FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Scrisoare deschisã cãtre președintele României

«123»
dee19.12.2007 19:20
@dEE

Nu ne-ai spus parera ta despre lege? Este buna sau gresita? Dar actiunea "scrisoarea"? Trebuia facuta sau o consideri o greseala a asociatiei? ca despre asta este vorba aici, nu de cat de rotujite sunt frazele.

Sunt pentru stoparea violentei pe stadion,care nu este locul de manifestare a instinctelor primare si a agresivitatii innascute.Spectatorii care vin pe stadion nu cauta (sau n-ar trebui sa caute) violenta, ci jocul.

E clar, lumea e divizata, iar legea lui Mitica a accentuat aceasta separare. Unii nu concept un spectacol fara o coreografie in peluze, fara torte, fumigene etc. (personal, n-am nimic impotriva). Unii din contra, afirma ca poti sa-ti sustii echipa fara urlete, fara fumigene, fara petarde, fara injuraturi pentru ca spectacolul principal ( pentru care si mergi pe stadion) este cel de pe teren. Acestia sunt in principal oamenii care n-au stat niciodata in peluza (deci, majoritatea, ca-ti place tie sau nu)

De ce spun asta? Pentru ca intr-o oarecare masura ma regasesc in afirmatiile lor. N-am stat niciodata in peluza (de obicei stau la T1) si mi-e greu sa inteleg unele "fenomene" care se intampla. Nu inteleg de ce este nevoie de min.50m intre galerii, chiar nu poate sta un stelist langa un dinamovist fara sa se incaiere? Inteleg "ura" fata de un club rival, insa nu concep ura vis a vis de o persoana. Ce treaba am eu cu ala mic si negru de langa mine? Da-l incolo de rapidist; si cu ei trebuie sa tina cineva. Injuraturile, jignirile, scaunele rupte, tortele aruncate in teren eclipseaza, din pacate, respectul elementar pentru ceea ce se numeste competitie sportiva.

Pentru astfel de manifestari deviante, consider ca legea e buna, insa nu sub aceasta forma!!! (andyro a punctat bine minusurile, n-are sens sa le mai insir eu acuma)

Consider initiativa AISS ,scrisoarea catre Presedinte,ca fiind buna, iar in ceea ce priveste continutul, cred ca am fost destul de explicita in postarile anterioare. Trecand peste ironiile tale ieftine, iti spun ca "acele fraze rotunjite" sunt chiar punctele slabe (din punctul meu de vedere) pe care le-am evidentiat. Banuiesc ca de asta s-a postat scrisoarea, pentru a fi informati si pentru a ne spune parerea.

Eu nu pozez in victima, pentru ca nu sunt o victima. Mai degraba, tu si ceilalti membrii ai galeriei va plangeti de legea lui Mitica pentru ca va influenteaza in primul rand pe voi. Deci, mi-am spus parerea pentru ca imi pasa , nu pentru ca m-ar afecta pe mine in mod direct legea asta, chiar nu ma afecteaza cu nimic: nu injur, nu sar pe garduri, nu introduce torte pe stadion etc, insa am convingerea ca demersul va avea sorti de izbanda NUMAI daca toata lumea e unita ( t1, t2, t0 si peluze)

N-am vorbit in necunostinta de cauza, chiar am citit legea respectiva ( o gasesti pe topicul "Discutii despre suporteri") insa am senzatia ca sub forma actuala e INUTILA, pentru ca nu va rezolva problemele pe care doreste sa le rezolve.

@Crafft si Stanici- cu oameni ca voi n-am sa-mi pun mintea, nu merita ;)

Stanici19.12.2007 19:58

@Dee

Pai tocmai aici e problema - majoritatea asta extrem de comoda, o sa fie de acord cu o lege propusa de un fost militian, o sa fie de acord cu o lege care incalca niste drepturi elementare ale omului. Eu nu sunt importiva a ceea ce se declara ca va fi legea asta. Sunt impotriva unui pumn bagat in gura fiecarui cetatean al Romaniei liber sa isi puna un fular pe fata.

De ce amesteci lucrurile frumoase facute de peluza - coregrafii, torte, fumigene (fara sa fie aruncate in teren), cantece (nu urlete) cu injuraturile si violenta. Crezi, ca de dragul comoditatii unora ca voi, e corect sa ne fie incalcate drepturile celor care mergem in peluza?

