FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miza pe arbitri

«123»
enjoy15.02.2008 17:55

"eu sunt unu numai unu, sunt mereu pe locul unu"- vorba unei manele. manelizarea a atins forme si domenii de tot felul. art.(nu in totalitate) si unele opinii sunt grav atinse de acest fenomen. ele nu aduc beneficii nici autorilor, nici AISS si mai ales nici Stelei. din ce-am vazut nu-l agreati pe Gigi dar aici il copiati.cum se poate asa ceva? vedem doar paiul(e un pic exagerat) din ochii altuia si nu birna noastra? daca nu putem depasi niste limite nu avem ce cauta pe piata, nu suntem vandabili, suntem tributari trecutului. cred eu, nivelul aici trebuie sa fie altul;locul 1 nu este egal cu locul 2,apropo de alt art. e vorba de respect pentru. adversar, de logica si sportivitate.daca va fi altfel e posibil sa gresesc si atunci imi cer scuzele de rigoare.

Joga Bonito15.02.2008 18:24
Sa-mi reamintesti? Nu, multumesc, le stiu. Se pare insa ca ai uitat tu de acel 1-3 al CFR-ului chiar la Cluj cu Anorthosis. Si atunci cum poti sa spui ca ar fi facut rezultate mai bune cu Slavia, Sevilla si Arsenal?

1. Citeste bine, am zis ca ar fi obtinut 6p cu Slavia Praga. Si inseamna ca esti ipocrit dc nu le recunosti valoarea la momentul acela si faptul ca ar fi reusit mai multe decat noi. Desigur, discutia poate tine la nesfarsit: Steaua cu experienta, CFR cu entuziasmul etc... deci e mai bine sa ne oprim.

2. Si noi am fi pierdut cu Anorthosis, la cum au decurs lucrurile. Norocul nostru a fost sa dam de Bate si Zaglebie. :laugh:

3. Stai linistit maestre, amandoi suntem "nepriceputi"... Sau dc matale te consideri mare cunoscator de fotbal autohton, cu diplome si cursuri Pro, mii de ore antrenament, sau sa fi condus vreo sedinta tehnica sau tactica, atunci jos palaria! Dar pana atunci, singurul lucru la care esti bun e sa conduci bine acest site stelist ;) .

Stanici15.02.2008 18:37

@enjoy... din punctul meu de vedere, a fi stelist inseamna, pe langa altele, a fi mandru. Manelismul de care ziceai tu se aplica in cazul in care nu am avea motive sa fim mandri. Numai ca eu (stelistul), uitandu-ma la ceea inseamna Steaua pentru fotbalul romanesc, am tot dreptul sa ma simt superior in fata parvenitilor cu patron "civilizat" si sa iau foc atunci cand terminatii aia care au mers mana in mana cu arbitrii pana acum incep sa grohaie pe la TV ca le e frica de Steaua care o sa foloseasca mijloace "specifice". Plus xenofobismul care urla in mine... ca si gluma... un ungur bun pentru mine este un ungur mort, nu unul civilizat:)).

Si inca ceva.. lasa AISS deoparte... niste indivizi care fac parte din AISS nu sunt purtatorii de cuvant ai asociatiei...

danimarcu15.02.2008 19:26
Mie nu mi-s antipatici aia de la CFR, dimpotriva. Dupa multi ani de zile, am avut senzatia ca la ei se face o treaba serioasa. De ani de zile sunt pe o panta ascendenta si construiesc destul de cu cap.

Asta nu inseamna ca nu sunt si chestii care-mi displac la ei. Dar oricum, mi se pare ca pastreaza un nivel al luptei destul de principial, fara accentele grotesti de tip Gigi, Borcea, Marian Iancu...

Si clar nu inseamna ca imi doresc sa ia ei campionatul :) Dar daca ar fi sa aleg dintre ei si altii (decat Steaua), i-as alege pe ei.

Exact asa gandeam si eu despre ei,pana in urma cu cateva luni,dar acum nu mai e valabil...

pentru ca sunt toti cu nasul pe sus,de la ultimul jucator pana la patron, Muresan a inceput sa fie obraznic,chiar daca foloseste cuvinte frumoase; nu mai zic de Andone ,baiatul asta se crede cel putin Jose Mourinho...Tot comportamentul lor imi creeaza starea asta de lehamite.Sunt ca niste sarantoci cu pantalonii rupti in c*r care tocmai au castigat la loto o gramada de bani...

