FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Megastar

«123»
fcsteaua.ro28.01.2008 13:07

Megaproiect? Suna interesant. Ce presupune asta? Constructia unui camin pentru tinerii jucatori ai Stelei care nu sunt din Bucuresti si aducerea celor mai interesante talente pentru echipa a doua. Responsabil de proiect: Adrian Ilie. Pana acum suna okei, nu extraordinar dar okei. De ce nu extraordinar? Pentru ca nu am auzit un cuvintel despre crearea unui departament de scouting in care sa lucreze oameni capabili sa gaseasca si sa urmareasca acesti prezumtivi jucatori ai Stelei. Am auzit ca " vom lua varfurile de la echipele nationale". Pai haideti sa-l intrebam pe fostul junior Adrian Ilie, da, acela care nu a fost convocat la echipele de juniori si tineret ale tarii sale, ce parere are despre acest aspect! Nu am auzit un cuvintel despre aducerea de nutrionisti, psihioterapeuti sau educatori pentru acesti copii.

Sa zicem ca Adrian Ilie se afla in conducerea Stelei din vara si tot ce s-a pierdut pana atunci nu i se poate imputa. Asa mi se pare corect. Dar de Alexandru Pena si Sebastian Mladen( primul portar de 18 ani si al doilea fundas central de 16 ani) a auzit? Ei bine, se pare ca a auzit Luciano Spalleti, antrenorul Romei, care si-a dat acordul ca acesti jucatori sa joace pentru echipa de tineret a Romei. Aceeasi echipa unde s-au format: Totti, De Rossi, Aquilani sau Curci. De asemenea, tanara extrema dreapta( oare pe ce post joaca Nicolita?!) Victor Dobrescu a semnat cu AC Torino, fiind monitorizat de Real Madrid sau Bayern Munchen inainte sa semneze cu piemontezii.Haideti sa va mai dau nume: Bogdan Moldovan si Alexandru Maxim( ambii 17 ani ) la Espanyol Barcelona, Vlad Chiriches( 17 ani) la Benfica, Catalin Varga( 14 ani!) la Werder Bremen! Dar ce vorbim noi de Torino si Roma, cand Alexandru Iacob, care s-a pregatit cu Inter Milano, a fost cumparat de Steaua lui Adrian Ilie si trimis fara remuscari pentru "rodaj" pe la Buzau? Avand in vedere ca Mancini l-a considerat destul de bun sa se antreneze cu Inter probabil ca Steaua ar fi trebuit sa fie "rodajul" sau. In schimb, tinem cu dintii de un Goian care se blazeaza pe zi ce trece.

A doua parte a problemei rezida in neincrederea multora dintre noi in staff-ul centrului de copii si juniori. Intrebarea: bine, bine, luam acesti jucatori, dar antrenorii? Cine se ocupa de ei? In acest an m-am ocupat si ma ocup cu un proiect fotbalistic, care implica strangerea de informatii despre jucatorii romani. In acest proiect m-am ocupat de Steaua 2 si am avut ocazia sa discut cu seful acestui centru, domnul Gheorghe Gigel. Acesta impreuna cu Leo Strizu se ocupa si de Steaua 2. Vreau sa va precizez ca doar am cerut niste date elementare despre jucatorii de-acolo, gen data nasterii, locul nasterii, pozitia in teren, piciorul favorit. Ce am primit in schimb: am primit o baza de date computerizata in care erau trecute pana si numerele de la pantofii parintilor. Nu mai zic de greutate, inaltime si altele asemenea. Am primit pana si numerele lor de telefon, iar domnul Gheorghe Gigel mi-a explicat tot ce vroiam sa aflu despre acesti tineri. Am mai aflat ca tot centrul s-a reorganizat, ca toti juniorii Stelei joaca cu echipe ai caror jucatori sunt cu doi ani mai mari! Au fost adusi antrenori tineri, toti recomandati de rezultate ( de ex: celebrul profesor Toma ). De-asemenea fiecare echipa are un mic staff tehnic: doctor, antrenori cu portarii, maseuri. Aceasta nu este o lauda adusa "administratiei" becaliene, ci pur si simplu realitatea. Cine a pus la punct acest centru e lesne de banuit, pentru ca este implementat de vreo 2 ani...