"Eu nu pozez in victima, pentru ca nu sunt o victima. Mai degraba, tu si ceilalti membrii ai galeriei va plangeti de legea lui Mitica pentru ca va influenteaza in primul rand pe voi. Deci, mi-am spus parerea pentru ca imi pasa , nu pentru ca m-ar afecta pe mine in mod direct legea asta, chiar nu ma afecteaza cu nimic".

Adica, daca nu iti este in vreun fel afectat interesul personal, chiar daca este injusta, o aberatie ca aia poate fi promulgata? Nu vorbesc neaparat cu tine, vorbesc cu toti care se regasesc in fragmentele citate. Oricum, Novac nu e membru al galeriei, cred ca mai degraba face parte din "cei multi". Numai ca el trece si prin sita proprie aberatiile alea si vede dincolo de propriul interes.

Inca ceva :"@Crafft si Stanici- cu oameni ca voi n-am sa-mi pun mintea, nu merita ;)".... Te cred....Ca mintea ta nu merita onoarea.... ;)

dee19.12.2007 20:26

@Stanici

Pai eu militez pentru "iesirea din pasivitate,comoditate"! Ai spus ca amestec partea frumoasa (cantece) cu partea urata(scandari jignitoare) , pai nu asta se intampla intr-o galerie? (nu m-am referit strict la comportamentul galeriei steliste). Am spus ca NU MA AFECTEAZA LEGEA deloc, chiar deloc, insa nu am sa raman indiferenta, de aceea m-am pronuntat si am afirmat ca nu sunt de acord cu forma pe care o imbraca,deci, nu sunt de acord sa fie promulgata, cu toate ca repet, pe mine nu ma afecteaza.

Chiar nu mai inteleg de ce te iei de postarea mea,ori n-ai inteles nimic, ori n-ai vrut sa intelegi, ori (si inclin sa cred ca asta-i adevarul) ai ceva impotriva mea, ca persoana... treaba ta :) Inchei aici off topicul.

@Bodanel

nu am insultat pe nimeni, trimite-mi te rog un pm cu asa zisa insulta a mea?

daca s-a simtit cineva vizat e problema lui. Vorbele acelea erau pentru niste colegi de forum ( A. si D.) care cu siguranta n-au inca masterul , deoarece au 17, respectiv 18 ani.

Daca am insultat imi astept ban-ul...

novac19.12.2007 20:36

Tu spui asa:

-Sunt pentru stoparea violentei pe stadion,care nu este locul de manifestare a instinctelor primare si a agresivitatii innascute. Agresivitatea asta este capatata prin educatie 7 ani + scoala. Innascuata este la diferite animale ex: caini, ciori, maimute si jandarmi.

-...chiar nu poate sta un stelist langa un dinamovist fara sa se incaiere? - nu se poate in societati mult mai civilizate si evoluate, nu are cum sa se intample la noi. Nu asa de repede. Copii nostri poate dar eu ma indoiesc tinand cont ca traim in Romania de astazi unde Jiji incearca sa ajunga presedinte si orice metoda de parvenire este exemplu pentru generatia actuala de scolari.

- consider ca legea e buna, insa nu sub aceasta forma!!! - din pacate legea a fost votata si daca va fi promulgata, jandarmii aia despre care vorbeam mai devreme o vor aplica, asa ca-n Romania. Fara a putea sa faci nimic ii dai in judecata si ramai cu personalitatea sifonata de un nimeni.

- nu injur, nu sar pe garduri, nu introduce torte pe stadion etc - vezi tu asta este cel mai misto. Nu injuri, nu sari pe garduri si vine un "zece clase la seral" si te umfla. Si tu nu esti crezut, el da. Tu huligan el reprezentant al ordinii. Eu i-am vazut acum 2 zile si incep sa-i cred pe "huliganii"astia mici ca se mai fac si abuzuri. iti doresc si tie o experienta similara ... poate iesi din atmosfera. Nu este mall, astia au aceiasi uniforma dar sunt altii. Aia de pe la sectii sunt sortati, triati, aia da s-au schimbat si vorbesc civilizat.

