FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce nu ne lasã sã murim

«123»
fcsteaua.ro12.12.2007 22:51

Meritul acestor rânduri îi aparține echipei Steaua...cea din ultimele 20 de minute de pe Emirates Stadium. Pentru cã pânã la golul lui Zaharia gândurile îmi zburau spre articole mult mai acide, despre scouteri și obiective de tip "sã nu luãm șapte". Așa, evoluția din ultimele 20 de minute, de care nu pot face abstracție, mã determinã sã scriu despre un fenomen ce-și are importanța sa în mersul echipei din ultimii ani de zile.

Vorbesc aici despre imposibilitatea atingerii unei stãri de "rãu absolut", care sã facã pe ORICINE sã simtã o repulsie insuportabilã la adresa rãului și sã se revolte ireversibil. O stare de "rãu absolut", cu toate riscurile pe care le presupune, te poate ajuta sã elimini o data pentru totdeauna sursa rãului. Te ferește de judecãți pe jumãtate și de nuanțe de gri și-ți acordã luxul unui maniheism care este foarte propice marilor decizii.

Spre exemplu, ratarea lui Iacob din meciul tur cu Arsenal, precum și scorul de doar 1-0 pentru englezi... În ciuda unui meci dominat da capo al fine de aceștia, fiecare optimist a gãsit resursele sã judece în termeni de "dacã Iacob ar fi marcat, alta ar fi fost soarta partidei..". În plus, de când e așa de rãu sã iei bãtaie cu 1-0 de la o super forțã cum este Arsenal?

Apoi, scorul "strâns" de pe Ramon Sanchez Pizjuan. 2-1, înfrângere onorabilã. Evident, tabela nu va consemna niciodatã cele 7-8-10 MARI ocazii ale Sevillei care ne-au salvat de un dezastru. Ea va reține doar golul lui Ovidiu Petre, dând posibilitatea visãtorilor sã se amãgeascã cu concluzii de tip "cu puțin noroc, am fi putut obține chiar un egal...Sevilla nu era o echipã invincibilã azi".

Astãzi, în minutul 6, la primul gol al lui Arsenal, venit dupã 2 mari ocazii, mi-a fost fricã într-adevãr de dezastru. Ușurința cu care acești puști FENOMENALI crescuți de acest FENOMENAL Wenger treceau pe lângã bezmeticul de Neșu sau adormitul de Rada m-a dus cu gândul la zicala lui Ovidiu Petre. ªi mi-am dorit în gând ceea ce el, totuși, NU avea voie sã spunã, dacã se respectã pe sine și clubul la care evolueazã: Dã, Doamne, sã nu luãm șapte! Iar prima reprizã n-a fost decât un perpetuu motiv de teamã, amestecatã cu milã și dispreț. Milã și dispreț pentru atitudinea lui Lovin, în cãutarea scouterilor pierduți...

Dar, ca de obicei, nu ne-a lãsat sã murim Zaharia, cu cel mai englezesc gol posibil înscris unor "englezi" ce joacã cu totul altceva decât obișnuiau predecesorii lor. ªi nu ne-a lãsat sã murim șutul miraculos al lui Ovidiu Petre, care ar fi putut aduce un egal stupefiant de nedrept. ªi mai presus de toate, nu ne-a lãsat sã murim Zapata, care ne ține în viațã de luni de zile, împotriva voinței noastre.

În esențã, ce nu ne lasã sã murim este eterna speranțã a unui "mai bine" iluzoriu. Speranța sau credința naivã cã lucrurile nu sunt atât de rele cum aratã, cã dracu' nu e atât de negru cum pare, cã dacã la faza aceea....sau dacã bara era mai la stânga....sau dacã ne concentram mai bine...cine știe..?

Pentru orice cunoscãtor al fotbalului însã, trebuie sã ne fie clar cã toate aceste întâmplãri ce limiteazã proporțiile colapsului în care se aflã Steaua NU ne salveazã. Ci ne prelungesc agonia.

Ovidiu

axl12.12.2007 22:52

Ba, da' repede l-ai mai scris.

Mihai Somanescu12.12.2007 22:54

Superb si adevarat intru totul. Felicitari Ovidiu!

P.S. Haideti sa eliminam sursa raului: primul pas, duminica!

vanfootball12.12.2007 22:58

Felicitarile mele, maestre! Intru totul de acord.

endorama12.12.2007 23:02

extrem de bun articolul asta...

exact la asta ma gandeam si eu in ultimele minute ale meciului. ma tem ca iar va avea Becali o revelatie cum ca jucatori de gen Lovin, Zaharia, Surdu si antrenori de genul lui Lacatus sunt de fapt buni doar ca nu a existat o conjunctura favorabila de am ajuns sa ne penibilizam in halul ala in meciul cu Ceahlaul samd..

