FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Megastar

«123»
Mihai Somanescu29.01.2008 08:29

@ssinpadureacualune

Enescu a fost adus de la Building Vanju Mare, dar din pacate nu s-a putut adapta la Bucuresti. Din cate stiu a fost vandut la Pandurii Targu Jiu si de-acolo a fost iarasi vandut, catre o alta echipa.

serban2329.01.2008 10:49

Mihai, un singur lucru nu am inteles: in finalul articoului tragi o concluzie, ridici o problema, dar nu dai si o rezolvare.

Pai daca nu-i trimite la Steaua 2 sau Buzau sa joace, ce sa faca cu ei, doar nu ii baga pe toti in echipa mare?!

Eu zic ca e ok sa-i lase acolo sa joace si sa aduca cate 1,2 pe an (sau la 6 luni) sa-i testeze la echipa mare si sa-i pastreze daca e cazul.

Oricum in momentul de fata nu cred ca Steaua isi poate permite astfel de experimente le echipa mare. Are nevoie de "certitudini".

Iar daca continuam sa ne zbatem pentru fiecare punct nici nu va fi in veci loc pentru astfel de experimente.

Cand vom incepe sa gastigam meciurile la diferente mai mari putem face si astfel de experimente, dar daca conducem cu 1-0 nu cred ca-l putem scoate pe Goian ca sa testam un tanar jucator(indiferent cat de talentat e)

Cred ca aici am putea vorbi si despre flerul antrenorului, increderea in calitatile sale, puterea de decizie....

Mihai Somanescu29.01.2008 11:23

@Serban

Solutia mea este ca din cand in cand unui tanar jucator sa i se dea o sansa. Uita-te la Barcelona: in criza de atacanti l-au bagat pe Krkic de 17 ani. Puteau sa cumpere pe cineva, dar l-au bagat. De ce in loc sa achizitionam pe alde Surdu sau Baciu, nu-i dam o sansa si lui Alex Iacob sau Cristi Iancu( cel mai bun jucator de la Steaua 2, joaca mijlocas stanga/atacant) ?Cate goluri sa dea in B si C pana li se acorda o sansa? Daca nu-i bagam , cum o sa-si arate valoarea? Trebuie ca antrenorul sa-si asume odata decizia, de a-l baga pe unul sau altul din ei. Ideal ar fi ca la nivel de conducere sa se aleaga politica de promovare a tinerelor talente. De ce sa dai sute de mii pe Badoi, cand exista un Bogdan Mustata la Steaua 2? Cate meciuri a jucat Badoi, putea sa joace si Mustata. Aceeasi poveste si cu Vatca si etc.

marshal29.01.2008 12:00
baieti rabdare si incredere. o veste incintatoare, de viata lunga si fumoasa pentru toti stelistii adevarati. sadea domnul sa fie realizata cu profesionalism. critici putem formula usor, mai greu e sa spijinim; in consecinta haideti sa facem ce e mai greu pentru ca satisfactia va fi mai mare-sa-i incurajam, sa mergem la meci si la Steaua 2, sa fim uniti si sa aparam cu onoare culorile ros-albastru.

noi avem incredere in ei,dar de ce nu are Becali?,pe Ochirosii de ce l-au trimis la buzau?si pe ceilalti(nu mai tin minte numele)in loc sal trimita pe surdu la buzau ei il trimit pe Razvan,ca doar e tanar si nare experienta,la buzau nici nu o sa faca experienta,din partea mea sa fie tot lotul din copii de 14 ani tot mai bine joaca in comparatie ce o fost sezonul asta

:steag_steaua_ro: :steagcruce:

victor29.01.2008 12:32

ideea actuala de strangere a talentelor fragede este excelenta si in timp ar putea sa dea rezultate deosebite. pana la urma asa procedeaza toate cluburile mari din vest. sigur ca orice inceput. nu va fi usor si vor mai aparea probleme sau derapaje.

cat despre aducerea la prima echipa a jucatorilor tineri aceasta nu trebuie sa fie un scop in sine. Steaua are obiective clare de performanta si nu are timp sa experimenteze. de altfel sunt convins ca toti cei care acum ii cereti pe Iacob sau altii copii in echipa, la primul esec cu ei in teren ati incepe sa va aratati nemultumirea. in fotbal nu conteaza neaparat varsta: intri in echipa atunci cand meriti!