- legea ... pentru ca nu va rezolva problemele pe care doreste sa le rezolve.- eu cred ca nu doreste sa rezolve absolut nimic. Au citit stramb ceva directiva de la FIFA si au pus-o de lege, ca tot vin alegerile si au nevoie de promovare pe sticla. Huliganii, la puscarie ... parca vad presa vuind.

Oricum apreciez ca ti-ai dat osteneala sa-mi raspunzi. Pacat ca lupti pentru o cauza gresita (opinia mea personala), ca aceste energii si timp nu ti le consumi pentru a intelege fenomenul. Nici eu nu merg in brigazi, nu am timp si am trecut de varsta aia. Dar incerc sa ajut cat pot. Fa si tu asta, nu AISS-ul este dusmanul.

Bodanel19.12.2007 20:38
@Crafft si Stanici- cu oameni ca voi n-am sa-mi pun mintea, nu merita ;)

NU zau. Stimata noastra colega de forum ii cunosti personal pe vreunul dintre ei de nu merita sa iti puii minte cu ei? Sau pe altul suficient de mult incat sa iti dai cu parerea? Daca nu ia incearca sa te abtii la a judeca pe altii si vorbeste la subiect ca nu cred ca ai varsta si studiile multora dintre colegii nostri de forum.Pentru cultura ta generala ai insultat pe un alt topic un prieten de-al meu care are un master(daca stii ce e ala un master cred ca iti dai seama ca in afara e foarte greu de obtinut un master) la Sorbona. Daca nu iti convine legea trebuia sa faci tu ceva. Noi cei din AISS am incercat sa facem ceva (in masura in care ne-a stat in putinta). Ca ne-a reusit sau nu asta ramane de vazut insa noi am ACTIONAT.Nu sunt de acord ca militianul sau jandarmul pentru care statul imi ia 20 de milioane impozit in fiecare luna sa abuzeze de mine. La meciul cu Dinamo m-au pipait si intre picioare cu toate ca am stat la tribuna 2.

Un sfat prietenesc:abtinete la a mai insulta colegii de forum pentru ca nu ii cunosti ca sa iti poti da cu parerea despre ei.

Ca sa iti raspund la evetualele intrebari ulterioare: am 27 de ani, nu am cazier, stau in peluza, am terminat o facultate, nu sunt din Bucuresti.

SSK19.12.2007 22:21

Va rog sa nu creati un front impotriva unei domnisoare care-si apara cu decenta si consistenta argumentele :) Puteti fi de acord sau nu cu ea, dar ramaneti gentlemeni! :)

makavelli1920.12.2007 06:34

Bai fratilor, oare ce ne doare cel mai tare in acest moment, legea asta sau faptul ca primul oier al tarii ne distruge clubul si cu sau fara legea asta, nu o sa mai avem unde merge pe stadion?!?!

Ultima isprava, s-a gasit sa anunte o lista neagra de jucatori care pleaca...printre care nu se regasesc jucatori ca Lovin(care consider ca n-a fost si nu va fi niciodata de Steaua, chiar daca a avut cateva meciuri bune) Surdu, deceptia campionatului probabil... In fine, ideea e ca din nou strica imaginea clubului alungand niste jucatori...sa nu uitam ca Rica a facut ceva pentru clubul asta si acum e fortat sa plece pe usa din dos...am incredere ca mai are multe de aratat!

Deci, hai sa vedem unde ne doare mai tare in momentul asta si daca tot ne implicam , haideti sa ne implicam pentru binele clubului in primul rand.

AndyQ20.12.2007 08:02

@ novac

Dacã-mi spui tu o frazã din comentariul tãu care ține de articolul ãsta, o sã mã consider în off-topic definitiv, la oricare dintre articolele de pe fcsteaua.ro Vezi puțin și de bârna din ochiul tãu, ca pe a noastrã o tot vezi de douã zile încoace. :)

radooku_steaua21.12.2007 10:22

Sunt Presedintele Traian Basescu, ha ha ha. Dragi suporteri ai echipe Steaua FC Bucuresti. Nu voi schimba legea lui Mitica , ca ar insemna sa il bag la Mititica ha ha ha. Ar trebui sa fiti si voi mai civilizati cum eram eu pe nava militara Evanghelina III , cand stergeam puntea cu fruntea ha ha ha. Mitica de la Liga nu va vrea raul, am vorbit eu aseara cu el, el zice doar ca voi rupeti si spargeti pe acolo tot ce prindeti de parca ati fi soldatei inaripati ha ha ha. Acum ce va rog. Nu mai ma plictisiti cu scrisorile voastre deschise, ca imi inchid laptopu' ha ha ha.

