In cele ce urmeaza voi incerca sa dreg busuiocul in problema lipsei de incredere pe care am manifestat-o pana mai zilele trecute, in capacitatea de a transfera jucatori de valoare a lui Adrian Ilie.
Desi am pus esuarea unor transferuri pe seama faptului ca Becali nu dispunea de banii necesari pentru cumpararea unor atacanti peste nivelul valoric al celor pe care ii avem, am facut aluzie si la lipsa de vocatie a impresarului.
Poate ca acest lucru nu s-ar fi intamplat, daca o anumita echipa din tara nu ar fi reusit sa faca mai multe transferuri, pe care presa sportiva le-a anuntat cu mare tam-tam. Asta in timp ce pe seama Stelei, fara transferuri notabile pana la acea data, se faceau glume nesarate.
In mod sigur nu i-as fi adus in discutie numele, daca nici presa rauvoitoare nu ar fi pus presiune pe manager si nu l-ar fi ironizat, dar mai ales daca nu as fi crezut ca e bine ca intreg lotul sa fie prezent de la prima zi de pregatire, pentru a nu exista restantieri la acest capitol.
Trebuie sa recunosc ca nu toate numele vehiculate prin presa, de care eu m-am folosit, au fost tinte ale impresarului Adrian Ilie. Au fost presupuneri ale presei, inventii, motivate de lipsa de comunicare referitoare la pistele pe care impresarul se afla. Sfanta tacere in privinta secretului profesional a demonstrat ca Ilie e un profesionist veritabil.
Tacerea lui amestecata cu imbarligarile gazetarilor sportivi au semanat confuzie, neincredere vizavi de promisiunile facute de Becali & co dupa terminarea primei parti a campionatului. E drept ca nici noi nu am avut suficient de multa rabdare si ca am judecat situatia dupa mai vechile tipare ale lui Gigi. Care promitea, promitea, promitea, dar praful si pulberea se alegeau de promisiunile lui.
L-am socotit pe Ilie, inca de cand s-a alaturat echipei de conducere, un tip sobru, serios, care isi cunoaste meseria si pune pasiune in ceea ce face. Iata ca astazi, dupa cautari si negocieri care ii subliniaza meritul profesional, Adrian Ilie ii aduce in curtea Stelei pe Dairo si Jose "Pepe" Moreno si pe Andres Mendoza, trei atacanti sud-americani de valoare. Asta dupa ce la inceputul anului, Habib Habibou, o tanara speranta, semnase cu Steaua.
Cineva a demonstrat ca stie sa-si faca treaba cu pricepere, cu profesionalism. Sa-i recunoastem meritele si sa-i acordam increderea cuvenita.
Virgil