cred ca e corect ca jucatorii tineri sa se rodeze la Steaua II sau la buzau! ce rusine este ca Ochirosii, Iacob sau Tudose sa joace la gloria meci de meci si sa arate ca sunt cei mai buni de acolo? din pacate multi dintre pusti nu inteleg ca marea performanta nu inseamna doar fite pe strazile capitalei, ci o munca grea, care incepe in noroaiele din ligile inferioare si poate trece inclusiv pe la echipe satelit de provincie. daca nu esti cel mai bun la buzau in fiecare joc, este imposibil sa intri in prima echipa a Stelei.

vad ca tot faceti referire la surdu, uitand ca atunci cand a fost transferat facea parte din lotul de tineret, iar la 23 ani este unul din jucatorii promitatori din tara. din pacate, conditiile subiective (atitudinea suporterilor), dar si obiective (legate de calitatile efective ale jucatorului), ne-au aratat ca totusi surdu nu pare pregatit sa joace la Steaua. nu trebuie insa facut de aici un capat de tara si aratat cu degetul. eu recunosc ca la inceput transferul mi s-a parut util, surdu parand un jucator interesant la echipele unde a jucat (Brasov si CFR). din pacate se intampla de multe ori ca jucatorii veniti din provincie sa nu reuseasca sa se acomodeze in capitala! surdu pare cam moale si nu are rautate in joc! adica altfel spus, e un baiat bun, dar nu pentru Steaua!

st_194729.01.2008 13:55

O sa vedeti voi ... Vaduva si Nastasie o sa rupa tot la Steaua!! O sa auziti de ei in 2-3 ani .

MoWeed29.01.2008 14:04

@Victor

Nu-mi vine sa cred ca zic asta dar chiar sunt de acord cu tine odata

@Mihai Somanescu

La Barcelona bojan a fost promovat dar a jucat ceva timp si la echipa a 2-a la fel ca Messi Iniesta sau Giovanni...e totusi bine sa joace la satelit ca sa castige ceva experienta. Parerea mea e ca decat sa joace 1 meci in 10 etape la echipa mare mai bine joaca meci de meci la echipa a 2-a si sa fie urmarit de antrenorul echipei mari. Daca se evidentiaza la echipa a 2-a(care ar fi bine sa joace in Liga a 2-a ca sa nu fie totusi un salt asa de mare cand ajung la echipa mare) normal ca trebuie sa li-se dea o sansa...

victor29.01.2008 14:58
@Victor

Nu-mi vine sa cred ca zic asta dar chiar sunt de acord cu tine odata

daca se elimina "acutele', in ambele sensuri, se poate si "comunica"! important este ca toata lumea sa inteleaga ca aici sunt (sau ar trebui sa fie) numai suporteri ai Stelei si ca pana la urma cu toti dorim ca echipa noastra sa triumfe! restul nu sunt decat copilarii!

Mihai Somanescu30.01.2008 08:53

@Mo Weed

Salut. Ai perfecta dreptate. Dar si Cristian Iancu joaca la echipa a doua, care este tot in ligile inferioare, este golgeter acolo si are tot 17 ani ca si Bojan. Diferenta e ca unuia i s-a dat o sansa, iar celuilalt nu.

MoWeed30.01.2008 09:37

@Mihai Somanescu

Nu stiam asta sincer sa fiu....Decat sa fi dat 1 milion pe Romica Surdu mai bine dadea o sansa unui jucator tanar...Dar pentru asta trebuie un antrenor curajos si un patron intelegator. Daca juca primele meciuri prost il facea ciobanul cu ou si cu otet. Si asta e o parte a problemei...

Mihai Somanescu30.01.2008 12:10

@ Mo Weed

Nu titular meci de meci, dar eu spun ca daca acestui jucator ii dai sansa sa se antreneze cu echipa mare va fi super motivat sa joace bine, chiar daca joaca 15-20 de minute pe meci. Ai dreptate si tu cu ciobanul si antrenorul curajos...

MoWeed30.01.2008 12:36

Oricum observ ca deja si-a asumat ciobanul planul asta.....cica l-ar fi facut el de 3 ani....interesant atunci cum tineri ca Ochirosii Tudose si Iacob au fost trimisi la Buzau in loc sa-si faca rodajul la echipa a 2-a. Cea mai buna varianta era sa se antreneze cu echipa mare si cand nu aveau loc la echipa mare sa joace la satelit ca sa ramana in forma....

"Mare caracter" Becali asta....

victor30.01.2008 14:03
Ai perfecta dreptate. Dar si Cristian Iancu joaca la echipa a doua, care este tot in ligile inferioare, este golgeter acolo si are tot 17 ani ca si Bojan. Diferenta e ca unuia i s-a dat o sansa, iar celuilalt nu.

exista si alte diferente, in principal legate de valoare fotbalistica. bojan a intrat in prima echipa a barcelonei pe valoare, nu pentru ca este tanar! din pacate pentru el se dovedeste ca nu poate inca sa-i ajute suficient pe barca din moment ce realul calca totul in picioare!