red_blue_ultras21.12.2007 10:38

"discutând despre vestimentație, vã atragem atenția și asupra articolului care interzice acoperirea feței, o prevedere exageratã dacã luam în considerare faptul cã majoritatea spectatorilor poartã fulare, șepci, cãciuli sau glugi în timpul iernii; cum am precizat și mai sus, formularea acestui articol este interpretabilã și extremã, putând da naștere, la fel ca alte articole de mai sus, la abuzuri împotriva unor suporteri a cãror singurã vinã e cã vor sã nu înghețe de frig în timpul iernii;"

Este destul de clar , ca interzicerea acoperirea fetei nu are nici o legatura cu fularele de la gat , sepci , caciuli , glugi .Ea se refera strict sa nu ne mai legam fularele pana la ochi si glugile pe cap ca sa ne poata filma , iar asta oricum nu se va intampla:)

"Legea Dragomir este o lege elaboratã fãrã consultarea suporterilor, fãrã a cunoaște realitatea din țarã sau din interiorul grupurilor de suporteri, o lege fãcutã în grabã, cu multe scapari și puncte interpretabile, o lege pentru a cãrei aprobare s-au exagererat în mod voit manifestãrile suporterilor (lucru de care v-ați putut convinge și dvs. de fiecare datã când ați fost cu familia la stadion, momente datoritã cãrora sunteți cu atât mai mult în masurã sã apreciați dacã atmosfera pe stadioane este chiar atât de huliganicã sau nu)"

Aici ati gresit , basescu a fost la Rapid-Steaua acu 2 ani parca , cand s-a intrerupt meciul din cauza incidentelor din partea ambelor galerii :) speram sa nu-si aduca aminte.

SPER sa se schimbe ceva , IN BINE , desigur.

micodo22.12.2007 14:14
Sunt pentru stoparea violentei pe stadion,care nu este locul de manifestare a instinctelor primare si a agresivitatii innascute. Spectatorii care vin pe stadion nu cauta (sau n-ar trebui sa caute) violenta, ci jocul.

Nu vreau sa fiu civilizat, amabil, politicaly corect, atent, dragut, lady-first, aparatorul femeilor, si alte bazaconii de rasfatat femeia. Deci:

Mai femeie, spune-ne si noua care este locul de manifestare al instinctelor primare, inafara de pat!?

Ce cauti tu si restul ''barbatilor'' oripilati de primitivismul suporterilor, in lumea noastra?. Nu va mai ajunge lumea toata pentru cochetat, admirat, flirtat, distrat, aplaudat? Eu nu vreau, in biserica sa fluier si nici pe stadion sa cant psalmi. Vreau ca pe stadion sa ma manifest liber, protestand, injurand, gesticuland, iar la biserica sa tac. Voi ati intors lumea cu curu' in sus. Lumea toata a devenit o imensa discoteca unde totul s-a transformat in prilej de divertisment si consum indiferent ca e vorba de biserica, stadion, miting, razboi. Unii vin de Pasti la biserica ca sa bea, sa se bata si sa asculte manele la casetofoane, altii se duc la miting sa petreaca (cazul cu protestul de la santierul nava Mangalia e antologic; s-au baricadat sudcoreenii de frica ca-i iau romanii pe sus si cand colo, romanu a incins o hora, lasandu-i pe coreeni cu gura cascata), americanii in Iraq joaca country strike, iar voi pe stadion vreti sa admirati spectacolul. Daca vrei sa admiri spectacolul ramai la TV pentru ca te ajuta mai bine in indeplinirea obiectivului. La stadion vi sa te manifesti si sa pui presiune pe adversar si uneori sa te si bati (nu degeaba, astia mai batrani cand vad 2 copii ca se bat ii certa cu cuvintele: Ce-aveti ma, va credeti pe station?)!

