FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Pay-per-orice

«123»
Kustic05.02.2008 18:27

aberatii!!!! chestia asta nu se va intampla nici in 20 de ani!!! + ca eu nu am auzit sa fie in vro tara chestia asta sa platesti ca sa vezi meciurile TV... platesc abonamentul TV... sau platesc daca isi face Becali televiziune si baga meciurile cu Steaua doar pe postul lui!!!

va pot spune si dc!!!

1. in primul rand se stie ca romani nu dau bani aiurea!!! adica nu cred ca or sa fie mai mult de 1 procent din populatia Romaniei care sa dea banii!! televiziunile nu si-ar mai scoate multimea de bani din raiting!!!

2. cluburile nu or sa fie de acord pierd suporteri, sau nu isi mai fac suporteri noi!!! daca nu ii vezi la TV de unde stii ca exista??..

3. o sa vedeti ca anul care vine biletele in Liga Campionilor or sa fie mai acceptabile!!!!

yo_marius05.02.2008 18:29
Ai si tu dreptatea ta.

Eu cred sincer ca in Romania,obligativitatea platirii unei sume de bani pentru a vedea meciuri va reusi doar sa ucida pasiunea multora pentru fotbal!

deci,prima data nu voiam sa postez un raspuns aici,dar fie....

obligativitatea de a plati o suma (oarecare) pentru a vedea Steaua....hhmmm, care obligativitate nu prea exista!!nu cred ca vin oamenii de la Boom sa-ti pistolul in frunte ca sa-ti iei abonament la ei....totul e optional!!!vrei sa vezi Steaua? ok,platesti...nu vrei sa vezi Steaua? nu te obliga nimeni!!

eu sunt de acord cu sistemul pay-per-view din mai multe motive.

principalul ar fi,evident, banii care revin clubului....sa ne intelegem,asa cum foarte bine spunea Greco,vrem performanta,ne trebuie bani!!!iar treaba cu cei 5 $/ pe meci e chiar hilara!!! eu sunt convins ca toti cei care posteaza aici au cei 5$ pentru fiecare meci!!!asa ca,nu inteleg aceasta atitudine....chiar vrem totul moca??

pe mine ma ingrijoreaza alt aspect al acestei probleme,care vad ca nu e abordat de nimeni.

si-a pus cineva problema despre capacitatea Boom-ului de a transmite meciurile in conditii,rezonabile sa zicem?sau de ce oameni vor comenta aceste meciuri??sincer cred ca cei de la Boom au luat totul cam in ras(ceva de genul "hai ma ca doar e fotbal,ce poate sa fie asa greu de transmis sau comentat") si mi-e cam teama ca in eventualitatea transmiterii meciurilor de catre ei,sa nu auzim la fiecare partida comentarii gen Elfsborg-Dinamo de pe primatv!!

oricum pana in ziua cand ni se va spune exact cum va fi implementat acest sistem,tot ce putem face este sa ne apucam de strans bani!!

danimarcu05.02.2008 19:12
deci,prima data nu voiam sa postez un raspuns aici,dar fie....

obligativitatea de a plati o suma (oarecare) pentru a vedea Steaua....hhmmm, care obligativitate nu prea exista!!nu cred ca vin oamenii de la Boom sa-ti pistolul in frunte ca sa-ti iei abonament la ei....totul e optional!!!vrei sa vezi Steaua? ok,platesti...nu vrei sa vezi Steaua? nu te obliga nimeni!!

OK,nu m-am exprimat bine,dar in esenta cred ca ai priceput despre ce e vorba...

Nici telefonul, curentul sau apa calda nu esti obligat sa le platesti,dar trebuie sa o faci,ca sa beneficiezi de ele...

Ma rog, eu cred ca nu asta e important.Ar fi bine pentru toti suporterii ca preturile sa fie accesibile;ar fi prea de tot sa i se ia omului si aceasta bucurie...

LARI05.02.2008 19:21

Varianta Pay-TV pentru Liga I ar fi o idee buna din motivele care s-au enumerat pe acest forum.