Cristian Iancu nu poate juca inca in prima echipa! asta e doar un vis! sa fie cel mai bun la Steaua II, sa fie imprumutat la buzau, unde iar sa fie cel mai bun si apoi, "portile i se deschid"! daca nu esti o valoare absolut exceptionala si evidenta, nu poti arde etapele!

yo_marius30.01.2008 17:29
exista si alte diferente, in principal legate de valoare fotbalistica. bojan a intrat in prima echipa a barcelonei pe valoare, nu pentru ca este tanar! din pacate pentru el se dovedeste ca nu poate inca sa-i ajute suficient pe barca din moment ce realul calca totul in picioare!

Cristian Iancu nu poate juca inca in prima echipa! asta e doar un vis! sa fie cel mai bun la Steaua II, sa fie imprumutat la buzau, unde iar sa fie cel mai bun si apoi, "portile i se deschid"! daca nu esti o valoare absolut exceptionala si evidenta, nu poti arde etapele!

deci astea-s etapele la Steaua?? de cand e Buzaul o etapa obligatorie in traseul juniorilor stelisti??

ne lasi ma?? si spune-i amicului de salon,ala de se crede clarc gheibal,ca doctorii de la psihiatrie ii sunt prieteni si ii vor doar binele.....si tie la fel...

DanStan30.01.2008 19:42

Si adica de ce n-ar fi Buzaul o etapa obligatorie ? Ilie Dumitrescu si Dan Petrescu au jucat cate un sezon la FC Olt inainte de a fi titularizati la Steaua si n-au murit. Sau mai nou junioru' stelist are doua perechi de oua si se simte injosit daca simte miros de provincie in jur ?

yo_marius30.01.2008 19:48
Si adica de ce n-ar fi Buzaul o etapa obligatorie ?

pentru ca Buzaul nu e satelitul Stelei!! Steaua are un satelit,care se numeste Steaua II si joaca in Liga a III-a.

F.C. Olt exista inainte de '89....sa ramana asa!!!

DanStan30.01.2008 20:04
(...) Steaua are un satelit,care se numeste Steaua II si joaca in Liga a III-a.

Trebuie sa recunosc : experienta capatata in meciurile contra Viitorului Insuratei sau UFC Chitila nu se poate compara cu experienta unui jucator de la Buzau care are doar ocazia de a juca impotriva unor echipe mediocre gen Dinamo, Rapid sau ... Steaua.

D-aia ziceam acum cateva zile ca Steaua II ar trebui sa promoveze in Liga a doua. Macar pe-acolo mai pot fi gasite echipe gen FC Brasov - Muce junior, Sportul sau Progresul. Meciurile impotriva unor astfel de echipe ar fi mult mai edificatoare. Nu de nivelul unor jocuri de prima Liga dar ... una e sa-l ridiculizezi pe Gheorghe de la Insuratei si alta e s-o faci cu alde Maldarasanu.

Mihai Somanescu31.01.2008 11:07

@Victor

Bineinteles ca Bojan a intrat pe valoare. Dar ca si ai nostri si el a dat goluri in diviziile inferioare( Barcelona b la care a fost golgeter este tot in divizia a treia ca si Steaua 2), pana cand i s-a dat o sansa. Fara acea sansa, tot un tanar de la satelit ar fi ramas. La noi cand o sa vina acea sansa?

Sincer, nu vad ce beneficiu poate avea un tanar ca Tudose ca se antreneaza pe terenuri de toata jena, ca n-are conditii de pregatire, ca parteneri de antrenament ii sunt "taticii casei", gen: barbu, paleacu, nejneru sau gheorghita. Cred ca ar fi mult mai motivat sa invete de la idolii sai pe urmele carora vrea sa paseasca.

Inca ceva: de ce juniorii nostri trebuie sa fie exceptionali la echipe mici ca sa joace la Steaua? Surdu a fost exceptional la CFR? Lovin la Bacau? Dino Eze a facut furori la Buzau?

victor31.01.2008 14:27
deci astea-s etapele la Steaua?? de cand e Buzaul o etapa obligatorie in traseul juniorilor stelisti??

ne lasi ma?? si spune-i amicului de salon,ala de se crede clarc gheibal,ca doctorii de la psihiatrie ii sunt prieteni si ii vor doar binele.....si tie la fel...

multi citesc putin inteleg! nu faci parte dintre ultimii!

