FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cu douã viteze în plus

«123»
fcsteaua.ro07.02.2008 17:16

Steaua se mișcã din ce în ce mai bine, este o bucurie s-o constat. Am apucat sã vãd câte ceva din meciurile alor noștri în turneul din Cipru și mã grãbesc acum sã trag câteva concluzii.

Prima este tranșantã și îmi produce cea mai mare satisfacție: Steaua joacã cu douã viteze în plus fațã de ce joacã în ultimii…mulți ani de zile. De fapt, cu excepția notabilã a mandatului lui Oleg Protasov, Steaua practicã din era Pițurcã încoace un fotbal eminamente încet, în care pentru a crea o fazã de atac mingea trebuia sã treacã pe la cel puțin 3 din cei 4 fundași plus succesiv pe la toți mijlocașii. "Elementul strãin" numeros adus în aceastã iarnã a reușit, tocmai prin numãrul consistent, sã impunã un joc mai rapid și mult mai vertical. Mendoza, Dayro și Pepe au arãtat ca n-au chef sã facã un-doi-uri cu Ghionea sau Lovin dacã vor sã înscrie și au început sã combine între ei. Cum uneori lucrurile bune sunt contagioase, au început sã intre și autohtonii în horã: azi i-am vãzut pe rând pe Badea, Surdu sau Lovin pasând dintr-o bucatã și contribuind la atacurile iuți ale sud-americanilor.

ªi de-ar fi singurul câștig din aceastã iarnã și tot m-aș declara mulțumit. Partea bunã este cã mai sunt și altele. Spre exemplu, faptul cã Steaua a câștigat în sfârșit niște jucãtori care au valoarea ce le permite sã decidã un meci prin faze irepetabile. Bijuteria lui Mendoza de azi este un exemplu, golul lui Pepe din meciul cu Teplice ar fi altul, iar Dayro ar fi putut fi al treilea pe listã dacã azi n-ar fi ratat de puțin un voleu pe care mie mi s-a pãrut cã scrie "mare fotbalist". ªi încã mi se pare. Astfel de execuții sunt din ce în ce mai importante în fotbalul de astãzi, mai ales cã urmeazã sã întâlnim multe "autobaze" interne care ar putea fi învinse tocmai cu astfel de realizãri.

Cu o formație de tipul Zapata - Golanski (categoric!), Goian, Ghionea/Rada, Emeghara/Dino Eze – Pleșan, Rãdoi/Ovidiu Petre – Mendoza, Dicã, Dayro – Pepe Moreno eu o vãd pe Steaua bãtând orice echipã din țarã. Poate chiar și-ntr-o zi mai proastã. ªi sã ne gândim cã avem totuși pe banca de rezerve un Neaga, un Badea, chiar și un Surdu care – trebuie s-o spun! – nu s-a transformat el într-un mare fotbalist peste iarnã, dar aratã cu totul altceva.

Meciul cu CFR vine repede, iar o victorie (așteptatã, în mod normal) va readuce acest campionat aproape de un nou start. Dupã ce am vãzut în ultimele meciuri, cred cu tãrie în șansa Stelei la titlu în acest an!

Ovidiu

steaua_gloria07.02.2008 17:32

Sper sa fie asa cum zici tu si sa luam titlul, sau macar locul 2. Sa stii ca si CFR-ul joaca foarte bine.

MoWeed07.02.2008 17:51

Sanse mai sunt la campionat dar trebuie sa batem in marea majoritate a meciurilor daca nu chiar in toate. Totusi si franarii au jucatori destul de buni si am impresia ca au si trecut la "apasat butoane"

DelPiero1007.02.2008 18:10

Strainii nostri sunt mai buni decat strainii CFR-ului!Pe noi ne strica alde Lov,Surdu,Nicolita...

grizzly07.02.2008 18:13

cred ca cel mai mare castig al Stelei este ramanerea lui Laca pe banca. n-o fi el mare strateg dar este exact antrenorul care stie sa faca liniste in vestiar si sa puna jucatorii la treaba. si asta se vede. sper sa fie lasat sa isi faca treaba, iar noii jucatori sa nu aiba problemele intampinate de Elton daca vor confirma.

stelista no. 107.02.2008 18:20

Un articol optimist care coincide in prealabil cu parerea mea

FORZZZA Steaua!