George Stan12.12.2007 23:04

Natura umana, Ovidiu.

Eu, pana nu ma doare ceva de nu mai pot merge, nu merg la doctor.

ultras78SB12.12.2007 23:11

Scorul ne amageste iarasi ca se putea mai bine...........Cat noroc ne trebuia sa facem egal? Poate seara asta l-am fi avut dar la urmatorul meci? Cati scouteri are Steaua si ce urmaresc ei? Diferenta prea mare de valoare dintre doua echipe scoate in evidenta, amplifica hidosenia celei mai slabe, piesel care nu merg.....asa ca, cu astia nu merge ......altii mai buni.

cristian8613.12.2007 00:00

Adevarul este ca am avut extrem de mult noroc in ambele meciuri cu Arsenal si cel cu Sevilla de la ei.

Nu suntem morti, suntem "doar" in coma. Criza este evidenta, dar pana la urma trebuie sa fim realisti, atat se poate. Imi pare rau ca ne-am batut joc de meciurile cu Slavia.

ZAPATA ne-a salvat in acest sezon de un dezastru fara precedent, din pacate avem doar 2-3 jucatori din cei 11 (de fapt ar trebui vreo 16-18) pentru a avea o echipa competitiva la nivel de CL.

Cu totii am vrea ca Steaua sa defileze prin campionat, cupa , in Europa sa ajunga in primavara in CL, dar din pacate cu actuala conducere in frunte cu "sursa" raului la Steaua si cu jucatori , nici macar cei mai buni din campionatul intern, NU se pot obtine aceste performante, care sunt de bun simt pentru Steaua.

Este adevarat ca unii jucatori nu au mentalitate, dar asta se datoreaza si lipsei de valoare pentru nivelul CL si aici nu este vina lor ci tot a conducerii.

Este adevarat ca ne amagim, dar sa nu uitam ca asa cum am trecut tremurand si fara glorie de Zaglebie si Bate, Steaua este singura echipa din Romania care a jucat (mai bine sau mai prost) in CL. Ati fi preferat sa joace potaile sau rapedu'?

Singurul mod de a deveni competitivi la un moment dat in CL, pe langa formarea unei echipe care sa se poata lupta cu echipele vestice medii, este sa jucam an de an in CL , chiar cu riscul unor eventuale insuccese de proportii. Nu cred ca am uitat ca 10 ani am ascultat imnul CL la televizor.

Fotbalul devine sah, spatiile se comprima, viteza este naucitoare, trebuie sa ai jucatori tehnici in regim de viteza, demarcari, scheme elaborate pentru a putea surprinde adversarul, din pacate noi jucam in viteza la -1. Urmariti fazele golurilor 2 si 3 din meciul cu PSG , nu veti mai vedea prea curand asa ceva la Steaua, si nici macar nu stiu daca ar mai fi suficient pentru a putea inscrie goluri la astfel de faze. Atunci inca se juca "lent". Si nu in ultimul rand iti trebuie forta fizica , inteligenta, plasament, de ce nu chiar driblingul care incet-incet dispare din fotbal.

Din pacate nu exista MODELE IDEALE in realitate, daca ar avea loc x si y si z si t ..... poate ca am fi la alt nivel. Trebuie sa scoti maximul din conditiile reale, pe care nu le poti controla in totalitate.

laziochicago13.12.2007 01:14

Stea de gunoi...20 de minute in plus ori in minus nu alunga rusinea de a ne prezenta in tricouri ieftine, cu niste jucatori care habar nu au sa pleueze o minge, sa faca un stop, sa cistige un singur duel direct, sa nu se gidneasca la schimbat tricouri ci la ce se gindeste Nesu deobicei (pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor). Nu avem mindrie, conditie fizica, rezistenta mentala sau antrenor. Suntem cum am zis-gunoaie si iti este scirba sa urmaresti meciuriile Stelei-Charlie Chaplin are loc la noi in echipa cind vra si mai ales ca are si echipament mai de doamne ajuta hahahha. Olaroiule or sa te ajunga blestemele noastre ca tu ne-ai facut in ce suntem azi.

john_8613.12.2007 01:30

@Mihai Somanescu

sunt intru totul de acord cu tine.

abia astept meciul cu Farul sa am ocazia sa va cunosc mai bine si sa ii demonstram ciobanului ca nu mai este dorit de nimeni

zamainmenu13.12.2007 03:31

"Cînd Steaua avea echipã, n-avea portar. Acum este exact invers" - Ion Voinescu

Mai este ceva de comentat?