Care este ideea? Ideea este ca jucatori exista si acum, ca antrenori care sa se ocupe de ei exista, dar ceea ce nu exista, este o strategie de identificare si integrare a celor mai buni tineri jucatori in echipa mare a Stelei. Degeaba aduce Adrian Ilie "varfurile", daca sunt trimisi la rodaj in Divizia C sau la Gloria Buzau. Avem nevoie nu de vorbe mari, ci de fapte concrete.

Mihai Somanescu

1uLy4Nn28.01.2008 13:18

macar sa faca asa ceva cu toate ca nu cred. poate asa o sa descopere si el noi talente, ieftine si care sa faca performanta...sper sa apuc acea zi chiar daca am abia 19 ani :steag_steaua_ro:

xDaJACKALx28.01.2008 13:20

Pe mine ma mira denumirea Steaua 2015.Multi din jucatorii care i-a adus au 19, 20,21 de ani, tre sa astepte pana in 2015 ca sa apuce sa joace pentru Steaua?

Virgil28.01.2008 13:54

Ideea in sine ma bucura. Asta pentru ca tot discutam ca ar trebui ca Steaua sa aiba o academie de fotbal. Cum va evolua si care vor fi rezultatele ramane de vazut.

Interesant articol. Bine documentat si bine scris. Felicitari Mihai Somanescu.

MoWeed28.01.2008 13:57

Foarte bine punctat avem o gramada de juniori romani la echipe din V Europei pentru ca noi nu am avut ochi pentru ei

Daca ii aduce si raman nepotii lu Becali antrenori la Steaua 2 nu a facut absolut nimic. Nu sunt de acord cu ultima afirmatie marile echipe din europa isi trimit si ele juniorii la echipe de Liga a 2-a(daca nu au satelit) pentru rodaj. De exemplu la Barcelona si Bojan, Giovanni sau Messi au petrecut o perioada la satelitul echipei. Mai bine joaca meci de meci in C decat odata sau de 2 ori pe sezon la echipa mare. Eventual sa se antreneze cu echipa mare dar sa joace la satelit....

Astristul28.01.2008 14:15

Pe mine nu ma incalzeste cu nimic faptul ca Ilie a cumparat 16 tineri de perspectiva, dar care nu or sa aibe loc sa joace in echipa mare a Stelei niciodata pentru ca nu o sa li se acorde increderea necesara!

In plus, domnule Somanescu, ati punctat bine. Jucatorii mentionati de dumneavoastra care au fost achizitionati de Werder Bremen, FC Torino, Espanyol Barcelona, SL Benfica sau as roma au fost, probabil, considerati "sub nivelul" Stelei, si poate de aceea nu i-au luat.

Adevarul este ca nu avem scouteri care sa-i gaseasca pe acesti pusti, iar altii (cluburile enumerate mai sus) AU!

:steagcruce:

Tavone28.01.2008 14:22
Pe mine ma mira denumirea Steaua 2015.Multi din jucatorii care i-a adus au 19, 20,21 de ani, tre sa astepte pana in 2015 ca sa apuce sa joace pentru Steaua?

s-au referit probabil la momentul de varf al generatiei, unde acesti copii vor avea atunci 25-27 ani, maturi si valorosi...cred eu

AdrianUltras2528.01.2008 14:25

hai ca pentru inceput e bine.cred ca in timp se vor rezolva problemele si se va pune totul la punct.

asta daca vor continua asa cum au inceput.eu stiam ca Steaua are scouteri(Gabi Popescu era la un moment dat).

sa vedem ce o fi.

sa plece oieru si o sa fie bine.

84ava28.01.2008 14:45
Pe mine nu ma incalzeste cu nimic faptul ca Ilie a cumparat 16 tineri de perspectiva, dar care nu or sa aibe loc sa joace in echipa mare a Stelei niciodata pentru ca nu o sa li se acorde increderea necesara!