FORZZZA Laca! fular-campionii

ANTIgigi07.02.2008 18:49
Strainii nostri sunt mai buni decat strainii CFR-ului!Pe noi ne strica alde Lov,Surdu,Nicolita...

De acord....cu un "plus" pentru l.o.v.i.n.d.

LARI07.02.2008 19:49

Si eu cred ca progresele sunt evidente fata de ultimele luni ale lui 2007. Cred, totusi, ca cel mai important test va fi partida cu CFR, de pe 2 martie.

Acum regret si mai mult faptul ca am ratat 16-mile Cupei UEFA. As fi fost curios cum s-ar fi comportat echipa si impotriva unor adversari straini mai valorosi.

Dar, cred eu, motive sunt destule pentru a umple TEMPLUL si a le arata sud-americanilor de ce trebuie sa-si dea viata pe teren.

1uLy4Nn07.02.2008 19:55

clar se vede o schimbare la Steaua. achizitiile isi arata valoarea, sa speram ca o vor tine asa pana lasfarsitul campionatului si vom detrona liderul actual... spre24

Bundy07.02.2008 19:56

Jucam domne frumos acuma nu am ce zice...fara sa supar pe nimeni, singurul meu regret este ca unii jucatori de la Steaua nu se mai prea pot masura cu sud-americanii astia... cu exceptia lui Dica si poate Neaga in forma...dar asta este, macar creste valoarea campionatului.

blood_2_hot07.02.2008 20:25

Nu te supara, dar echipa ta este complet nerealista. Poate acum multi ani se juca 4-2-4, dar in fotbalul de azi, daca joci asa in campionat iei niste batai zdravene. Mai tii minte meciul de la Galati de acum vreun an?

iar sa pui atacantii sa joace mijlocasi au mai incercat si altii, si bine nu le-a fost. Nici lor, nici jucatorilor.

Dica nu poate sa joace mijlocas - asta se stie deja; Dayro l-am urmarit atent - e de acelasi profil cu Dica sau Neaga- adica nu poate mijlocas; iar Mendoza e un jucator interesant, care chiar jucat in lateral vine spre careu foarte mult - e clar atacant de meserie. Plus ca e jucator de executii individuale si nu de travaliu pe banda.

Realitatea este ca nu avem mijlocasi laterali, iar daca Radoi nu se reface, nu avem nici mijlocasi centrali. Sa nu aud de catastrofa de Ov. Petre.

Deci echipa in viziunea mea:

Zapata (-)

Golanski (Emeghara), Goian, Ghionea(Rada), Emeghara (Nesu)

- (Nicolita) , Radoi (-), Plesan (-), - (Nesu)

Dica(Dayro), Pepe(Mendoza)

Ar mai fi fost deci nevoie de cumparat niste jucatori care sa-i inlocuiasca pe cei care nu au valoare de Steaua - Cernea,Vatca,Lovin,Ov.Petre,Neaga,Surdu. Si eventual sa-i imprumutam pe pustii Bicfalvi,V.Badea, Ochirosii la alte echipe, sa prinda jocuri.

yo_marius07.02.2008 20:33
Si eventual sa-i imprumutam pe pustii Bicfalvi,V.Badea, Ochirosii la alte echipe, sa prinda jocuri.

nu te supara nici tu dar "pustiul" Vali Badea se apropie de 26 de ani.

iar despre "pustiul" Razvan Ochirosii,ceva ma face sa cred ca e cel mai complet mijlocas stanga pe care il avem in lot(binenteles,dupa ce isi va reveni)

dragos_drlsteaua07.02.2008 21:03

Nu vreau sa fiu rau, dar am o mica intrebare, luati-o ca pe un sondaj de opinie! Nu vi s-a parut ca in meciurile in care nu a jucat Dica, ne-am miscat mai rapid? Spun asta pentru ca am urmarit toate cele 5 meciuri din insula Afroditei si parerea mea sincera este ca Dayro este de 2 ori mai bun pe postul lui Dica!

