatorilor de club, sa vina si Lupescu! (Dumitru Dragomir)

Va fi deranj mare daca arbitrul va gresi la jocul dintre Steaua si CFR Cluj. Va iesi un scandal monstru si nu-l vad bine pe Mircea Sandu (Dumitru Dragomir)

Nu e normal sa se schimbe regulile in timpul campionatului, noi asta sustinem. Daca insa de la vara se vrea tragere la sorti, eu sunt de acord, nu avem nimic de obiectat. Prin tragere la sorti, poate fi delegat un arbitru la meciul cu Steaua care nu ar putea sa duca partida pana la capat, sa reziste presiunii (Iuliu Muresan)

Un om mare din Federatie face reclama la o casa de pariuri, iar asa el poate tranti meciuri. Nu e normal! Mafia pariurilor sportive a intrat in FRF! (Marian Iancu, referindu-se la Ionut Lupescu)

Liga este in proces cu casele de pariuri, iar Lupescu face reclama ?! Daca e asa cum spuneti (n.n. Dragomir nu stia ca Lupescu apare intr-un spot la Astra), este o mare greseala din partea lui, e incredibil! (Dumitru Dragomir)

Lupescu a gresit cand a facut reclama la acea casa de pariuri, i-am spus asta. I-am atras atentia si a renuntat, a reziliat contractul cu ei. Oricum, el nu a facut asta pentru bani (Mircea Sandu)

Cat timp il avem pe Mitica Dragomir la Liga, ne luptam cu toti 100 de ani. Il astept pe Mitica la palat dupa emisiune! Sa vina sa bem un sprit cu Paunescu, Piturca si Netoiu (Gigi Becali)

CFR Cluj are prima sansa la titlu, doar are cinci puncte avans! Cine pierde in amicale joaca de obicei bine in partidele oficiale, asa ca Steaua s-ar putea sa aiba probleme, sa fie atenti! Clujul are echipa foarte buna, se va lupta cu Steaua si Rapid! (Dumitru Dragomir)

Sunt bucuros ca Tudor ne va arbitra cu Steaua. Totusi, nu e normal ca altii afla arbitrul cu doua saptamani inainte, iar cluburile cu doar 24 de ore inaintea jocului (Iuliu Muresan)

Tragerea la sorti mi se pare singura varianta buna in aceasta perioada de criza prin care trece arbitrajul romanesc (Ion Craciunescu)

Vreau sa fim arbitrati corect, nu ma intereseaza modalitatea! Am incredere in domnul Dragomir...daca nu era dansul, era macel in fotbalul romanesc (Vasile Turcu)

Cer pedepse financiare extrem de mari pentru patronii care nu vor termina cu jignirile, dar fara depunctare, e o prostie! Sunt miliardari, baieti destepti, dar gata cu insultele! Iar banii care raman dupa aceste amenzi ii dam la centrele de juniori (Dumitru Dragomir)

Tudor e unul dintre cei trei-patru arbitri care pot conduce derby-ul Steaua – CFR (Mircea Sandu)

«123»