in aceste conditii scuteste-ma de umorul tip mahala! oricum uite ca ai reusit ce ti-ai propus: ai devenit plictisitor! poate totusi nu-mi mai raspunzi!

victor31.01.2008 14:42

pentru. Mihai somacescu:

inteleg remarcile tale si pana la un punct sunt de acord cu ele. promovarea unui jucator tanar este totusi nu neaparat o optiune de management, cat decizia exclusiva a antrenorului. daca acesta, in speta acum Lacatus, crede ca vreunul din pustii de la Steaua II e capabil sa intre in carti si sa ajute cu adevarat echipa in meciurile grele, e liber sa o faca! sigur este un risc pe care orice antrenor trebuie sa si-l asume. daca pierdem de ex. cu CFR sau cu rapid pe mana unui pusti proaspat promovat, toata lumea te va pune la zid. daca mutarea e castigatoare, esti un mare antrenor. uite, pe rijkard promovarea lui dos santos si bojan, desi teoretic benefica, practic nu-l ajuta. va fi demis! in concluzie: promovarea unor tineri din propria pepiniera este exclusiv o decizie a lui Lacatus, care insa in orice caz nu va fi absolvit de responsabilitatea rezultatelor.

e bine totusi sa judecam jucatorii prin comparatie. de aceea am spus ca mai intai juniorii talentati trebuie ori sa fie exceptionali, si astfel sa sara etapele, ori, sa fie clar cei mai buni in toate echipele unde joaca. daca nu te poti impune la Steaua II sau la buzau, nu cred ca esti pregatit pentru primul 11 al Stelei.

fata de ex. concrete mentionate de tine as zice ca: surdu, cand l-am transferat era compunent al lotului de tineret si un jucator tanar interesant (atat la Brasov cat si la Cluj), Lovin si Baciu au venit la Steaua dupa o serie de meciuri foarte bune la bacau, in care varful a fost victoria in fata tiganimii, iar dino ezze, daca ramanem onesti in evaluari, parea singurul jucator de la buzau cu un profil oarecum international si capabil sa creasca in viitor (de ex. eu i-am urmarit pe Tudose, Litu sau Simion si cu parere de rau zic ca ar putea fi jucatori onorabili in divizia A, dar nu sunt valori pentru Steaua)

Raul198831.01.2008 15:31

eu cred ca dintre Simion , Litu si Tudose ultimul are valoare de Steaua

el are doar 20 de ani si a jucat un tur destul de bine la Buzau

sa nu uitam ca Tudose ii convocat de multe ori la nationala de juniori

am observat ca atacantu ala brazilian de la Zaglebie lubin a fost transferat la buzau

ma intreb acuma daca buzaul la cumparat s-au l-am cumparat noi si l-am inprumutat lor :mellow:

http://www.transfermarkt.at/de/spieler/523...nes/profil.html

yo_marius31.01.2008 20:09
multi citesc putin inteleg! nu faci parte dintre ultimii!

in aceste conditii scuteste-ma de umorul tip mahala! oricum uite ca ai reusit ce ti-ai propus: ai devenit plictisitor! poate totusi nu-mi mai raspunzi!

poate te abtii tu.....stii,dai dovada de maturitate...etc...shit&stuff

interesant mi se pare ca faptul ca un umor de mahala asculti de la idolul tau,creditorul din pipera,si ala nu ti se mai pare asa plictisitor....in fine,nu poti sa te **** in gustul omului....

ideea pe care ai fi putut s-o combati,nu sa-ti storci solitarul neuron pentru o fraza pe care o poate scrie un bebe de gradinita, era ca Steaua nu are de ce sa-si trimita juniorii la Buzau!!!

2 exemple concrete:Real Madrid Castilla si Sevilla B....astept contraexemplele tale....sau mai bine nu,deja stiu nivelul tau de discutie....

DanStan31.01.2008 23:55

1. Atat Real Madrid cat si FC Barcelona au DOUA echipe satelit : Real Castilla (B) - echipa secunda si Real C - echipa de tineret, respectiv Barcelona B - echipa secunda si Barcelona C - echipa de tineret. Echipele secunde joaca in Liga a 3-a (Segunda B) iar echipele de tineret in Liga a 4-a (Tercera). In plus exista echipe de juniori la toate nivelele.

2. Doar FC Barcelona se bazeaza pe echipa secunda. Real Madrid 6 jucatori care au jucat la Real Castilla dar din acestia doar DOI au jucat mai mult de un sezon : Soldado si Codina.

Toti ceilalti au urcat rapid de la juniori la Real C, Real Castilla si Real.