Repet, e o simpla parere ce vrea a fi comentata, nu injurata! Respect!

blood_2_hot07.02.2008 21:21
nu te supara nici tu dar "pustiul" Vali Badea se apropie de 26 de ani.

iar despre "pustiul" Razvan Ochirosii,ceva ma face sa cred ca e cel mai complet mijlocas stanga pe care il avem in lot(binenteles,dupa ce isi va reveni)

Nu conteaza varsta, ci mintea; iar V. Badea joaca fara sa gandeasca, se duce si se baga singur intre 3 adversari, nu combina cu ceilalti, suteaza din pozitii imposibile, etc.; nu se poate sa nu fi remarcat.

Adica dovedeste o imaturitate in joc ceva de speriat.

Logic ar fi sa se renunte la el; dar parca e pacat pentru golurile cu Standard, Real sau Dinamo Kiev...

suportera_nr.107.02.2008 21:46
Din pacate,aceasta echipa se misca bine doar din cauza faptului ca cele doua pecingini-ratoi si mailat- au alte treburi acum.dupa ce aceste doua specimene se vor intoarce...vai s'amar de capul nostru

Tu esti stelist? Eu cred ca nu, din moment ce jignesti 2 jucatori ai Stelei in asemenea hal. Parca ai fi caine sau cioara, doar aia jignesc in asa hal jucatorii Stelei. Chiar asa mult rau ti-a produs Radoi incat sa-l numesti ratoi si sa spui ca e pecingine? Chiar ai uitat diferenta dintre bucuriile pe care le-a adus Steaua cu Radoi in echipa si supararile pricinuite de greselile facute de el in cadrul echipei. Daca ajungem sa-l uram pe Radoi doar pentru ca presa scoate in evidenta asa-zisele "rautacisme" ale lui, inseamna ca am luat-o razna. Cat despre comparatia mailat-Nicolitza, mi se pare total deplasata, chiar daca sunt din aceeasi etnie. Chiar daca Banel e intr-o forma (prelungita, din pacate) slaba, nu cred ca ne da dreptul sa-l jignim ca si cum ar juca pentru rapid.

Lacatush07.02.2008 22:49
Din pacate,aceasta echipa se misca bine doar din cauza faptului ca cele doua pecingini-ratoi si mailat- au alte treburi acum.dupa ce aceste doua specimene se vor intoarce...vai s'amar de capul nostru
Bah cap de guma,cine iti da dreptul sa jignesti jucatorii stelisti. Singurul "specimen" esti tu...de prostie. Mah [...],acei doi jucatori jigniti de tine,sunt mai destepti si mai oameni decat toata turma ta de [...] din care faci si tu parte.

Editat de moderatori!

w3bmaster07.02.2008 23:00

Da se joaca alcva asta e clar

iar faptu ca acu alaturi de Dica avem Un Daryo Un Pepe si un Mendoza care pot decide un joc prin executii personale ma face sa cred ca si intr-o zi proasta vom fi greu de batut

Eu unu cred ca se poate juca cu ambi Dica si Daryo simultan

Singura problema e ca nu prea e posibil sa fie in echipa in acelasi moment toti straini nostri magnificui 3 extracomunitari si ei is 5 : Zapata (titular incontestabil) Emeghara la fel Si ramane inca 1 pe cares 3 Daryo Pepe si Mendoza cam aiurea nu ?

Surpiza e car Pepe restu 2 eram sigur cas buni de Pepe eram circumspect da se pare ca e bun baiatu imi place

Sa inceapa campionatu si cum a zis ptosportu Steaua Latino sa straluceasca :)

juby07.02.2008 23:04
Nu vreau sa fiu rau, dar am o mica intrebare, luati-o ca pe un sondaj de opinie! Nu vi s-a parut ca in meciurile in care nu a jucat Dica, ne-am miscat mai rapid? Spun asta pentru ca am urmarit toate cele 5 meciuri din insula Afroditei si parerea mea sincera este ca Dayro este de 2 ori mai bun pe postul lui Dica!

Trist. Foarte trist.