Sper sa-i aducem noi cu picioarele la pamant!

Iar despre noul sistem,cred ca e o masura buna.Muresan e disperat pentru ca si-a acontat arbitrii,iar ei probabil nu se vor nimeri sa arbitreze la meciurile pentru care au fost arvuniti...

yo_marius15.02.2008 19:47
art.(nu in totalitate) si unele opinii sunt grav atinse de acest fenomen. ele nu aduc beneficii nici autorilor, nici AISS si mai ales nici Stelei. din ce-am vazut nu-l agreati pe Gigi dar aici il copiati.

daca nu ai observat "semnatura" de la nick-ul meu, ti-o prezint aici dragul meu Victor (bolduita chiar):

Parerile exprimate pe fcsteaua.ro sunt personale si nu reflecta neaparat punctul de vedere al AISS

asadar, nu amesteca lucrurile ok?

in al doilea rand, nu vad ce cauta Jiji aici... sau tii neaparat sa-l pomenesti in fiecare post de-al tau? poate mai "pica" 100-200 de euroi...

Virgil15.02.2008 19:50
1. Citeste bine, am zis ca ar fi obtinut 6p cu Slavia Praga. Si inseamna ca esti ipocrit dc nu le recunosti valoarea la momentul acela si faptul ca ar fi reusit mai multe decat noi. Desigur, discutia poate tine la nesfarsit: Steaua cu experienta, CFR cu entuziasmul etc... deci e mai bine sa ne oprim.

2. Si noi am fi pierdut cu Anorthosis, la cum au decurs lucrurile. Norocul nostru a fost sa dam de Bate si Zaglebie. :laugh:

3. Stai linistit maestre, amandoi suntem "nepriceputi"... Sau dc matale te consideri mare cunoscator de fotbal autohton, cu diplome si cursuri Pro, mii de ore antrenament, sau sa fi condus vreo sedinta tehnica sau tactica, atunci jos palaria! Dar pana atunci, singurul lucru la care esti bun e sa conduci bine acest site stelist ;) .

Hai sa zicem ca verticalizau mai bine jocul, ca erau mai puternici in atac. Dar cu toate acestea + un om in plus nu au reusit sa ne inscrie nici macar un gol.

Valoarea lor la acea ora era data de spiritul lor de lupta, de jocul foarte dur si de protectia arbitrilor. Nu contest ca au jucatori buni in lot, dar asta nu inseamna ca ar fi putut bate Slavia. E parerea mea.

Daca ai de gand sa dai o replica acestui post, gandeste-te ca orice spui va putea fi folosit impotriva ta. Ai dreptul la un avocat. ;)

PS Consider ca nu au ce cauta intr-o discutie civilizata cu un partener de forum, cuvinte si expresii ca: "esti ipocrit", "citeste bine", "stai linistit maestre", "matale", "rade ciob de oala sparta" si altele asemenea... Eu cel putin am depasit de mult faza de gradinita si mi se par de prost gust asemenea incercari de a domina o discutie sau de a parea macho in ochii fetelor (sau ai uneia dintre ele).

Sa ne fie bine!

alexblaja15.02.2008 22:01
Eu unul in momentul cand Lobont a primit craci am sarit ca nebunu si am luat-o la fuga prin apartament sarind in aer ca Diego dupa goluri si oprindu-ma in usa!

Si eu am reactionat cam la fel. Nimic nu se compara cu senzatia pe care o ai, ca suporter stelist, atunci cand Steaua bate pe Dinamo! De aia am sperat ca lui Neaga i se va mai da o sansa la Steaua, numai pentru golul ala si o merita cu prisosinta!

novac15.02.2008 22:29
.... Plus xenofobismul care urla in mine... ca si gluma... un ungur bun pentru mine este un ungur mort, nu unul civilizat:)).

:laugh: 10 x Stanici!