3. Ideea referitoare la Sevilla B e hilara. NICI UNUL din cei 25 de jucatori de baza ai FC Sevilla n-a jucat la Sevilla Atletico (Sevilla B).

4. Peste 60 %. Asta e proportia strainilor din loturile Barcelonei, Realului si Sevillei. Atunci cand Steaua va avea in lot cel putin 15 jucatori straini DE VALOARE atunci vom putea vorbi de aplicarea modelului spaniol in Romania. Iar primul pas ar fi separarea echipei de rezerve de echipa de tineret-juniori. Steaua II - rezerve si Steaua III - tineret.

Mihai Somanescu01.02.2008 12:51

@ Victor

Ai dreptate. In teorie. Problema este ca jucatorul roman, prin natura natiei, nu este un luptator. Nu este intruchiparea unui vis american: sa se ridice de jos si sa ajunga in top. Iti dau un exemplu: Alin Litu. Acest jucator a jucat prin Oltenia, nu stiu exact pe unde( Bechet parca), pana cand a fost descoperit de Leonard Strizu. Acesta s-a tinut de capul lui, l-a adus la Bucuresti la echipa a doua. Acolo a explodat! A fost remarcat de Zenga care l-a adus la prima echipa si juca de manca pamantul. A si debutat, impreuna cu Simion, in acea editie de campionat. In momentul in care Strizu nu a mai fost langa el( problemele cu justitia) Litu a cazut incet-incet, din speranta in jucator care trebuie imprumutat. Eu sunt sigur ca n-o sa arate niciodata la buzau ce poate, pentru ca pur si simplu nu este destul de ambitios.

Contraexemplu este colegul sau Tudose. Descoperit de Cartu la Galati, a venit la Steaua, s-a impus la echipa a doua si a fost promovat la prima echipa pe vremea lui Oli. A suferit apoi un accident si a stat departe de teren destul de mult. A fost imprumutat la Buzau, unde s-a impus, Fane Stoica facandu-l chiar capitan. Dar Tudose este tipul de jucator gen Gatusso, care isi rupe oasele pe teren, joaca indiferent unde si cum. Sunt putini ca el. Aici e problema. De-aia spun, nu cred ca ne permitem luxul sa pierdem si putinele talente care apar la noi, pe motiv ca nu se impun la echipele mici. Jucatorul roman nu este un luptator. Din pacate.

serban2304.02.2008 16:31
@Serban

Solutia mea este ca din cand in cand unui tanar jucator sa i se dea o sansa. Uita-te la Barcelona: in criza de atacanti l-au bagat pe Krkic de 17 ani. Puteau sa cumpere pe cineva, dar l-au bagat. De ce in loc sa achizitionam pe alde Surdu sau Baciu, nu-i dam o sansa si lui Alex Iacob sau Cristi Iancu( cel mai bun jucator de la Steaua 2, joaca mijlocas stanga/atacant) ?Cate goluri sa dea in B si C pana li se acorda o sansa? Daca nu-i bagam , cum o sa-si arate valoarea? Trebuie ca antrenorul sa-si asume odata decizia, de a-l baga pe unul sau altul din ei. Ideal ar fi ca la nivel de conducere sa se aleaga politica de promovare a tinerelor talente. De ce sa dai sute de mii pe Badoi, cand exista un Bogdan Mustata la Steaua 2? Cate meciuri a jucat Badoi, putea sa joace si Mustata. Aceeasi poveste si cu Vatca si etc.

Perfect de acord. Fiind o strategie cat se poate de fireasca cred ca o vor aborda si "conducatorii" echipei.

Problema ar fi ca aceasta politica de promovare a tinerelor talente trebuie sa aiba in spate o echipa foarte puternica si bine legata, ceea ce nu prea e cazul nostru momentan.

Iar o alta problema este la asumarea deciziei si la autoritatea si puterea antrenorului, pentru ca vine Laca si baga un tanar in prima echipa si daca da ala chix ii sare in cap Gigi si sarim si noi si-l injuram si-l facem praf(vezi: Surdu). Sau si mai grav , iese in fata si joaca bine si ajunge la Buzau :biggrin: (vezi Ochirosii). Poate vezi ca-l da Milan pe Pato prin serie C sa se "rodeze"

Si mai apar si exemplele negative: Bicfalvi, care nu stiu cum va creste daca il tot tin pe bara. Motivat, pentru ca nu a avut evolutii bune, dar nici sa-l tii degeaba la echipa. Consider ca el ar fi trebuit si trebuie sa fie imprumutat si nu Ochirosii.

Sa speram ca pe viitor vor acorda mai multa atentie tinerilor si lucrurile vor merge din ce in ce mai bine

«123»