CaTaLiNsm StElIsTu07.02.2008 23:38

Jocul e clar altul...nu vezi mingea plimbata10minute pana sa ajunga la poarta,legam siruri de pase chiar si dintr-o atingere...ajungem in faza de atac din3,4pase,e cu totul altceva...Sper sa ramana asa pana la sfarsitul campionatului

Raul198807.02.2008 23:58

@w3bmaster

eu stiu ca 5 jucatori extracomunitari ar voie sa joace in primul 11

olfgob08.02.2008 00:57

@suportera&lacatush(mare om mai esti si tu,sa-ti pui asemenea nick-bine ca toti avem L,Hagi,Petrescu,Iovan,Belo,,etc)fiinte CARE ESTE VOI,daca nu observati ca mailat e in afara fenomenului fotbalistic,iar ratoi in afara de calitatea de fin nu mai prezinta nimic,nu stiu care din noi e ala care nu "vede"fotbalul..ia sa vedem:pe Cristea l-ati aplaudat,pentru ca apoi sa-l injurati;pe V.Badea,la fel;cu Carlos,aceeasi poveste..asta doar pentru ultimii ani ....asa ca si eu am dreptul sa protestez impotriva prezentei pe un teren de fotbal a celor doi:doua goluri cu Betis si citeva meciuri bune nu ma vor face niciodata sa aplaud doi jucatori"cu spirit de sacrificiu"..apropo..acest spirit de sacrificiu incearca sa compenseze doiar gravele lacune tehnice

st_194708.02.2008 01:36

Ne-am miscat mai rapid fara Dica , dar nu uita ca atunci cand s-a aflat in teren , a dat multe pase perfecte si a deschis jocul foarte bine ..

ps: Parerea mea este ca Dica centreaza mult mai bine decat Dayro , care intra mult mai bine in combinatii rapide

endorama08.02.2008 02:56

mda, Golanski trebuie neaparat sa joace titular pe dreapta si Emeghara pe stanga. sper ca Becali sa fie de acord cu asta. ma tem doar sa nu-i bage Piturca din nou niste teorii de genul P. Marin sau Nesu sunt cei mai buni fundasi laterali din tara..

pe de alta parte, nu stiu daca linia de mijloc va arata asa cum s-a sugerat in articol. Nicolita va juca oricand, indiferent cat de prost joaca - in cazul lui e suficient sa alerge ca nebunul si Becali il va baga in echipa. cred ca dintre Plesan, Ov Petre si Radoi se va alege doar un singur titular. eu de aia mi-as dori sa plece Dica: fiindca atunci am putea juca cu Plesan si Radoi la centru in mijloc si cu ceilalti 3 sudamericani responsabili cu atacul si cu partea stanga. in fine no, se vor mai accidenta jucatori, unii nu vor confirma si in oficiale ca in amicale si apoi vom mai vedea noi cum va arata primul 11

nemilosul08.02.2008 07:37
@suportera&lacatush(mare om mai esti si tu,sa-ti pui asemenea nick-bine ca toti avem L,Hagi,Petrescu,Iovan,Belo,,etc)fiinte CARE ESTE VOI,daca nu observati ca mailat e in afara fenomenului fotbalistic,iar ratoi in afara de calitatea de fin nu mai prezinta nimic,nu stiu care din noi e ala care nu "vede"fotbalul..ia sa vedem:pe Cristea l-ati aplaudat,pentru ca apoi sa-l injurati;pe V.Badea,la fel;cu Carlos,aceeasi poveste..asta doar pentru ultimii ani ....asa ca si eu am dreptul sa protestez impotriva prezentei pe un teren de fotbal a celor doi:doua goluri cu Betis si citeva meciuri bune nu ma vor face niciodata sa aplaud doi jucatori"cu spirit de sacrificiu"..apropo..acest spirit de sacrificiu incearca sa compenseze doiar gravele lacune tehnice

ai dreptate

multi traiesc din amintiri si au impresia ca Steaua este pensiune pentru jucatori expirati si vedete umflate de presa/cioban

sunt mai mult ca sigur daca ratoi nu era posesorul ilegal al banderolei si finu ciobanului era coleg cu un sabin Ilie,Raducanu si alte mari valori/sperante pe la echipe de div b

AndyQ08.02.2008 07:58

@ Ovidiu

Sunt de acord cu mai toate aspectele articolului tau mai putin unu: faptul ca in "era" Protasov s-a jucat tot cam asa. Nu stiu daca ai vazut meciul Dnepr - CFR, pentru ca am vazut o echipa a lui Protasov chinuita de CFR, fara infuzia de viteza pe care spui ca ar implementa-o Protasov.

«123»