Problema e, in opinia mea, ca situatia economica a Romaniei nu prea permite recuperarea banilor astora din publicitate. Ca asta e, de fapt, sursa recuperarii banilor investiti de televiziunea respectiva in meciurile din campionat.

Hai sa ne gandim: daca un Unirea Urziceni - "U" Cluj, de exemplu (iar in Liga I majoritare sunt astfel de meciuri, nu derby-urile) , e urmarit de maxim 10.000 de persoane, cat poate sa coste o astfel de partida pentru ca firmele care cumpara publicitate sa investeasca, pentru ca echipa organizatoare sa fie multumita si pentru ca LPF sa nu-si riste viata cu iubitorii fotbalului?

M-am uitat des si pe cifrele de audienta ale cluburilor importante cand joaca impotriva unor echipe mici: sunt modeste. In Anglia, Spania, Italia si in alte tari unde drepturile de televizare sunt o sursa importanta de bani pentru cluburi, se duc mai multi oameni pe stadion decat microbistii care urmaresc un Steaua - Pandurii, de exemplu.

Pentru cine stie ce reprezinta Canal +, uitati aici o oferta pentru meciurile de fotbal: http://produitsetservices.canal-plus.com/i...23&pid=1659

Si astept comentarii si comparatii.

Inca un lucru: TOTI, dar TOTI sefii de televiziuni care se ocupa de difuzarea partidelor la TV au ras cand au fost intrebati daca Liga I merita mai mult de 20 de milioane de euro. Un aspect important: Pro TV-u', care baga jdemilioane in divertisment, a considerat ca nu merita sa-si bata capul nici cu Liga I, nici cu meciurile Nationalei. De ce, oare?

Sistemul Pay-TV ar fi senzational pentru ca sunt convins ca Templul ar fi plin la aproape fiecare meci.

Poate ca spre asta se tinde, e adevarat. Numai ca in Romania acest sistem e falimentar in acest moment.

Asty05.02.2008 20:31

Sincer sa fiu singurul lucru care m-ar deranja in cazul in care va intra sistemul pay-per-view in Romania ar fi ca multi dintre cei ce nu au nici o treaba cu stadionul ar veni la meciuri doar pentru ca e mai ieftin decat sa plateasca ca sa vada la TV...si cum cel mai ieftin bilet e la peluza...se duc mesajele...coregrafiile si toata munca unor oameni pe apa sambetei...vom auzi din ce in ce mai des fraze gen:"lasa ba steagu ala jos ca nu vad" sau vor exista conflicte cu cei care nu au bunavointa sa tina un banner(mesaj) pentru care altii se chinuie o zi intreaga...

shack3r05.02.2008 23:03

OK,am citit ce ati spus voi,nu stiu ce sa zic.Dar v-ati pus problema ca daca boom TV cumpara drepturile si optiunile 3-8 le vinde,iar optiunile 1 si 2 le pastreaza si se ajunge la pay-per-view?eu nu cred ca sunt atat de idioti nici sa vanda tot,nici sa pastreze tot.Si atunci se orienteaza...

hypno06.02.2008 02:12

Problema nu e dolarul, problema e infrastructura de rahat si conexiunea de rahat din Romania. De ce sa platesc un 5$ la meci ca sa vad ca nu se mai conecteaza cand intra mai mult de 10 pe acelasi meci ? Ma uitam la meciurile de CL si nici un frame blocat timp de 90 de min (+ pauza de rigoare).

Daca un pachet de tigari costa cat costa, habar nu am ca-s plecat de ceva timp 5-60 de mii ? ... dar banui ca un meci va costa in jurul a 2-3 pachete ... pe saptamana nu mi se pare absolut deloc exagerat.

Sa-i vedem intai ca baga banii sa faca conexiuni ca lumea si apoi mai vb de platit meciuri pentru Liga lu Mitica.

asta e un edit: Singurul care va avea de suferit este bunicu' Gigel care mai vedea un meci doua pe TVR1 sau TVR2 la care oricum era obligat sa plateasca aboanament ... oamenii saraci si batraneii nu vor mai vedea meciuri. Si totusi au si ei un procentaj intre suporteri si o bucurie in viata ... nu ?

Forza Steaua !!!

