@dEENu ne-ai spus parera ta despre lege? Este buna sau gresita? Dar actiunea "scrisoarea"? Trebuia facuta sau o consideri o greseala a asociatiei? ca despre asta este vorba aici, nu de cat de rotujite sunt frazele.
Sunt pentru stoparea violentei pe stadion,care nu este locul de manifestare a instinctelor primare si a agresivitatii innascute.Spectatorii care vin pe stadion nu cauta (sau n-ar trebui sa caute) violenta, ci jocul.
E clar, lumea e divizata, iar legea lui Mitica a accentuat aceasta separare. Unii nu concept un spectacol fara o coreografie in peluze, fara torte, fumigene etc. (personal, n-am nimic impotriva). Unii din contra, afirma ca poti sa-ti sustii echipa fara urlete, fara fumigene, fara petarde, fara injuraturi pentru ca spectacolul principal ( pentru care si mergi pe stadion) este cel de pe teren. Acestia sunt in principal oamenii care n-au stat niciodata in peluza (deci, majoritatea, ca-ti place tie sau nu)
De ce spun asta? Pentru ca intr-o oarecare masura ma regasesc in afirmatiile lor. N-am stat niciodata in peluza (de obicei stau la T1) si mi-e greu sa inteleg unele "fenomene" care se intampla. Nu inteleg de ce este nevoie de min.50m intre galerii, chiar nu poate sta un stelist langa un dinamovist fara sa se incaiere? Inteleg "ura" fata de un club rival, insa nu concep ura vis a vis de o persoana. Ce treaba am eu cu ala mic si negru de langa mine? Da-l incolo de rapidist; si cu ei trebuie sa tina cineva. Injuraturile, jignirile, scaunele rupte, tortele aruncate in teren eclipseaza, din pacate, respectul elementar pentru ceea ce se numeste competitie sportiva.
Pentru astfel de manifestari deviante, consider ca legea e buna, insa nu sub aceasta forma!!! (andyro a punctat bine minusurile, n-are sens sa le mai insir eu acuma)
Consider initiativa AISS ,scrisoarea catre Presedinte,ca fiind buna, iar in ceea ce priveste continutul, cred ca am fost destul de explicita in postarile anterioare. Trecand peste ironiile tale ieftine, iti spun ca "acele fraze rotunjite" sunt chiar punctele slabe (din punctul meu de vedere) pe care le-am evidentiat. Banuiesc ca de asta s-a postat scrisoarea, pentru a fi informati si pentru a ne spune parerea.
Eu nu pozez in victima, pentru ca nu sunt o victima. Mai degraba, tu si ceilalti membrii ai galeriei va plangeti de legea lui Mitica pentru ca va influenteaza in primul rand pe voi. Deci, mi-am spus parerea pentru ca imi pasa , nu pentru ca m-ar afecta pe mine in mod direct legea asta, chiar nu ma afecteaza cu nimic: nu injur, nu sar pe garduri, nu introduce torte pe stadion etc, insa am convingerea ca demersul va avea sorti de izbanda NUMAI daca toata lumea e unita ( t1, t2, t0 si peluze)
N-am vorbit in necunostinta de cauza, chiar am citit legea respectiva ( o gasesti pe topicul "Discutii despre suporteri") insa am senzatia ca sub forma actuala e INUTILA, pentru ca nu va rezolva problemele pe care doreste sa le rezolve.
@Crafft si Stanici- cu oameni ca voi n-am sa-mi pun mintea, nu merita ![]()