Perfect de acord.

Il Soldatino28.01.2008 14:49

Sunt de parere ca in presa doar s-a auzit de un proiect al lui Adi Ilie. Ma indoiesc ca acesta a fost pus pe masa editorilor de ziare si a realizatorilor TV pentru a fi dezvaluite toate actiunile care-l compun. Daca intr-adevar exista ceva activitati mai complexe, nu doar construirea unui camin sau daca nu sunt doar vorbe. De aceea se impune sa asteptam.

Adevarat este ca nu putem baga mana in foc pentru nimic, dar ar fi mai prudent sa adoptam o pozitie de asteptare si sa urmarim ce vor face conducatorii. Nu ne costa prea mult. Daca atatia ani cu totii am "urlat" ca nu exista niciun proiect privind Steaua, iata ca acum exista unul. Ramane de vazut daca va fi implementat si nu ar fi bine daca macar noi nu am spera in mai bine.

Intr-adevar, in articolul de mai sus este un mare adevar: degeaba aduci tineri daca nu ii promovezi.

fane_coiotul28.01.2008 14:59

Acest proiect nu poate fi decat o veste buna dar exista si un dar... daca ciobanul a fost de acord sa bage bani intr-un proiect care se va materializa abia peste 6-7 ani nu cred ca are de gand sa ne paraseasca prea curand ci dimpotriva parca isi face culcusu mai comod...

LARI28.01.2008 15:11

Excelente observatii, Mihai! Ma bucura atat faptul ca ai avut curiozitatea sa te interesezi de echipele de juniori (pe cand un articol informativ despre acestea? - sper sa nu te deranjeze indiscretia mea) dar si faptul ca se lucreaza serios la nivelul acesta la Steaua.

E exceptional de bine ca usor-usor evoluam. Nu le putem avea pe toate dintr-o data. De exemplu, daca stiu bine, multe grupe de copii de la Dinamo au fost desfiintate, multi de acolo ajungand in curtea noastra...

Sper din toata inima ca staff-ul tehnic al echipei mari sa aiba mare grija de acesti tineri.

Daca stiu bine, in cantonamentul din Cipru nu au fost luati decat 2 (doi!) juniori, ambii fundasi: Bogdan Mustațã si Alexandru Iacob. Sper ca acesta sa fie doar inceputul. Pe vremea lui Zenga, daca-mi aduc bine aminte, macaronaru' lua des jucatori de la juniori la antrenamentele echipei mari.

Offf... parca niciodata nu e destul timp...

makaan28.01.2008 15:31

Excelent articol al lui Somanescu din nou. Si cu o concluzie clara,si totodata adevarata din pacate...

In alta ordine de idei,ce se va intampla oare cu Razvan Ochirosii?

MoWeed28.01.2008 15:37

Nush dar accidentarea asta nu e de bun augur . Au mai fost nenumarate cazuri in care dupa asemenea accidentari jucatorii niciodata n-au mai jucat la nivelul dinainte(Oprita, Iacob,etc.). Noroc ca e tanar sper ca-si va reveni cat mai repede

w3bmaster28.01.2008 16:12

Eu sunt multumit ca incep lucrurile sa se miste nah suntem romani e greu cu noi o luam catinel catinel

Nu e perfect sistemu da sper ca in curand va fi ....

Forza Steaua

mad7928.01.2008 17:04

Haideti dl Mircea S,nu va faceti ca nu tineti minte cand MM,se lauda cu infintarea de scounteri prin Spania,prin America de sud si alte zone exotice ale lumii,asa ca scoureri,ar fi.Tin minte ca spunea ca de regiunea Spania,chiar Gica Craioveanu este responsabil.Oare sa fi fost ceva adevarat.Oricum am cere prea multe lucruri albe la Steaua,in acesta perioada sumbra din istoria ei,era Becali,ma refer.Asa ca sa ne multumim cu atat si sa speram ca spre viitor se vor aranja lucrurile si spre satisfactia domniei voastre.

ps.scuze dar nu v-am retinut numele:)

aaa,da era Mihai Somanescu

Joga Bonito28.01.2008 18:24

Rabdare Mihai...