David_Steaua200706.02.2008 09:30

Cand salariul mediu in Romania va fi de 1500 de euro pe luna si nu voi avea grija de zilei de maine (ca nush ce taxa mai apare sau nush ce produs se scumpeste) voi fi de acord cu acest sistem pay-per-view!!Mie imi place ca trebuie sa fim ca cei din vest numai atunci cand platim!!De ce nu ni se dau si noua salariile celor de acolo ca sa nu mai avem ce comenta??Asta e doar cfa sa se imbogateasca puscariasii de la FRF si LPF!!Unii dintre voi poate aveti venituri de la 15 milioane de lei in sus,da eu cred ca realizati ca mai exista salarii da 7-8 milioane in Romania(chiar prea multe)

Ca sa fiu suporter trebuie mai intai sa imi platesc datoriile,sa am bani sa cumpar ceva de mancare pentru mine si pentru cei apropiati si abia apoi sa ma duc sa vad si meciurile Stelei!!De ce sa-mi rapeasca aceasta bucurie??

Categoric nu sunt de acord cu acest sistem!!Nu in acest moment,mai peste cativa ani se poate vorbi, dar acum nu!!

Forza Steaua!!

AndyQ06.02.2008 09:31
Nu cred ca e chiar asa. Sunt destui care se plang si de preturile biletelor la meciuri dar au in schimb bani de o bere, de un FHM sau de un pachet de tigari. In mod cert 99,9% dintre romani isi permit asa ceva dar prefera sa faca alte chestii pentru care au fost invatati sa plateasca.

Si vin si eu cu contradictia: Uita-te doar la meciurile Stelei din provincie sa vezi ce imbulzeala e pe la stadioane pentru a vedea respectiva partida. Eu am vazut la Bistrita si la Cluj, cand s-a jucat. Si sunt destul de multi, dupa cum spunea si cineva mai sus(80-90% din suporterii stelisti sunt in provincie).

Eu unu` sunt dispus sa cumpar de la operatorul de cablu pachetul extra pentru a vedea meciurile dorite. Ce se incearca la noi e cu totul altceva: se incearca vanzarea drepturilor catre un singur trust (Boom), lucru daunator pentru ca respectiva companie vinde antene si nu pachete. Microbistul nu mai are posibilitatea cumpararii pachetului singular de programe SPORT, cum se face in vest.

De exemplu in Italia, Spania, Franta, Germania s.a.m.d. te duci la operatoru` de cablu si ii spui ca vrei si programul X pentru sport. In momentul ala ti se trece o suma in plus la plata abonamentului basic de cablu: cam cum e acum la noi cu HBO.

Daca HBO isi facea televiziune separata si vindea antele digitale nu mai aveau nici 30% din abonatii care exista acum in Romania.

Asta e prostia la noi, se incearca monopolizarea pay-TV-ului, ceea ce nu o sa mearga. Boom o sa inceapa sa vand pachete catre operatorii de cablu si noi o sa le cumparam la fel ca pachetul HBO. Asta ar fi solutia optima.

Nu ati observat ca orice strategie care functioneaza in vest, marketing, agricultura, industrie... ce vreti voi, la noi se pune in aplicare cu tipicele modificari romanesti? De aia nu o sa aiba succes cu Boom, pentru ca cineva vrea sa scoata multi bani din asta si nu e vorba de conducatorii de cluburi, la ei o sa ajunga partea mica a contractelor. Liga o sa ia grosu`.

Daca s-ar implementa intocmai ceea ce vedem in vest, nu ar fi probleme, dar nu se intampla asa; romanu` are tendinta de a improviza si atunci se duce naibii totul.

xDaJACKALx06.02.2008 11:15

Cand e vorba de dat bani adoptam foarte repede sistemele europene

Tupac Amaru06.02.2008 11:48

Realitatea este ca se poate trai si fara fotbal. Exista si lucruri mai importante in viata!

dode56ro06.02.2008 12:57

Ok, as fi de acord cu plata dar cum ar fi sa ma asez in fata televizorului LCD cu boomtv (jmecher....) si sa urmaresc un meci cu Steaua vs Scuipa-n Dunare pe un stadion plin de mocirla si infect unde sar mingiile in tibie?