2. Si noi am fi pierdut cu Anorthosis, la cum au decurs lucrurile. Norocul nostru a fost sa dam de Bate si Zaglebie.

Poate ai vazut alte meciuri toamna asta ... chiar si asa schiopi si surzi cum am fost noi in acest retur, treceam fluierand de gainarii si ospatarii aia din insule. Cat despre Bate si Zaglebie ... aia nu au fost moi deloc! Nu cumva te-ai uitat la meciurile lui dinamu? Nu fac misto de tine dar ... realmente nu inteleg ce ai vrut sa zici prin postarea asta.

I.N.Money15.02.2008 22:29

Vad ca multi din noi a inceput sa ii luam prostul obicei al lui Gaybãl sa tot folosim "unguri" in sus si in jos . Trebuie in primul rand sa intelegem ca Cefere nu e nimic altceva decat un competitor , nu e un rival cum reprezinta Dinamo sau chiar Rapid . Aceasta tensiune dintre noi si echipa din Cluj a fost cauzata exclusiv de Becali , desi nu imi place sa recunosc Muresan si cu Paszkany nu au facut altceva decat sa raspunda limbajului de canal folosit de cioban

Cati dintre noi am auzit pana acum ca Muresan s-a trezit peste noapte si a inceput sa insulte Steaua , fara sa fie provocat ?

Cat despre problema arbitrajelor din tur , nu putem nega ca acestia au beneficiat de ajutor insa personal nu ii vad sa aibe puterea si influenta sa traga sfori din umbta . Cum a spus Ovidiu , daca nu o sa luam noi titlul e de preferat de 10000 de ori ca Cefere sa fie campioana , decat alta echipa din grupul celor 4 care au sanse la primul loc.

forever_STEAUA15.02.2008 22:30

Reveniti on topic!

cRiss4Steaua15.02.2008 22:58

@Joga, esti stelist sau ceferist ?

armanovici15.02.2008 23:44

Ca cititor al acestui site sunt complet dezamagit de finalul acestui articol.

Ce legatura are faptul ca orasul Cluj-Napoca a fost sub ocupatie austro-ungara cu fotbalul anului 2008???

Absolut nici una...Aluzii deplasate, cuvinte alese la nimereala pentru a inflama spiritele.

Cat despre originea patronului lui CFR, stimate Marius, care e deranjul?

Am prieteni maghiari si nu vad absolut nici o diferenta la ei fata de prietenii romani pe care ii am, din contra, multi sunt mai de nadejde ca si romanii. Cum spunea si I.N.Money, CFR este o echipa care se afla in aceeasi competitie cu noi si nimic mai mult!!!...Este o josnicie sa te legi de nationalitatea patronului ei sau sa acuzi CFR-ul ca este echipa maghiara doar pentru ca in 1907 Clujul era sub ocupatie austro-ungara.

Iar ca administrator, moderator si redactor(temporar neactiv) al fcsteaua.ro consider ca acest articol este:ridicol,anti-semit, de netolerat pe un site ca si siteul nostru. Tocmai de aceea propun ca discutiile pe marginea acestui articol sa nu mai fie permise.

Nu vreau sa detaliez dar suntem penibili intrand in jocul dementului care se afla in fruntea Stelei 2008!

Joga Bonito15.02.2008 23:45
Poate ai vazut alte meciuri toamna asta ... 1. chiar si asa schiopi si surzi cum am fost noi in acest retur, treceam fluierand de gainarii si ospatarii aia din insule. Cat despre Bate si Zaglebie ... aia nu au fost moi deloc! Nu cumva te-ai uitat la meciurile lui dinamu? Nu fac misto de tine dar ... realmente nu inteleg ce ai vrut sa zici prin postarea asta.

:laugh: 1. Cata naivitate si prostie sade in tine novac. Uiti ca mingea e rotunda. Uiti cu nerusinare ca noi dadeam gol doar din corner in toamna. Uiti de U Cluj, UTA s.a.m.d. :laugh: .

Si polemica se incheie aici. Cu postul asta.

dee16.02.2008 06:55
Ca cititor al acestui site sunt complet dezamagit de finalul acestui articol.

Trecand peste stilul batjocoritor in care a fost scris articolul (pe care nici eu nu-l aprop), haideti sa revenim la problema delegarii arbitrilor si sa ne intrebam :De ce "a sarit" Muresan?