Lucrurile mari nu se cladesc de pe o zi pe alta.

enjoy28.01.2008 18:27

baieti rabdare si incredere. o veste incintatoare, de viata lunga si fumoasa pentru toti stelistii adevarati. sadea domnul sa fie realizata cu profesionalism. critici putem formula usor, mai greu e sa spijinim; in consecinta haideti sa facem ce e mai greu pentru ca satisfactia va fi mai mare-sa-i incurajam, sa mergem la meci si la Steaua 2, sa fim uniti si sa aparam cu onoare culorile ros-albastru.

ssinpadureacualune28.01.2008 19:36

Sincer nu am asa mare incredere in Leo Strizu sau Sponte sau cine naiba mai e pacolo.Dar daca asa e,macar e un prim pas.Nu putem sa ne asteptam la tot deodata.Pana acum nu aveam nimik.E bine ce se incearca,insa vreau sa subliniez ce spune autorul articolului...Nu se poate sa aduci varfurile generatilor si sa le dai la rodaj in C sau la Gloria Buzau.

Si,am si eu o curiozitate si am vazut ca a mai spus cineva...ce s-a intamplat cu Enescu ala??Parca asa il chema???O mare speranta,care a facut furori si pe la cupa liceelor si parca l-a bagat si Olaroiu odata.

eferman28.01.2008 20:05

Respect Domnului Tomitza!!! Un mare caracter... am avut bucuria de a-l avea ca profesor de sport la facultate din pacate pentru o scurta perioada!... De oameni ca el avem nevoie la juniori si sunt sigur ca vor aparea rezultate!

red_blue_ultras28.01.2008 20:34

Oricum, macar e un inceput!

booody28.01.2008 22:52

ah..frate..cel care a scris postul..te inseli amarnic impotriva celor 2 de la Craiova pena si alalatul de 16 ani...as roma are un parteneriat cu scoala de fotbal Gica Popescu , si el propune si roma accepta, 2 variante : pastreaza sau trimite inapoi...pena ala portarul...e un penal , il stiu personal ..pe celalalt dupa nume nu l stiu...ma arunc de la etaj daca il vad pe pena la Steaua :/

ANTIgigi28.01.2008 23:09
:)....mai e totusi mult pana departe....sa avem rabdare
MoRRano29.01.2008 08:07

@mad79

Citat @mad79 ""Haideti dl Mircea S,nu va faceti ca nu tineti minte cand MM,se lauda cu infintarea de scounteri prin Spania,prin America de sud si alte zone exotice ale lumii,asa ca scoureri,ar fi.Tin minte ca spunea ca de regiunea Spania,chiar Gica Craioveanu este responsabil.Oare sa fi fost ceva adevarat.Oricum am cere prea multe lucruri albe la Steaua,in acesta perioada sumbra din istoria ei,era Becali,ma refer.Asa ca sa ne multumim cu atat si sa speram ca spre viitor se vor aranja lucrurile si spre satisfactia domniei voastre.

In articolul lui Mihai e vorba de scounteri pentru Romania ca sa descopere tinere talente( copiii romani )

nu jucatori pentru echipa mare sau copiii straini, asta ar fii ideea unui centru de copiii promavarea tinerelor talente romanesti ce zici tu e alta problema, articolul e despre viitor iar tu vorbesti de prezent, oricum parerea mea e ca la ambele capitole stam destul de prost momentan. Am avut de la inceput incredere in Adi Ilie si nu l-am subestimat cum au facut-o altii, sper ca incet incet lucrurile sa se miste si la noi.

ForZZa Steaua !

Mihai Somanescu29.01.2008 08:26

@mad79

Din cate stiu MM zicea ca a propus un proiect de cautare a jucatorilor talentati din zonele respective, dar a fost respins de Becali. Daca nu ma insel a fost si motivul pentru care n-a mai ramas la club. Toate transferurile de jucatori straini sunt facute la propunerile impresarilor, niciun jucator nu a fost urmarit pe viu de cineva de la Steaua.

«123»