Ar fi de tot rasul!!!

greco06.02.2008 13:38
De ce nu ni se dau si noua salariile celor de acolo ca sa nu mai avem ce comenta??

Pentru ca asta inseamna economia de piata. Sa nu "ni se dea" nimic... Sigur, sunt multe probleme care pot aparea, dar nu mi se pare ca faptul ca cineva "nu ne da" salariile din Vest e una dintre ele. Salariile sunt determinate de productivitatea muncii, iar romanii au cea mai mica productivitate din Uniunea Europeana. Unele din cauze depind de tehnologizare sau de sistemul educational, dar cea mai evidenta e gandirea de tipul "timpul trece, leafa merge". S-a terminat cu "cineva ar trebui sa ma plateasca pentru ca ard gazu 8 ore la munca"... cineva te plateste atunci cand ii oferi ceva de valoare, adica atunci cand munca ta conteaza cu adevarat. Odata cu cresterea productivitatii vom avea si salariile din Vest.

David_Steaua200706.02.2008 14:10
Pentru ca asta inseamna economia de piata. Sa nu "ni se dea" nimic... Sigur, sunt multe probleme care pot aparea, dar nu mi se pare ca faptul ca cineva "nu ne da" salariile din Vest e una dintre ele. Salariile sunt determinate de productivitatea muncii, iar romanii au cea mai mica productivitate din Uniunea Europeana. Unele din cauze depind de tehnologizare sau de sistemul educational, dar cea mai evidenta e gandirea de tipul "timpul trece, leafa merge". S-a terminat cu "cineva ar trebui sa ma plateasca pentru ca ard gazu 8 ore la munca"... cineva te plateste atunci cand ii oferi ceva de valoare, adica atunci cand munca ta conteaza cu adevarat. Odata cu cresterea productivitatii vom avea si salariile din Vest.

Adica matale vrei sa spui ca un neamt sau un francez munceste sau e "mai productiv " ca un roman??Nu as fi de aceeasi parere!!Aaaa,ca baietii de acolo au niste aparate,masinarii care produc cat 100 de tarani din Romania(ma refer la agricultura,ca exemplu) este altceva!!Dad daca e sa luam parte in parte ca om nu cred ca romanul arde gazul mai mult decat un strain!!Mai sunt si exceptii dar parerea mea este ca romanul e mult mai inventiv(asta o stim cu totii) si mai muncitor(si treaba asta e probata in Spania,Italia,Franta,Portugalia, Germania etc)

Sunt alti factori care au dus la discrepanta din ziua de azi!!Repet,sunt de acord cu un sistem pay-per-view da' mai peste cativa ani, vreo 10, cand lucrurile pot intra si la noi pe un fagas cat de cat normal!!

yo_marius06.02.2008 14:16
Adica matale vrei sa spui ca un neamt sau un francez munceste sau e "mai productiv " ca un roman??

sa-ti spun ce stire am auzit....

cica la uzinele Nokia de la Cluj vor fi adusi oarece muncitori polonezi si unguri din cauza "harniciei si inventivitatii" de care dau dovada romanii.....poate sa nu fie adevarat,dar crede-ma ca,desi e mult sa spui ca vest-europenii sunt mai harnici ca romanii, in mod cert ei sunt mult mai responsabili!!!!!si asta poate sa insemne mult in termeni de productivitate a diferitilor indivizi...

morosanu'06.02.2008 14:32
off topic: De ce scrie in mijlocu siteului exact cand intrii "tricou Dinamo" parca era site-ul Stelei :|

aici poti comanda tricouri cu Steaua si hartie igienica(tricouri cu Dinamo)

David_Steaua200706.02.2008 14:34
sa-ti spun ce stire am auzit....

cica la uzinele Nokia de la Cluj vor fi adusi oarece muncitori polonezi si unguri din cauza "harniciei si inventivitatii" de care dau dovada romanii.....poate sa nu fie adevarat,dar crede-ma ca,desi e mult sa spui ca vest-europenii sunt mai harnici ca romanii, in mod cert ei sunt mult mai responsabili!!!!!si asta poate sa insemne mult in termeni de productivitate a diferitilor indivizi...