1. CFR-ul, dupa ratarea locului 2 de anul trecut, s-a asigurat in toamna si a cumparat tot ce s-a putut cumpara si evident, nu le-ar conveni acum o schimbare de macaz ca poate hazardul nu va fi de partea lor si va delega un arbitru care nu-i pe lista lor sigura.

In acest caz, CFR-ul joaca murdar. ( nu stiu de ce , dar nu cred in varianta asta)

2. i se pare "dubios" ca s-a propus aceasta metoda ,"tragerea la sort", acum, la mijlocului campionatului si nu la inceputul unuia nou, cum era si firesc. De ce se schimba regulile pe parcurs si nu se stiu de la inceput? Poate se gandeste ca postura de leader a CFR-ului ocupata in iarna, in detrimentul unei echipe din Bucuresti , asa cum ne obisnuisem ani la rand naste invidii si-si imagineaza tot felul de scenarii si devine suspicios la orice 'miscare'.

In acest caz iesirea lui poate fi datorata putin paranoiei care l-a cuprins ca ar putea altii sa joace "murdar".

3. ceea ce am afirmat in postul meu anterior, referitor la experienta arbitrilor lor, strict necesara in cazul meciurilor cu miza. Asa cum a punctat cineva, poate vom avea urne valorice pentru arbitri :)

enjoy16.02.2008 08:22

@stanici...1. sunt mandru ca sunt stelist (din 1967) si apar cu toate fortele mele Steaua. gresesc si eu uneori dar incerc sa fiu fair. mandria nu inseamna si trecere peste limite. 2. AISS gestioneaza acest site. fiecare e raspunzator pentru. ce se intimpla in casa lui si are imaginea ca atare. @yo_marius... vezi punctul 2 de mai sus.regulile trebuie sa fie stricte. in legatura cu Jiji ai putea sa vezi ca nu sunt in apropierea lui. dar, prefer ca Steaua sa fie in carti. peste timp statistica va vorbi. felicit pe cei ce au intervenit ulterior, bravo!

yo_marius16.02.2008 09:01

@ dee

uite o parte dintr-un comentariu al lui Tolontan (de fapt, nu are nici o legatura autorul, citeste doar comentariul)

Dincolo însã de plusuri și minusuri, rezistã întrebarea: de ce, dintr-o datã, cu o brutalitate care nu îi e caracteristicã, Mureșan sare sã apere sistemul? Poate cã el protejeazã umanul în fața luciditãții reci a mașinii. Poate cã vrea liberul arbitru în loc de determinism. Mddda, asta trebuie sã fie! Mureșan apãrã conceptul de liberul arbitru. Cel pe care patronul sãu, Arpad Paszkany, vroia sã-l înghesuie într-un sac și sã-l ia la ciomege.

In alta ordine de idei, asa cum i-am explicat si lui Armanovici, sunt in articol unele expresii nepotrivite, pe care mi le asum. Despre "maniera jignitoare" in care a fost scris, asta ramane la latitudinea fiecarui cititor.

Virgil16.02.2008 09:12

@ yo_marius

I-ai dat raportul sefei tale? :biggrin:

Probabil ca daca ar fi fost stelista, ar fi fost cea mai inflacarata sustinatoare a articolului cu care, tu Marius, ai incins spiritele. Ai pus si sare si piper acestor opinii despre lupta care se da intre 11 cluburi ale Ligii I pe de-o parte, si CFR si Poli Iasi pe de alta parte. Altfel nu ai fi avut mai mult de 10 comentarii.

Iata ca ai depasit 40, si asta vine sa confirme ca esti un tip cu opinii interesante.

Astept cu interes noile tale articole.

LE

Ce legatura are faptul ca orasul Cluj-Napoca a fost sub ocupatie austro-ungara?

Autorul evoca subtil istoricul acestui club. Faptul ca a depasit 100 de ani de la infiintare si ca inca mai exista. Sa ne amintim ca mari echipe precum Chinezul Timisoara, Ripensia Timisoara, campioane de cate 6-7 ori in perioada interbelica au disparut de mult, fie-le memoria vesnica.