Cred ca la iarna ne vom desparti si de Zapata. N-are Steaua fata de Zapata.

:sad2:

Radoi13.12.2007 03:31

Cu 20 de min de fotbal nu se face primavara Europeana.

Daca nu-l aveam pe extraordinarul Zapata sufeream cum a suferit Slavia!

Joint13.12.2007 07:11
Superb si adevarat intru totul. Felicitari Ovidiu!

P.S. Haideti sa eliminam sursa raului: primul pas, duminica!

De acord cu tine.. dar sunt foarte multe jeguri care considera ca sursa raului o reprezinta Surdu si o elimina, fluierandu-l. Sunt multi incapabili sa inteleaga ca raul e la oficiala si nu vorbeste, nu joaca fotbal, ci behaie !!!

Tuturor cretinilor care vin la stadion ca sa fluiere fotbalistii, le transmit doar atat: sunteti prea prosti si e mai bine sa stati dracu acasa duminica !

glow13.12.2007 07:12

PROPUN sa facem pe site un sondaj unde sa ne votam capitanul:

Eu deja votez PENTRu ZAPATA - cel mai bun jucator din campionatul nostru - indiscutabil

In rest sa speram ca Lacatus va fi lasat in pace sa pregateasca echipa si va fi ajutat cu intariri de VALOARE :steagcruce:

CELINEE13.12.2007 07:19
"Cînd Steaua avea echipã, n-avea portar. Acum este exact invers" - Ion Voinescu

Mai este ceva de comentat?

Cred ca la iarna ne vom desparti si de Zapata. N-are Steaua fata de Zapata.

:sad2:

pai daca pleaca zapata adio echipa.cum sa plece?Doamne fereste.dar de la cioban te poti astepta la orice.avem portar si ma mandresc cu el.bravo zapata

forza Steaua

sadeyes13.12.2007 07:22
De acord cu tine.. dar sunt foarte multe jeguri care considera ca sursa raului o reprezinta Surdu si o elimina, fluierandu-l. Sunt multi incapabili sa inteleaga ca raul e la oficiala si nu vorbeste, nu joaca fotbal, ci behaie !!!

Tuturor cretinilor care vin la stadion ca sa fluiere fotbalistii, le transmit doar atat: sunteti prea prosti si e mai bine sa stati dracu acasa duminica !

Nu mai emite tu judecati de valoare, nu-ti da cu parerea despre alte persoane si mai ales nu jigni...Un om recurge la jigniri cand e prea incapabil sau nu are argumente sa-si sustina opinia. Asa ca, "keep quiet", cum ar spune englezii. Suntem toti constienti, sau macar majoritatea, ca sursa raului este la oficiala, dar asta nu inseamna ca jucatori gen Surdu nu ar trebui fluierati. Acest jucator a venit la Steaua pe 800.000 euro, si de cand joaca la Steaua eu nu-i retin decat bara din meciul cu Vaslui de acasa. Asa ca fiecare face ce vrea si pe stadion si oriunde atat timp cat respecta drepturile si libertatile celorlalti din jur. Nu sustin nici eu faptul ca un jucator trebuie fluierat sau jignit, dar atat timp cat Surdu sau orice alt jucator nu se remarca la Steaua decat prin alunecari de genul aceleia de aseara cand tot ce trebuia sa faca era sa preia o pasa simpla (si nu a fost singura alunecare) banuiesc ca nimeni nu aplauda sau ridica in slavi un asemenea jucator. De asta jucatori ca si Zapata, Emeghara, Dica, Goian nu sunt flueirati si nici jigniti, de fapt asta e diferenta intre Surdu si jucatorii enumerati mai sus (mai sunt si altii). Ei au facut ceva pentru Steaua pe cand Surdu nu.

Joint13.12.2007 07:31

@sadeyes

tu mai bine taci...lasa sfaturile astea romano-engleze si fa abstractie de ce am scris eu. Bine ?

alexmk1713.12.2007 07:34

Pai voi nu stiti ca acum cronicile de ziar se fac de acasa din pat si trimise la scris in minutul 60! Deci daca la un meci, sa zicem Dinamo-Foresta e 4-0 in minutul 60 sa vezi ce apare in ziar a doua zi! Doar nu o sa dea Foresta 5 in 30 de minute, nu??? Deci cronicile erau facute dinainte la meciul nostru si cred ca erau numai laude! Asa cum a fost si la meciul de la Buzau cu blat si cica Ov.Petre ii pasa lui Dica suspect de liber la gol, cand Ovidel nici nu a fost la meci!