Citez dint-un articol ''Pe parcursul meciului am avut citeva mesaje ignorate, deloc surprinzator, de presa romana: "Mitica l-a educat/ pe Romulus Mailat", "Jurnalistii incita la violenta/ forumurile plesnesc de potenta/ dar la meci… p*** prezenta", "Tiganii striga tiganii". Acuma sunt sigur ca lupii carpatini moralisti vor strimba din nas zicindu-si in barba…"bine le face! Ce astea-s mesaje? golanilor" asa ca vreau sa subliniez ceva…stadioanele au fost de cind e lumea si pamintul un loc liber, un loc unde oamenii veneau sa vada un spectacol sportiv dar si sa uite de grijile vietii de zi cu zi…o evadare, o eliberare de frustrarile cotidiene. Pe stadion plebeul si patricianul erau egali, vedeau acelasi spectacol si aplaudau la unison. In ultima vreme, stadioanele au devenit cazarme supra militarizate, spatii rezervate oamenilor unor anumite categorii si interzise altora. Suntem noi plebeii, pleava societatii de astazi? Fiindca am ales acest mod de viata? Poate ca da, dar pentru numele lui Dumnezeu lasati-ne stadioanele! Aveti mallurile, aveti televiziunea, aveti tot ce va doriti si chiar mai mult de atit…lasati-ne stadioanele sau suportati consecintele! Daca vrem sa ne injuram, daca vrem sa expunem un mesaj ironic sau ofensiv, lasati-ne liberatea de a o face. Lasati-ne coltul nostru de lume fara politiceni verosi, fara baroni locali, fara ipocrizii, fara "shopping", fara "corectitudine politica" si fara toate lucrurile pe care voi ati ajuns sa le numiti "viata"!. Vezi link http://www.romanianultras.net/wordpress/?p=241

Sunt convins ca pentru asemenea cuvinte voi fi pus la zid: necivilizatul, badaranul, misoginul, e totusi o femeie, etc, etc. Dar repet, ce vreti de la noi? pe mine nu ma intereseaza sa admir piramidele din Egipt si nici mozaicurile dintr-o moscheee. Daca totusi ard de dorinta, atunci trebuie sa ma conformez regulilor casei: riscul atentatelor, descaltatul in moschee, iar tu ca femeie va trebui sa te acoperi. Capisi? Nu te duci la aia sa le spui ba necivilizatilor, eu vreau sa intru decoltata!.

Cam asa stau lucrurile si pe stadioane. Daca te-a cuprins microbul fotbalistic atunci accepta riscurile ''enorme'' (o injuratura, o mana pe fund, un scaun pe deasupra capului) pe care le impune prezenta pe stadion; de altfel, riscuri cu nimic mai mari decat o simpla plimbare pe strada...

Va veni vremea cand oamenii vor fi pusi sa aleaga intre a fi liberi, necontrolati tehnologic (camere, microfoane, cipuri) dar cu riscul sa detoneze un terorist-huligan o ''pocnitoare'' si, a fi total controlat (trupeste, mintal, sufleteste) dar sub aspectul unei aparente sigurante. Si, va alege sa renunte la libertatea lor de spaima hoardelor de ''ben ladeni''.

Desteapta-te odata romane!

Stanici22.12.2007 16:01

Prea frumos- a spus omul lucrurilor pe nume. PAM-PAM!!

stelistub22.12.2007 16:23

Credeti ca BETIVII aia din Parlament o sa faca ceva?Eu nu.

yo_marius22.12.2007 16:31
PAM-PAM!!

wtf??

axl22.12.2007 17:30

Frumos spus, Micodo.

Am luat-o pe prietena mea la cateva meciuri si-am ramas surprins de cate injuraturi stie. Pe de alta parte, la Farul - Steaua a tipat un bosorog la noi tot meciul si mimoza s-a speriat. De atunci n-a mai calcat pe un stadion.

dee22.12.2007 17:50

@micodo

Scuza-ma ca nu pot fi adepta legii pumnului si a junglei intr-un spatiu public, cum e stadionul. Sunt pentru libertatea de exprimare, insa nu sub forma unui comportament agresiv. Reciteste ce am scris, la o a doua lecturare iti va 'suna' diferit.