Pentru cei care au priceput acest lucru si ale caror sentimente se indreapta mai degraba spre locurile natale de peste m.unti, decat spre Steaua, ar trebui sa constituie un motiv de mandrie. Eu unul, asa consider.

novac16.02.2008 09:29

Nici mie nu mi-a cazut bine articolul ... sau mai bine zis nu mi-au placut accentele xenofobe si rautatile gratuie scapate pe acolo (si eu am un prieten ungur care este super om, deci se poate ... ei exista! ). Noi reactionam asa tocmai pentru ca ei sunt radicalii, au fost invatati sa-si apere etnia de "romanul cel rau" si ca urmare reactioneaza prost instinctual (atunci cand o dau in nemtodom-uri si alte aberatii). Ne mai trebuie doua trei generatii sa ne schimbam cu totii.

Stai ca-i dau un PM-u lui 112, unguru' cel mai vestit al lui forumu' poate intra si el si ne lamureste daca se simte lezat! :biggrin:

Despre articol, ca unul scris de un coleg ... este unul bun! Chiar foarte bun atat timp cat "aduce tare" in fata o spinoasa si foarte actuala problema, furaciunile din toamna ale FCFR-ului si pregatirea unora noi pentru retur. Deci ... nu (mai) trageti in pianist!

dee16.02.2008 10:22
@ dee

uite o parte dintr-un comentariu al lui Tolontan

bun si? vrei acuma sa fac o paralela intre comentariul tau si articolul lui Tolontan?

Chiar daca ideea e aceeasi, maniera de exprimare e total diferita. Fiecare este liber sa spuna ce gandeste, insa trebuie sa existe o limita a bunului simt pe care tu ai depasit-o cu mult. Asta a fost motivul pentru care eu si unii dintre useri ti-am dezabrobat articolul, care desi dezvolta o idee interesanta ,denota neseriozitate prin prisma cuvintelor folosite. A fi stelist nu inseamna a fi sovin,xenofob,infatuat. Succes pe viitor si la cat mai multe articole de prima pagina!

Decenta, bunul-simt si schimbul civilizat de idei definesc fcsteaua.ro.
AndyQ16.02.2008 10:53

Vad ca va tot bateti pe aici legat de articolul asta...

Sa fie asa nasol formulat? Va intreb, ca eu prima data am citit comentariile, venid de pe thread-ul cu warn-ul pentru joga_bonito, ca mi s-a parut a fi vorba de un raspuns retoric catre novac, amandoi avand cam aceiasi vina, dar joga a fost singurul avertizat.

In fine, am citit si articolul si e cam tras de coada, oarecum frustrat compozitorul pe baza de arie geografica, nationalitate s.a.m.d. Nu intru in detalii pentru ca n-are rost sa fac o paralela Cluj-Napoca --- oricare alt oras din tara: si aici ma refer strict la nivel social si la tot ceea ce implica. In Romania mai au de papat multa mamaliga cam 90% din orasele tarii, pana sa ajunga la nivelul Clujului in chestiuni socio-umane...

Asa ca offtopic, pentru ca inevitabil se intampla in fiecare articol, alfel ar fi prea monoton si ne-am juca solitaire in asteptarea unui comentariu care sa faca scanteia necesara exploziei...

Nici eu nu-l simpatizez pe Muresan, chiar ma enerveaza mai tare decat Paskany, pentru ca e prea umflat si prea se vede el campion 5 ani la rand, dupa cum spunea acum 2 luni de zile.

Cat despre dorintele exprimate de voi: daca nu ia Steaua campionatul sa-l ia CFR, nu Dinamo sau Rapid... eu as prefera sa-l ia oricare alta echipa, mai putin CFR, pentru a-i mai taia macaroana lui Muresan din tufis, asta....

Sunt de admirat pentru investitiile facute si faptul ca au ridicat nivelul fotbalistic tragand dupa ei si pe altii, dar asta nu-i motiv sa si-o dea in petec in declaratii, ba mai mult sa te si vezi campion pe urmatorii 5 ani. Sa fim seriosi, nu s-a intamplat asa ceva in divizia A niciodata, as far as I know...