Revenind la problema noastra!

Fotbalul se joaca din prima, rapid, simplu, direct pe poarta! Asa joaca Arsenal! Asa juca Steaua 86-90!

Fotbalul se joaca din cat mai multe atingeri, cat mai fastacit, lent, previzibil. in lateral sau spate! Asa joaca Steaua acum, de la Olaroiu incoace!

Asta depinde si de jucatori! Degeaba criticam pe Dica, atata timp cat el are coechipieri care nu stiu cu mingea! Daca pui un mar bun intr-un cos cu 6-7 mere stricate ce credeti ca se va intampla???? Se strica marul bun! Asa e si cu Dica! Vrea dar nu are cu cine!

La Steaua trebuiesc 5-6 jucatori foarte buni, straini si nu din campionatul nostru, cu alta motivatie!

Pai credeti ca daca Bicfalvi sau Ochirosii ar juca la Arsenal, ei ar juca cum joaca la Steaua??? Nu! Or sa joace ca Walcott, Song, Denislon, Diaby sau Sagna! Dar cu Lovini, Surzi, Croitori,Nesi, Iacobi sau Nicoliti cum draq sa creasca astia! Or sa creasca prost si isi vor pierde valoarea!

Vom vedea ce va fi, dar tot noi trebuie sa-l alungam pe dobitoc din Ghencea!

sadeyes13.12.2007 07:35
@sadeyes

tu mai bine taci...lasa sfaturile astea romano-engleze si fa abstractie de ce am scris eu. Bine ?

Tipic, nu ai argumente. Oricum nu existi pentru. mine, dar opiniile tale ma deranjeaza

Alex1234_Steaua4ever13.12.2007 07:41

Oricum am jucat un alt fotbal fata de ce am jucat pana acum ... (probabil de frica ce-i drept dar macar sa joace asa meci de meci) iar Romeo Surdu se pare ca , daca nu a mai fost fluierat a jucat mai bine ba chiar a contribuit la gol (probabil o fi crezut ca incurajarile pentru arsenal erau pentru el :D )

mirceaor13.12.2007 08:08

Amagirile sunt "aparatele" care ne tin in viata...

audiopixel13.12.2007 08:29

Sursa raului la Steaua e destul de clara.O stim toti dar de multe ori ne place sa aruncam vina pe altii.Desi s-a scris cam tot ce era de scris despre acest specimen adaug si eu cateva idei.Sa privim un pic si peste gard:

-Lazio: termina pe ultimul loc in grupa.In ultimul meci,decisiv pentru calificare,au fost aproape de dezastru.Noroc ca Realul s-a oprit,altfel pe langa Arsenal-Slavia si L'pool-Besiktas cred ca adaugam si Real-Lazio.Interesant e ca ceea ce se intampla de catva timp la Lazio seamana izbitor cu ce avem noi prin Ghencea.

-Marseille:0-4 in meci decisiv cu L'pool.Noroc ca englezii au mai ratat si penalty,plus alte mari ocazii.

-Rangers:0-3 in meci decisiv cu Lyon.Scor mincinos,scotienii scapand ieftin.

-Valencia:0-4 la general cu Rosenborg si un mare loc patru la final.

-TSKA Moscova a avut un traseu similar Stelei:meciuri pierdute la limita-un singur punct si afara din Europa.

-Dinamo Kiev-zero absolut.

-surprizele optimilor ar fi Olympiacos si Fener,in rest avem echipele cu abonament.Adica din 16 doar doua sunt "nepoftite".

Am redat aceste rezultate,desi le cunoastem pe toti.Unde vreau sa ajung:din toata insiruirea echipelor de mai sus nu stiu vreun "rau la oficiala"(exceptand cazul Lazio).Ba chiar din contra.Si totusi care ar fi explicatia unui traseu atat de prost?