SS Lazio22.12.2007 18:12
Sunt Presedintele Traian Basescu, ha ha ha. Dragi suporteri ai echipe Steaua FC Bucuresti. Nu voi schimba legea lui Mitica , ca ar insemna sa il bag la Mititica ha ha ha. Ar trebui sa fiti si voi mai civilizati cum eram eu pe nava militara Evanghelina III , cand stergeam puntea cu fruntea ha ha ha. Mitica de la Liga nu va vrea raul, am vorbit eu aseara cu el, el zice doar ca voi rupeti si spargeti pe acolo tot ce prindeti de parca ati fi soldatei inaripati ha ha ha. Acum ce va rog. Nu mai ma plictisiti cu scrisorile voastre deschise, ca imi inchid laptopu' ha ha ha.

FABULOS! FABULOS! FABULOS ! =))

Mi-au curs lacrimile de ras! In sfarsit un om realist, un stelist care cunoaste ceea ce se intampla!

Subscriu in totalitate, efectiv e geniala postarea ....acopera toate datele problemei.

Ca o mica recapitulare:

1. Basescu nu este cu nimic mai presus decat Dumitru Dragomir . Cand ma gandesc la asta, ma gandesc in principal la faptul ca el apartinea unei bresle favorizate pe timpul regimului comunist(chiar el recunoastea ca se mai "descurca" cu niste cafele,cu cateva perechi de blugi,cu niste pachete de tigari) . Apoi, a reusit sa ...distruga flota romana.Este exemplul pur al badaranului,oligofrenului,parvenitului care prin mlastina tranzitiei, fara a avea niciun merit, ci doar fiind un smplu profitor , speculant, norocos a reusit sa se imbogateasca, sa dobandeasca pozitii,sa cunoasca ascensiunea politica.

Asadar, chiar nu vad cum acest personaj caraghios de necioplit ar putea fi sensibilizat de o scrisorica.

De asemenea, pres. Basescu este omul care a baut cu Gigi Becali. De fapt, Becali e drogul lui pres. Basescu. Afinitatile lor n-ar putea fi distruse de probleme noastre,doar ei is mari si tari....nu?

2.Presedintelui nu-i pasa de noi,ba mai mult: nu are niciun interes in a ne ajuta.

Suntem o minoritate, suntem ,de obicei, cei care n-am fost murdariti politic,suntem cei care am avut curajul sa spunem lucrurilor pe nume de-a lungul timpului. Marinarul nu vrea astfel de nesupusi ,de disidenti. Lui ii plac oamenii supusi,slugoii, aservitii,lingaii,manipulabilii ,cei care pot fi controlati.

3.Cel mai important , persoana Traian Basescu este una de la care chiar nu putem cere clementa,mila .

De la un comunist veritabil,de la un nescolit ,de la un needucat, de la un om care a discreditat intregul sistem de invatamant, de la un nemanierat nu ai cum sa obtii ceva.

Suntem o tara in care inca salasluieste comunismul.

Acesta este prezent in Parlament, in fruntea tarii, in ideologiile politice[cica democratice],in felul nostru de a fi, in deprinderile noastre.

Trebuie sa ne obisnuim cu aceste realitati. Efectiv, intr-o tara ca Romania nu iti pot fi respectate drepturile.

Cand vor disparea securistii si comunistii care manipuleaza toate trusturile media,toate stadioanele ,si ,mai ales, cand vom fi parasiti de pres. ,de abia atunci vom putea vorbi de un sistem sanatos.

Pana atunci, nu putem face nimic....poate o revolutie,dar cine ne-ar mai asculta?

Stanici22.12.2007 18:26

Mai rau e ca sunt multe bovine care, de dragul propriei persoane, sunt de acord cu legea asta. Ca au auzit ei la TV ca e impotriva violentei. Iar violenta, nu-i asa, este o stavila in calea ingrasarii fiecarui individ. Cel mai bine ar fi sa ajungem un popor de grasi, sa facem picnicuri pe stadion; de fapt, vorba lui micodo, sa facem niste parcuri de distractie unde sa asistam si la un meci. Ghencea, giulesti, Stefan cel mare sa fie mutate unele langa altele, sa ne cumparam bilet la toate trei daca e zi orange si sa rontaim pop corn, sa se faca pauza la fiecare 20 de minute pentru comenzi la Mac iar spectatorii care se uita urat sa faca munca in folosul comunitatii pentru ca au deranjat publicul feminin venit sa se holbeze la posterioarele fotbalistilor.

dee22.12.2007 18:42
Mai rau e ca sunt multe bovine care, de dragul propriei persoane, sunt de acord cu legea asta. Ca au auzit ei la TV ca e impotriva violentei.