Pai eu ma refeream la vesticii aia cu bani multi!!N-am zis ca romanii sunt "cei mai cei" da in comparatie cu altii stam destul de bine!!Polonezii.ungurii,sarbii,moldovenii,bulgarii etc nu se prea pun ca astia sunt de pe langa noi si nu-s asa de evoluati (chiar daca unguirii si polonezii stau mai bine ca noi)!!

dax4706.02.2008 16:41

Se cam termina cu imbulzeala. becaliada a creat atata sila incat nu se mai imbulzeste lumea ca sa vada meciurile Stelei. Si fenomenul ia amploare. Datorita acestei becalizari Steaua pierde imagine si suporteri zilnic.

sport.ro - cat de retardati sunt sa declare ca fecali e sprijinit de 70% din suporterii stelisti. Unde-s aia ?

danimarcu06.02.2008 17:01
sport.ro - cat de retardati sunt sa declare ca fecali e sprijinit de 70% din suporterii stelisti. Unde-s aia ?

Cum unde?La Jiji in birou .Probabil ca si-a angajat mascariciul o echipa IT care sa-l ajute in diferite sondaje... :rolleyes:

MoWeed06.02.2008 17:49

Probabil la sondajul de pe sport.ro au votat si dinam0-visti si ciori altfel nu-mi explic. Credeam ca numarul de oi a scazut...

novac06.02.2008 18:10
Probabil la sondajul de pe sport.ro au votat si dinam0-visti si ciori altfel nu-mi explic.

... sondajul de pe sport.ro au voMat... multa lume face misto de votingurile astora de pe sport.ro Si ei le prezinta parca cine stie ce mare sodaj de opinie au facut... penali!

yo_marius06.02.2008 18:16

desi e off-topic iata cum vad eu sondajul/ele de pe sport(hahahahaha).ro

isi mai aminteste cineva scandalul stirilor sportive de pe proteve?? ei,cam acelasi lucru se intampla si in cazul astora....creditorul din pipera county "sponsorizeaza" cumva acest sait sau cine stie ce firma cu ceva legaturi in "caracatita mediapro" iar ei,ca niste slugi veritabile(din punctul asta de vedere media pro sau intact mi-e tot una), mai baga cate ceva despre "nea Gigi".....un reportaj,un sondaj...sa vada tot prostu'(de fapt corect ar fi sa vada si sa creada doar prostii) cat de tru "nea Gigi".....

sunt momente cand nici un camion de lamai nu pot sa indeparteze greata....

st19raul07.02.2008 01:33

legat de acest sistem de vizionare a meciurilor...este o porcarie!!(cu toate ca e inevitabil) Este impotriva fotbalului, dk la echipa noastra si cred ca si la rivale vor fi persoane care vor plati pentru a vedea meciurile..la echipele mici din provincie cine o sa platesca?? la o echipa gen mioveni, Vaslui, Brasov ca tot promoveaza cine o sa se mai uite?? in concluzie fotbalul o sa dispara incet incet...pacat

Living_Dead_Stripper07.02.2008 09:40

Pentru orice tre' sa ,,pay''

Taxe , rovignete , fotbal ,

Euro , dolari sau lei ,

Sa platiti fara scandal... ;-)

w3bmaster07.02.2008 23:08

In afara cum e ?

Intram si noi in randu lumi ?

Eu unu as da si dublu da sa vad si eu ca din bani mei care ajung la club se cumpara un jucator il vor fani pe Vilanueve il luam ca si eiasigura bugetu asa da

Cat despre LC si biletele din sezonu asta sa fim seriosi au fost de Liga Campionilor vrei sa mergi sa vezi vrei sa traiesti bine muncesti nu te vaiti ... bine poa exagerez avand in vedere ce venituri am eu si ce venituri au altii da totusi ......

In fine sa vad eu ca se vand drepturile TV cu 19 milioane eur cat se preconizeaza (m,ici copii pe langa 60-70 prin Spania) om vedea Forbalu e de mult o industrie

«123»