Noi intotdeauna sarim peste etape.Nu am auzit de politica pasilor marunti.Nu acceptam ca vine si o perioada mai proasta(ca "oficialii" n-au reactionat corect nici nu mai pomenesc).Oare intamplator cand Franta trece printr-o criza economica nu exista nicio echipa de club franceza care sa rupa norii?Unii vor 12 puncte in grupa fara a avea un argument logic.Daca de la "omul din oficiala" nu am pretentii de logica pentru ca-i irecuperabil,ma intreb oare media n-ar fi trebuit sa ajute un pic consumatorul de fotbal?N-ar trebui cumva sa ne educam,in sensul de a percepe mai corect fotbalul si sportul in general?Intr-o gupa cu Gazzetta dello Sport,Kicker si L'Equipe cate puncte ar strange Gazeta Sporturilor?

Cu parere de rau o spun,ne-am degratat cu totii.Poate am fost si ajutati sa facem asta.Discutiile legate despre fotbal sunt in majoritatea lor aberante,ziarele de sport la fel,emisiunile sportive-s de toata jena.Marii conducatori ai fotbalului nostu sunt cum sunt.De ce ar trebui sa fie jocul nostru de fotbal altfel?

MoldoFAN13.12.2007 08:30

Zapata e BRAVo!!!!

si din ce cauza nu joaca ZAHARIA in primul 11???

ieri a mai demonstrat odata ca e un atacant bun!!!

:steag_steaua_ro: LUPTA Steaua :steag_steaua_ro:

**** Jiji!!!!

JDERUL13.12.2007 08:49

Ce ne tine in viata? FRICA! Frica sa nu luam ,,7",frica de a nu-si lua salariile,frica de a nu fii ,,ingropati" pe la nu stiu ce echipa de unde abia sa-si scoata un salariu mediu pe economie!

Si ar mai fii ceva: Setea de bani.Speranta ca eu ,,jucatorul x"reusesc 2-3 faze intr-un meci la care am norocul sa fie prezent un impresar caruia sa-i placa si care sa-mi propuna un contract mare (au ramas in istorie ,,invataturile lui o(l)i" catre gasca sa de la progresul, citez-,,Ma,Gino nu ne da bani ca n-are,da daca faceti cum va zic io,Steaua si Dinamo o sa fie cu ochii pe voi. Si daca ajungeti acolo,nu mai aveti treaba!"-si a urmat exodul in masa la bragadiru-Timisoara.

Dar sa revin la ,,oile noastre".Ii sugeram lui Lacatus ca acesti jucatori (cu mici exceptii) trebuie batuti nu antrenati!Cred ca i-ar aduce cu picioarele pe pamant si i-ar trezi din somnolenta. Ori se apuca serios de treaba,ori dispar de pe scena fotbalistica.Aseara doar in repriza a doua am mai legat si noi cate ceva.Schimbarile lui Marius au adus un plus de viteza in joc si un gol frumos.Dar atat! Zapata si Emeghara cred ca au fost cei mai buni dintre ai nostri.Nu pot sa nu remarc evolutia in ,,crescendo" a lui Ov. Petre caruia spre final i-a iesit aproape totul,ba chiar cu putin noroc inscria un gol de toata frumusetea de care ar fii scris,,stiristii" nostri mult timp de acum incolo.

steaua-no113.12.2007 08:50
Nu mai emite tu judecati de valoare, nu-ti da cu parerea despre alte persoane si mai ales nu jigni...Un om recurge la jigniri cand e prea incapabil sau nu are argumente sa-si sustina opinia. Asa ca, "keep quiet", cum ar spune englezii. Suntem toti constienti, sau macar majoritatea, ca sursa raului este la oficiala, dar asta nu inseamna ca jucatori gen Surdu nu ar trebui fluierati. Acest jucator a venit la Steaua pe 800.000 euro, si de cand joaca la Steaua eu nu-i retin decat bara din meciul cu Vaslui de acasa. Asa ca fiecare face ce vrea si pe stadion si oriunde atat timp cat respecta drepturile si libertatile celorlalti din jur. Nu sustin nici eu faptul ca un jucator trebuie fluierat sau jignit, dar atat timp cat Surdu sau orice alt jucator nu se remarca la Steaua decat prin alunecari de genul aceleia de aseara cand tot ce trebuia sa faca era sa preia o pasa simpla (si nu a fost singura alunecare) banuiesc ca nimeni nu aplauda sau ridica in slavi un asemenea jucator. De asta jucatori ca si Zapata, Emeghara, Dica, Goian nu sunt flueirati si nici jigniti, de fapt asta e diferenta intre Surdu si jucatorii enumerati mai sus (mai sunt si altii). Ei au facut ceva pentru Steaua pe cand Surdu nu.

de unde stii tu ca acest jucator a valorat 800 de mii de coco? ai fost cumva de fata cand s-au semnat actele de cumparare? :))))

«123»