Daca vedeti o femeie careia ii place fotbalul o puneti la zid, nu pentru ca e femeie si ii place fotbalul ci pentru ca ati fi preferat sa nu ii placa fotbalul.

axl22.12.2007 18:50

@Dee

Sigur Stanici se referea la persoanele carora nu le place cu adevarat fotbalul, care nu se incadreaza la categoria suporteri si care, firesc, nu pricep fenomenul. Aceleasi persoane care se lasa influentate de campanii media nu pentru ca aceste campanii sunt bine facute ci pentru ca agatandu-se de astfel de mizerii existenta lor mai capata un strop de sens si simt ca nu traiesc degeaba, complacandu-se in mediocritate si noaptea dormind un pic mai bine la gandul ca, aproband tacit o lege anti-huliganism, si-au facut datoria civica si pe saptamana asta.

Si femeile nu-s proiectate pentru stadion. Cu cateva fermecatoare exceptii.

yo_marius22.12.2007 18:52
Si femeile nu-s proiectate pentru stadion. Cu cateva fermecatoare exceptii.

cat de bine s-a "scos" aici!!!!!

Stanici22.12.2007 18:57

Domnisoara Dee, nu e vorba de asta. Marea problema e ca fotbalul romantic, unde se putea intampla orice, unde mergea lumea sa se manifeste(uneori si fizic), o sa fie ucis de catre atitudinea asta a voastra, care folositi cuvinte mari ca "legea junglei" pentru a descrie ceea ce se intampla in tribune din cand in cand. Iti sugerez sa schimbi niste impresii si cu alte fete de pe forum, care merg in deplasari si care apreciaza stadionul asa cum e. Daca iti place fotbalul ca si tactica - iti sugerez televizorul sau fifa 2011, e mult mai "sigur". Pe stadion simti fotbalul, il traiesti, faci parte din el - nu il degusti cu varful buzelor. Acum, daca tu esti un fin degustator de vin, de ce ai transforma o carciuma intr-un salon de fite?!!

Nu inteleg de ce ai citat partea cu bovinele - nu la femei ma refeream.

axl22.12.2007 19:07
Daca iti place fotbalul ca si tactica - iti sugerez televizorul sau fifa 2011, e mult mai "sigur". Pe stadion simti fotbalul, il traiesti, faci parte din el - nu il degusti cu varful buzelor.

Aici cred ca din prea multa inflacarare exagerezi. Stadionul nu exista doar pentru ultrasi. Exista fotolii, tribuna I, tribuna II. La fel ca in Colosseum, se face o delimitare sociala. Si daca in Roma antica (si nu numai antica) plebea se mai incaiera prin randurile de sus (probabil unul dintre ei furase vreun pui sau ceva de genul asta) senatorii, de la fotolii, n-o faceau, poate, decat verbal. Si e firesc sa existe aceasta delimitare, traim, se zice, in capitalism.

Asa ca pe stadion e loc si pentru exaltati, si pentru pasionati, si pentru mistocari, si pentru cinici. Trebuie doar sa alegi sectorul potrivit.

Stanici22.12.2007 19:26

Poate ai dreptate, Axle. Adica ai. Numai ca se observa o dorinta din partea "mistocarilor" si a "cinicilor" ca noi, astialaltii, sa disparem.

Oricum, in Colosseum, plebea era "consultata" in luarea deciziilor de catre cezari. Acum, exista doar un mare pumn bagat in gura "exaltatilor". Gandeste-te prin ce orori o sa trecem dupa promulgarea legii. Daca pana acum se faceau abuzuri mai "discret", acum, avand legea asta ca plasa de protectie, or sa isi faca de cap huliganii in albastru. Asta spre deliciul "grasilor" pomeniti mai devreme de mine.

axl22.12.2007 19:34
se observa o dorinta din partea "mistocarilor" si a "cinicilor" ca noi, astialaltii, sa disparem.

Din cate stiu eu dorinta asta de disparitie e reciproca. De operatiunea "Samantarii" vorbesc. Deci ar fi cam 1-1 pana acum.

«123»