Investitii s-au facut si la Steaua, poate dublu ca valoare fata de cele ale CFR-ului si a iesit si Jiji la rampa cu declaratii utopice, dar sa te consideri campion pentru urmatoarea jumatate de deceniu`... suna a naivitate pur ardeleneasca, si nu o spun din rautate, ca sunt si eu ardelean... dar asa e la noi: ne entuziasmam repede si bagam si mai repede capul la cutie cand socoteala de acasa nu-i tot aia din targ: vezi exact cazul CFR in UEFA... cu bataia ce si-au luat-o de i-au ascultat aia cu urechea.

fedora16.02.2008 11:14

Salut Marius,

Constructia "Mu[r]esan" discrediteaza orice ai scris sau ai incercat sa sugerezi.

Inteleg ca e parerea ta personala, dar e exprimata intr-un mod ieftin si de prost gust.

axl16.02.2008 11:23

Acum eu zic sa nu-i sarim toti in cap lui Marius, care din prea multa ardoare se poate sa fi folosit niste exprimari mai mult sau mai putin diplomatice.

AndyQ16.02.2008 11:42

@ axl

Eu cu Muresan am treaba :P

Stanici16.02.2008 12:04
A fi stelist nu inseamna a fi sovin,xenofob,infatuat.

A fi stelist nu inseamna a nu fi sovin, xenofob sau infatuat totodata. Asa ca afirmatia ta e egala cu zero, ai aruncat-o ca sa-i inflamezi pe stelistii care sunt sovini, xenofobi si mandri.

P.S. - o sa imi dau si eu cu parera despre articol in cateva cuvinte, ca sa fiu on-topic, despre felul in care e formulat - ca vad ca asta e musai.

Cand aud "infatuare", ma gandesc la pascani, muresan si Iancu. Au inceput sa imprumute din disperarea provenita din neputinta, disperare specifica julestenilor. Adica atunci cand sunt un pic pe val (si prin achizitionarea de fluierasi - cine e contrar acestei idei e clar ca vrea sa se afirme iar ca fiind atotstiutorul forumului, luand pozitii contra de fiecare data - cautatorii de noduri in papura sunt la post, observ eu), atunci cand sunt pe val, respectivii isi iau nasul la purtare, aruncand cuvinte grele impotriva Stelei. Deci, mie - suporterului stelist infatuat ce sunt, normal ca imi vine sa ii iau la tinta. Daca dadeau in jijii, ma durea in cot, imi place cand ala e luat la 'sto. Numai ca respectivele personaje ironizeaza Steaua - prin ironiile venite de pe un piedestal efemer la adresa a ceea ce au iubesc, dau si in mine. Si raspund cum pot, in acest caz ratiunea imi e afectata serios de "infatuarea" de acum vestita.

Partea a doua - modul de exprimare. Ca un fin critic ce sunt - si observ cu bucurie ca muulti dintre colegii mei de forum sunt la fel de fini critici ca si mine :)) - ma declar PRO. Ajungem la punctul unde ma declar sovin. Ce are de-a face faptul ca cefereul este finantat de catre un ungur si ca originile clubului tot din semintia asta se trag?! Cateva argumente personale:

1)discutie avuta in particular cu un coleg de forum care nu e de acord cu sovinismul si care traieste in Cluj. Pe scurt, in discutia respectiva colegul meu a spus ca acea natie are o rautate nativa. La care as adauga parsivenia, tendinta de a se arata civilizati in public si de fata cu altii - dar nu o sa stiti niciodatat ce gandesc cu adevarat, va asigur!

2)dese dati in care prieteni de-ai mei s-au simtit umiliti in momentele in care au ramas in inferioritate numerica in grupul "mixt" din care faceau parte. Astea le-am spus pentru ca , vazand cata lume isi arata admiratia fata de etnicii maghiar, nu vad de ce eu nu mi-as arata ... ura (intr-un mod mascat, ca sa nu fiu luat la tinta de cei 3-4 Gigi-contra).

Pe scurt, articolul este scris pentru toti stelistii; exista stelisti sovini care au aceleasi conceptii si acelasi mod "oribil" de exprimare, stelisti care maine or sa isi scuipe plamanii pe Flamaropol spre deosebire de "atot dreptii". Carcotiti, baieti, carcotiti!

axl16.02.2008 12:07

Deci alunecam pe panta aia care-mi place mie cel mai mult, a sovinismului, xenofobismului si infatuarii, mai ales pe forum. Zic sa reveniti on-topic.

«123»